مجموعه خبر

تاریخ درج خبر -1390:06:07
دولت «ستاد پيشگيری ازطلاق» تشكيل داد
روزنامه ابتکار: رشد سرطاني طلاق در جامعه که دلايل زيادي نيز براي آن تعريف شده (از جمله شاخص هاي اقتصادي مانند بيکاري و تورم گرفته تا مسايل فرهنگي مانند فيلم ها و سريال هاي ماهواره اي وهم چنين اعتياد و...)، اين روزها آنقدربه مرزهشدار رسيده که رييس مركز امور زنان و خانواده رياست جمهوري را وادار مي‌سازد تا ازتشكيل ستادي براي پيشگيري ازطلاق در کشور خبر دهد.....
رواج بیکاری پنهان 50 درصدی در ادارات
خبرگزاری مهر: بهره‌وری پایین نیروی کار، بازده نامناسب در تولید و خدمات، افزایش ساعات غیرمفید کاری، گرایش به مشاغل غیررسمی و تمایل به کسب درآمد با کمترین تلاش از نشانه‌های رواج بیکاری پنهان در کشور است.
بیکاری پنهان یا همان غیرمفید بودن بخشی از ساعات کاری افراد در بنگاه ها و ادارات مختلف موضوعی است که به دلیل پایین بودن انگیزه افراد و بروز تنبلی شغلی رخ می دهد که باعث کاهش بهره وری شاغلان و پایین آمدن بازده نیروی کار می شود.....
قبض برق شهروندان قم را شوكه كرد / اعتراض مردم
شیعه نیوز: هموطنان قمی این دوره با مشاهده اخرین قبض برق خود با مبالغ بسیار متفاوتی روبرو شدند كه اعتراض بسیاری از اقشار مختلف را به دنبال داشته است. برخی واحدهای آپارتمانی 80 متری قبض های 300 هزارتومانی و بیشتر دریافت نموده كه این مبالغ تا كنون بی‌سابقه بوده است.
با توجه به گرمسیر بودن شهر قم و گرمای كم‌سابقه تابستان امسال و بضاعت كم، بسیاری از مردم این شهر مذهبی جا دارد دولت چاره‌ای در این خصوص بیندیشد تا بیش از این آسیبی به اقشار كم درامد جامعه وارد نشود.
برخی مردم اظهار می‌كنند پس از حذف یارانه‌‌ها، هزینه‌های تحمیل شده بر آنان بسیار بیشتر از یارانه دریافتی دولت می‌باشد و قادر به تامین معاش خود نیستند. تامین حداقل امكانات برای مردم كمترین خدمتی است كه دولت‌مردان هر كشوری موظف به انجام ان می‌باشند و امید است مسئولین با تدبیر این مهم را فراموش ننمایند.
توسعه بزرگ‌ترین میدان نفت ایران توسط چینی‌ها
خبرگزاری مهر: مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با اشاره به تدوین طرح جامع توسعه آزادگان توسط چین از سرمایه گذاری 12 میلیارد دلاری برای توسعه این میدان مشترک نفتی خبر داد و گفت: با توسعه این میدان روزانه 600 هزار بشکه به ظرفیت تولید نفت اضافه می‌شود. ناجی سعدونی درباره آخرین وضعیت طرح توسعه میدان مشترک نفتی آزادگان با بیان اینکه در حال حاضر طرح جامع توسعه این میدان نفتی توسط شرکت چینی تدوین و به شرکت ملی نفت ایران ارائه شده است، گفت: شرکت چینی طرح جامع توسعه اینپکس ژاپن را بر مبنای تولید روزانه 360 هزار بشکه نفت خام به روز رسانی کرده است.
مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت ایران با اعلام اینکه در حال حاضر طرح تولید زودهنگام این میدان مشترک نفتی با ظرفیت تولید روزانه حدود 50 هزار بشکه نفت به پایان رسیده است، تصریح کرد: برای تولید زودهنگام نفت از میدان آزادگان حدود 180 میلیون دلار سرمایه گذاری شده است.
این مقام مسئول در خصوص سرمایه‌گذاری انجام شده توسط شرکت چینی در توسعه فازهای یک و دو این میدان نفتی، اظهار داشت: تاکنون این شرکت خارجی برای تدوین طرح جامع توسعه حدود 6 میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده است که با تجهیز دفتر عملیاتی در منطقه آزادگان و آغاز عملیات اجرایی پیش بینی 200 میلیون دلار سرمایه‌گذاری دیگر وجود دارد.
وی با تاکید بر اینکه طرح تولید زودهنگام نفت از میدان آزادگان یک پروژه موقتی بوده و باید با سرمایه‌گذاری کلان امکان تولید بلند‌مدت نفت خام فراهم شود، بیان کرد: در مجموع توسعه این میدان مشترک نفتی ظرفیت تولید نفت به بیش از 600 هزار بشکه در روز افزایش می‌یابد.
سعدونی از سرمایه‌گذاری حدود 12 میلیارد دلاری بر روی این میدان نفتی در مدت 10 سال آینده خبر داد و افزود: برای اجرای فاز اول توسعه میدان نفتی آزادگان زمان‌بندی 52 ماهه تعریف شده است.
مدیر عامل شرکت مهندسی و توسعه نفت با یادآوری اینکه با تصویب طرح جامه توسعه میدان در هیأت مدیره شرکت ملی نفت امسال عملیات اجرایی فاز اول آزادگان آغاز می‌شود، تاکید کرد: با تصویب و ابلاغ طرح جامع توسعه میدان، مطالعات مهندسی انجام و سپس مناقصات مختلف برگزار می‌شود.
این مقام مسئول در مورد حفاری فاز نخست این میدان نفتی، توضیح داد: در فاز نخست توسعه میدان آزادگان باید حدود 185 حلقه چاه جدید حفاری شود که برای حفاری این تعداد چاه باید 10 دکل به طور همزمان عملیات حفاری و تعمیر چاه‌ها را انجام دهند.

در همین حال محسن خجسته‌مهر معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت پیشتر با اشاره به مذاکره با چند شرکت داخلی و خارجی از جمله چین برای توسعه میدان آزادگان از افزایش تولید نفت در این میدان مشترک خبر داده و گفته بود: توسعه آزادگان تحت هیچ شرایطی متوقف نخواهد شد.
قرار است در طرح توسعه میدان نفتی آزادگان 70 درصد سرمایه‌گذاری توسط چینی‌ها یا شرکت‌های دیگر خارجی و داخلی، 20 درصد توسط نیکوی ایران و 10 درصد توسط اینپکس ژاپن انجام گیرد. این در حالی است که توسعه این میدان مشترک نفتی توسط عراق با مشارکت کنسرسیوم پتروناس مالزی، شرکت انگلیسی - هلندی شل و هالیبتون آمریکا برای تولید 1.6 تا 1.7 میلیون بشکه در روز آغاز شده است.
اولین چاه میدان نفتی آزادگان در سال 1355 شمسی حفر شد اما این میدان با حفر دومین چاه در سال 1378 کشف شد. در شرایط فعلی میدان آزادگان به عنوان بزرگ‌ترین اکتشاف میدان نفتی جهان در 30 سال گذشته از ذخیره نفت درجای بیش از 42 میلیارد بشکه برخوردار است.
این میدان مشترک با عراق در 83 کیلومتری جنوب غربی اهواز قرار دارد که با احتساب بخش شمالی و جنوبی وسعت آن به بیش از 900 کیلومتر می‌رسد.
تعطيل ‌شدن 50 درصد واحد‌های دامی استان تهران
رييس انجمن صنفي گاوداران استان تهران از تعطيل ‌شدن بالغ بر ۵۰ درصد واحد‌هاي دامي استان تهران خبر داد و گفت: به دليل سياست‌هاي نادرست چند سال اخير مبني بر واردات بي‌رويه‌ي شير خشك‌هاي خارجي و واردات قاچاق و رسمي گوشت‌هاي منجمد قرمز، صنعت دامپروري ضربه‌ي سنگيني خورده و اكنون از چهار هزار و ۶۰۰ واحد دامي در استان تهران، دو هزار و ۱۸۰ واحد دامي فعال است و بقيه تعطيل شده‌اند.
به گزارش آتی نیوز، سيد احمد مقدسي - در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار كرد: به دليل مقرون به صرفه‌نبودن توليد شير و هزينه‌هاي بالاي توليد، روزانه سه گاو روانه‌ي كشتار مي‌شوند تا هفت دام ديگر زنده بمانند، به طوري‌كه ۴۰ درصد از ميزان توليد شير كاسته شده است....
سوریه؛ تشدید نگرانی رژیم تهران از سقوط رژیم اسد
رادیو فرانسه: وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، ضمن فراخواندن بشار اسد- رئیس جمهوری سوریه- به پاسخ دادن به مطالبات مردم این کشور، در مورد پیامدهای "غیر قابل پیش بینی" یک "خلاء قدرت" در سوریه، در صورت سقوط بشار اسد، هشدار داد.
علی اکبر صالحی در گفتگوئی با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) که امروز (شنبه) منتشر شد گفت دولت ها باید نسبت به خواسته های مشروع ملت های خود پاسخگو باشند و این پاسخگوئی چه در یمن و چه در سوریه باید با سرعت صورت گیرد.
وزیر امورخارجۀ جمهوری اسلامی ایران در ادامۀ این مصاحبه گفت: ترکیه، ایران و سوریه عضو یک خانواده تلقی می شوند و باید در چنین مسائلی به یکدیگر کمک کنند.
علی اکبر صالحی در پاسخ به این پرسش که در صورت بروز تحولی اساسی در سوریه چه تغییری در موضع ایران در ارتباط با روابطش با سوریه به وجود خواهد آمد، از پاسخ به پرسش به گونه ای صریح و روشن طفره رفت.
وزیر امورخارجۀ ایران تنها به گفتن این مطلب بسنده کرد که چنان چه در نظام حکومتی سوریه خلائی ایجاد شود ، عواقبی غیر قابل پیش بینی خواهد داشت و منطقه با بحرانی جدی رو به رو می شود که به فراتر از منطقه هم سرایت خواهد کرد.
وزیر امورخارجۀ ایران ضمن انتقاد از مداخلۀ خارجی در امور سوریه و کشورهای دیگر، ابراز امیدواری کرد که سوریه بتواند با "هوشمندی و مدیریت و سعۀ صدر" از بحران به وجود آمده عبور کند و خواسته های مردمش را برآورده سازد.
۲۲ نماينده مجلس: عواقب خشک شذن دریاچه ارومیه متوجه دولت است
راديو فردا 29 اوت. نماینده مجلس شورای اسلامی، در نامه‌ای به هیات رئیسه این مجلس، از دولت خواستند که پاسخگوی پیامدهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ناشی از روند خشک شدن دریاچه ارومیه باشد.

به گزارش خبرگزاری فارس، این نمایندگان مجلس در نامه خود همچنین خواستار رفع فوری و کار‌شناسانه مشکل دریاچه ارومیه شدند و اعلام کردند که عواقب هرگونه مشکلی در این موارد متوجه دولت و دست‌اندرکاران خواهد بود. این نامه پس از آن انتشار یافت که گزارش داده شد، مجلس به طرح دو فوریتی نجات دریاچه ارومیه رای منفی داده است.

اعتراض به روند خشک شدن تدریجی دریاچه ارومیه در ایران تازگی ندارد و پیش از این نیز سازمان‌های غیر دولتی، تعداد زیادی از کار‌شناسان محیط زیست و نیز شماری از نمایندگان مجلس بار‌ها خواستار توجه مسئولان به این موضوع شده‌اند. در همین باره، مقام‌های دولتی بار‌ها گفته‌اند که طرح‌هایی برای نجات دریاچه ارومیه در دست اجراست.

از جمله این مقام‌ها، علی نظری دوست، مدیر طرح نجات تالاب‌های ایران، است که در مصاحبه با رادیو اینترنتی «ایران صدا» ضمن آنکه شرایط دریاچه ارومیه را بسیار حاد و بحرانی دانسته، گفته است: «اینطور نیست که از وضعیت دریاچه ناامید باشیم و امیدواریم که بتوانیم و امیدواریم که بتوانیم آن را به شرایط گذشته‌اش بازگردانیم.»

با این حال، از نامه ۲۲ نماینده مجلس چنین بر می‌آید که هنوز طرحی که نتایجش آشکار باشد به اجرا در نیامده است. پیش از انتشار این نامه بسیاری از تماشاگران بازی دو تیم تراکتور سازی و شهرداری تبریز در این شهر در روز پنجشنبه با دادن شعارهایی نسبت به آنچه بی‌توجهی مسئولان به خشک شدن تدریجی دریاچه ارومیه نامیدند، اعتراض کردند.

این اعتراض پس از پایان بازی فوتبال ادامه یافت و تعدادی در خارج از ورزشگاه اقدام به دادن این شعار کردند: «سد‌ها را بشکنید - دریاچه ارومیه را پر کنید.»

در همین ارتباط، روابط عمومی انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آذربایجانی در ایران گزارش داد که حمید قربان علیزاده و بهنام علیزاده، دو تن از فعالان مدنی آذربایجانی، روز پنجشنبه از طرف نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

براساس این گزارش، این دو با پخش بطری‌های آب در میان مردم، از آنان می‌خواستند تا اعتراضشان را به بی‌توجهی دولت نسبت به خشکی دریاچه ارومیه و رد طرح دوفوریتی نجات دریاچه اورمیه از طرف مجلس ابراز کنند.

این اعتراض‌ها پس از رد طرح دو فوریتی انتقال آب به دریاچه ارومیه در مجلس صورت گرفت. به این ترتیب، این طرح به صورت عادی در مجلس بررسی خواهد شد. این اقدامی بود که خبرگزاری فارس از آن به عنوان بی‌توجهی اکثریت نمایندگان مجلس به بحران موجود برای این دریاچه نام برد.

این در حالی بود که طراحان این طرح در مجلس هشدار داده بودند که در صورت بی‌توجهی به وضعیت وخیم دریاچه ارومیه، این دریاچه تا دو سال دیگر خشک می‌شود و امکان بارش باران‌های نمکی در منطقه وجود دارد.

در این ارتباط، به گزارش خبرگزاری فارس، مدیرحفاظت از محیط زیست آذربایجان غربی از شوره‌زار شدن ۳۰۰ کیلومتر از وسعت دریاچه ارومیه خبر داد و اعلام کرد که حیات ‌وحش دریاچه ارومیه دچار بحران شده است.

بر اساس این گزارش، بسیاری از کار‌شناسان محیط زیست هشدار داده‌اند که خشک شدن کامل دریاچه ارومیه به معنای نابودی کشاورزی و مسموم شدن هوای شمال غرب ایران خواهد بود.

این کار‌شناسان به دلایل گوناگونی برای خشک شدن دریاچه ارومیه اشاره کرده‌اند که از آن جمله، کاهش میزان بارندگی و استفاده بی‌رویه از آب‌های سطحی و زیر زمینی اطراف این دریاچه در سال‌های اخیر هستند.

در عین حال، شماری از کار‌شناسان محیط زیست، ساخت سدهای متعدد بر روی رودخانه‌هایی که به این دریاچه می‌ریزند، را یک دلیل دیگر برای خشک شدن دریاچه ارومیه دانسته‌اند.

كوی دانشگاه تهران به 'گيت‌'های ورودی مجهز شد
دانشجونیوز: مسئول نظارت بر تاسيسات خوابگاه‌های دانشگاه تهران می گوید که گیت های نصب شده در مجموعه خوابگاه‌های کوی پسران، فاطميه و چمران از ابتدای مهر‌ماه سال جاری مورد استفاده قرار می‌گيرند.
به گزارش ایسنا، ساخت گيت‌های مجتمع کوی دانشگاه از پايان سال ۸۹ آغاز شده و پس از حدود ۶ ماه آماده بهره‌برداری می‌باشد. جوادی، مسئول نظارت بر تاسيسات خوابگاه‌های دانشگاه تهران، درباره علت نصب این گیت ها می گوید: "تصميم برای نصب گيت‌ها به منظور رفاه حال دانشجويان ساکن خوابگاه و کنتاکت کمتر دانشجويان با همکاران انتظامات و همچنين پيشگيری از تخلفات، جعل کارت‌های خوابگاهی و مشکلات ناشی از تردد دانشجويان اتخاذ شده است."
ايران و ترکيه در جنگ قدرت بر سر سوريه

صداي آمريكا 29 اوت. نيويورک پست زير عنوان "سوريه: ترکيه در مقابل ايران" مقاله امير طاهری، نويسنده و تحليلگر ايرانی را چاپ کرده است که می نويسد قيام سوری ها در ششمين ماه خود، اکنون به جنگ قدرت ميان ترکيه و ايران، رقبای يکديگر درمنطقه، مبدل شده است. به نظر می رسد ترکيه پس از دو دلی و ترديد به اين نتيجه رسيده است که رژيم پرزيدنت بشارالاسد بیش از اين نمی تواند دوام بياورد. ترکيه در هفته های اخير ميزبان برگزاری جلسات شکل بخشيدن به پارلمانی موقت برای سوريه بود که بتواند انتقالی دمکراتيک را در آن کشور تدارک ببيند. ترکها همچنين حمايت خود را برای وضع تحريم هائی جديد توسط اتحاديه اروپا عليه سوريه، از جمله تحريم واردات نفت و گاز از آن کشور، ابراز داشته اند.

ترکيه بعضی اهرم های اجرائی را هم در اختييار دارد. ترکيه در مقام بزرگترين سرمايه گذار در سوريه، با سرمايه گذاری هائی به ارزش بیش از ۲۵ ميليارد دلار، ازنهادهای تجاری خود خواسته است در مورد سرمايه گذاری های جديد در سوريه دست نگه دارند.

آنکارا خواستار کناررفتن اسد به سود يک دولت موقت اصللاحات است - موضعی که از حمايت بسياری از قدرت های منطقه، بخصوص عربستان سعودی و متحدانش در خليج فارس برخوردار است. بنظر می رسد اتحاديه اروپا نيز خواستار آن است که ترکيه در مورد سوريه نقشی رهبری ايفا کند. اما ايران بشدت عليه چنين طرحی عمل می کند.

ايران اقتصاد رو به رکود سوريه را با کمک های نقدی و سرمايه گذاری هائی به ارزش ۲۰ ميليارد دلار زنده نگه داشته است و به سوريه هدايائی می دهد که هدايای تسليحاتی به ارزش ۱۵۰ ميليون دلار در سال بخشی از آنهاست. منابعی در تهران حتی می گويند اطرافيان اسد جزو حقوق بگيران از ايران هستند.

حضور ايران در سوريه در دوران رياست جمهوری اسد گسترشی عمده پيدا کرده است. ايران در نقاط مختلف سوريه ۱۴ مرکز فرهنگی بازکرده است که بيشتر برای تبليغ در باره شيعه اسلامی مورد نظر خود در آنجاست. سپاه پاسداران انقلاب ايران نيز در دمشق دفتری برای هماهنگی دارد که ۴۰۰ کارشناس نظامی اعضای آن هستند. سوريه تنها کشوری در حوزه دريای مديترانه است که به نيروی دريائی ايران حق پهلوگيری در بنادر خود را داده است.

ايران برای فراهم ساختن حمايت منطقه ای از اسد سخت تلاش می کند، اما تنها متحدش در اين زمينه دولت لبنان مورد حمايت حزب الله است. فشار ايران به نوری المالکی نخست وزيرعراق نيز تا کنون در متقاعد ساختن بغداد به حمايت از اسد بی نتيجه بوده است و جلال طالبانی رئيس جمهوری عراق خواستار استعفای اسد شده است.

رشته «دعا» راه ‌اندازی می ‌‌شود
مدیر مدرسه علمیه حضرت ابوالفضل‌(ع) (جانبازان) قم از اجرای طرح « تبلیغ خانه به خانه» روحانیون جانباز خبر داد.
به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد عابدی، در بازدید استاندار قم از مدرسه علمیه حضرت ابوالفضل‌(ع) (جانبازان) ضمن قدردانی از حضور استاندار در جمع طلاب و روحانیون جانباز، گفت: مدرسه علمیه حضرت ابوالفضل(ع) تنها مدرسه‌ای است که تمامی دروس سطح و خارج در آن برگزار می‌شود.
وی، حضور روحانیون جانباز را نشان دهنده پیشتاز بودن روحانیت در عرصه ایثار و شهادت دانسته و افزود: حضور روحانیت جانباز در عرصه‌های مختلف تبلیغی می‌تواند بیشترین تأثیر را در گسترش فرهنگ ایثار و شهادت داشته باشد.
حجت‌الاسلام والمسلمین عابدی با اشاره به فعالیت‌های گسترده تبلیغی روحانیون جانباز، اظهار کرد: روحانیونی که به دلیل جانبازی نمی‌توانند به مناطق مختلف تبلیغی اعزام شوند، در طرح «تبلیغ خانه‌ به خانه» شرکت می‌کنند و با حضور در خانه‌های جانبازان هشت‌سال دفاع مقدس، برنامه‌های تبلیغی خود را اجرا می‌کنند. وی با اشاره به فعالیت‌های مدرسه علمیه جانبازان و‌ مؤسسه تحقیقاتی «تعالی» در این مدرسه علمیه، خاطرنشان کرد: این مؤسسه تا کنون کتاب‌های ارزشمند زیادی را منتشر ساخته و کتاب‌هایی را نیز در آینده‌ای نزدیک منتشر خواهد کرد.
*رشته «دعا» راه‌اندازی می‌‌شود
مدیر مدرسه علمیه جانبازان ادامه داد: همچنین بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مناسب به زودی رشته «دعا» در موضوعات دعا، عرفان و معنویت دراین مدرسه راه‌اندازی شود. حجت الاسلام والمسلمین عابدی یادآور شد: راه‌اندازی این رشته می‌‌تواند در مقابله با عرفان‌های دروغین نقش بسزایی داشته باشد. خاطرنشان می‌شود، استاندار قم درادامه از بخش‌های مختلف مدرسه علمیه حضرت ابوالفضل(ع) جانبازان بازدید کرد و با روحانیون جانباز به گفت‌وگو پرداخت.
تهران، سرطان های معطر !
سایت همصدا: ' همشهري ' روزنامه شهرداري تهران اخيرا در گزارشي از ميزان بنزن در هواي تهران نوشت كه بنزن موجود در هواي تهران بين 10 تا 100برابر حد استاندارد است و حجم آلودگي آنقدر بالاست كه به گفته دكتر ' يوسف رشيدي ' مدير عامل شركت كنترل كيفيت هواي تهران ، حتي اگر تمامي اقدامات براي كاهش ميزان بنزن در هواي تهران به اجرا گذاشته شود ، 'باز هم تا چند سال آينده ميزان بنزن موجود در هواي تهران به حد استاندارد نمي رسد.'
بنزن به عكس بوي خوش آن ، ماده اي بسيار خطرناك است و سال هاست محققين دريافته اند يكي از عوامل اصلي بروز سرطان مي باشد ....
تکرار شد؛ تنبیه یک آخوند فضول دیگر در تهران
سایت جهان نیوز: ضرب و شتم سه روحاني ناهي از منكر واكنش‌هاي زيادي را به‌دنبال داشت و موجب جريحه‌دار شدن احساسات مردم شد اما گويا با وجود برانگيخته شدن افكار عمومي در اين زمينه، گويا هنوز پرونده ضرب و شتم ناهيان از منكر بسته نشده است.
در آخرین مورد، روز پنج شنبه در محله امام‌زاده سید اسماعیل تهران جمعی از اوباش با فحاشی، يك روحاني ناهي از منكر را مورد ضرب و شتم قرار دادند و پس از وارد کردن خسارت به خودروی او از محل گریختند.
این روحانی در گفتگو با خبرنگار رجانيوز در تشریح جزئيات این حادثه گفت: روز پنج‌شنبه پس از سخنرانی، در مسیر بازگشت از امامزاده سید اسماعیل تهران در یکی از خیابان‌ها اطراف آن بنزین تمام کردم و کنار خیابان پارک کردم تا بنزین تهیه کنم.
حجت الاسلام عباس روزمه ادامه داد: یک موتورسوار با شدت به ماشین بنده زد، به راکب این موتور که مشغول کشیدن سیگار بود گفتم که از خسارتی که به ماشین من زدی، می گذرم، فقط شما حرمت ماه مبارک رمضان را نگه دار و سیگارت را خاموش کن.
وی اظهار داشت: پس از این تذکر، موتورسوار اقدام به فحاشی و توهین‌های وقیحانه نه به شخص بنده که به روحانیت و مقدسات مذهبی کرد؛ این فحاشی‌ها آن‌قدر شرم آور بود که يادآوری آن موجب آزارم می‌شود.
روزمه با بیان اینکه در حین این فحاشی‌ها از ماشین پیاده شده و جلوی دهان این فرد هتاک را گرفتم، افزود: در همین بين که مردم هم جمع شده بودند، یکی از اوباش شناخته شده و سابقه دار آن محل برای فراری دادن موتورسوار هتاک پس از فحاشی با مشت، محکم به صورت من کوبید، به شکلی که عینک من شکسته و آسیب جدی به چشمم وارد شد.....
صالحی: با شورشیان لیبی ارتباط داشتیم
راديو فردا 29 اوت. علی اکبر صالحی، وزیرخارجه جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه از تماس و کمک ایران به شورشیان و مخالفان مسلح در لیبی خبرداد و گفت که چندین محموله غذایی و دارو هم پیشتر به بنغازی ارسال شده است.

به گزارش جام جم آنلاین، آقای صالحی در گفت وگو با این روزنامه گفت: «ما پیش از سرنگونی قذافی با بسیاری از گروه‌های معارض در لیبی ارتباط داشتیم و بیش از سه تا چهار محموله كمک‌های غذایی و دارویی را بدون سر و صدا به بنغازی فرستادیم.»

آقای صالحی گفته است: «به همین دلیل مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای عالی انتقالی لیبی به دلیل همراهی و كمک‌های ‌ایران، نامه‌ای تقدیرآمیز برای رییس‌جمهور، قبل از سقوط قذافی ارسال كرد.»

جمهوری اسلامی ایران در زمان دخالت نیروهای ناتو در لیبی برای اجرای طرح پرواز ممنوع و حمایت از مخالفان و جلوگیری از کشتار غیرنظامیان، منتقد هرگونه دخالت در لیبی بود و دخالت در امور داخلی لیبی را محکوم کرده بود.

علی اکبر صالحی در مورد سیاست های قبلی ایران در قبال لیبی گفته است: «انتظار نداشته باشید همه سیاست‌ها، طرح‌ها و رایزنی‌های خود را مستمرا در معرض سمع و دید دیگران قرار دهیم. باید زمان مناسب مطرح كردن اقدامات كاملا فراهم شود و بعد آن را اعلام كنیم.»

وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفته است: «بسیاری از موضعگیری‌های دولتمردان آمریكایی و حتی برخی از كشورهای اسلامی در خصوص لیبی و مصر دچار تناقض و سردرگمی بوده است. ما هم می‌توانیم از این موضعگیری‌ها بكنیم، ممكن است این موضعگیری‌ها در رسانه‌ها هم صدا كند ولی در مجموع بیشتر جنبه نمایشی و تبلیغاتی دارد.»

وی افزود: «ممكن است برخی این تناقضات را فراموش كنند، ولی این اظهارنظرها در حافظه رسانه‌ها و مطبوعات ضبط می‌شود و تناقض‌های آن همواره آشكار خواهد ماند.»
وزارت امور خارجه ایران چند روز پیش و در بیانیه ای رسمی با تبریک پیروزی «مردم مسلمان لیبی» به عنوان «نماد دیگری از حرکت مردمی در منطقه» گفته است که «رجاء واثق دارد مردم استعمار ستیز لیبی با قاطعیت و حفظ همبستگی ملی، مانع از هر نوع دخالت بیگانگان بویژه استعمارگران دیروز و مدعیان امروز در رقم زدن سرنوشت خود خواهند شد.»

وزارت خارجه ایران به طور مشخص به ماهیت «استعمارگران دیروز و مدعیان امروز» اشاره نکرده است ولی به نظر می رسد که اشاره آن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی باشد که در ماه های گذشته با پوشش هوایی لیبی و بمباران مواضع نیروهای قذافی، راه را برای پیشروی مخالفان مسلح وی به سمت طرابلس، پایتخت، را فراهم کرد.

علی اکبر صالحی درباره عملکرد ایران در قبال تحولات لیبی به جام جم آنلاین گفته است: «من این اطمینان را به شما بدهم كه شاید هیچگاه مجموعه نظام در هیچ موضوعی مانند تحولات منطقه این‌قدر با انسجام و با جدیت لازم برخورد نكرده و وقت و انرژی در برگزاری جلسات مكرر نگذاشته باشد. نتیجه این مشاورت‌ها و رایزنی‌ها در بین مسوولان نظام منجر به ایجاد چارچوبی شد كه وزارت امور خارجه در آن چارچوب عمل می‌كند. بالاخره زمانی می‌رسد كه می‌توانیم راحت‌تر راجع به بسیاری از مسائل حرف بزنیم.»

به رغم بیانیه‌های قبلی وزارت خارجه جمهوری اسلامی و مواضع و گفت‌وگوهای علی اکبر صالحی، جمهوری اسلامی ایران هنوز حاضر نشده تشکیلات مخالفان در لیبی را به رسمیت بشناسد. ایران در هیچ یک از گروه‌های بین‌المللی مرتبط با لیبی از جمله «گروه تماس» حضور نداشته است.

گفته‌های آقای صالحی در حالی مطرح شده که در روزهای اخیر، سایت‌های خبری و رسانه‌ها وزارت خارجه جمهوری اسلامی در قبال حوادث لیبی را زیر انتقاد گرفته‌اند.
سایت آینده نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، از «انفعال و سکوت در برابر حوادث لیبی» انتقاد کرده و نوشته بود: «تاكنون كه اكثر قریب به اتفاق كشورهای جهان نسبت به پیروزی انقلاب مردم لیبی اعلام موضع و حمایت كرده اند، وزارت خارجه حتی به رغم صدور بیانیه عملا سیاست سكوت را همچنان ادامه داده است.»

این سایت خبر داده که «برخی از دوستان نزدیک احمدی نژاد مانند هوگو چاوز، رییس جمهور ونزوئلا، با ارسال پیامی گلایه خود را از دولت ایران مبنی بر سكوت در مورد لیبی بیان كرده و خواستار حمایت احمدی نژاد قذافی شده بودند، اما سیاست دولت مبنی بر سكوت كماكان ادامه یافته است.»

سایت آینده از سفر علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران، به سومالی انتقاد کرده و خطاب به وی گفته است: «جناب صالحی، به جای سومالی به طرابلس برو تا سنگالی نشوی!»

«سنگالی نشدن» وزیر امور خارجه اشاره‌ای است به برکناری منوچهر متکی، وزیر خارجه پیشین ایران، در زمان سفر وی به سنگال که به طور ناگهانی از سوی رییس جمهور ایران صورت گرفت.

آمار اوليه در اثر عمليات انتحاري که مسجد ام القري در بغداد بيش از 60نفر کشته و زخمي‌شدند
تلويزيون الشرقيه نيوز 7/6/90: «بر اساس آمار اوليه در اثر عمليات انتحاري که مسجد ام القري واقع در شمال غربي بغداد را هدف قرار داد، بيش از 60نفر کشته و زخمي‌شدند. منابع امنيتي گفتند که 33نفر که بيشتر آنها نمازگزاران بودند به شهادت رسيده و 30تن ديگر مجروح شدند. احتمال داده مي‌شود که تعداد شهداء به‌دليل شدت انفجار افزايش پيدا کند. . .
در اثر عمليات انتحاري در مسجد ام القري بغداد 33 نفر شهيد و 30 تن ديگر مجروح شدند. در ميان شهداء خالد الفهداوي عضو پارلمان از ليست العراقيه نيز وجود دارد شيخ عبدالغفور السامرايي رئيس اداره اوقاف اهل سنت از اين انفجار نجات پيدا كرد. شيخ احمد عبدالغفور السامرايي به دليل اين كه همبستگي خودش با اعتراضات مردم سوريه براي آزادي را اعلام نموده بود تهديداتي از سوي طرفهايي خارجي دريافت كرده بود».

ليست العراقيه شهادت خالد الفهداوي عضو پارلمان از ليست العراقيه را تسليت گفت
تلويزيون الشرقيه نيوز7/6/90: «ليست العراقيه شهادت خالد الفهداوي عضو پارلمان از ليست العراقيه كه شب گذشته در جريان يك عمليات انتحاري در مسجد ام القري به شهادت رسيد را تسليت گفت و تاكيد نمود كه شهادت الفهداوي خسارتي به عراق است چرا كه وي يك شخصيت ملي برجسته اي بود. در همين رابطه ميسون الدملوجي سخنگوي ليست العراقيه دست داشتن طرفهاي خارجي در انفجار مسجد ام القري را بعيد ندانست و از كشورهاي همسايه عراق خواست تا بحرانهايشان را به عراق صادر نكنند».

عراقيان براي قربانيان حمله به مسجد بغداد سوگواري مي‌کنند
خبرگزاري آسوشيتدپرس 7/6/90: «خانواده‌ها و دوستان نمازگزاراني که در بمب‌گذاري داخل بزرگترين مسجد سني، در پايتخت عراق کشته شدند، سوگواري مي‌کنند. . بمب‌گذاري شب يکشنبه در داخل مسجد ام القراء 29تن، از جمله يک نماينده سني مجلس را کشت. . . اين حمله مرگبار درحالي صورت گرفت که رهبران سياسي عراق، درحال ارزيابي اين هستند که آيا درخواست ماندن برخي از نيروهاي آمريکايي را، بعد از مهلت بيرون کشيدن 31دسامبر، بدهند يا خير».

اهالي جزيره (در جنوب سامرا) با برگزاري تظاهرات خواستار بهبود وضعيت خدماتي شدند
تلويزيون الشرقيه نيوز 7/6/90: «ده‌ها تن از اهالي منطقه جزيره واقع در جنوب سامراء از مسئولين در شوراي استان صلاح‌الدين خواستند تا سرنوشت ايستگاه برق که قرار بوده در کادر طرح توسعه استان تأسيس شود را افشا نمايند. اهالي جزيره با برگزاري تظاهرات و راهپيمايي در خيابانهاي شهر خواستار عمل کردن به وعده هاي دولتي و بهبود وضعيت خدماتي شدند. . . ».

جريان صدر خواستار آزادي تمامي‌زندانيان خود و توقف دستگيريها شد
تلويزيون الشرقيه نيوز 7/6/90: «جريان صدر خواستار آزادي تمامي‌زندانيان خود در زندانهاي دولت عراق و توقف دستگيري ها توسط نيروهاي مشترک ضدهواداران جريان صدر در شهرهاي عراق شد. حازم الاعرجي يکي از رهبران جريان صدر در يک کنفرانس مطبوعاتي گفت بهتر بود که دولت عراق صدري ها را با توجه به مواضع قهرمانانه آنها در مقابله با نيروهاي خارجي، مي بوسيد و نه اين‌که آنها را دستگير کرده و به زندانها بياندازد».

موضعگيريها و اعتراضات نسبت به توپباران مناطق كردي توسط رژيم
تلويزيون الرافدين 6/6/90: «دهها تن از مردم كلار سليمانيه براي محكوم كردن توپ باران روستاهاي مرزي توسط ايران و تركيه دست به تظاهرات زدند. تظاهر كنندگان به سمت مقر فرمانداري رفته و نامه اي به فرماندار دادند كه در آن از وزارت خارجه عراق خواسته شده بود كه عليه ايران و تركيه در شوراي امنيت شكايت كند و به خسارت ديدگان توپ باران غرامت داده شود».
تلويزيون العراقيه 6/6/90: «صدها تن از مردم استان سليمانيه در اعتراض به ادامه بمباران مناطق مزري كردستان دست به تظاهرات زدند و خواستار دخالت جامعه بين المللي براي متوقف كردن بمبارانها شدند. 500 نفر از مردم كه در پارك آزادي در مركز شهر سليمانيه تجمع كرده بودند يادداشت اعتراضي خود را به استاندار تحويل داده و رونوشت آن را براي سازمان ملل, شوراي امنيت ملي , دادگاه بين المللي و حقوق بشر بين الملل وهمچنين مجلس و دولتهاي بغداد و اربيل ارسال نمودند».
تلويزيون العراقيه 6/6/90: «دباغ، سخنگوي دولت گفت: شوراي وزيران با اختصاص دادن يك ميليارد دينار براي خسارتهاي بمباران مناطق مرزي توسط تركيه و ايران موافقت كرد».
تلويزيون الحره 6/6/90: «نمايندگان كرد پارلمان طي يك يادداشت اعتراضي به دفتر سازمان ملل در عراق از سازمان ملل خواستند كه ايران و تركيه را تحت فشار گذاشته تا ضمن عذرخواهي رسمي, به خانواده شهدا و آسيب ديدگان بمبارانها غرامت پرداخت شود».
تلويزيون الجزيره 6/6/90: «هاني عاشور، مشاور مطبوعاتي ليست العراقيه گفت كه ايران شعار آزادي قدس را سر داد اما بسياري از عملكردهاي اين نظام از جمله دخالتهاي منفي در امور عراق با تحقق اين هدف همخواني ندارد».

يونامي از دولت عراق مي‌خواهد که در رفتار با کمپ اشرف از قوانين بين‌المللي تبعيت کند
سايت يونامي عراق 7/6/90: «در چند سال گذشته هيأت همياري ملل ‌متحد براي عراق و کميسيونر حقوق‌بشر، از نزديک وضعيت کمپ اشرف را مانيتور نموده، در پي آن بوده است تا رسيدن به راه‌حلي که در انطباق با حق حاکميت عراق و قوانين بين‌المللي باشد، كمك كند.
ماموريت يونامي، شامل بهبود حقوق‌بشر در عراق بوده و دفتر حقوق‌بشر اين هيأت، مرتباً وضعيت را در کمپ اشرف و اطراف آن صرفاً از زاويه ديدگاه حقوق‌بشر و انساندوستانه، مورد بررسي قرار مي‌دهد.
سازمان ملل به حمايت از ساکنان کمپ اشرف، در حفاظت از اخراج اجباري، اخراج و بازگرداندن به ميهن اصلي بر خلاف اصل نان‌رفولمان، ادامه مي‌دهد.
يونامي به کمک به دولت عراق در يافتن راه‌حلي صلح‌آميز و پايدار براي موضوعات کمپ اشرف در راستاي قوانين انساندوستانه بين‌المللي و حقوق‌بشر ادامه داده و به‌دنبال حمايت جامعه بين‌المللي در اين تلاشها مي‌باشد.
اين موضع همواره توسط رهبري يونامي، از جمله درخلال ملاقات نماينده ويژه دبيرکل اد. ملکرت با نوري مالکي نخست‌وزير عراق در28 اوت به‌عنوان بخشي از درخواست هاي خداحافظي وي از مقامات دولت عراق، در پايان ماموريتش در عراق، تصريح شده است».

در آخرين روز خود در بغداد، فرستاده سازمان ملل اينكه طرح نخست وزير عراق براي اخراج ايرانيان تبعيدي در اشرف را پذيرفته است را تكذيب كرد
واشينگتن پست 7/6/90: «بغداد- روز دوشنبه رئيس هيئت سازمان ملل در عراق كه در حال ترك اين كشور مي باشد، با گفتن اينكه او اينكه او تلاشهاي دولت عراق براي اخراج ايرانيان تبعيدي را تا پايان سال جاري را نستوده است، نحوه گزارش نخست وزير نوري المالكي از ديدار خداحافظي با وي را به صراحت رد نمود.
اين نوع تكذيبيه توسط دفتر سازمان ملل متحد در بغداد كه معمولا بسيار تلاش ميكند از درگير شدن در اختلافات سياسي خود را بدور نگه دارد بندرت صورت ميگيرد.
موضوع مورد بحث، يك گروه چند هزار نفره از ايرانيان تبعيدي است كه در يك كمپ دورافتاده بنام اشرف در استان ديالي در شرق عراق مستقر مي باشند. ساكنان اشرف، يك گروه مقاومت عليه رژيم مذهبي ايران مي باشند كه در گذشته متحد صدام حسين بودند و در حاليكه مالكي ارتباطات خود با ايران را ارتقاء مي باشد، خاري در پهلوي مالكي بوده اند.
يك حمله مرگبار در ماه آوريل به اين كمپ توسط نيروهاي عراقي نحوه برخورد عراق با اين گروه را با انتقادات بين المللي روبرو ساخت و واكنش نوري المالكي اين بود كه متعهد شد ساكنان اشرف را تا آخر سال اخراج نمايد.
گروه نظارت سازمان ملل در ميان همه تنها كساني هستند كه از زمان حمله در آوريل دولت عراق اجازه وارد به كمپ را به آنها داده است. ولي آنها به تعداد انگشت شمار بيانيه هاي علني در رابطه با حمله و يا برنامه دولت براي اخراج ساكنان اشرف صادر كرده اند.
در بيانيه اي بعنوان خداحافظي در روز يكشنبه مالكي گفت كه نماينده سازمان ملل اد ملكرت تائيد كرد كه سازمان ملل از مجموعه اي از مسائل ”شامل موضوع كمپ اشرف و ضرورت به اجرا گذاشتن دستور كابينه براي اخراج ساكنان آن به خارج از عراق تا آخر امسال ” حمايت كرده است
در يكي از آخرين اقداماتش در دوره دوساله اش در عراق، ملكرت كه فردي با رفتاري آرام است به صراحت گفت اين صحت ندارد.
دفتر ملكرت در بيانيه اي روز دوشنبه گفت «سازمان ملل به حمايت از اينكه ساكنان اشرف مورد حفاظت در مقابل اخراج و ديپورت و بازگرداندن اجباري قرار گيرند ادامه ميدهد.» اين بيانيه گفت ملكرت مجدداِ بر همين موضع در ملاقات با نخست وزير تأكيد كرده است».

فارس: «حمايت سازمان ملل از حق دولت عراق در اخراج منافقين»
خبرگزاري فارس (رژيم) 7/6/90: «نماينده ويژه دبيرکل سازمان ملل در عراق در ديدار خداحافظي با نخست‌وزير عراق تأکيد کرد که اين سازمان از حق دولت عراق در اخراج منافقين از اين کشور حمايت مي‌کند.
به گزارش فارس به‌نقل از خبرگزاري ”براثا“، ”نوري المالکي“ نخست‌وزير عراق و ”اد ملکرت“ نماينده ويژه دبيرکل سازمان ملل در عراق درباره امکان حل‌وفصل مشکلات بين‌المللي عراق که به سازمان ملل مرتبط مي‌شود، گفتگو کردند. . .
ملکرت در اين ديدار بار ديگر تأکيد کرد که سازمان ملل هم‌چنان از عراق براي برون‌رفت از تمام مشکلات مربوط به جامعه بين‌الملل حمايت مي‌کند که موضوع اردوگاه اشرف و ضرورت اجراي خواست دولت عراق مبني بر اخراج تمام ساکنان اين اردوگاه از عراق تا پايان سال جاري از جمله اين موارد است. . . ».

مثال آلوسي درباره قرارگاه اشرف: ما افرادي داريم كه پناهندگي سياسي مي‌خواهند
تلويزيون البغداديه 6/6/90: «مثال الآلوسي رئيس حزب امت عراق (برنامه سحور سياسي درباره اشرف): ما افرادي داريم كه پناهندگي سياسي مي خواهند و همه ما مي دانيم كه رژيم ايران در چند مورد تظاهركنندگان را به قتل رساندند. آنها را هم حتما (اگر بدستشان بيفتند) تكه تكه ميكنند ما اگر چيزي عليه آنها داريم از طريق دادستاني آنها را به دادگاههاي جنايي احاله مي دهيم و اگر هم چيزي عليه آنها نداريم معيارهاي متعلق به سازمان ملل و ميثاق هاي بين المللي وجود دارد كه در اين رابطه حكم و قضاوت مي كنند. قطعا وقتي رفتارها براي راضي كردن ايران و خدمت به رژيم ايران است زير علامت سؤال هستند».

مجاهدين خلق خواستار لغو محاصره قرارگاهشان در عراق مي‌شوند
الشرق الاوسط فرامنطقه اي 6/6/90: «سخنگوي ساکنان قرارگاه اشرف که پناهندگان سازمان مجاهدين خلق ايران اپوزيسيون در استان ديالي عراق را در خود جاي داده است، وضعيت مرارت‌بار اين ساکنان تحت استمرار يک محاصره اقتصادي که نيروهاي امنيتي عراق عليه اين قرارگاه صورت مي‌دهند، را عنوان کرده از دبيرکل سازمان ملل ‌متحد خواستار مداخله به‌منظور لغو درد و رنج انساني ساکنان اين قرارگاه شد.
وي طي اظهاراتي به ”الشرق الاوسط ”گفت ”قرارگاه اشرف امروز در شرايط دشوار و درد و رنجي به‌سر مي‌برد که بيشتر از درد و رنج ساکنان طي 9سال گذشته مي‌باشد، به‌نحوي که فشار زيادي را در اثر نبود سوخت که ماده اصلي مورد نياز براي راه‌اندازي ژنراتورهاي فرسوده در نتيجه محاصره قرارگاه مي‌باشد، تحمل مي‌کنند، آ‌نهم در اين فصل و در حالي که گرماي هوا به نحو قابل ملاحظه‌يي بالا رفته و درجه حرارت به بيش از 50 درجه سانتيگراد مي‌رسد. . . ».

ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved