مجموعه خبر

تاریخ درج خبر -1390:06:10
نيم ميليارد دلار سود در جيب واردكنندگان چادر مشکی
ایسنا: ارزش بازار چادر مشكي در ايران چندان مشخص نيست، اما برآوردها نشان مي‌دهد كه از بابت واردات پارچه چادر مشكي به كشور سالانه چيزي در حدود نيم ميليارد دلار سود به جيب واردكنندگان اين كالا مي‌رود.
براساس آمار گمرك ايران، واردات پارچه چادر مشكي در سال گذشته معادل 16 هزار تن به ارزش 81 ميليون دلار بود. حال اگر فرض كنيم هر متر پارچه چادر مشكي 200 گرم وزن داشته باشد، بنابراين در سال قبل حدود 80 ميليون متر پارچه چادر مشكي وارد كشور شده است. متوسط قيمت هر متر پارچه چادري هم با محاسبه‌اي ساده حدود 101 سنت درمي‌آيد. همچنين متوسط هزينه واردات هر متر پارچه چادر مشكي در مجموع و با احتساب هزينه حمل و نقل و ديگر هزينه‌ها حدود 1.5 دلار مي‌شود....
هزینه افزایش تعطیلی عید فطر بر اقتصاد ایران: ۱۶۷۳ میلیارد تومان

صداي آمريكا 31 اوت. مجلس شورای اسلامی با افزایش تعطیلات عید فطر به ۲ روز موافقت کرد. به گزارش خبرگزاری مجلس شورای اسلامی (خانه ملت) که بعد از ظهر روز یک شنبه ۶ شهریور ماه انتشار یافت: «نمایندگان ابتدا کلیات این لایحه را بررسی و سپس وارد بررسی جزئیات این لایحه شده و آن را تصویب کردند. کلیات این لایحه با ۱۴۷ رای موافق، ۳۶ رای مخالف و ۱۶ رای ممتنع تصویب شد.»

به نوشته «خانه ملت» احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در مخالفت با کلیات لایحه افزایش تعطیلی عید فطر، با بیان این که کاهش حتی یک روز از تعطیلات در اقتصاد کشور تاثیر گذار است، خواستار حذف یک روز از تعطیلات عید فطر شد و گفت: «چه اشکالی دارد که تعطیلاتی که خاصیت خود را از دست داده اند حذف شوند.» رییس مركز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، با اشاره به بهره‌وری۶ دهم درصدی در چهار ساله دوره محمود احمدی ‌نژاد ادامه داد: طبق برنامه بهره‌وری باید ۲ و نیم درصد افزایش می‌یافت اما این رقم تنها ۶ دهم درصدی افزایش یافته است و با این شوخی‌هانمی‌توان اقتصاد كشور را اداره كرد.به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) احمد توکلی، افزود: «وقتی هزینه یك روزتعطیلی را در نظر بگیرید اثر این یک روز تعطیلی كاهش ۱۶۷۳ میلیارد تومانی تولید ملیاست. آیا شما می‌ خواهید فقر را بین مردم توزیع كنید؟»

رئیس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، در ادامه به مشكل كارگران روزمزد دراین‌گونه تعطیلی‌ها اشاره كرد و گفت: «بسیاری از كارگران روزمزد با افزایش تعطیلی كارشان را از دست می ‌دهند و شما با این كار خانواده‌های فقیر و مستضعف را دچار مشكل می ‌كنید. ضمن این ‌كه تولید كارخانه‌ها نیز با افزایش یک روز تعطیلی كاهش می‌یابد. »

رضا تقی زاده، تحلیل گر امور اقتصادی در اسکاتلند ، در زمینه اثرات موافقت مجلس شورای اسلامی با لایحه افزایش تعطیلی عید فطر، بر کارگران به صدای آمریکا گفت: «بین ۱ و نیم تا ۲ میلیون کارگر در بخش خصوصی کار می کنند، این تعطیلات باعث می شود که این کارگران برای تامین در آمدهای روزانه خود با مشکل روبرو شوند. در عین حال جوابی نیز برای این سئوال وجود ندارد، که این کارگران از چه طریقی باید زندگی خود را تامین کنند؟»

علی رضا محجوب، رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی و رئیس خانه کارگر، در مخالفت با لایحه افزایش تعطیلات عید فطر، در جلسه علنی روز یک شنبه ۶ شهریور ماه، گفت: «با تعطیلی‌ها اصولا مخالف نیستم، اما باید اساسا نگاه کرد که یک میلیون کارگر روزمزد در کشور چطور تحت تاثیر تعطیلی‌های روزانه دچار مشکل معیشتی می‌شوند.»

مصطفی کواکبیان، نمانیده مجلس شورای اسلامی نیز، در جلسه علنی روز یک شنبه ۶ شهریور ماه، در تشریح دلایل مخالفت خود، با اعلام اینکه هیچ کس مخالف یکی شدن با جهان اسلام نیست، افزایش تعطیلات عید فطر را در شرایط فعلی کشور به صلاح ندانست و گفت: «در شرایط فعلی باید تعطیلات کشور را تعطیل کرد.» وی با اشاره به این موضوع که در انگلستان تنها ۱۲ روز تعطیل رسمی وجود دارد» افزود: «با یک احتساب دقیق در کل سال ما ۱۵۰ روز هم کار نمی‌ کنیم، اگر می‌خواهیم احساساتی عمل کنیم، تعطیلات افزایش پیدا می ‌کند؛ اما در سال جهاد اقتصادی تصویب این لایحه درست نیست.»

رضا تقی زاده، در واکنش به اظهارات این نمانیده مجلس شورای اسلامی در زمینه تعطیلات رسمی ، به صدای آمریکا گفت: «عملا فاصله تعطیلات ایران با کشورهای صنعتی و یا کشورهای اروپایی ۵۰۰ درصد و یا بیش تر از آن است. به عبارتی در حالی که در کشورهای اروپایی ، بین ۷ تا ۱۱ روز تعطیلات رسمی وجود دارد، در ایران روزهای تعطیل کارگران، به ۱۰۷ روز در سال می رسد. البته در مواردی که بین تعطیلات می گویند و به اصطلاح تعطیلات را به هم دیگر می دوزند ، رقم از این حدود هم تجاوز می کند.»

جواد زمانی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، در واکنش به مخالفت نمانیدگان با لایحه افزایش تعطیلات عید فطر گفت: «ایران از نظر تعداد روزهای تعطیل در سال پس از یمن، کمترین تعطیلات را در میان کشورهای جهان دارد و با افزایش تعطیلات عید فطر به بحث هر ساله در این زمینه باید پایان داد.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا، «سخنگوی كمیسیون اجتماعی مجلس تاكید كرد: «بهره ‌وری نظام كاری غیررسمی نظیر بازارها، و بخش گردشگری در روزهای تعطیل افزایش می‌یابد.»

رضا تقی زاده ، درباره اظهارات این نماینده مجلس شورای اسلامی، به صدای آمریکا گفت: «امروز در مجلسی که نمایندگانش مدعی نمایندگی مردم هستند، کم تر حرف مردم شنیده می شود. به نظر می رسد بعد از رفع اختلاف بین دولت و رهبری نظام جمهوری اسلامی ایران، حالا مجلس مامور تایید و امضای همه پیشنهادی دولت شده است.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا، «با احتساب تعطیلی دو روزه عید فطر،۲۳روز تعطیلی رسمی و ۵۲ جمعه، مجموع تعطیلی‌های رسمی امسال به ۷۶ روز می‌رسد.»
عباسی: بيش از نياز راکتور تهران اورانيوم ۲۰ درصدی توليد کرده ايم
راديو فردا 31 اوت. فريدون عباسی، رييس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی می گويد که ايران از میزان مورد نظر اورانيوم ۲۰ درصدی برای تهيه سوخت راکتور تحقيقاتی تهران عبور کرده است.

اين مقام ايرانی به خبرگزاری جمهوری اسلامی، ايرنا، گفته است: «قصد داريم ميزان توليد اورانيوم ۲۰ درصدی را تا حدی بالا ببريم که ذخيره مناسب از سوخت با اين درصد غنا داشته باشيم تا اگر در خلال فعاليت ها به سيستم های ما آسيبی وارد آمد يا تعميراتی انجام شد، مواد مورد نياز را در اختيار داشته باشيم.»

آقای عباسی افزوده است: «ايران برای تسهيل کار آژانس تصميم گرفته تا غنی سازی در سطوح سه و نيم درصد را تفکيک کرده و سايت فردو را به غنی سازی ۲۰ درصد اختصاص دهد.»

رييس سازمان انرژی اتمی ايران نگفته است که تهران تاکنون چه ميزان اورانيوم با غنای ۲۰ درصد توليد کرده است، اما خردادماه امسال، علی اکبر سلطانيه، نماينده دائم ايران در آژانس به خبرگزاری شينهوا گفت که تاکنون ۵۰ کيلوگرم اورانيوم ۲۰ درصدی توليد کرده ایم.

آقای سلطانيه گفته بود: «ما به ۱۲۰ کيلوگرم اورانيوم با درصد غنای ۲۰ درصد نياز داريم، و تا به حال توانسته ايم ۵۰ کيلوگرم از مجموع اين مقدار را با موفقيت توليد کنيم اما هنوز به مقدار بيشتری نياز داريم.»

غنی سازی ۲۰ درصدی اورانيوم پس از آن در دستور کار ايران قرار گرفت که تهران در سال ۸۸ نتوانست با کشورهای غربی بر سر خريد اورانيوم برای راکتور تحقيقاتی تهران به توافق برسد. راکتور تهران که سوخت آن به زودی به اتمام می رسد مرکز توليد راديو داروهای مختلف است.

رييس سازمان انرژی اتمی اواسط خردادماه گفته بود که ايران قصد دارد تا ميزان تولید اورانيوم ۲۰ درصدی خود را تا سه برابر افزايش دهد. بخش عمده سانتريفوژهای غنی سازی اورانيوم ايران که تاکنون از سوی آژانس بين المللی شناسايی شده اند در تاسيسات هسته ای نطنز قرار دارد.

تهران اخيرا گفته است که بخشی از دستگاه های غنی سازی برای تولید اورانیوم ۲۰ درصدی را به فردو، در کوه های اطراف قم، منتقل می کند. ايران نگران حمله کشورهای اسرائيل و آمريکا به تاسيسات اتمی خود است و قصد دارد تا با انتقال بخشی از سانتريفوژها به فردو که زير نظر سپاه پاسداران است آنها را از حملات احتمالی مصون دارد.

افشای سايت جديد اتمی فردو در اواخر تابستان ۸۸، وقفه تازه ‌ای را در مذاکرات هسته‌ ای ايران و شش قدرت جهانی در پی داشت، چرا که ارزيابی غرب اين بود که ايران با پنهانکاری در ساخت اين تاسيسات، تعهدات خود نسبت به آژانس بين‌المللی انرژی اتمی را نقض کرده است.

رييس سازمان انرژی اتمی ايران روز دوشنبه گفته است: «چون تاسيسات غنی سازی در نطنز ايمن نبود و برنامه توليد سوخت راکتور تهران و راکتورهای آتی در کشور نيز نيازمند توليد ميزان بيشتر اورانيوم با غنای ۲۰ درصد است، از اين رو، غنی سازی ۲۰ درصد به تاسيسات فردو منتقل می شود.»

وی نظارت آژانس بر سايت فردو را مشابه با نطنز مشابه دانست، «با اين تفاوت که کنترل آژانس بر سايت فردو در زمينه مقدار توليد اورانيوم غنی شده در سطح ۲۰ درصد است و مقادير توليدی در سايت نطنز، سه و نيم تا پنج درصد است.»

آقای عباسی گزارش های مربوط به غنی سازی بالای ۲۰ درصد را «تبليغات و ادعاهای غرب» خوانده و گفته است که «چنين برنامه ای را در دستور کار نداريم.» کشورهای غربی بارها ابراز نگرانی کرده اند که با توجه به عدم شفافيت ايران و پنهانکاری آن درباره برنامه هسته ای خود، اين کشور در صدد است تا با افزايش ميزان غنی سازی و توليد خود مواد لازم برای ساخت بمب هسته ای را فراهم کند. ولی تهران می گويد که برنامه اتمی اش اهداف صلح آميز دارد.
پرده برداری از اختلاس های بانکی؛ سه هزار میلیارد تومان در بانک صادرات
صداي آمريكا 31 اوت. یک هفته بعد از انتشار خبر اختلاس در استانداری تهران ، اینک خبر اختلاس در بانک صادرات ایران تایید شده است. اختلاسی به مبلغ سه هزار میلیارد تومان که به این ترتیب نام بزرگترین اختلاس بانکداری ایران لقب گرفته است.
بانک صادرات ایران با تاخیر اعلام کرده که تبانی یکی از کارمندان بانک صادرات در استان خوزستان با گروه ملی فولاد ایران، منجر به یک اختلاس سه هزار میلیارد تومانی شده است. البته بانک صادرات هرگونه سوءاستفاده را تکذیب کرده و می گوید حتی خسارتی هم به بانک صادرات وارد نشده است.
با اینکه دولت ایران هنوز موضعی در قبال این اختلاس ها نگرفته اما هر دو اختلاسی که این روزها آشکار شده به نوعی با دولتی ها ارتباط پیدا می کند. اختلاس یازده میلیاردی استانداری تهران در زمان استانداری کامران دانشجو بود که اینک وزیر علوم در دولت است. اختلاس سه هزار میلیارد تومانی بانک صادرات هم، در شرایطی اتفاق افتاده که رییس این بانک، محمد جهرمی، وزیر سابق کار در دولت محمود احمدی نژاد و از اعضای نزدیک به شورای نگهبان است.
کامران دادخواه ، استاد اقتصاد در دانشگاه نورث ایسترن شهر بوستون آمریکا اعتقاد دارد افزایش اختلاس ریشه در عملکرد دولت احمدی نژاد دارد.به عقیده آقای دادخواه به سه دلیل دولت در این افزایش مقصر است:
دلیل اول، دولت با فضای ایجاد کاذب و غیر رقابتی بین اقتصاد آزاد و بازار ، امکان چنین اختلاس ها را برای متخلفان فراهم می کند.
دلیل دوم، وابستگی اکثر متخلفان به دولت است معمولا یک پای پرونده های اختلاس دولتی ها هستند.
دلیل سوم، ممانعت دولت از پرداختن آزادانه رسانه ها به خبرهای مربوط به فساد مالی افراد و مقام های دولتی است.
به نظر این کارشناس اقتصادی، مجموعه ی این عوامل موجب می شود که میزان اختلاس در بانک ها افزایش بیابد.خبرگزاری مجلس ایران ، به نقل از کارشناسان ، سال ۹۰ را ، سال «پرده برداری از اختلاس های بانکی» نامیده چرا که تاکنون خبر اختلاس در دیگر بانک ها نیز به رسانه ها رسیده است. از جمله:
بانک ملی بندرعباس:اختلاس ۱۳۹ میلیارد تومان
بانک تجارت:اختلاس ۲۷ میلیارد تومان
بانک سپه: اختلاس ۱۹ میلیارد تومان
برخی از نمایندگان مجلس ایران به «بزرگترین اختلاس تاریخ بانکداری ایران» واکنش نشان داده اند. از جمله ، ارسلان فتحی پور ، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس ، در واکنش به خبر اختلاس در بانک صادرات ، آن را «تاسف بار» خواند و گفت حجم بالای این اختلاس نشان می دهد که «دست های پشت پرده ای برای فراهم کردن شرایط انجام این اختلاس بوده است».
هرچند قوه قضاییه در هفته های اخیر تکمیل پرونده تخلفات مالی برخی از همکاران محمود احمدی نژاد را در دستور کار دارد اما هنوز خبری در مورد برخورد قضایی با دست اندرکاران اختلاس سه هزار میلیارد تومانی بانک صادرات اعلام نشده است.
«گازپروم روسیه از توسعه يک ميدان نفتی ايران کنار گذاشته شد»
راديو فردا 31 اوت. گزارش ها حاکی است شرکت ملی نفت ايران به دليل تاخيرهای متعدد، شرکت گازپروم روسيه را به عنوان بزرگترين شرکت گازی جهان از طرح توسعه ميدان مشترک نفتی آذر کنار گذاشته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، شرکت ملی نفت ايران با انتشار گزارشی، اعلام کرد: «پس از اولتيماتوم های متعدد و تاخيرهای گازپروم روسيه، اين شرکت بزرگ توليدکننده گاز جهان را از طرح توسعه ميدان مشترک نفتی آذر کنار گذاشته است.»

این گزارش می افزاید: «به زودی قرارداد توسعه اين ميدان مشترک نفتی با عراق به ارزش تقريبی دو ميليارد دلار بين شرکت ملی نفت ايران و کنسرسيومی متشکل از پيمانکاران داخلی امضا خواهد شد.»

به گزارش خبرگزاری مهر، حميد کريمی، مجری طرح توسعه ميدان نفتی آذر با بيان اين که «گازپروم روسيه از حدود شش ماه پيش از جريان مذاکرات توسعه اين ميدان مشترک حذف شده»، گفت: «هرگونه تقاضايی از سوی گازپروم روسيه برای توسعه ميدان آذر نياز به بررسی و ارزيابی دارد و مذاکرات توسعه اين ميدان، به هيچ عنوان معطل روس ها نمانده است.»

به گفته وی سال گذشته به منظور توسعه ميدان مشترک آذر، مذاکراتی با گازپروم روسيه انجام گرفت که در نهايت توافقی حاصل نشد و از اواخر سال ۸۹، اين شرکت اروپايی از جريان مذاکرات حذف شد و ديگر گزينه های متقاضی برای توسعه ميدان در دستور کار قرار گرفتند.

به گزارش مهر، ميدان نفتی مشترک آذر دربلوک نفتی اناران در استان ايلام و درمرز ايران و عراق قرار گرفته که حجم نفت خام قابل استحصال اين ميدان مشترک با بدرای عراق حدود ۴۰۰ ميليون بشکه برآورد شده است.

ميدان آذر با مساحت ۴۸۲ کيلومتر مربع و با نفت درجايی بالغ بر ۲.۵ ميليارد بشکه، در ۲۰ کيلومتری جنوب شرقی شهرستان مهران در استان ايلام واقع شده است؛ برنامه توليد زودهنگام از اين ميدان ۳۰ هزار بشکه در روز است و توسعه آن با هدف توليد روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت خام انجام می گيرد.

با توجه به تحریم های بین المللی، حوزه نفت وگاز ایران در سال های اخیر با مشکلات روبرو بوده و قرارگاه نفتی خاتم الانبیا، متعلق به سپاه پاسداران، پیمانکاری بیشتر حوزه های نفت و گاز را به دست آورده است.

به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبيا روز دوشنبه گفت: «هم اکنون خلاء پيمانکاری در حوزه نفت و گاز کشور مشهود است و بر اين اساس و با توجه به ضرورت تسريع در روند بهره‌برداری از ميادين مشترک نفتی ، اين قرارگاه (خاتم الانبیا) انگيزه
مضاعفی برای حضور در پروژه‌های نفتی يافته است.»

«ابوالقاسم مظفری شمس»، فرمانده فعلی قرارگاه خاتم الانبیا روز دوشنبه در مراسم امضای قرارداد احداث «خط لوله اتان و اتيلن مرکز» بين قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبياء و شرکت ملی صنايع پتروشمی ايران، در محل اين شرکت گفت: «با جديت تمام در طرح‌های نفتی کشور حضور می يابيم ، چرا که لازم است تاخيرهايی که در زمينه برداشت از ميادين مشترک نفتی با ساير کشورها داشته ايم را جبران کنيم و قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبيا در اين مسير مصمم است.»

بر اساس این گزارش، آقای مظفری شمس «ضمن تشکر از اعتماد وزير نفت به قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبياء برای اجرای پروژه های نفتی در کشور»گفته است: «اين قرارگاه تاکنون کارهای ارزنده‌ای را در بخش نفت و گاز کشور به ثمر رسانده است.»

رستم قاسمی، فرمانده قبلی قرارگاه خاتم الانبیا، در حال حاضر به عنوان وزیر نفت در دولت دهم مشغول به کار شده است. به گزارش ایرنا، طول اين خط لوله ۵۳۹ کيلومتر بوده و هزينه احداث آن چهار ميليارد و ۱۶۰ ميليون ريال برآورده شده است که از سوی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبيا تامين مالی می شود.
آيت الله خامنه ای: به جای ايران قبل از اسلام، بر ايران بعد از اسلام تاکيد شود
راديو فردا 31 اوت. آيت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، در ديدار با اعضای دولت محمود احمدی نژاد توصيه کرده است که به جای تاکيد بر دوران ايران قبل از اسلام، «بر ايران بعد از اسلام تأکيد شود.»

به گزارش خبرگزاری کار ایران، ايلنا، آيت الله خامنه ای در ديدار با هيات دولت عصر روز يکشنبه گفته است:«به جای تأکيد بر ايران قبل از اسلام، بر ايران بعد از اسلام تأکيد شود زيرا افتخارات ايران بعد از اسلام در هيچ دوره ای از تاريخ ايران وجود نداشته است.»

رهبر ايران تاکيد کرده است: «رشد پيشرفت های علمی، هنری، فرهنگی و حتی نظامی در ايران بعد از اسلام بويژه در دوران ديلمی، سلجوقيان و صفويه به هيچ وجه قابل مقايسه با ايران قبل از اسلام نيست.»

در ديدار هيات دولت با رهبر جمهوری اسلامی، اسفنديار رحيم مشايی، رييس دفتر محمود احمدی نژاد و از پرحاشيه ترين نزديکان وی، نيز حضور داشت.

در حالی رهبر ايران به هيات دولت توصيه کرده است که بر «ايران پس اسلام» تاکيد کنند که محمود احمدی نژاد و نزديکان وی طی ماه های اخير ازسوی اصولگرايان حامی رهبرايران به گرايش به ملی گرايی متهم شده اند. محمود احمدی‌نژاد، در شهريور سال گذشته در يک برنامه تلويزيونی از کوروش پادشاه هخامنشی «تجليل» کرد و حکومت وی را «برپايه عدالت» خواند.

پس از آن نيز حميد بقايی، معاون اجرایی رييس جمهور ايران، نيز سال گذشته از محمود احمدی نژاد با عنوان «کوروش زمان» ياد کرده بود. سفندیار رحیم مشایی، رییس دفتر محمود احمدی نژاد نیز در دیدار با رهبر ایران حضور داشت.

در ادامه سخنان چالش برانگيز نزديکان محمود احمدی نژاد، سال گذشته همچنين اظهارات اسفنديار رحيم مشايی درباره «مکتب ايرانی» واکنش تند اصولگرايان حامی رهبر را به دنبال داشت. آقای مشايی گفته بود: «از مکتب اسلام دريافت‌های متنوعی وجود دارد اما دريافت ما از حقيقت ايران و حقيقت اسلام، مکتب ايران است و ما بايد از اين به بعد مکتب ايران را به دنيا معرفی کنيم».

به دنبال علنی شدن اختلافات رهبر جمهوری اسلامی و محمود احمدی نژاد بر سر برکناری و ابقای حيدر مصلحی، وزير اطلاعات، طرفداران آيت الله خامنه ای نزديکان محمود احمدی نژاد و به ويژه اسفنديار رحيم مشايی را با عنوان «جريان انحرافی» مورد حمله قرار داده اند.

«دولت خود را درگیر حاشیه ها نکند»

آيت الله خامنه ای درادامه بدون اشاره مشخص به اختلافات دولت و مجلس، گفته است:«در مسايل مربوط به قوا، در مواردی که کوتاه آمدن امکانپذير است، کوتاه بياييد، در مواردی که با تبيين قابل حل است، تبيين کنيد و در مواردی هم که با ارتباطات دوستانه حل می شود، از اين روش استفاده کنيد.»

رهبر جمهوری اسلامی همچنين گفته است:« در چنين شرايطی شايسته نيست که دولت خود را درگير حاشيه‌ها کند که البته برخی اوقات، دولت با کم توجهی زمينه ساز اين حاشيه ها می شود و برخی اوقات هم حاشيه هايی است که ديگران به وجود می آورند.»

درهمين حال، آيت الله علی خامنه ای در توصيه ای به دولت محمود احمدی نژاد گفته است:« خيلی مهم است که مقايسه‌ای نيز ميان وعده‌های دولت و کارهای انجام شده صورت پذيرد.» به دنبال سفرهای استانی محمود احمدی نژاد شماری از نمايندگان مجلس از محقق نشدن وعده های داده شده، انتقاد کرده اند.

كاهش رشد اقتصادى ايران در سال جارى
روزنامه ابرار: تازه ترين پيش بينى واحد اطلاعات اكونوميست براى سال جارى نشان مى دهد كه در اين سال رشد توليد ناخالص داخلى واقعى ايران به دو درصد خواهد رسيد. اكونوميست در گزارش ماه آگوست ۲۰۱۱ اعلام كرد كه در سال جارى رشد توليد ناخالص داخلى واقعى ايران معادل دو درصد خواهد بود كه نسبت به رشد ۲‎/۹ درصدى در سال گذشته كاهش نشان مى دهد.
اكونوميست همچنين پيش بينى كرده است كه رشد اقتصادى ايران در سال آينده به ۲‎/۲ درصد افزايش يابد. در گزارش اكونوميست آمده است كه در سال ۹۲ و ۹۳ نيز رشد اقتصادى ايران در يك سطح بوده و معادل ۲‎/۵ درصد خواهد بود. براى سال ۱۳۹۴ اكونوميست رشد اقتصادى ۲‎/۸ درصدى براى ايران پيش بينى كرده است.
در نمایش روز قدس ساندیس نبود، کسی نرفت!
سایت جوان آنلاین وابسته به سپاه پاسداران: گرامیداشت روز جهانی قدس، میراث و یادگار امام خمینی(ره) امسال درحالی با حضور پرشور مردم ایران برگزار شد که از توزیع کیک و ساندیس در این مراسم خبری نبود! .....در منطق فتنه گران که تاکنون تبلیغ می‌شده است، در راهپیمایی روز قدس امسال کسی در ایران نبايد حضور پیدا می کرد، چون هیچ مشوقی مانند «کیک و ساندیس» برای راهپیمایان تدارک دیده نشده بود اما در روزقدس امسال که به واسطه آزادی ملت‌های منطقه از چنگ برخی حکام وابسته به آمریکا تفاوت معنا داری با سال‌های گذشته داشت، مردم خداجو و انقلابی ایران اسلامی ‌در لبیک به ندای حق‌طلبانه امام (ره) و خلف صالح او مقام معظم رهبری در حالی که در ماه مبارک رمضان قرار داشتند، از همان ساعات اولیه جمعه ضمن حضور پرشور در میادین و مصلاهای سراسر کشور شعار مرگ بر اسرائیل و مرگ بر آمریکا را رساتر از هر زمان دیگری به گوش دشمنان و اذناب داخلی آنها رساندند.
****
این در حالیست که مهدی خزعلی، پسر آخوند خزعلی در وبلاگ خود نوشته است: امسال روز قدس از همه سالها خلوت تر بود، یکی از مسئولین می گفت در خیابان انقلاب به دنبال جمعیتی می گشت تا به همراه آنان راهپیمایی کند.
شاخص فلاکت در ایران همچنان بالاتر می‌رود
سایت خبرآنلاین: شاخص فلاکت*(Misery Index) که از حاصل جمع نرخ بیکاری و تورم به دست می‌آید، بار دیگر سیر صعودی به خود گرفته است.
بنابر بر اعلام رسمی بانک مرکزی که این روزها مشخص شده در مقایسه با مرکزآمار ایران، نرخ تورم خوشبینانه‌تری را اعلام می‌کند، نرخ تورم سال ۸۹ حدود ۱۲٫۴ درصد بوده است. همچنین رییس مرکز آمار که مسئول محاسبه و برآورد نرخ بیکاری است، چندی پیش با حضور در جمع نمایندگان مجلس، نرخ بیکاری سال ۸۹ را ۱۳٫۵ درصد اعلام کرد.
لذا شاخص فلاکت سال ۸۹ حدود ۲۵٫۹ به دست می‌آید. اما مسأله این جاست که عادل‌آذر، رییس مرکز آمار ایران در همان جلسه اعلام کرده است که نرخ تورم تیرماه به نزدیکی ۲۰ درصد یعنی حدود ۱۹٫۶ درصد رسیده است. البته او با خوش بینی گفته بود که نرخ بیکاری در سال جاری ۱۱ درصد خواهد بود.
بر این اساس، مطابق گزارش مرکز آمار ایران، شاخص فلاکت در سال ۹۰ تاکنون به ۳۰٫۶ درصد رسیده است. البته شاید این شاخص با لحاظ نرخ تورم اعلامی بانک مرکزی قدری بدبینانه به نظر برسد ولی محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی امروز نرخ تورم مرداد ماه را ۱۷٫۲ درصد برآورد کرد.
لذا شاخص فلاکت بر پایه نرخ تورم بانک مرکزی و نرخ بیکاری مرکز آمار ایران هم ۲۸٫۲ درصد به دست خواهد آمد.
سال شاخص فلاکت
Û¸Û´ Û²Û±Ù«Û¹
Û¸Ûµ Û²Û³Ù«Û²
Û¸Û¶ Û²Û¸Ù«Û¹
Û¸Û· Û³ÛµÙ«Û¹
Û¸Û¸ Û²Û²Ù«Û·
Û¸Û¹ Û²ÛµÙ«Û¹
۹۰ ۳۰٫۶ یا ۲۸٫۲
*گفتنی است، نحوه محاسبه شاخص فلاکت که در سال ۱۹۶۰ از سوی آرتور اوکان ارایه شده، این روزها تغییر کرده است. در حال حاضر درصد نسبت کسری بودجه دولت به تولید ناخالص داخلی به اضافه نرخ بیکاری، چارچوب محاسبه شاخص فلاکت را تشکیل می‌دهد. اما به دلیل دسترسی نداشتن به رقم کسری بودجه دولت ناگزیر همان رابطه قدیمی همچنان در مورد اقتصاد ایران به کار گرفته می‌شود.
دعوت ایران از رییس شورای انتقالی لیبی برای سفر به تهران
راديو فردا 31 اوت. در حالی که جمهوری اسلامی ایران هنوز شورای انتقالی لیبی را به رسمیت نشناخته است، وزیر امور خارجه ایران روز دوشنبه از مصطفی عبدالجلیل، رییس این شورا دعوت کرد تا «در فرصتی مناسب» به ایران سفر کند.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با مصطفی عبدالجلیل، رییس شورای انتقالی لیبی، تماس تلفنی داشته‌است و در این تماس پیروزی «انقلاب» مخالفان علیه معمر قذافی، رهبر پیشین لیبی، را به او تبریک گفته‌است.

جمهوری اسلامی ایران پیش از این در زمان دخالت نیروهای ناتو در لیبی برای حمایت از مخالفان قذافی و جلوگیری از کشتار غیرنظامیان، منتقد هرگونه دخالت در لیبی بود و دخالت در امور داخلی لیبی را محکوم کرده‌بود.

گفت‌ و گوی تلفنی صالحی و عبدالجلیل نخستین تماس رسمی میان ایران و شورای انتقالی لیبی است. به گزارش ایرنا، مصطفی عبدالجلیل در این گفت‌وگو خواستار بازگشت سفیر ایران به لیبی و ارتقای فعالیت سفارت جمهوری اسلامی شده‌است.
سفیر ایران در لیبی پس از آغاز درگیری‌ها میان مخالفان و هواداران معمر قذافی از طرابلس فرا خوانده‌ شد.

بنا به گزارش ایرنا، آقای عبدالجلیل در تماس تلفنی خود همچنین از کمک‌های ایران تشکر کرده و ابراز امیدواری کرده‌است که در آینده نزدیک وزیر امور خارجه ایران سفری رسمی به طرابلس داشته باشد.

علی‌اکبر صالحی، روز یکشنبه از تماس و کمک ایران به مخالفان مسلح معمر قذافی در لیبی خبر داد و گفت که چندین محموله غذایی و دارو هم پیشتر به بنغازی ارسال شده‌است.

به رغم اعلام این خبر و اعلام دوباره تبریک از سوی آقای صالحی به شورای انتقالی لیبی، جمهوری اسلامی ایران هنوز حاضر نشده است که تشکیلات مخالفان در لیبی را به رسمیت بشناسد و این امر انتقادهایی را در داخل ایران به دنبال داشته‌است.

از آن جمله سایت «آینده» نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، از «انفعال و سکوت در برابر حوادث لیبی» انتقاد کرده و نوشته‌است: «تاکنون که اکثر قریب به اتفاق کشورهای جهان نسبت به پیروزی انقلاب مردم لیبی اعلام موضع و حمایت کرده‌اند، وزارت خارجه حتی به رغم صدور بیانیه عملاً سیاست سکوت را همچنان ادامه داده‌است.»

علی‌اکبر صالحی در پاسخ به انتقادها گفته‌است: «انتظار نداشته باشید همه سیاست‌ها، طرح‌ها و رایزنی‌های خود را مستمراً در معرض سمع و دید دیگران قرار دهیم. باید زمان مناسب مطرح کردن اقدامات کاملاً فراهم شود و بعد آن را اعلام کنیم.»

مصطفی عبدالجلیل، رئیس شورای انتقالی لیبی، در تماس تلفنی خود با وزیر خارجه ایران موضوع ناپدید شدن موسی صدر را «یک مسئله اصلی» برای شورای انتقالی نامید و افزود که «تا رسیدن به نتیجه کامل، آن را به صورت جدی پیگیری خواهیم کرد.»

موسی صدر مرجع دینی و سیاسی شیعیان که مجلس اعلای شیعیان لبنان را تأسیس کرده‌است در شهریور ۱۳۵۷، طی سفری رسمی به لیبی به دعوت معمر قذافی، ناپدید شد و از آن زمان خبر موثقی از وضعیت او در دست نیست.

الحسناوي: اگر مردم تصميم بگيرند از نوري مالكي سلب اعتماد كنند پارلمان مي‌تواند اين كار را انجام دهد
تلويزيون الحره 8/6/90: «جواد الحسناوي عضو پارلمان از فراكسيون الاحرار وابسته به جريان صدر: مسئله سلب اعتماد از دولت نوري المالكي نخست وزير به مردم عراق و توافق فراكسيونهاي سياسي بستگي دارد. اگر مردم تصميم بگيرند كه از دولت نوري المالكي بخاطر عدم توانش در تأمين خدمات سلب اعتماد كنند، پارلمان مي تواند از طريق توافق بين فراكسيونهاي پارلماني اينكار را انجام دهد. در صورتي كه از سوي مردم فشاري بر روي فراكسيونها براي سلب اعتماد از دولت نوري المالكي نباشد، وضعيت به همين شكل باقي خواهد ماند و دولت هيچ كاري نخواهد كرد بلكه تلاش خواهد كرد تا مردم را همانطور كه قبلا با دادن مهلت 100 روزه خام نمود، اينبار نيز با دادن يك مهلت 100 روزه ديگر مجددا خام كند».

تشكيل كميسيون اصلاح قانون اساسي بعد از تعطيلات عيد فطر
تلويزيون العراقيه 8/6/90: «مجلس نمايندگان تصميم دارد بعد از عيد فطر كميسيوني براي وارد كردن تصحيحات در قانون اساسي تشكيل دهد. محمد الخالدي منشي مجلس نمايندگان گفت بدليل اختلافهايي كه پيرامون برخي مفاد قانون اساسي وجود دارد, وارد كردن تصحيحات به آن كاري سخت و پيچيده است و انتظار ميرود كه كميسيون جديد با چالشهاي بزرگي مواجه باشد. ضمن اينكه تفسير و تبين خيلي از اين مفاد روشن و واضح نيست و موجب اشكالات و جدال خيلي زيادي بين مجلس و دولت ميباشد و نياز است كه دادگاه فدرال براي تعيين تكليف آنها وارد شود».

تحقيق پيرامون هدر رفتن 30ميليارد دلار از پولهاي آمريكا در جنگهاي اين كشور با عراق و افغانستان
تلويزيون الشرقيه نيوز 8/6/90: «كميسيون تحقيق كنگره آمريكا تاكيد كرد كه مديريت بد وزارت دفاع آمريكا در رابطه با قراردادهاي منعقد شده در دو جنگ عراق و افغانستان باعث هدر رفتن 30 ميليارد دلار از پولهاي آمريكا شده است. كميسون ويژه قراردادها در زمان جنگ در گزارشي كه روز چهارشنبه آن را به كنگره ارائه خواهد نمودگفت كه اين اشتباهات به چهره آمريكا در خارج ضرر رسانده و منجر به تشويق فساد در دو كشور عراق و افغانستان شده است. كريستوفر چارلز رئيس اين كميسيون در گزارشي كه در روزنامه واشنگتن پست منتشر شده مي گويد كه دهها ميليارد دلار از پولهاي اختصاص داده شده به جنگ در عراق و افغانستان به دليل كمبود در طراحي و درخواستهاي نامشخص و رقابتهاي غير مناسب و معيارهاي غير كافي براي رقابت و تدقيق هدر رفته است».

نماينده هلندي سازمان ملل در مخالفت با نخست‌وزير عراق
سايت آر ان دبليو (راديو سراسري هلند) 9/6/90: «اد ملکرت هلندي که نماينده ويژه سازمان ملل در عراق است که درحال ترک منصبش مي‌باشد، دست به اقدامي که آشکارا در تضاد با دولت عراق است، زده است.
آقاي ملکرت به‌طور علني مخالفت خود را با اظهاراتي که توسط نوري مالکي نخست‌وزير عراق در مورد پناهندگان ايراني اپوزيسيون، که در کمپ پناهندگي‌اشرف عراق مي‌باشند، اعلام کرده است.
بنا‌به گفته اقاي مالکي آقا ملکرت در ملاقات خداحافظي گفته است که سازمان ملل با طرح هاي عراق براي فرستادن پناهندگان به ميهنشان موافق مي‌باشد. اما آقاي ملکرت اکنون در بيانيه‌اي که منتشر کرده است اصرار دارد که وي خلاف آن را گفته است.
موضع سازمان ملل اين است که پناهجويان نبايد برخلاف ميلشان به ميهن خود باز گردانده شوند. . . ».

قرارگاه اشرف فرماندار خالص را به وابستگي به سپاه قدس و دست داشتن در قتل و کوچ دادن مي‌کند
سايت راديو نوا 8/6/90: «تجمع مدافعين از حقوق ملي عراق در قرارگاه اشرف روز سه‌شنبه فرماندار خالص را به وابستگي به سپاه قدس ايران متهم کرد و اضافه نمود او در کشتار و شکنجه و کوچ اجباري بسياري از مردم شهرستان خالص درست داشته. تجمع مدافعين از حقوق ملي عراق در بيانيه‌اي که امروز صادر کرد گفت فرماندار شهرستان خالص عضو نيروي قدس وابسته به سپاه پاسداران رژيم ايران و سازماندهنده جوخه‌هاي مرگ است، که در کوچ اجباري طيف گسترده‌اي از مردم شهرستان خالص دست داشته است و تحت تعقيب قضاييه قرار دارد.
بيانيه اضافه مي‌کند “عدي خدران در سال 83 توسط برادرش سرتيب غسان خدران، به عضويت سپاه قدس درآمده و ازسال 83 که غسان (برادرش) معاون استاندار بود، با استفاده از امکانات دولتي و استانداري مسئوليت پشتيباني و انتقال سلاح و مهمات و بسته‌هاي انفجاري و پول و ساير امکانات لجسيتکي به شبه‌نظاميان بدر را برعهده گرفت”».
تلويزيون السومريه و سايت السومريه نيوز (نزديک به دولت) اين خبر را منعكس كردند.

ملکرت بر حمايت سازمان ملل از عراق و يافتن راه‌حل براي موضوعات حل ناشده به‌خصوص اشرف تأکيد نمود
يونايتدپرس عربي 9/6/90: «اد ملکرت، نماينده ويژه دبيرکل سازمان ملل‌متحد در عراق بر حمايت سازمانش براي رسيدن به راه‌حل براي همه مشکلات باقيمانده اين کشور، به‌ويژه موضوع قرارگاه اشرف مربوط به اپوزيسيون سازمان مجاهدين خلق ايران در استان ديالي شرق بغداد تأکيد کرد. . . ».

تناقض آشکار بين موضع مالکي و موضع نماينده ويژه ملل ‌متحد در عراق در رابطه بامسأله اشرف
سايت الحوار المتمدن 9/6/90: «نزارجاف ـ به‌دنبال پايان مأموريت آقاي اد ملکرت، نماينده ويژه دبيرکل ملل ‌متحد در عراق نوري مالکي در اظهاراتي گفت که ”نماينده ويژه دبيرکل در عراق، به‌ويژه موضوع قرارگاه اشرف و ضرورت اجراي مصوبه شوراي وزيران، مربوط به اخراج ساکنان اشرف از عراق در پايان سال جاري ”را مورد تأکيد قرار داد ”تلويزيون رسمي العراقيه و رسانه‌ها و خبرگزاريها - 28 اوت 2011.
اما هيأت همياري سازمان ملل ‌متحد در عراق به‌رياست ادملکرت در بيانيه خود از دولت عراق خواست تا در برخورد با قرارگاه اشرف به قوانين بين‌المللي ملتزم باشد. . .
اين قبيل تلاشها در شرايطي صورت مي‌گيرد که دبيرکل و مقامهاي ارشد ملل ‌متحد و اتحاديه اروپا و ايالات متحده آمريکا، در گزارشها و موضع‌گيريها و مکاتبات و ديدارهاي خود با مالکي و ديگر مقامهاي دولت عراق، اکيداً خواستار پرهيز از خشونت و خونريزي و هم‌چنين لغو ضرب‌الاجل ساختگي پايان 2011 و به‌رسميت شناختن حقوق ساکنان اشرف در چارچوب قوانين و استانداردهاي بين‌المللي شده‌اند. آنها هم‌چنين به يک تحقيقات جامع و مستقل و شفاف درباره جنايت بزرگ عليه بشريت در اشرف در روز 8آوريل فراخوان داده‌اند».
سايت سازمان ملل- عربي، روزنامه السياسه کويت، سايت الراي نيوز بين العربي، الخليج في الاعلام امارات، سايت راديو نوا خبرگزاري پيامنير (بارزاني)، سايت کورديو، دارالاخبار و سايت زاويه اين خبر را منعكس كردند.

واشنگتن براي حذف مجاهدين خلق از ليست تروريستي تلاش مي‌کند
روزنامه الجديد ـ کويت 9/6/90: «مسئولان وزارت‌خارجه آمريکا گفتند که اين وزارتخانه دفتر حقوقي خود را مکلف کرده است تا جوانب قانوني تصميمي که ممکن است وزير خارجه هيلاري کلينتون مبني بر حذف نام سازمان اپوزيسيون مجاهدين خلق ايران از ليست سازمانهاي تروريستي اتخاذ کند را بررسي نمايد، اين وزارتخانه سالانه اين ليست را اعلام مي‌کند. . . ».

ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved