اتحادیه اروپا در جستجوی موضع واحد در مورد "کشور فلسطین"

تاریخ درج خبر -1390:06:11
وزرای خارجه اتحادیه اروپا در مورد درخواست گروه‌های فلسطینی برای به رسمیت شناخته شدن کشور مستقل "فلسطین" رایزنی می‌کنند. اتحادیه اروپا بیشتر خواستار تصویب‌ قطع‌نامه‌ای با پارامترهایی روشن برای ادامه مذاکرات صلح است.

گروه‌های فلسطینی اعلام کردند درخواست به رسمیت شناخته شدن کشور مستقل فلسطین را ماه سپتامبر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح می‌کنند. سه هفته پیش از تاریخ تعیین شده‌، کشورهای اتحادیه اروپا هنوز موضع واحدی در این مورد اتخاد نکرده‌اند. رئیس‌جمهور فرانسه، نیکلا سارکوزی پنج‌شنبه (شهریور/۲ سپتامبر) خواستار به رسمیت شناخته شدن کشور مستقل فلسطینی از سوی اتحادیه اروپا شد. بریتانیا نیز موضعی مشابه دارد. کشورهایی همچون آلمان، دانمارک و هلند اما با این راه‌حل مخالفند.

پیشنهاد اتحادیه اوپا برای ادامه مذاکرات صلح

وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا که در نشست لهستان حضور دارند، قرار است شنبه و یکشنبه هفته جاری در مورد این مسئله به بحث‌و تبادل نظر بپردازند. کشورهای عضو اتحادیه اروپا پیشتر به توافق رسیده بودند که کشور مستقل فلسطینی را "در صورت تامین شرایطی قابل قبول" به رسمیت شناسند. همان زمان اتحادیه اروپا خواستار تصویب قطع‌نامه تازه‌ای از سوی شورای امنیت شد برای ادامه مذاکرات صلح میان اسراییل و فلسطینیان با پارامترهایی روشن.

بر اساس طرح پیشنهادی اتحادیه اروپا، مذاکرات صلح می‌بایست در یک سال به پایان برسند و نتیجه آن تشکیل دو کشور مستقل فلسطین و اسراییل کنار یکدیگر باشد. دو پارامتر مهم پیشنهاد اتحادیه اروپا نیز به رسمیت شناخته شدن مرزهای ۱۹۶۷ و تقسیم اورشلیم (بیت‌المقدس) به عنوان پایتخت دو کشور بودند. البته احتمال اینکه چنین قطع‌نامه‌ای در شورای امنیت به تصویب برسد اندک است. آمریکا هنوز در این مورد به به نتیجه نرسیده‌است و روسیه معتقد است با چنین قطع‌نامه‌ای به خواست‌های فلسطینیان اهمیت کافی داده نمی‌شود.

فلسطینی‌ها گفته‌اند که اگر خواست آنها برای رسمیت شناخته‌شدن کشور مستقل فلسطینی در شورای امنیت تصویب نشود، آنها این خواست را در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح خواهند کرد

حقوقی که فلسطنیان می‌توانند از آنها برخوردار شوند

اگرچه مجمع عمومی سازمان ملل متحد نمی تواند نظر نهایی نسبت به قبول عضو جدید این سازمان را بدهد، اما رأی موافق این مجمع موقعیت بهتری برای فلسطینیان فراهم می‌کند و "فلسطین" نیز می‌تواند مانند واتیکان، به رغم عدم عضویت کامل در سازمان ملل متحد، از حقوق و امکانات بسیار بیشتری برخوردار شود. در درون اتحادیه اروپا کشورهایی مانند لوکزامبورگ از این خواست فلسطینیان پشتیبانی می‌کنند و ظاهراَ کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در صدد است که این راه‌حل به عنوان مبنایی مورد قبول باز حمایت همه کشورهای اتحادیه اروپا برخودار شود.

اما اگر فلسطینیان موقعیت حقوقی بهتری هم همچون واتیکان در سازمان ملل پیدا کنند، باز هم مشخص نیست که آیا این امکان برای آنها مهیا خواهد شد تا بتوانند برای مثال از حقوق خود در دادگاه کیفری بین‌المللی علیه اسراییل استفاده کرده و این کشور را به دلیل جنایات جنگی متهم ‌کنند. اگر اتحادیه اورپا به پیشنهاد واحدی در قبال تاسیس کشور مستقل فلسطین نرسد، ۲۷ کشور این اتحادیه بی‌تردید در مجمع عمومی سازمان ملل موضع هماهنگی اتخاد نخواهند کرد.
ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved