«همکاری سازمان سيا با حکومت معمر قذافی»

تاریخ درج خبر -1390:06:13
سازمان ديده‌بان حقوق بشر به اسنادی در طرابلس دست يافته که نشان می‌دهد سازمان اطلاعات مرکزی آمريکا (سيا) و سازمان اطلاعات و امنيت خارجی بريتانيا (ام‌آی شش) با حکومت سرهنگ معمر قذافی، رهبر سرنگون شده ليبی همکاری داشته‌اند.

به گزارش روزنامه نيويورک‌‌تايمز، سازمان سيا، متهمان «تروريست» را با وجود شهرت ليبی به «شکنجه متهمان» برای بازجويی به ليبی می‌فرستاده است.
اين روزنامه افزوده سيا دست‌کم هشت بار به چنين کاری دست زده است.
بر اساس اين اسناد، سازمان «ام‌آی شش» بريتانيا نيز ابراز تمايل کرده تا در رديابی تلفن‌ها به ليبی کمک کند.

يک سخنگوی سازمان سيا در واکنش به اين اسناد گفته جای تعجب نيست که سازمان سيا برای محافظت از آمريکا در برابر تروريسم و تهديدات مرگبار، با دولت‌های خارجی همکاری کرده باشد

اين اسناد که توسط خبرنگاران و ديده‌بان حقوق بشر به‌دست آمده، شامل سه پوشه سند است که بر روی يکی از آن‌ها نام سازمان سيا نوشته شده و بر روی دو پوشه ديگر نام ام‌آی شش نوشته شده است.
اسناد به‌دست آمده مربوط به سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۷ است اما بيشتر آن‌ها به اواخر سال ۲۰۰۳ و سال ۲۰۰۴ مربوط می‌شود که «موسی کوسا» رئيس سازمان امنيت خارجی ليبی بوده است.
به گزارش نيويورک‌تايمز، يک سخنگوی سازمان سيا در واکنش به اين اسناد گفته: «جای تعجب نيست که سازمان سيا برای محافظت از آمريکا در برابر تروريسم و تهديدات مرگبار، با دولت‌های خارجی همکاری کرده باشد.»
ويليام هيگ، وزير خارجه بريتانيا نيز گفته اين اسناد متعلق به دولت پيشين بريتانيا است. وی همچنين اين اسناد را «کم اهميت» ناميده است.
سرنوشت نامشخص قذافی
با گذشت يک هفته از سقوط طرابلس، پايتخت ليبی و تصرف آن توسط مخالفان قذافی، هنوز مشخص نيست وی به کجا گريخته است.
در تازه‌ترين خبر، شورای ملی انتقالی ليبی اعلام کرده معمر قذافی پس از آنکه تعداد زيادی از اموال و طلاهای خود را به آفريقای جنوبی منتقل کرد، ممکن است قصد داشته باشد از طريق کشور مالی به آفريقای جنوبی فرار کند.
دوشنبه ۲۹ اوت ۲۰۱۱ نيز صفيه همسر قذافی، عايشه دخترش و پسرانش محمد و هانيبال به همراه کودکان خود روز از ليبی فرار کردند و وارد الجزاير شدند.
در همين حال موسی ابراهيم، سخنگوی سيف‌الاسلام قذافی، پسر معمر قذافی اعلام کرده سيف‌الاسلام در اطراف طرابلس با رهبران قبايل مختلف ديدار و خود را برای بازپس‌گيری پايتخت ليبی آماده می‌کند.
به گفته وی «شورای ملی انتقالی ليبی نمی‌تواند کشور را مديريت کند. ما همچنان قدرتمند هستيم.»
سخنگوی سيف‌الاسلام افزوده: «اگر شورای ملی انتقالی ليبی و ناتو با فرصت مذاکره با هواداران قذافی مخالفت کنند، درگيری‌ها ادامه خواهد داشت و کشوری وجود نخواهد داشت تا آن‌ها بر آن حکمرانی کنند.»
وی «شکست» در انجام مذاکرات را باعث شکل‌گيری «جنگ فراگير» در تمام منطقه دانسته است.
شورای ملی انتقالی ليبی پيش از اين با پيشنهاد مذاکره قذافی مخالفت کرده بود.
ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved