آمریکا مخالف تاسیس کشور مستقل فلسطین

تاریخ درج خبر -1390:06:13
محمود عباس در نظر دارد از مجمع عمومی سازمان ملل متحد تقاضای تاسیس کشور مستقل فلسطین را کند. دیپلمات‌های آمریکا می‌کوشند تا از این اقدام جلوگیری کنند. آمریکا نگران ناآرامی دیگری در میان اعراب منطقه است.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز روز شنبه (۳ اوت / ۱۳ شهریور) در مقاله‌ای نوشت که دولت آمریکا پیشنهاد جدیدی برای آغاز مذاکرات صلح میان فلسطینیان و اسرائیل ارائه کرده است. آمریکا با ارائه پیشنهاد تازه آغاز گفت‌و‌گوهای صلح در نظر دارد محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را از درخواست یک‌جانبه تاسیس کشور مستقل فلسطین از مجمع عمومی سازمان ملل متحد بازدارد. این مجمع روز بیستم سپتامبر تشکیل جلسه می‌دهد.

بسیاری از مقامات دولتی آمریکا و همچنین کارشناسان امور خاورمیانه اما بر این نظرند که پیشنهاد آمریکا بسیار دیر مطرح شده و دیگر نمی‌توان جلوی خواست فلسطینیان را گرفت.

گفت‌و‌گوهای فلسطینان و اسرائیل بر سر تحقق صلح در خاورمیانه یک سالی است که متوقف شده و یکی از مهم‌ترین موضوع‌های مناقشه‌برانگیز نیز ادامه شهرک‌سازی اسرائیل است.

آمریکا بر این نظر است که فلسطینیان تنها در ادامه گفت‌و‌گوهای صلح می‌توانند به تاسیس کشور مستقل فلسطین دست یابند. روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در مقاله خود در این باره نوشته‌ است که دولت آمریکا برای محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، مشخص کرده است که آمریکا تقاضای تشکیل دولت فلسطین را وتو خواهد کرد.

در مقاله روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در عین حال آمده است که در شورای امنیت سازمان ملل متحد اکثریت آرا برای جلوگیری از تصویب طرح ارتقاع حقوقی فلسطینیان از "واحد بدون رای" در سازمان ملل متحد به "کشور بدون رای" وجود ندارد.

در صورتی که فلسطینان به این ارتقاع حقوقی دست یابند می‌توانند از مزایای بسیار زیادی در سازمان ملل متحد استفاده کنند. آنها به عنوان نمونه می‌توانند در بسیاری از ارگان‌های سازمان ملل متحد شرکت کنند یا مثلا از اسرائیل به دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه شکایت کنند.

از سوی دیگر سایت آلمانی اشپیگل بر این باور است که دیپلمات‌های آمریکا علاقه‌ای به مطرح شدن مشکلات خاورمیانه در سازمان ملل ندارند. آنها نگران بالاگرفتن درگیری‌ها در مناطق عرب‌نشین‌اند. آنها حتا نمی‌خواهند که پیشنهاد تاسیس کشور مستقل فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مطرح شود، زیرا در چنین شرایطی آمریکا و چند کشور دیگر طرفدار اسرائیل در اقلیت قرار می‌گیرند و این امر وجهه جهانی آمریکا را به خطر می‌اندازد.

آلمان، هلند، ایتالیا و جمهوری چک اعلام کرده‌اند که همگام با آمریکا به پیشنهاد فلسطینیان نظر منفی خواهند داد، اما فرانسه اعلام کرده در صورتی که اسرائیل همچنان بر سیستم سد مذاکرات صلح بکوشد، این کشور به این پیشنهاد فلسطینیان رای مثبت می‌دهد.

AJ/SA
ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved