مجموعه خبر

تاریخ درج خبر -1390:06:14
موافقت تركيه با استقرار رادار آمريكا / نگرانی رژیم تهران
خبرگزاري حکومتی فارس: به گزارش روزنامه آمريكايي "وال استريت ژورنال"، تركيه نهایتا موافقت كرده است تا رادار بسيار قدرتمند آمريكا بعنوان بخشي از سامانه دفاع موشكي براي حمايت از همپيمانان ناتو از تهديد موشك‌هاي دوربرد جمهوری اسلامی در خاك تركيه مستقر شود.
یک مقام دفاعي آمريكا اعلام كرد كه تصميم تركيه براي قبول ميزباني رادار آمريكا در جهت افزايش تلاش‌هاي آنكارا براي بهبود موقعيت خود در ناتو و بهبود روابط با آمريكا صورت گرفته است. این مقام آمريكا مدعي شده است كه کشورش رادار مزبور را در تركيه نصب مي‌كند تا موشك‌هاي رژیم ايران را كه قرار است اسرائیل را هدف گيرد، رهگيري كند.
به نوشته وال استريت ژورنال، موافقت ترکیه با استقرار این سامانه دفاع موکشی مي‌تواند تنش‌ها ميان تركيه و رژیم ايران را افزايش دهد، رابطه‌اي كه اخيراً در ماههاي اخير بر سر اختلاف نظر در خصوص چگونگي موضع‌گيري در باره تحولات سوريه رو به تيرگي رفته است.
کلاس فوتبال در ایران؛ سوءاستفاده جنسی از بچه‌ها
.... متاسفانه باید بگویم در برخی مدارس فوتبال افرادی هستند که به فکر منافع و جیبشان هستند. اینها از خانواده‌ها و بچه‌ها سوءاستفاده‌های جنسی می‌کنند. این اتفاق هر سال شکل بد‌تری هم به خود می‌گیرد.
****
سایت قانون: ناهنجاری‌های اخلاقی در مدارس فوتبال،‌ حرف دیروز و امروز فضای فوتبال ما نیست؛ چندی است که بسیاری از دلسوزان این ورزش از آنچه که در برخی مدارس فوتبال می‌گذرد، گلایه دارند و مسئولان فوتبال را به دلیل بی‌توجهی به این مسئله مورد انتقاد قرار می‌دهند. عدم رعایت استاندارد‌ها و عدم صلاحیت‌ گردانندگان اگرچه از مسائل و معضلات اصلی خیلی از مدارس فوتبال در کشور هستند اما اصلی‌ترین مشکل این نیست؛ مشکل اصلی در برخی ناهنجاری‌های اخلاقی‌ است که در برخی از این مدارس فوتبال به وقوع می‌پیوند. آری اذیت و آزار جنسی اتفاقی است که خیلی‌ها معتقند در برخی مدارس فوتبال می‌افتد و در عین حال مسئولان آکادمی فوتبال نمی‌خواهند درباره‌اش صحبت کنند. آنها می‌گویند صحبت کردن درباره آزار جنسی در مدارس فوتبال امری غیراخلاقی است. اما ناصر فریادشیران که یکی از مربیان باسابقه فوتبال ایران محسوب می‌شود چنین اعتقادی ندارد. او در گفت‌وگو با قانون حرف‌های تکان‌دهنده‌ای به زبان می‌آورد.....
رژیم مانع گردهمائی خانواده ها در خاوران شد
خانواده های جان سپردگان دهه شصت، به رسم هرسال، اوایل بامداد روز جمعه یازده شهریور به منظور بزرگداشت عزیزان به خون خفته خود، به صورت جمع های چند ده نفره به گلزاران خاوران در جنوب تهران رفتند. در آنجا با انبوهی از ماموران امنیتی و انتظامی و درهای بسته گلزار مواجه شدند.
درب اصلی گلزار را رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی از چهار سال پیش مسدود کرده است. خانواده ها، سال های پیش، آن گاه که می توانستند به دور از چشمان ماموران سرکوبگر، با استفاده از در ورودی گورستان بهائیان که در بخش شمالی گورستان قرار گرفته است، وارد خاوران می شدند، این در نیز امسال به روی آنان بسته شد.
بحث و جدل خانواده ها با ماموران حکومت برای باز کرد درهای بسته خاوران، راه به جائی نبرد. برخی از خانواده ها، گل های شان را در جلوی در قرار دادند و برخی دیگر بعد از گفت و گو با ماموران، گل های شان را از روی دیوار و از لابلای میل های در به داخل خاوران انداختند.
کانون زندانیان سیاسی ایران(در تبعید)
تغییر سیاست چین در رابطه با رژیم تهران
رادیو آلمان: به گزارش رویترز چین ترمز سرمایه‌گذاری روی منابع گاز و نفت ایران را کشیده است. تغییر سیاست چین در رابطه با یکی از مهم‌ترین شرکای اقتصادی‌اش در خاورمیانه نشانه تاثیر فشارهای آمریکا بر این کشور است.
خبرگزاری رویترز گزارش می‌دهد که در مبادلات نفتی چین با ایران علائمی به چشم می‌خورد که نشانه تلاش‌های پکن برای به دست آوردن دل ایالات متحده آمریکاست تا مبادا این کشور به سوی تحریم بزرگترین شرکت‌های نفتی چین قدم بردارد. موضوعی که در هشدارهای مقام‌های ایرانی به چین نیز انعکاس یافته است.
خرید نفت از سوی چین برای ایران منبع درآمد سرشاری است. چین از معدود قدرت‌های سیاسی در جهان است که با ظرفیت خرید میلیارد‌ها دلار، از منابع استراتژیک درآمد ایران به شمار می‌رود.
چین برای ایران تاکنون تکیه‌گاهی به منظور ادامه برنامه هسته‌ای اش بود. با وجود آن که خرید نفت خام از ایران افزایش یافته است، اما پکن در ماه‌های اخیر سرمایهٰ‌گذاری در زمینه نفت و گاز با ایران را کاهش داده‌ است.
کند شدن سیر مبادلات نفتی چین با ایران، نشانه تلاش‌این کشور برای خشنودی دولت اوباماست که از اواخر سال میلادی گذشته است سیر سریع‌تری پیدا کرده است. یعنی از زمانی که تنش در این زمینه با آمریکا به تهدیدی جدی برای شرکت‌های نفتی چین تبدیل شد.
باراک اوباما و اعضای کلیدی کابینه او چین را تحت فشار گذاشته‌اند که حمایت بیشتری از سیاست آمریکا در قبال توقف فعالیت‌های هسته‌ای ایران کند. کیتلین هایدن، سخنگوی کاخ سفید به رویترز گفته است که این یکی از مسایل عمده مورد بحث در سفر جو بایدن، معاون رئيس جمهوری آمریکا در سفر اخیرش به چین بود.
خانم هایدن هم‌چنین به رویترز گفته است که اوباما، بایدن و هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، هرسه بر ضرورت کاهش سرمایه‌گذاری چین در بخش انرژی در ایران، نبستن قرارداد جدید و ادامه این سیاست به شدت پافشاری کرده‌اند.
یکی از مقام‌های بلندپایه چین گفته است که آمریکا به معنای اخص کلمه با شرکت‌های نفتی چینی وارد مباحث و چالش‌های جدی شده است.
"تغییر جهت روشن اما غیرعلنی"!
یکی از مقام‌های نزدیک به کنگره آمریکا که روابط چین و آمریکا را از نزدیک دنبال می‌کند به رویترز گفته است که چین منافع مهمی در همکاری با ایالات متحده در قبال ایران دارد. او اضافه کرده است که از نیمه آخر سال میلادی گذشته چین نشانه‌های آشکاری در این همکاری به آمریکا داده است. این مقام که نخواسته نامش فاش شود هم‌چنین تاکید کرده است که چین نمی‌خواهد این تغییر جهت را علنی اعلام کند ولی به آمریکا اطمینان داده است که معامله جدیدی با ایران در کار نخواهد بود.
ایران به شرکت‌های چینی هشدار داده است که آن‌ها باید پروژه‌های خود در بخش انرژی را پیش برند. اما به نظر می‌رسد فشارهای آمریکا شرایط را برای سرمایه‌گذاری‌های چین در ایران دشوار کرده است و در سال جاری سخت‌تر هم خواهد کرد.
گزارش رویترز می‌افزاید البته هیچ نشانه‌ای دال بر تمایل چین برای به مخاطره انداختن مناسبات‌اش با ایران به چشم نمی‌خورد، اما به هرحال تنظیم این مناسبات پیچیده‌تر و راه مبادلات ناهموارتر خواهد شد.
چین بارها تلاش کرده اطمینان دهد که تحریم‌ها علیه ایران سرمایه‌گذاری‌های این کشور در صنعت نفت و گاز ایران را به خطر نمی‌اندازد. اما تحریم‌های یک جانبه آمریکا می‌تواند به اقدامات تنبیهی علیه شرکت‌های چینی منجر شود که در ایران فعالیت می‌کنند.
هشدارهای ایران
ایران از ماه اوت به این سو دو بار به "سی ان پی سی" (China National Petroleum Corporation)، بزرگترین کنسرن نفت و گاز چین هشدار داده است که کار توسعه فاز یازده پارس جنوبی که قراردادی بالغ بر چهار و هفت بیلیون دلارمی‌شود را سرعت بخشد وگرنه این احتمال وجود دارد که این پروژه بیلیونی را از دست بدهد.
ایران پیش از آن نیز به "سی ان او او سی" (China National Offshore Oil Corporation)، سومین شرکت بزرگ نفتی چین که تیم خود را از حوزه گازی پارس شمالی بیرون کشید، هشدار داده بود. یکی از مقام‌های مسئول به رویترز گفته است که این اقدام در پی دستوری از بالا مبنی بر توقف پروژه در ایران، انجام گرفت.
شرکت "سینوپک" که دومین شرکت نفت و گاز بزرگ چین است و در صنایع نفت ایران فعالیت می‌کند مدعی است که نسبت به دو شرکت دیگر کارهای بیشتری انجام داده، با این حال این شرکت نیز در شروع پروژه دو بیلیونی خود در "یادآوران" تاخیر داشته است.
این واکنش‌ها می‌تواند علاوه بر ترس از تحریم‌های آمریکا، انعکاس ناخرسندی شرکت‌های چینی از شرایط دشوار کار در ایران هم باشد. امری که در مورد بسیاری شرکت‌های بین‌المللی که مدت‌هاست دیگر با ایران وارد معامله نمی‌شوند نیز صدق می‌کند.
ممیزی کتاب موجب مضحکه نظام در جهان شده است
سایت دیگربان: محمدرضا زائری مدیرمسئول ماهنامه «خیمه» با انتقاد از مدیریت فرهنگی در جمهوری اسلامی می‌گوید نوع ممیزی کتاب در ایران موجب «مضحکه نظام اسلامی» شده است.
آقای زائری روز جمعه (۱۱ شهریور) به خبرگزاری مهر گفت: «مدیریت فرهنگی در حوزه کتاب، شعور مخاطب جامعه را به توهین‌آمیز‌ترین شکل ممکن در فرآیند ممیزی دست کم گرفته ‌است.»
به گفته این روحانی٬ اگر در یک کتاب کسی بنویسد «می‌» یا «شراب» یا «در آغوش گرفتن»، برای جمهوری اسلامی «ایجاد حساسیت می‌شود و اسلام را در خطر می‌بینیم.»
زائری ادامه داده که «عملکرد وزارت ارشاد در حوزه کتاب در این سال‌ها٬ نظام را به عنوان یک نظام مانع فکر و آزادی اندیشه» مطرح کرده است.
وی اضافه کرده که عملکرد وزارت ارشاد «موجب شده در رسانه‌های غیرایرانی، موضوع آثار ممیزی شده در کشور ما را به صورت جوک و لطیفه تعریف کنند.»
به گفته زائری «این اتفاق بر اساس تئوری توطئه و از خارج از ایران و برای ضربه زدن به ما وارد فضای فرهنگی کشور ما نشده است بلکه من حس می‌کنم از سر نادانی به این مدیریت مشغولیم.»
وی در ادامه سخنان خود با انتقاد از برخورد سلیقه‌ای مقام‌های ارشاد در برخورد با کتاب‌ها گفته است: «من شک ندارم اگر مجموعه‌ای از نظرات مقام معظم رهبری و امام راحل را به صورت بدون نام برای انتشار به وزارت ارشاد ارائه کنید، مجوز نمی‌گیرد.»
محمدرضا زائری در عین حال افزوده است: «در کشورهای ما کتاب‌هایی مجوز نمی‌گیرد که واقعا هیچ توجیهی برای مجوز نگرفتنشان وجود ندارد.»
به گفته وی «من رمان‌هایی برای ترویج موضوع انقلاب اسلامی هم سراغ دارم که اجازه انتشار در کشور ندارد.»
انتقاد‌ها این روحانی از عملکرد وزارت ارشاد در شراطی مطرح می‌شود که مقام‌های این وزارت‌خانه اعلام کرده‌اند ۴۷ درصد کتاب‌های منتشر شده در پنج سال گذشته محتوای دینی داشته است.
از زمان به قدرت رسیدن احمدی‌نژاد در ایران٬ فشار‌ها و محدودیت‌ها بر فعالان فرهنگی و هنری همانند سایر فعالان سیاسی‌ـ‌مدنی افزایش یافته است.
براساس گزارش رسانه‌ها صد‌ها عنوان کتاب سال‌هاست در وزارت ارشاد در انتظار کسب مجوز انتشار قرار دارند.
اولویت اصلی عربستان در سوریه: مهار ایران
راديو فردا 5 سپتامبر. «بلال صائب» از استادان موسسه مطالعات بین‌المللی «مونتِری» در تحلیلی که وب‌سایت «کریستین ساینس مانیتور» آن را منتشر کرده‌است می‌نویسد: «عربستان سعودی با بزرگ‌ترین معضل و در عین حال بزرگ‌ترین فرصت در سیاست خارجی خود روبه‌رو است که نتیجه و پیامد آن برای آمریکا بسیار مهم خواهد بود.

چگونگی برخورد عربستان با بحران سوریه نقش رهبری این کشور در منطقه و توانایی آن برای مهار ایران را تعیین خواهد کرد.»
حکومت عربستان یک‌باره در شرایطی قرار گرفته که با استفاده از یک فرصت تاریخی می‌تواند نقش راهبردی خود را در خاورمیانه تقویت کرده و حتی احتمالا به رهبری بلامنازع جهان عرب دست یابد. و جالب اینجاست که این شرایط محصول سیاست‌ها و وضعیت داخلی عربستان نیست.

«بلال صائب» یادآوری می‌کند که با توجه به اتحاد نزدیک آمریکا و عربستان، موقعیت و نقش این کشور در منطقه برای آمریکا بسیار مهم خواهد بود. به اعتقاد این تحلیلگر، یک عربستان بانفوذ و قوی‌تر در منطقه به نفع سیاست آمریکا در خاورمیانه خواهد بود به‌ویژه در زمینه مهار ایران و پیش‌گیری از دست‌یابی این کشور به جنگ‌افزار هسته‌ای.

ملک عبدالله پادشاه عربستان اوایل ماه اوت در مقابل سرکوب خشن معترضان توسط حکومت سوریه بیانیه‌ای تند علیه بشار اسد صادر کرد و از وی خواست «ماشین کشتار و خون‌ریزی را متوقف کند.» دولت عربستان هم‌چنین سفیر خود را از سوریه فرا خواند.

بیانیه پادشاه عربستان بسیار مهم است چون علاوه بر موضع‌گیری در قبال رخدادهای سوریه در حقیقت یک نوع واکنش به بحران سیاسی همه‌جانبه‌ای است که در ماه‌های اخیر جهان عرب را فرا گرفته‌است.

اولویت اصلی عربستان مهار ایران است

«بلال صائب» می‌نویسد که از زمان روی کار آمدن رژیم جمهوری اسلامی در ایران الویت اصلی سیاست خارجی عربستان مقابله با آن چیزی بوده که از نگاه آنها گسترش نفوذ «اختاپوس شیعه» تلقی می‌شود.

با توجه به نفوذ ایران در برخی از کشورهای حوزه خلیج فارس و به خصوص پس از سرنگونی صدام حسین و گسترش نفوذ ایران در سیاست عراق مهار این کشور هیچگاه برای عربستان کار ساده‌ای نبوده‌است. برای عربستان مناسبات با دولت سوریه نیز همواره یک نوع تماس غیرمستقیم با ایران بوده و مجرایی برای محدود کردن فعالیت‌های ایران در سطح منطقه.
با وجود تضاد منافع عربستان و سوریه در لبنان و حتی در مناطق فلسطینی، حاکمان ریاض هیچگاه به فکر تنبیه دمشق نیفتادند چون قصد نداشتند سیاست مهار ایران را برای خود دشوارتر کنند.

«بلال صائب» می‌افزاید که دولت عربستان اکنون دریافته‌است که همان شبکه‌های هم‌پیمان او در لبنان، عراق و مناطق فلسطینی که تاکنون تحت فشار سوریه و ایران بوده‌اند در حقیقت بهترین ابزارها برای مهار ایران هستند. به عنوان مثال معاملات عربستان و سوریه طی سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ در مورد اوضاع لبنان در عمل به تقویت حزب‌الله و در نتیجه تضعیف سیاست مهار ایران منجر شد.

رخدادهای سوریه دیگر نادیده گرفته نمی‌شوند

«بلال صائب» از استادان موسسه مطالعات بین‌المللی «مونتری» در ادامه تحلیل خود در وب‌سایت «کریستین ساینس مانیتور» می‌نویسد که بیانیه اخیر ملک عبدالله در مورد اوضاع سوریه نشان داد که ریاض دیگر برای مناسبات خود با دمشق اهمیت پیشین را قائل نیست. در حقیقت خاندان آل سعود تصمیم گرفته که از آسیب‌پذیری و ضعف رژیم سوریه بهره‌برداری کند.

در صورت سرنگونی رژیم بشار اسد عربستان می‌تواند امیدوار باشد که یک حکومت دوست و یا حداقل بی‌طرف در دمشق روی کار بیاید. در عین حال ایران یکی از هم‌پیمانان اصلی خود و یکی از گذرگاه‌های اصلی برای ارسال کمک به شبکه هواداران خود در لبنان و مناطق فلسطینی را از دست خواهد داد.

نکته دیگر این است که در اوضاع بحرانی سوریه، طولانی شدن دوران انتقال در مصر و بی‌ثباتی و جنگ قدرت در سیاست عراق، عربستان سعودی با سهولت بیشتری می‌تواند نقش رهبری و یا قدرت بزرگ در جهان عرب را ایفا کند.

اصل تعادل در آینده

«بلال صائب» خاطر نشان می‌کند که حکومت عربستان سعودی به خوبی می‌داند در صورت سقوط حکومت سوریه یک دوران انتقالی بسیار پرخطر و شکننده در پیش خواهد بود. از دیدگاه امنیتی در غیاب حکومت بشار اسد سوریه ممکن است دستخوش آشوب و حتی جنگ‌های فرقه‌ای شود.

نکته دیگر این است که حاکمان ریاض به دلیل ماهیت دیکتاتوری حکومت خود که شاید بدترین نمونه در جهان عرب باشد نمی‌توانند بی‌مهابا رژیم سوریه را مورد انتقاد قرار دهند. مردم عربستان از نظر آزادی‌های سیاسی و مدنی در شرایطی بدتر از سوریه قرار دارند.

حکومت عربستان می‌داند که به خاطر بی‌ثبات و ناروشن بودن اوضاع سوریه باید محتاطانه و با رعایت تعادل عمل کند. فشار بیش از حد می‌تواند به زیان خود او تمام شود، فشار کمتر ممکن است باعث شود که عربستان این فرصت تاریخی برای کسب نفوذ بیشتر و مهار ایران را از دست بدهد؛ و بالاخره اینکه در صورت ضعف عربستان، ترکیه می‌تواند پا پیش گذاشته و نقش میانجی و قدرت صاحب نفوذ در آینده سوریه را به عهده خود بگیرد.

«بلال صائب» در پایان تاکید می‌کند که این مسئله بزرگ‌ترین معضل و بزرگ‌ترین فرصت در عرصه سیاست خارجی عربستان در طول حیات این کشور است و دست‌یابی به این هدف برای سیاست منطقه‌ای آمریکا نیز بسیار مهم خواهد بود. اما اگر عربستان نتواند با رعایت تعادل و ظرافت لازم در این زمینه عمل کند مسلماً بخشی از موقعیت جعلی خود را از دست داده و پشت سر قدرت‌های دیگر منطقه مثل ترکیه و مصر قرار خواهد گرفت. حکومت ایران از یک چنین حالتی بسیار خشنود خواهد شد.

ورود 45 درصد قطعات خودرو از چين به كشور
روزنامه ابرار اقتصادی: در چهار ماه نخست امسال نزديك به ۱۸۶ ميليون دلار انواع قطعات مورد نياز براى توليد خودروهاى تجارى شامل قطعات كاميون، كاميونت، اتوبوس و مينى بوس وارد كشور شد.به گزارش ايسنا، براساس آمار گمرك ايران در چهار ماهه اول امسال ۱۸۵ ميليون و ۹۶۹ هزار و ۷۲۵ دلار انواع قطعات موردنياز براى توليد خودروهاى تجارى وارد ايران شد.
از اين ميزان واردات ۱۶۱ ميليون و ۱۴۵ هزار و ۸۶۴ دلار مربوط به قطعات كاميون و كاميونت و ۲۴ ميليون و ۸۲۳ هزار و ۸۶۱ دلار مربوط به قطعات اتوبوس و مينى بوس بود. از كل واردات قطعات خودروهاى تجارى به كشور حدود ۴۵ درصد مربوط به محصولات ساخت چين بود. بعد از چين قطعات ساخت كشور سوئد بيشترين سهم را در واردات به ايران داشت. در چهار ماهه نخست امسال از كشورهاى سوئد، چين، ژاپن، كره جنوبى، بلژيك، امارات، صربستان، تركيه، آلمان، فرانسه، ايتاليا و فنلاند انواع قطعات خودروهاى تجارى وارد ايران شد.
در بخش واردات قطعات كاميون و كاميونت بيش ترين سهم واردات مربوط به قطعات سوئدى با سهم ۴۴‎/۴ درصد بود. اما در بخش قطعات اتوبوس و مينى بوس حدود ۷۸ درصد از كل واردات در انحصار قطعات چينى بود كه در مجموع سهم چين از كل واردات قطعه به ايران را به حدود ۴۵ درصد رساند. سهم سوئد نيز از كل واردات قطعات خودروهاى تجارى به ايران به حدود ۳۸ درصد رسيد.
وزارت اقتصاد دفتر اقتصاد اسلامی را تعطیل کرد
خبرگزاری فارس: مسئول دفتر اقتصاد اسلامی وزارت اقتصاد از انحلال دفتر اقتصاد اسلامی معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد پس از 4 سال فعالیت و همزمان با آغاز دولت دهم خبر داد و گفت: در دولت نهم و دهم اعتقادی به اقتصاد اسلامی وجود نداشت و بساط اقتصاد اسلامی با آغاز دولت دهم جمع شد.
مهجور بودن اقتصاد اسلامی در دانشگاه‌ها، دولت و نهادهای پژوهشی ضایعه‌ای است که پس از گذشت 32 سال از انقلاب اسلامی هنوز برطرف نشده است. دیدگاه‌های اقتصاد نئوکلاسیک و لیبرالی به گونه‌ای در درون افکار نخبگان نفوذ کرده که دیگر جایی برای طرح مساله پیرامون اقتصاد اسلامی باقی نمی‌گذارد.
تنزل محبوبیت ایران میان مصریان «از ۹۰ درصد به ۳۷ درصد»
راديو فردا 5 سپتامبر. الیوت آبرامز، از سیاستمداران پیشین ایالات متحده در یادداشتی که در رسانه‌های گوناگون، ازجمله در نشریه اندیشکده «شورای روابط خارجه» انتشار یافته به تحلیل از یک گزارش جدید روزنامه «وال استریت جورنال» در مورد میزان محبوبیت جمهوری اسلامی ایران در میان مردم جهان عربی پرداخته‌است.

در این یادداشت با عنوان «هر کس را از روی دوستانش می‌شود شناخت» می‌خوانیم:

ملت‌ها و دولت‌ها همچون افراد براساس دوستان و اطرافیان خود مورد قضاوت قرار می‌گیرند. اینکه متحدان و دوستان نزدیک آنها چه نوع حکومت‌هایی باشند معیار مهمی در تشخیص ذات و سیاست‌های هر حکومت است. این معیار قدیمی در شرایط فعلی برای حکومت روحانیون در ایران دردسرآفرین شده‌است.

همانطور که اخیرا در یک گزارش خواندنی در روزنامه «وال استریت جورنال» تشریح شده حکومت ایران در واکنش به جنبش‌های سیاسی جهان عرب موضع‌گیری غلطی داشته و این را به خوبی می‌توان در برخورد آن حکومت با بحران سوریه دید.

حمایت قاطع و بی چون و چرای حکومت ایران از رژیم سوریه به سرعت وجهه آن حکومت را در افکار عمومی جهان عرب تضعیف کرده و باعث شده که موضع‌گیری‌های ایران در قبال قیام‌های مردمی در جهان عرب به یک معضل جدی در سیاست خارجی آن کشور بدل شود. ادامه حمایت از بشار اسد موضع تضعیف شده ایران در منطقه را دشوارتر خواهد کرد.

براساس نظرسنجی جدیدی که «جامعه اعراب آمریکایی» در شش کشور عربی انجام داده و نتایج آن در ماه ژوئیه منتشر شد، میزان محبوبیت حکومت ایران در نگاه افکار عمومی عرب به شدت کاهش یافته‌است.

در این نظرسنجی که در طی سه هفته اول ماه ژوئن انجام شده از چهار هزار نفر از شهروندان کشورهای عربی سؤال شده بود که آیا حکومت ایران در گسترش صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه نقش مثبتی ایفا می‌کند؟

در میان پاسخ‌دهندگان مصری فقط ۳۷ درصد نظر مثبتی راجع به نقش حکومت ایران داشتند در حالیکه درصد کسانی که در این کشور در سال ۲۰۰۶ به حکومت ایران با دید مثبت نگاه می‌کردند. قریب به ۹۰ درصد بود. در عربستان سعودی درصد کسانی که نظر مثبتی به ایران داشتند از ۸۵ درصد در سال ۲۰۰۶ به شش درصد در سال جاری تنزل پیدا کرده و در اردن این دیدگاه از ۷۵ درصد به ۲۳ درصد کاهش یافته‌است.

حکومت ایران بعید است بتواند کاهش محبوبیت خود در جهان عرب را تصحیح کند چون نخواهد توانست تنها متحد منطقه‌ای خود یعنی رژیم بشار اسد را تنها بگذارد.

نکته مهمتر این است که آنچه امروزه بخش اعظم جوامع عربی طلب می‌کنند از سوی حکومتی مثل رژیم حاکم بر ایران قابل تامین نیست. مردم کشورهای عربی خواستار انتخابات آزاد، آزادی مطبوعات و آزادی‌های سیاسی و عدالت اجتماعی و اداری هستند، هیچیک از این نوع مطالبات در ذات و سیاست‌های جمهوری اسلامی محلی از اعراب ندارد.

بنابراین «بهار عرب» و خواست‌ها و مطالبات دمکراتیک به خودی خود جذابیت حکومت ایران را در میان افکار عمومی کشورهای عربی از بین خواهد برد و به دوران گسترش نفوذ معنوی و تبلیغاتی این رژیم پایان خواهد داد.

حکومت ایران، البته تنها «به اصطلاح» جمهوری‌ای نیست که به گسترش «بهار عرب» علاقه چندانی ندارد.
چند تن از اعضای خانواده قذافی در روزهای گذشته به الجزایر گریخته‌اند و براساس مصوبه سازمان ملل متحد که سفر خانواده قذافی و سران اصلی رژیم را ممنوع اعلام کرده‌است اقدام الجزایر برای پذیرش آنها می‌تواند نقض مقررات و تحریم‌های بین‌المللی باشد.

اما حتی اگر تصور کنیم که بی‌توجهی به تحریم‌های بین‌المللی صورت نگرفته و حتی آن را یک اقدام بشردوستانه برای جلوگیری از خشونت و ترغیب صلح در لیبی تصور کنیم، این حادثه باید یک هشدار جدی به دولت الجزایر باشد که از زمره حکومت‌های غیرپادشاهی جهان عرب است که تاکنون در برابر موج دمکراسی‌خواهی در منطقه مقاومت کرده‌است.

در الجزایر به غیر از چند مورد وعده و وعید مبهم در مورد اجرای اصلاحات سیاسی تاکنون هیچ تغییری در ساختار سیاسی و روش‌های این حکومت ایجاد نشده‌است. هنوز هم شبکه‌ای از مقاومت نظامی و امنیتی تمام امور مهم را در این کشور در دست دارند.

الجزایر به خاطر منابع نفت و گاز خود یک کشور ثروتمند است اما درصد بسیار ناچیزی از این ثروت به مردم عادی می‌رسد. و از منظر دمکراسی و حقوق بشر «فریدام هاوس» یا خانه آزادی، این کشور را در رده‌های بسیار پایین کشورهای غیر دمکراتیک قرار داده‌است.

حکومت الجزایر همچون حکومت ایران در ماه‌های اخیر مسلماً با حساسیت و اضطراب فراوان شاهد تحولاتی است که نشان می‌دهد مردم خاورمیانه دیگر یک چنین حکومت‌هایی را نمی‌خواهند.
واکنش سپاه به اعلام آتش‌بس پژاک: این اقدام فعلا مفهومی ندارد
راديو فردا 5 سپتامبر. در حالی که حزب حیات آزاد کردستان پس از حملات روز جمعه سپاه پاسداران به مواضع این گروه، اعلام آتش بس یک‌طرفه کرده است، سپاه پاسداران می‌گوید تا زمانی که اعضای پژاک مرزهای ایران را ترک نکنند «آتش بس مفهومی ندارد.»

پژاک روز یکشنبه با انتشار بیانیه‌ای در وبسایت رسمی خود، با اظهار این‌که به دنبال «میانجی‌گری» برخی «جناح‌ها و شخصیت‌های دوست» تصمیم به اعلام آتش بس گرفته است، اظهار کرد که اگر جمهوری اسلامی ایران با آتش بس موافقت کند، از ساعت ۱۲ روز دوشنبه، پژاک اسلحه‌های خود را بر روی زمین خواهد گذاشت.

در این بیانیه همچنین بر پیگیری «راهکار دموکراتیک و صلح‌جویانه» تأکید شده شده و آمده است که با توجه به اعلام آتش بس یک‌طرفه از سوی پژاک، از این پس جمهوری اسلامی مسئول هر رخدادی خواهد بود.

اعلام آتش بس از سوی پژاک در حالی عنوان شده است که حمید احمدی، از فرماندهان عملیاتی نیروی زمینی سپاه که در زمان آغاز عملیات روز جمعه علیه پژاک در منطقه حضور داشت، روز دوشنبه اظهار کرد که اعلام آتش بس با گروه پژاک مفهومی ندارد.

به گزارش خبرگزاری نیمه‌رسمی فارس، آقای احمدی گفت: «خواسته ما این است که آن‌ها ابتدا مرزهای ما را ترک کنند تا بعدا اگر صحبتی لازم است، صورت بگیرد... تا کنون سپاه به هیچ‌وجه به این درخواست آن‌ها پاسخ نداده است.»

وی تأکید کرد که این بیانیه «کامل و واضح» نیست و افزود که اگر اعضای پژاک اعلام کنند که نیروهایشان را از ایران خارج خواهند کرد، «شاید» جمهوری اسلامی پاسخی به آن‌ها بدهد.

قرارگاه حمزه نیروی زمینی سپاه، روز جمعه «پس از یک مهلت یک ماهه» به گروه حیات آزاد کردستان، به دلیل تداوم استقرار اعضای پژاک در مرزهای ایران، عملیات جدیدی را علیه این گروه آغاز کردند. به گفته حمید احمدی در این عملیات، سپاه مواضع پژاک در مناطق مرزی ایران را مورد حمله قرار داده است.

با این‌حال عراق می‌گوید در جریان این حملات، جمهوری اسلامی مناطق مرزی کردستان عراق را نیز بمباران کرده که بر اثر آن تعدادی از مزارع و منازل تخریب و یک شهروند نیز جان باخته است. عراق پیش از این از ایران خواسته بود تا حملات خود به مناطق مرزی کردنشین را متوقف کند.

«در جریان عملیات روز جمعه بیش از ۷۰ تن از اعضای پژاک کشته و زخمی شده‌اند»

حمید احمدی که پیشتر از آغاز عملیات سپاه علیه اعضای پژاک در روز جمعه خبر داده بود و اعلام کرده بود که «۳۰ عضو پژاک» در این عملیات کشته و زخمی شده‌اند، روز دوشنبه تعداد کشته‌شدگان و مجروحان پژاک را «بیش از ۷۰ تن» اعلام کرد.

وی با اظهار این‌که جمهوری اسلامی از میزان تلفات حملات روز جمعه اطلاع دقیقی ندارد، میزان تلفات را «بسیار سنگین» دانست و گفت: «بر اساس گزارشات رسیده، آن‌ها تا روز گذشته بیش از ۴۰ مجروح و ۳۰ کشته داشته‌اند.»

آقای احمدی خاطر نشان کرد که تعداد دقیق تلفات اعضای پژاک «قطعا بیشتر از این تعداد است.»

این رقم در حالی عنوان شده است که واحد مرکزی خبر، روز یکشنبه به نقل از روابط عمومی قرارگاه حمزه سپاه پاسداران اعلام کرد که در عملیات نیروهای سپاه پاسداران در ارتفاعات مرزی سردشت، «۲۲ تن» کشته و «۲۷ تن» دیگر زخمی شده ‌اند.
سازمان دیده‌بان حقوق بشر، معتقد است که حملات جمهوری اسلامی تنها به اعضای پژاک محدود نمی‌شود و شهروندان عادی کرد را نیز در بر می‌گیرد.

این سازمان به تازگی با صدور بیانیه‌ای با انتقاد از اقدامات نظامی ایران علیه مناطق مسکونی کردستان عراق، اعلام کرد که با توجه به شواهد موجود امکان دارد که بمباران‌های منظم ایران با هدف اخراج اجباری شهروندان عراقی از مناطق نزدیک به مرز ایران صورت می‌گیرد. ماه گذشته مقامات محلی عراق اعلام کردند که درگیری‌ در مناطق مرزی موجب آوارگی بیش از ۲۰۰ خانوار شده است.

اياد علاوي هشدار داد که استمرار تک روي در تصميمات عواقب وخيمي همراه خواهد داشت
تلويزيون الشرقيه نيوز 14/6/90: «اياد علاوي هشدار داد که استمرار تک روي در اتخاذ تصميمات به دور از تحقق شراکت واقعي عواقب وخيمي براي آينده روند سياسي عراق به همراه خواهد داشت. علاوي در گفتگو با الشرقيه نيوز در برنامه الخلاصه که امروز پخش شد گفت تنها راه برون بحرانهاي عراق فعلي تحقق شراکت در تصميم‌گيري سياسي و زمينه‌سازي براي برگزاري انتخاباتي بي‌طرفانه جهت تحقق خواسته‌هاي مردم عراق مي‌باشد».

اتحاديه حقوقدانان عراق از تصميم کانون وکلا مبني بر تحريم وکلاي تسخيري حمايت کرد
تلويزيون الرافدين 13/6/90: «کانون وکلاي عراق در اعتراض به گستردگي نقض حقوق وکلا تصميم گرفت که از فردا دوشنبه شرکت در تمامي دادگاه هاي عراق را تحريم نمايد. رئيس کانون وکلا محمد الفيصل گفت تحريم دادگاهها تا برآورده شدن خواسته‌هاي وکلا توسط شوراي عالي قضايي، مبني بر پايان دادن به نقض حقوق آنها ادامه پيدا خواهد کرد. . . ».

نخست‌وزير مصر عصام شرف ديدارش از عراق را به زمان ديگري موکول کرد
تلويزيون البغداديه 13/6/90: «نخست‌وزير مصر عصام شرف ديدارش از عراق که قرار بود فردا دوشنبه شروع شود را به زمان ديگري موکول کرد. سفير محمد حجازي سخنگوي رسمي نخست‌وزير مصر گفت که ديدار نخست‌وزير از عراق در روزهاي پنجم و ششم ماه جاري صحت ندارد. وي گفت زمان اين ديدار طي ديدارهايي که سفير مصر در عراق با مقامات عراقي خواهد داشت تعيين خواهد شد».

ديک چيني از جنگ عراق دفاع مي‌کند و شکستها را ناديده مي‌گيرد
خبرگزاري آسوشيتدپرس 14/6/90: «زندگي نامه ديک چيني حاکي از يک دفاع قوي از فشاري مي‌باشد که وي براي حمله به عراق گذاشته است، بدون اين‌که به‌صورت منتقدانه دو موضوع مرکزي نسبت به جنگ نزديک به شکست آمريکا در عراق را مورد بررسي قرار دهد. در اشغال عراق براي تصميم دولت بوش براي انحلال ارتش عراق و نابودي تمامي اعضاي حزب بعث صدام حسين بود فشار گذاشته شده بود. . .
اين کتاب مباحثي را بر سر منطق حمله به عراق در 2003 و هزينه تلفات جاني و مالي براي آمريکا را زنده و يادآوري مي‌کند. . .
ديک چيني و جرج بوش، رئيس‌جمهور سابق آمريکا گفته بودند اشغال عراق و سرنگوني صدام بعد از 11سپتامبر قريب الوقوع بوده است. . . چيني که در کشف تسليحات کشتار جمعي شکست خورده بود، اين را مي‌پذيرد که صدام اين چنين تسليحاتي نداشته و اطلاعات غلط آژانسهاي اطلاعاتي را مقصر اين شکست مي‌داند. . .
ايران عميقاً در تسليح، پشتيباني مالي و تشويق افراطي ها در عراق دخالت داشته است.
علت تقريبي اين بحران به‌خاطر فقدان سازمانهاي ملي در عراق بوده تا نظم در کشور را برقرار کند و فقدان يک دولت موقت باعث شد سخنگويي براي تصميم‌گيريهاي سياسي در عراق وجود نداشته باشد.
چيني با يک پاراگراف موضوع را سر هم‌بندي مي‌کند: “چيزهاي ديگري بودند که ما آنها را پيش‌بيني کرده بوديم. بر اساس گزارشات اطلاعاتي ما بر اين باوريم که بايستي به پليس عراق متکي مي‌شديم تا صلح را برقرار کنيم تا ثابت نماييم که امينت وجود دارد. نتيجه غلط درآمد. پليس عراق آخرين کساني بودند که مي‌شد به آنها اعتماد کرد زيرا در جامعه عراق، اين ارگاني است که بيشترين نفوذ در آن شده است. ما هم‌چنين فکر مي‌کرديم که وقتي ما رهبران بعث را از دولت صدام کنار بگذاريم، مي‌توانيم اوضاع را به حرکت در آوريم و نسبتاً سريعتر حرکت کنيم. ولي بعد فهميديم که بسياري از افراد آنقدر عادت کرده بودند دستور از بالا بگيرند که بدون آنها عاجز و فلج بودند. چيني درباره انحلال ارتش چيزي نمي‌گويد. وي به جزئيات نابودي، نه شخصيتهاي دولتي، بلکه تمامي اعضاي حزب بعث در مواضع رهبري و داراي اختيارات اشاره نمي‌کند. . . ».

شورشيان کرد با ايران اعلام آتش‌بس کردند
خبرگزاري فرانسه 14/6/90: «يک گروه کردي شورشي روز دوشنبه گفت خواهان يک آتش‌بس با ايران شده است اين در حاليست که تلويزيون دولتي ايران اعلام کرد 22نفر از رزمندگان اين گروه در يک تهاجم جديد توسط سپاه پاسداران کشته شده‌اند. شيرزاد کمانگر يک سخنگوي پژاک مستقر در عراق در تماسي تلفني گفت ما دست به يک ابتکار آتش‌بس در يک زمان‌بندي مشخص زده‌ايم بطوري که بتوانيم مشکلات بين‌مان را حل‌وفصل کنيم.
بنا‌به اطلاعيه پژاک که يکشنبه شب روي وبسايت آن گذاشته شده؛ اگر ايران با آتش‌بس موافقت نکند مسئول هرگونه واکنشي از طرف رزمندگان پژاک که در منطقه خودمختار کردستان عراق مستقر است خواهد بود… وي افزود اين آتش‌بس از روز دوشنبه ساعت 1200 (0900 جي. ام. تي) به اجرا در مي‌آيد. . . ديدبان حقوق‌بشر روز جمعه گفت سند مستند دارد که ايران در حمله عليه شورشيان، عامدانه شهروندان را هدف قرار داده است. . . ».

واکنش سپاه به اعلام آتش‌بس پژاک: اين اقدام فعلا مفهومي ندارد
سايت راديو فردا 14/6/90: «در حالي که حزب حيات آزاد کردستان پس از حملات روز جمعه سپاه پاسداران به مواضع اين گروه، اعلام آتش‌بس يک‌طرفه کرده است، سپاه پاسداران مي‌گويد تا زماني که اعضاي پژاک مرزهاي ايران را ترک نکنند «آتش‌بس مفهومي ندارد». . .
اعلام آتش‌بس از سوي پژاک در حالي عنوان شده است که حميد احمدي، از فرماندهان عملياتي نيروي زميني سپاه که در زمان آغاز عمليات روز جمعه عليه پژاک در منطقه حضور داشت، روز دوشنبه اظهار کرد: «خواسته ما اين است که آنها ابتدا مرزهاي ما را ترک کنند تا بعداً اگر صحبتي لازم است، صورت بگيرد… تا‌کنون سپاه به هيچ‌وجه به اين درخواست آنها پاسخ نداده است».
وي تأکيد کرد که اين بيانيه «کامل و واضح» نيست و افزود که اگر اعضاي پژاک اعلام کنند که نيروهايشان را از ايران خارج خواهند کرد، «شايد» جمهوري اسلامي پاسخي به آنها بدهد. . . ».

هوشيار زيباري، تحولات جاري عراق و رابطه با کشورهاي همسايه”
تلويزيون العراقيه 14/6/90: «مجري عبدالکريم حمادي: آن‌چه که الآن در ذهن مردم است روابط فعلي عراق با همسايگانش است شما در اين رابطه چه مي‌گوييد؟
هوشيار زيباري وزير خارجه: قطعاً که قانون اساسي عراق جديد روي روابط حسن همجواري سوار است نظام سابق روي مشکلات و بحرانها و مين گذاري و. . . سوار بود ولي ما روي روابط دوستان و دوجانبه‌عمل مي‌کنم و اين مشکلاتي که الآن هست سر توپ‌باران توسط ايران و ترکيه در مناطق کردستان، اين مسئوليت دولت منطقه کردستان و مرکزي است که بايد پاسخ قوي در مقابل آن وجود داشته باشد. من فکر مي‌کنم ما الآن بايد روي روابط بعد از 2011 يعني بعد از خروج آمريکايي از عراق در پايان سال جاري فکر کنيم.
مجري: اين چه رابطه‌اي مي‌تواند داشته باشد؟
هوشيار زيباري: اين خود يک موضوعي است، کساني هستند که دنبال پرکردن اين خلأ بعد از خروج نيروهاي آمريکايي هستند برخي کشورها هستند که دنبال اين خلأ هستند ولي بايد روشن باشد که ما به کسي اجازه اين چنين چيزي را نمي‌دهيم. ما البته اقدامات ديپلوماتيک در مقابل اين تجاوزات کرديم و اعتراض نموديم و گفتيم که مقابله با گروههاي تروريستي اين شيوه نيست يعني حتي اگر يک نيروي اپوزيسيون هم باشد اين شيوه حل نيست و از نظر ما قابل‌قبول نيست
مجري: گفته مي‌شودکه در رابطه با اين حمله‌ها با دولت موافقت شده است
هوشيار زيباري: تا آن‌جا که من مي‌دانم و در جريان هستم چنين چيزي وجود ندارد يعني منطقي نيست که يک کشور خودش اجاره دهد که کشور ديگري بيايد و کشورش را بمباران کند. . . ».

گلوله توپ، توپ خانه رژيم به مقر پيشمرگه درکردستان اصابت کرد
تلويزيون البغداديه 13/6/90: «فرماندهي گردان پنجم وزارت پيشمرگه اعلام کرد که توپ خانه ايران روستاهاي تابع شهرستان پشدر در استان سليمانيه را توپ‌باران کرده است و يکي از گلوله‌ها به مقر نيروهاي پيشمرگه در استان اصابت کرده است. حسن بيروت فرمانده گردان پنجم گفت توپ خانه ايران روستاي سونه وابسته به شهرستان پشدر را توپ‌باران کرده است که باعث شد يکي از گلوله‌ها به مقر نيروهاي پيشمرگه اصابت کند ولي خسارت جاني نداشته است. . . ».

ائتلاف کردستاني تهديد کرد که عليه ايران و ترکيه به دادگاه بين‌المللي شکايت خواهد کرد
تلويزيون البغداديه 13/6/90: «ائتلاف کردستاني تهديد کرد که براي شکايت عليه ايران و ترکيه به اتهام توپ‌باران مستمر روستاهاي مرزي در شمال عراق و قتل دو شهروند عراقي به دادگاه جنايي بين‌المللي روي خواهد آورد. شوان طه عضو ائتلاف کردستاني گفت ادامه هدف قرار دادن مناطق مرزي چه بسا زيان ديدگان را وا دارد که براي دفاع از حقوقشان به دادگاههاي بين‌المللي روي بياورند. . . وي از ترکيه و ايران خواست که تهاجم خود را به شهروندان متوقف کنند و به گفتگو روي بياورند».

ناهده الدايني: ملل متحد سرنوشت اشرف را مشخص مي كند / احمد العلواني محاصره كمپ را تجاوز بشمار آورد
روزنامه الزمان عراق 14/6/90: «خانم ناهده الدايني عضو ليست العراقيه موضع اخير سازمان ملل در رابطه با ساكنان اشرف را متعادل توصيف كرده و بر ضرورت رعايت مسائل انساني در اين كمپ كه از شرايط زندگي سختي رنج ميبرند, تأكيد نمود.
الدايني در يك اظهارات مطبوعاتي گفت”سازمان ملل متحد مسئول اول پرونده ساكنان كمپ اشرف است و لذا حق اوست كه آينده آنها , ماندن و يا خروج ساكنان اين كمپ را مشخص كند و هيچ طرف ديگري نمي تواند نقشي در اين رابطه داشته باشد“. وافزود” موضع اخير ملل متحد متعادل بنظر ميرسد چرا كه موضعش را با صراحت كامل در رابطه با ساكنان كمپ اشرف مشخص كرده است“.
وتوضيح داد كه” ماندن ساكنان كمپ اشرف در محل استقرار فعلي شان به ساكنان آن مربوط است, آنها به تنهايي مي توانند سرنوشت شان را تعيين كنند و طرف ديگري نميتواند در اين قضيه دخالت كند“.
وي معتقد است كه” بر ملل متحد است كه بر مسئوليتش حول رعايت حقوق بشر در رابطه با اين كمپ كه از شرايط زندگي سختي رنج مي برند, اقدام كند“. وادامه داد كه” ساكنان اين كمپ نيازمند خدمات , رسيدگيهاي بهداشتي و مواد غذايي هستند. “
از طرفي احمد العلواني رئيس كميسيون اقتصاد در پارلمان ناديده گرفتن تجاوزات مكرر ايران به خاك عراق از طرف دولت عراق را مورد انتقاد قرارداد همچنين تجاوزات به كمپ اشرف را به‌اعتبار اين‌كه نقض حقوق بشر مي‌باشد، ردكرد.
العلواني ديروز دراظهارات مطبوعاتي گفت”ناديده گرفتن تجاوزات مكرر ايران به خاك عراق مطلقا غيرقابل توجيه مي‌باشد و رژيم ايران را تشويق به جري شدن و هرچه بيشتر ادامه دادن مي كند. ”
العلواني تعرض و حملات دائمي بر ساكنان كمپ اشرف را رد كرد و گفت كه ”اين حملات را ميتوان نقض تمامي معيارهاي حقوق بشر توصيف نمود. ”
و توضيح داد كه ”محاصره اين ساكنان عليرغم اينكه بر اساس قانون بين المللي پناهنده ميباشند تمامي مرزها را در مي نوردد و آنها را از تمامي حقوقشان محروم مي كند وچون عراق يك كشور دمكراتيك است اين مطلقا غير قابل قبول است و ما اجازه نمي دهيم كه چنين تجاوزاتي رخ بدهد».

قربانيان قتل‌عام هيچ کمک پزشکي دريافت نمي‌کنند
سايت آفيشيال واير 13/6/90: «مهران بهراميان- هزاران آمريکايي ايراني تبار، 16 اوت بيرون مقر وزارت‌خارجه گرد آمدند و از هيلاري کلينتون وزير خارجه آمريکا خواستند که سازمان مجاهدين خلق (دشمن اصلي رژيم ايران) را از ليست سازمانهاي خارجي تروريستي خارج کند. . .
مخالفين که در کمپ اشرف در عراق به مدت 25سال زندگي مي‌کنند و دو بار توسط نيروهاي عراقي مورد حمله قرار گرفته‌اند. بر اثر اين حملات 47تن (شامل 8 زن) کشته و صدها تن ديگر مجروح شدند. بسياري از آنها توسط خودروهاي نظامي عامدانه زير گرفته شدند.
خنده‌دار است که دولت عراق تمامي اين اقدامات جنايتکارانه خود را با اشاره به اين واقعيت که اسم سازمان مجاهدين در ليست تروريستي است انجام مي‌دهد. …
دانا روهرا باکر نماينده مجلس نمايندگان آمريکا اظهار داشت، “بايستي به اين بازي توقف بزنيم و سازمان مجاهدين خلق را از ليست تروريستي قبل از اين‌که به يک قتل‌عام ديگر منتهي شود خارج کنيم. . . ».

ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved