مجموعه خبر

تاریخ درج خبر -1390:06:15
۱۴۰ روزنامه‌نگار ایرانی: دریاچه ارومیه را بدون تشریفات اداری نجات دهید

راديو فردا 6 سپتامبر. 140 روزنامه‌نگار ایرانی در نامه‌ای سرگشاده به نمایندگان مجلس، وزیر نیرو، وزیر جهاد کشاورزی و استانداران آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان، خواهان اقدام فوری برای نجات دریاچه ارومیه شده‌اند.

این روزنامه‌نگاران با یادآوری تاریخچه‌ای از وعده‌های داده شده و اقدامات صورت گرفته مسئولان و دست‌اندرکاران، درخواست کرده‌اند، تا دیر نشده فارغ از «تشریفات اداری» کاری برای نجات این دریاچه تشنه صورت گیرد.

این روزنامه‌نگاران با «بحرانی» توصیف کردن وضعیت این دریاچه خطاب به نمایندگان و مسئولان نوشته‌اند که «نیمی‌ از بزرگترین دریاچه داخلی ایران» به شوره‌زار تبدیل شده و «ارکان اصلی حیات در شمال غرب ایران را به تهدید جدی روبرو کرده است.»
در این نامه خاطر نشان شده، افزون برای پیامد‌های زیست‌محیطی، «اثرات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی» خشک شدن این دریاچه در حال پدیدار شدن است.

این روزنامه‌نگاران تصریح کرده‌اند: «دریاچه‌ای که از سال‌ها قبل به عنوان "پارک ملی" (بالاترین درجه حفاظت) شناخته شده و سازمان علمی فرهنگی ملل متحد (یونسکو) آن را در فهرست ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره جهان به ثبت رسانده، امروز پیش چشم غیورمردان آذربایجان به شوره‌زار تبدیل می شود تا سندی بر اشتباهات ما باشد.»

امضا‌کنندگان این نامه آنگاه با یادآوری به مرگ تدریجی دریاچه آرال در آسیای میانه، هشدار داده‌اند که در صورت مرگ دریاچه ارومیه «تولیدات باغی و کشاورزی شمال غرب ایران به حداقل می‌رسد» و مردم باید به از زمین‌های اجدادی خود کوچ کنند.

در ادامه این نامه سرگشاده با اشاره به گذشت بیش از سه سال از امضای برنامه جامع مدیریت زیست بومی تالاب ارومیه، آمده است: «وزیران وقت نیرو و جهاد کشاورزی، رئیس وقت سازمان حفاظت محیط زیست و استانداران آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان سند همکاری به امضا رساندند تا ظرف پنج سال، تراز آبی دریاچه را به “تراز اکولوژیک” برسانند. در این مدت نه تنها سطح آب دریاچه به حدی نرسید تا دریاچه را از بحران نجات دهد، بلکه روز به روز کاهش یافت و شوره زارهای بیشتری را در حاشیه دریاچه برجای گذاشت.»

این روزنامه‌نگاران یادآور شده‌اند که وزارت نیرو مکلف شده بود تا «حَقابه تالاب» (سهم دریاچه) را از طریق سدهای منطقه تامین کند و عملیات انتقال آب از حوضه‌های دیگر را عملی کند و روی پروژه بارورسازی ابرها نیز سرمایه گذاری کند و حتی فاضلاب‌های صنعتی نیز قرار بود پس از تصفیه به دریاچه سرازیر شوند.

نویسندگان این نامه همچنین متذکر شده‌اند وزارت جهاد کشاورزی هم مکلف شده بود تا نسبت به اصلاح روش‌های آبیاری و افزایش راندمان آبی زمین‌های منطقه اقدام جدی انجام دهد و سازمان حفاظت محیط زیست نیز مکلف به نظارت بر انجام این تعهدات و اطلاع‌رسانی بود.

اما به گفته این روزنامه‌نگاران گرچه مسئولان از مطبوعات در سند همکاری خود به عنوان «نهاد همکار» در احیای دریچه ارومیه یاد کرده بودند اما اطلاع‌رسانی در این مورد ضعیف بوده و دست‌اندرکاران با رسانه‌ها همکاری مناسب نداشته‌اند.

در ادامه این نامه سرگشاده تصریح شده است دیگر زمانی برای تلف شدن باقی نمانده و برای نجات دریاچه ارومیه «نمی‌توان منتظر تشریفات اداری و روال عادی قانونگذاری ماند.»

«اجرای هر چه سریعتر و بدون کم و کاست بندهای برنامه جامع مدیریت زیست بومی دریاچه ارومیه» و «اجرای قوانین حفاظت محیط زیست و برنامه اجرایی مصوب هیات وزیران برای احیای دریاچه ارومیه» از جمله خواسته‌های امضاکنندگان این نامه است.

این روزنامه‌نگاران از وزارت نیرو خواسته‌اند تا هر چه زودتر نسبت به تامین حقابه دریاچه اقدام کند و ساخت سدها روی شریان‌های اصلی دریاچه را متوقف سازد و نسبت به تکمیل شبکه آبیاری و زهکشی سدهای قدیمی اقدام کند.

امضاکنندگان از وزارت جهاد کشاورزی درخواست کرده‌اند تا بدون فوت وقت برنامه اصلاح روش‌های آبیاری کشاورزی را به اجرا گذارد و عملیات آبخیزداری در حوضه آبخیز دریاچه ارومیه را به انجام برساند.

همچنین از سازمان حفاظت محیط زیست نیز خواسته شده تا برابر وظیفه قانونی خود مسئله احیای دریاچه ارومیه را با جدیت پیگیری کرده و با دستگاه‌های خاطی برخورد کند. نظارت و پیگیری نمایندگان در این امر، خواسته دیگر این روزنامه‌نگاران است.

اختصاص «۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون دلار» برای نجات دریاچه ارومیه
راديو فردا 6 سپتامبر. همزمان با بالا گرفتن اعتراض‌ها به خشک شدن دریاچه ارومیه، گزارش‌ها حاکی است که دولت جمهوری اسلامی مبلغی معادل «۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون دلار» را به انتقال آب از رودخانه‌های اطراف به این دریاچه اختصاص داده است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، ابراهیم فتح‌اللهی، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری آذربایجان غربی روز دوشنبه از اختصاص یافتن «۸۰۰ میلیون دلار» به نجات دریاچه ارومیه خبر داد و گفت: «با توجه به اهمیتی که دولت برای احیای هرچه سریعتر دریاچه ارومیه می‌دهد، استارت کار شب گذشته از سوی دولت زده شد.»

آقای فتح‌اللهی در حالی این مبلغ را «۸۰۰ میلیون دلار» عنوان کرده است که وبسایت‌های خبری مختلف به نقل از واحد مرکزی خبر گزارش کرده‌اند که رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست، رقم تصویب شده از سوی دولت را «۹۵۰ میلیارد تومان»، معادل ۹۰۰ میلیون دلار عنوان کرده است.

به گفته محمد جواد محمدیزاده، دولت جمهوری اسلامی در جلسه روز یکشنبه خود، مبلغ ۹۰۰ میلیون دلار را برای انتقال آب رودخانه‌های ارس و کردستان به دریاچه ارومیه اختصاص داده است.

معاون پارلمانی رئیس جمهور نیز روز دوشنبه تأکید کرده است که از «هزار میلیارد تومان» بودجه‌ای که امسال برای رسیدگی به آب‌های سطحی و تالاب‌های داخلی اختصاص یافته، «سهم قابل توجهی» به دریاچه ارومیه اختصاص می‌یابد.

محمدرضا میرتاج‌الدینی، انتقال آب از سرچشمه‌های رودخانه زاب و ارس» را از جمله برنامه‌های دولت برای رفع مشکل دریاچه ارومیه برشمرده و گفته است که قرار است طی «حداکثر سه سال» این طرح نهایی شود. به گفته آقای میرتاج‌الدینی در بودجه سال جاری، «۲۵ میلیارد تومان» به احیای دریاچه ارومیه اختصاص یافته است.

انتقال آب به دریاچه ارومیه در حالی در دستور کار دولت قرار گرفته که مجلس ایران اخیرا طرح دو فوریتی آبرسانی به این دریاچه را رد کرد که این موضوع خشم هواداران محیط زیست و شهروندان آذربایجانی را به همراه داشت و موج تازه‌ای از اعتراضات را ایجاد کرد.

به گفته شاهدان عینی این تجمعات اعتراضی با برخورد شدید نیروهای امنیتی همراه بوده و به بازداشت تعدادی از معترضان انجامیده است.

محمدرضا رحیمی: برای احیای دریاچه ارومیه از حق‌آبه ایران در رودخانه ارس استفاده می‌کنیم

معاون محمود احمدی‌نژاد روز دوشنبه در خصوص طرح دولت برای نجات دریاچه ارومیه اعلام کرد که دولت جمهوری اسلامی برای جلوگیری از خشک شدن دریاچه ارومیه از حق آبی که در ارس دارد، برداشت خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، محمدرضا رحیمی در این خصوص توضیح داد: «این بخش از حق‌آبه کشورمان را به دشت‌های کشاورزی استان‌های آذربایجان غربی و شرقی انتقال می‌دهیم و مازاد آن را حداقل در شش ماه از سال به دریاچه ارومیه خواهیم داد.

وی همچنین خاطر نشان کرد که برای برداشت از منابع دیگر و تزریق آن به دریاچه ارومیه در این زمینه جلسات متعددی در دولت برگزار شده و تصمیم گیری‌هایی صورت گرفته است. این اظهارات در حالی بیان شده که عضو کمیسون منابع طبیعی مجلس می‌گوید طرح انتقال آب به دریاچه ارومیه نیاز به بررسی بیشتر دارد. اخیرا دریاچه ارومیه به دلیل رشد نوعی جلبک به رنگ سرخ در آمده است.

وی در توضیح دلیل رد طرح دو فوریتی آبرسانی به دریاچه ارومیه گفته است: «تعدادی از نمایندگان مجلس از این‌رو که عملیاتی کردن این تصمیم در مدت باقیمانده از سال غیر ممکن بود به فوریت طرح اتقال آب ارس به دریاچه ارومیه رأی مخالف دادند.»
از دیگر سو نماینده مردم ارومیه نیز اعلام کرده است که احیای دریاچه ارومیه «پروژه‌ای چند هزار میلیاردی و نیازمند زمان است».

سلمان ذاکر با ذکر این مطلب و اشاره به اعتراض‌های چند وقت اخیر که به گفته وی با برنامه‌ریزی دشمن صورت گرفته است، گفت: «این افراد اگر واقعا نگران خشک شدن دریاچه ارومیه هستند و به همین علت دست به تبلیغات کورکورانه و تحریک‌آمیز می‌زنند، بیایند مبالغ کلانی را برای احیای این دریاچه اختصاص دهند.»

بحث و گفت‌و‌گوها در مورد دریاچه ارومیه در حالی ادامه دارد که در حال حاضر آب این دریاچه به دلیل رشد نوعی جلبک به نام به رنگ سرخ در آمده است. به گفته آقای کهرم این جلبک در شوری حدود ۴۰۰ میلی‌گرم در لیتر نمک شروع به رشد می‌کند و مواد ناشی از ترشح آن سمی است.

وی همچنین تأکید کرده است که تا کنون «۶۰ درصد» از دریاچه ارومیه از بین رفته است.با این‌حال آقای کهرم می‌گوید در صورتی که حق‌آبه دریاچه ارومیه تأمین شود، این دریاچه می‌تواند به حیات خود ادامه دهد.

گزارش تازه آمانو، نشانه شکست ابتکار روسیه

راديو فردا 6 سپتامبر. ابراز نگرانی دبیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قبال فعالیت‌های مشکوک اتمی-موشکی جمهوری اسلامی، بخصوص طراحی کلاهک اتمی قابل نصب در دماغه موشک‌های بالستیک، و همچنین نصب سانتریفیوژهای پی-۱ در مرکز تازه غنی‌سازی اورانیوم در فردو، نشانه بی‌نتیجه ماندن طرح روسیه در زمینه انجام گفت‌وگو‌های گام‌به‌گام با تهران است.

بر پایه پیشنهاد نه چندان تازه روسیه، که در هر حال می‌توانست زمینه از سرگیری مذاکرات تعطیل شده هسته‌ای با تهران را فراهم سازد، در قبال پاسخ گفتن ایران به ابهام‌های موجود پیرامون فعالیت‌های مشکوک اتمی خود، بخشی از تحریم‌های مالی و اقتصادی جامعه جهانی علیه آن کشور به حال تعلیق در می‌آمد.

به‌منظور فراهم ساختن مقدمات اجرای این فکر، که در اصل مورد پشتیبانی هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا نیز قرار گرفته بود، در نیمه ماه اوت گذشته، نیکلای پاتریشف دبیر شورای امنیت ملی روسیه عازم تهران شد و در فاصله یک روز، علی‌اکبر صالحی وزیر خارجه جمهوری اسلامی نیز، در تعقیب هدفی مشابه، به مسکو رفت.

با وجود ابراز رضایت طر‌فهای مذاکرات مقدماتی در تهران و مسکو، نسبت به «فضای انجام گفت‌وگو‌ها» موضوع توافق‌های احتمالی بدست آمده کاملا مسکوت ماند.

چراغ سبز تهران

پاره‌ای از رسانه‌های نیمه‌رسمی جمهوری اسلامی سفر ۲۵ ماه اوت یک گروه از بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران را که در رأس آن هرمن ناکارتس، معاون دبیر کل موسسه قرار داشت، «چراغ سبز تهران به جامعه جهانی» معرفی کرده و نسبت به امکان دست یافتن به توافق‌های تازه میان تهران و وین ابراز امیدواری کردند.

دولت ایران به‌جای برگزاری مذاکرات جدی با هیئت اعزامی آژانس، به ترتیب دادن یک تور تفریحی-اتمی برای ناکارتس و همراهان او بسنده کرد و این گروه را به بازدید از کارخانه تولید آب سنگین اراک، مرکز تازه غنی‌سازی اورانیوم در فُردو، مرکز فرآوری اورانیوم اصفهان، و همچنین مرکز غنی‌سازی نطنز برد.

سیاست در‌های باز

دعوت تهران از هیئت اعزامی آژانس ظاهرا با این هدف صورت گرفت که نشان دهد ایران درهای تاسیسات هسته‌ای خود را باز نگاه داشته و در نتیجه، ایراد اتهام پنهان‌کاری علیه آن وارد نیست.

جمهوری اسلامی سال گذشته نیز همین تجربه ناموفق را با دعوت از دیپلمات‌های عضو آژانس برای سفر به ایران آزموده بود، حال آنکه جامعه جهانی و آژانس، به‌جای بازدید علمی از موسسات اتمی ایران، خواستار پاسخگویی روشن و توضیحات شفاف پیرامون فعالیت‌های اتمی مشکوک به داشتن هدف‌های نظامی جمهوری اسلامی بود -انتظاری که همچنان باقی است.

در گذشته، جامعه جهانی ایران را متهم به وقت‌کشی برای دست یافتن به هدف‌های هسته‌ای خود کرده‌است. با توجه به استقبال اولیه تهران از انجام گفت‌وگو‌های گام‌به‌گام و بی‌نتیجه گذاشتن تماس‌های اولیه، زمینه تکرار این اتهام علیه تهران بار دیگر فراهم شده‌است.

واکنش تهران

واکنش اولیه جمهوری اسلامی نسبت به گزارش اخیر آژانس، مشابه واکنش‌های گذشته، مثبت بود. علی‌اکبر سلطانیه، سفیر در انتظار تغییر ایران در آژانس، مفاد گزارش فصلی آمانو را «حرکت به جلو» معرفی کرد، اگر چه وی توضیح نداد که این حرکت به جلو، در جهت نزدیک‌تر شدن خواسته‌های دولت متبوع او و آژانس انرژی اتمی است و یا پیشبرد هدف‌های اتمی ایران.

یک روز پیش از انتشار مفاد گزارش دبیر کل آژانس در مورد فعالیت‌های هسته‌ای ایران، رئیس جمهور فرانسه اعلام خطر کرده بود که تاسیسات اتمی ایران ممکن است هدف حمله نظامی قرار گیرند. ایران نیز با تهدید متقابل، حمله نظامی خارجی علیه خود را به اختلال عمیق در امنیت منطقه و در خطر قرار گرفتن صلح نسبت داده بود.

خطر تحریم بانک مرکزی

فارغ از جدی بودن تهدید‌های تکراری جامعه جهانی، و واکنش‌های متعارف جمهوری اسلامی به تهدید‌های خارجی، و با در نظر گرفتن این واقعیت که منطقه به هیچ وجه آماده آغاز یک درگیری نظامی تازه نیست، روی کردن به گزینه‌های «سرد» و تشدید تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و جامعه اروپا علیه ایران، به‌جای رفتن به شورای امنیت سازمان ملل و روبه‌رو شدن با مقاومت‌های روسیه و چین، محتمل‌تر از تحقق تهدید‌های نظامی و یا قطعنامه تازه سازمان ملل بنظر می‌رسد.

مخاطرات ناشی از تحریم احتمالی بانک مرکزی ایران، که در گذشته موضوع درخواست چند سناتور آمریکایی نیز قرار داشته، به دلیل مختل ساختن کامل تجارت خارجی ایران و محروم ماندن جمهوری اسلامی از ادامه فروش نفت خام، به هیچ وجه کمتر از محاصره نظامی فرضی بنادر ایران نخواهد بود.

اگر چه آقای سلطانیه گزارش تازه آمانو را یک گام به جلو خوانده‌است، اما در عمل، این گزارش حاکی از شکست تلاش روسیه برای انجام گفت‌وگو‌های هسته‌ای با تهران و برداشتن یک گام به سمت اعمال تحریم‌های تازه علیه ایران است.
گم شدن 17 ورزشكار دختر و پسر ایرانی در كره
سایت آینده نیوز: تیم اسكیت سرعت ایران به همراه رئیس فدراسیون برای شركت در مسابقات جهانی به كره جنوبی سفر كرده اما پس از گذشت چند روز از مسابقات، خبری از آنها به ایران نرسیده و فدراسیون گرانی سیم‌كارت را دلیل بی‌خبری اعلام كرده است!
به گزارش ایپنا، بی‌خبری از تیم ملی اسكیت سرعت ایران همچنان ادامه دارد. بعد از گذشت چند روز شروع مسابقات جهانی در كره‌جنوبی هنوز یك خبر هم درباره نتیجه رقابت دختران و پسران اسكیت به ایران نرسیده است البته فدراسیون اسكیت كه سابقه بی‌خبری در كارنامه‌اش پیش از این ثبت شده علت بی‌خبری از ۱۷ ورزشكار دختر و پسر اسكیت را كه به همراه وزیری (رئیس فدراسیون) به كره‌جنوبی رفته‌اند، گرانی سیم‌كارت اعلام كرده است.
در واقع فدراسیونی‌ها در جواب خبرنگاران كه برای پیگیری اخبار مربوط به مسابقات جهانی با فدراسیون تماس گرفته و درخواست شماره تلفن كرده این جواب را داده‌اند. آنها گفته‌اند كه به دلیل گرانی سیم كارت، مسئولان و كادر فنی نتوانسته‌اند سیم كارتی تهیه كنند و تنها از طریق ایمیل، یك یا ۲ خبر برای فدراسیون ارسال شده است.
این در حالی است كه از ۵ شهریورماه مسابقات قهرمانی جهان دوومیدانی در كره‌جنوبی شروع شده و اخبار مربوط به آن در اختیار رسانه‌ها قرار گرفته است.بدون در نظر گرفتن حضور خبرنگارانی كه به همراه تیم دوومیدانی سفر كرده‌اند، باز هم دلیل فدراسیون اسكیت منطقی نیست.
پیش از این هم سابقه بی‌خبری از تیمهای اسكیت وجود داشته كه در این خصوص وقتی كه تیم اسكیت هاكی ایران به مسابقات جهانی ایتالیا رفت هم شماره‌ای در اختیار خبرنگاران قرار نگرفت و فدراسیون مدتها از تیم اعزامی بی‌خبر بود. البته شماره‌ای از هتل اقامت تیم ملی وجود دارد اما گویا از این طریق هم نمی‌توان مربیان و مسئولان مربوطه را در این هتل پیدا كرد.
گفتنی است؛ تیم ملی اسكیت سرعت ایران از ۸ شهریورماه راهی كره جنوبی شده و تا دیروز فقط یك خبر از این رقابتها و تیم اعزامی روی خروجی سایت فدراسیون قرار گرفته بود آن هم خبری كه به نتایج مسابقات ارتباطی نداشت و مربوط به افتتاحیه مسابقات بود!
كاهش ۵/۹ ميليارد دلارى صادرات ايران در سال آينده
روزنامه ابرار اقتصادی: به اعتقاد تحليلگران اكونوميست، در سال آينده صادرات ايران كاهش ۹ ميليارد و ۵۰۰ ميليون دلارى داشته و به ۹۰ ميليارد و ۳۰۰ ميليون دلار بالغ خواهد شد.به گزارش ايسنا، واحد اطلاعات اكونوميست در گزارش ماه آگوست ۲۰۱۱ خود صادرات ايران در سال گذشته را ۸۴ ميليارد و ۹۰۰ ميليون دلار برآورد و پيش بينى كرد كه اين شاخص در سال جارى با ۱۴ ميليارد و ۹۰۰ ميليون دلار افزايش به ۹۹ ميليارد و ۸۰۰ ميليون دلار برسد.به اعتقاد تحليلگران اكونوميست، در سال آينده صادرات ايران كاهش ۹ ميليارد و ۵۰۰ ميليون دلارى داشته و به ۹۰ ميليارد و ۳۰۰ ميليون دلار بالغ خواهد شد.
با كاهش چهار ميليارد و ۶۰۰ ميليون دلارى نسبت به سال ۱۳۹۱ ارزش صادرات ايران در سال ۱۳۹۲ معادل ۸۵ ميليارد و ۷۰۰ ميليون دلار خواهد بود. اعتقاد كارشناسان اكونوميست بر اين است كه در سال ۱۳۹۳ صادرات ايران روند نزولى خود را ادامه داده و به ۸۲ ميليارد و ۱۰۰ ميليون دلار خواهد رسيد. سال ۱۳۹۴ سالى است كه براى صادرات ايران رقم ۷۸ ميليارد و ۸۰۰ ميليون دلارى پيش بينى شده است كه نسبت به سال جارى از كاهش ۲۱ ميليارد دلارى برخوردار است.
رژیم اسلامی رقم مساحت واقعی ایران را مشخص کرد
وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه مساحت واقعی ایران، یک میلیون و 873 هزار و 959 کیلومتر مربع است، گفت: تا به حال وسعت ایران کم گفته می شد که باید این رقم واقعی گفته شود.
به گزارش واحد مرکزی خبر قبل از این وسعت ایران در کتاب ها، یک میلیون و 648 هزار و 195 کیلومتر مربع گفته می شد.....
اخلال عمدی چينی ها در پروژه های ايران
شمال نیوز: چين براي رضايت آمريکا، طرحهاي نفتي خود در ايران را تعمدا به کندي اجرا مي کند. به گزارش عصر ايران، رويترز در مطلبي به توافقات پنهاني چين و آمريکا براي کارشکني عليه ايران پرداخت و نوشت: چين سرمايه گذاري هاي خود را در بخش نفت و گاز ايران کاهش مي دهد و اين موضوع، منجر به خشم ايران خواهد شد.
شماري از مديران اجرايي شرکتهاي نفتي چين مي گويند: اين عقب نشيني چين از سرمايه گذاري در ايران نشان دهنده تلاش هاي پکن براي راضي کردن واشنگتن و جلوگيري از اعمال تحريم هاي آمريکا عليه شرکتهاي بزرگ چيني فعال در حوزه انرژي ايران است.
رسانه هاي ايراني نيز گزارش داده اند که از ژوئن گذشته تاکنون شرکت ملي نفت چين (سي ان پي سي) بزرگترين شرکت دولتي نفت و گاز در چين، دو هشدار از همتاي ايراني خود براي تسريع فعاليتها در ميدان پارس جنوبي دريافت کرده و تهديد شده که در غير اين صورت، اين شرکت چيني، قرارداد خود را به ارزش ميلياردها دلار از دست خواهد داد.
شرکت ملي نفت چين از زمان امضاي قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبي در سال 2010 به ارزش چهار ميليارد و 700 ميليون دلار تاکنون، حفر چاه هاي اکتشافي را در اين طرح به صورت متوالي به تاخير انداخته است.
پاسداران: باید مراسم اسکار را محکوم کنیم
سایت دیگربان: هفته‌‌نامه «صبح صادق» ارگان اداره سیاسی سپاه پاسداران خواستار تحریم مراسم «اسکار» از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی شد.
این هفته‌‌نامه در شماره روز دوشنبه (۱۴ شهریور) خود نوشته است: «تلاش ایران برای راه‌یابی به اسکار هیچ توجیه منطقی ندارد٬ مگر اینکه مسئولان سینمایی سیاست‌های حاکم بر اسکار را قبول داشته باشند.»
«صبح صادق» معرفی فیلم از سوی ایران به مراسم اسکار را بازی «باخت‌ـ‌باخت» برای جمهوری اسلامی دانسته و افزوده که این اقدام «نوعی مشروعیت و اعتبار قائل شدن برای این مراسم آمریکایی است.»....
« از طریق ویروس و فروش تجهیزات معیوب به تاسیسات اتمی ایران آسیب وارد می کنند»
راديو فردا 6 سپتامبر. فریدون وعباسی، رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران گفته است: «دیگر کشورها، در حالی که مواضع خودشان را مرتب عوض می کنند، در همین حال مرتب به دنبال آسیب زدن به تاسیسات اتمی ایران از طریق ویروس یا فروش تجهیزات معیوب و غیره هستند.»

به گزارش خبرگزاری دانشجوایان ایران، ایسنا، آقای عباسی که چند ماهی است عهده دار مسئولیت ریاست سازمان انرژی اتمی شده گفته است: «همان طور که خیلی از امور ایران را امروز دنیا پذیرفته، تا ده سال دیگر هم مسئله اتمی ایران را قبول می کنند و با آن کنار می آیند.»

ویروس موسوم به استاکس نت که در سایت های هسته ایران فعال شده بود، باعث خسارت هایی شد و حتی آژانس گزارش داد که باعث توقیف فعالیت ها در مرکز تاسیسات غنی سازی نطنز شده است.

وی همچنين گفته که «شرايط مذاکرات با آژانس و ديگر کشورها با توجه به پيشرفت‌های ايران در زمينه هسته ای تغيير کرده است. يک روز حرفشان اين بود که ايران غنی‌سازی نداشته باشد، الان می‌گويند ماشين‌های سانتريفيوژ را ثابت نگه داريد يا توليد سوخت تا غنای ۲۰ درصد را متوقف کنيد.»

آقای عباسی همچنين اشاره کرده که «برخی کارشکنی های خارجی، باعث کندی کار در رآکتور اراک شده است.» وی گفت: «رآکتور ۴۰ مگاواتی اراک بايد سال ۲۰۰۹ راه‌اندازی می‌شد، اما بعد به ۲۰۱۲ و الان به ۲۰۱۳ موکول شده است.»

رییس سازمان انرژی اتمی ایران به جزییات «کارشکنی های خارجی» و این که از سوی چه کشورهایی انجام می شود، اشاره ای نکرده است.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین از طراحی یک رآکتور پنج مگاواتی خبر داده و گفته است: «مقدمات شروع تصمیم‌گیری برای طراحی این رآكتور بومی رو به اتمام است و به زودی به نقطه‌ای می‌رسد كه آن را به آژانس اعلام كنیم. در عین حال سازمان انرژی اتمی در آینده به‌ غیر از رآكتور تهران، برنامه ساخت 4 رآكتور دیگر مشابه آن در كشور را تهیه خواهد كرد. وقتی این برنامه‌ در دولت و مجلس شورای اسلامی به تصویب برسد و بودجه آن تامین شود جزئیات را به آژانس اعلام می‌كنیم.»

وی در ادامه از افزایش تولید نسل جدید سانتریفوژها خبر داده و گفته است: « اگر بتوانیم طول عمر ماشین‌های فعلی را با مدیریت درست افزایش دهیم، دیگر دلیلی بر نصب ماشین‌های قبلی با راندمان پایین وجود ندارد. از طرفی در نظر داریم شرایط و روند تولید ماشین‌ها را هم اصلاح كنیم و خط‌ تولید جدید مستقر كنیم تا بتوانیم نسل‌های جدید سانتریفیوژ را هم تولید كنیم.»

وی همچنین به طرح موسوم به «گام به گام» اشاره کرده و گفته است: «بنا بر این بوده که در یک طرح پنج ساله، ما به تمام پرسش های آژانس پاسخ دهیم در حالی که آن ها هم تحریم ها را بردارند.این طرح در حال بررسی است و نظراتی هم متقابلا ارایه شده است و بررسی ها هنوز ادامه دارد.»

شورای امنیت سازمان ملل طی چهار قطعنامه تحریمی از ایران خواسته فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم را متوقف کرده و صحت صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای خود را به آژانس بین المللی انرژی اتمی ثابت کند. ایران این قطعنامه ها را رد کرده و به غنی سازی اورانیوم ادامه داده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هفته پیش گزارش دیگری از برنامه اتمی ایران منتشر کرد که در آن بار دیگر از احتمال وجود ابعاد نظامی در این برنامه ابراز نگرانی شده بود. در این گزارش برای نخستین بار از «افزایش» نگرانی‌های آژانس درباره ابعادِ احتمالیِ نظامیِ برنامه هسته‌ای ایران سخن به میان آمده بود.

در این گزارش تصریح شده، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، «درباره احتمال وجود فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در گذشته یا حال، که نهادهای نظامی در آن دخیل هستند، به طور فزاینده‌ای نگران» شده و آژانس به ویژه در مورد «فعالیت‌های مرتبط به ساخت یک خرج هسته‌ای موشک» دارای نگرانی است. آژانس تاکید کرده که اطلاعتش، معتبر، «مفصل و جامع» است.

آقای عباسی گزارش آژانس را «نادقیق و دارای مشکل» خوانده و گفته است: «این ها (بازرسان آژانس) اطلاعات نادقیقی را به دست وی آورند و آن را در گزارش خود می آورند که این کار درست نیست و ما آمادگی داریم به آژانس کمک کنیم که اطلاعات دقیق و درست را به دست آورد.»

ایران همواره اتهام فعالیت‌های نظامی در برنامه هسته‌ای‌اش را رد کرده، اما با این حال آژانس در گزارش‌های متعدد خود به موارد مشکوکی اشاره کرده و از ایران خواسته درباره آنها توضیح دهد که به گفته مقام‌های آژانس تهران شفافیت و همکاری لازم را نداشته و بسیاری از پرسش‌ها بدون پاسخ مانده است.

فریدون عباسی همچنین یوکیا آمانو، دبیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی را متهم کرده که « به اندازه البرادعی (دبیرکل قبلی) از پرونده ایران آگاه نیست و بیش از البرادعی، تحت تاثیر غرب» است.

آمريکا براي مقابله با ايران در عراق به طرح مخفي چشم دوخته است
وال استريت ژورنال 15/6/90: «واشنگتن ـ بنا‌به گفته مقامات آمريکايي، فرماندهان نظامي و افسران اطلاعاتي براي مجوز بيشتر جهت اجراي عمليات مخفي به‌منظور ممانعت از نفوذ ايران در کشور همسايه عراق فشار مي‌آورند.
اين اقدام در عين نگراني فزاينده دولت اوباما در مورد تلاشهاي ايران در ماههاي اخير براي توسعه نفوذ خود در عراق و خاورميانه و آن چه [دولت] مي‌گويد قاچاق فزاينده تسليحات توسط تهران به متحدين آن است، صورت مي‌گيرد.
اگر اين درخواست توسط کاخ سفيد تأييد شود، مجوز فعاليت مخفي در عراق احتمالاً شکل يک ”فرمان“ محرمانه رياست جمهوري به خود خواهد گرفت. مقامات گفتند، ولي برخلاف فرمان سري که مبارزه سازمان مرکزي اطلاعات (سيا) عليه القاعده را در سال 2001 تجويز نمود، ابعاد پيشنهاد کنوني محدود مي‌باشد.
با اين حال، چنين قدمي مي‌تواند نشان‌دهنده تلاش آمريکا براي مهار فعاليتهاي ايران در منطقه باشد...
مقامات از شرح جزئيات در مورد نوع عمليات مخفي که در دست بررسي است خودداري کردند، ولي گفتند که اين عمليات، تلاشهاي بازدارنده تهاجمي تر در مرز عراق و ايران و اقدامات بيشتر براي متوقف کردن قاچاق تسليحات توسط ايران پس از کاهش نيروهاي آمريکايي را شامل مي‌شود... آمريکا در گذشته عمليات مخفي عليه ايران در عراق انجام داده است. ارتش آمريکا در ماههاي اخير تلاش براي دستگيري مأموران ايراني و ضبط مهمات ايراني در عراق را بي‌سر و صدا افزايش داده است.
دولت آمريکا هنگامي به‌عمليات مخفي دست مي‌زند که مي‌خواهد امکان انکار صورت گرفتن يک مأموريت مخفي را به دلايل امنيتي يا ديپلوماتيک محفوظ نگه دارد...».

شرکت ايراني در عراق براي منافع سپاه قدس رژيم ايران کار مي‌کنند
روزنامه الفرات اليوم 14/6/90: «کريمه داود الجواري، از العراقيه فاش ساخت که 500 شرکت ايراني در عراق در جهت منافع سپاه قدس ايراني و با اطلاع دولت عراق، کار مي‌کنند، وي اظهار داشت که مقدرات عراق در دست ايران است...».

رئيس کردستان عراق خواهان باقي ماندن نيروهاي ارتش آمريکا شد
خبرگزاري فرانسه 15/6/90: «رئيس منطقه خودمختار کردستان در شمال عراق روز سه‌شنبه خواهان باقي ماندن نيروهاي ارتش آمريکا بعد از پايان سال 2011 جهت جلوگيري از يک جنگ داخلي شد و رهبران عراقي را متهم به رياکاري در موضوعات تفرقه انگيز نمود. مسعود بارزاني در اربيل، طي ملاقات با نمايندگان کردستان در خارج از عراق گفت ”ما معتقديم که حضور نيروهاي نظامي آمريکايي کماکان ضروري مي‌باشد، و تمامي جريانات سياسي طي ملاقات دو جانبه همين را بيان مي‌کنند ولي وقتي آنها پشت ميکرفون قرار مي‌گيرند چيز ديگري مي‌گويند”.
او گفت ”فکر مي‌کنم اگر نيروهاي آمريکايي بيرون بروند، ممکن است جنگ داخلي صورت گيرد و [در اينصورت] دخالت خارجي و هم‌چنين مشکلات طائفي افزايش خواهد يافت ”.
مسعود بارزاني گفت ”عراق نيازمند حضور نيروهاي آمريکايي تحت هر نامي که باشد، هست چرا که نيروهاي امنيتي عراق آماده حفاظت از عراق نيستند، ارتش آماده دفاع از مرزهاي عراق نيست و نيروي هوايي عراق هيچ چيزي ندارد“...».

صالح المطلک تأکيد کرد روند سياسي در عراق با بحراني واقعي روبه‌رو است
تلويزيون الحره 14/6/90: «صالح المطلک معاون نخست‌وزير و يکي از رهبران العراقيه تأکيد کرد که روند سياسي در عراق با بحراني واقعي روبه‌رو است و از مراجع ديني خواست تا مسئوليت آشتي ملي در عراق را بعد از شکست سياسيون در تحقق آن برعهده بگيرند. المطلک در جريان ديدار با شخصيتهاي ديني در بغداد افزود که عراق به‌دليل اين‌که بحرانهاي بزرگ و متعددي را گذرانده، بسياري از بخشهاي کشور تضعيف شده‌اند و بر ضرورت توجه جدي به تحقق آشتي واقعي و شراکت واقعي در دولت و اتخاذ تصميمات سرنوشت‌ساز که به‌صورت مستيم بر حيات جامعه عراق تأثير مي‌گذارد، تأکيد نمود».

نسل جديدي از تبعيدان بازگشتي در عراق
واشنگتن پست 14/6/90: «... آيا کرکوک بايد بخشي از حق عراق باقي بماند يا توسط منطقه نيمه خودمختار کردستان در شمال آن اداره شود؟ طرحها براي اتفاق‌نظر جهت تعيين اين‌که چه کسي در کرکوک زندگي مي‌کند و رفراندوم براي تعيين حکومت آن، که قانون اساسي عراق وعده آن را داده، متوقف شده است.
ژنرال آمريکايي ري اوديرنو، فرمانده سابق ارشد در عراق، جنگ کردها و اعراب را تهديد اصلي براي ثبات عراق ناميده است. و بسياري از محققان خاورميانه موافق هستند. جوست هيلترمن، يک تحليلگر عراق در گروه بحران بين‌المللي گفت، کار آمريکاييها براي برپايي گشتها و نقاط ايست و بازرسي مشترک در مناطق مورد مناقشه‌يي مانند کرکوک به حفظ صلح بين دولت مرکزي در بغداد و دولت منطقه کردستان کمک کرده است، ولي بدون کمک آنها مسائل مي‌تواند رو به وخامت برود.
هيلترمن گفت، احتمال افزايش اين تحريکات و درگيريهاي کوچک به يک جنگ گسترده‌تر وجود دارد، اين احتمال تنها در صورتي افزايش مي‌يابد که انتقال به يک دوره بعد از نيروهاي آمريکايي به‌نحو محتاطانه مديريت نشود...».

فراخوان دوحزبي نمايندگان كنگره آمريكا در نامه به دبيرکل سازمان ملل ‌متحد درباره کمپ اشرف
روزنامه هرالد تريبيون بين‌المللي 10/6/90: «دبيرکل محترم سازمان ملل متحد، آقاي بان کي‌مون،
بدين وسيله حمايت متحد، قوي و کامل خود را براي فراخواندن سازمان ملل‌متحد به اقدام بلادرنگ جهت تضمين حفاظت ساکنان اشرف در عراق، در راستاي عمل کردن به تعهدات انساني و حفظ صلح سازمان ملل، ابراز مي‌کنيم...
در تلاش براي جلوگيري از جنايت عليه اشرف، ما از سازمان ملل‌متحد مي‌خواهيم تا اقدامات زير را انجام دهد و از شما مي‌خواهيم ضامن اجراي اين اقدامات باشيد:
1- استقرار يک تيم نظارت سازمان ملل‌متحد درکمپ اشرف با اتوريته واختيارات لازم براي اجراي تعهدات مقرر شده. ما از شما مي‌خواهيم که از همه کشورهاي عضو سازمان ملل بخواهيد تا حمايتهاي لازم لجستيکي در حمايت از اين کار را به‌عمل آورند.
2- فراخوان به کميسارياي عالي پناهندگان ملل‌متحد براي تعيين فوري پناهندگي جمعي و بازتأييد استاتوي پناهندگي ساکنان اشرف. آنها پناهندگان واقعي هستند. و استاتوي آنها بايد به‌رسميت شناخت شود.
رو نوشت: به آقاي آنتونيو گوترز، کميسر عالي پناهندگان ملل‌متحد».

مجاهدين خلق سازمان ملل و آمريکا به حفاظت ساکنان قرارگاه اشرف فراخواندند
آکا نيوز کردستان 14/6/90: «سازمان مجاهدين خلق ايران فراخوانش براي سازمان ملل و آمريکا جهت حفاظت ساکنان قرارگاه اشرف در استان ديالي عراق را تکرار کرد. آنها سندي را افشاء کردند که بر مسئوليت مالکي درتهاجمي که ساکنان قرارگاه در روز 19فروردين گذشته مورد تعرض آن قرارگرفتند، تأکيد مي‌کند.
مسئولين عراقي سازمان خلق را به ارتکاب جنايتهاي متعددي از جمله به‌عنوان بازوي نظام سابق در سرکوب عراقيان متهم مي‌کنند. هم‌چنين برحسب گفته مسئولين عراقي، نقش آنها بعد از سقوط رژيم به ايجاد فتنه فرقه‌گرايي و حمايت گروههاي مسلحي که عراقيان را هدف قرار مي‌دهند، تغيير کرده است.
سازمان مجاهدين خلق ايران افشاء کرد که بر اساس سندي که به تازگي از درون رژيم آخوندي به دست مقاومت ايران رسيده است، فرهاد نعمت الله حسين، معاون دبيرکل شوراي وزيران عراق، چند روز قبل از حمله 8آوريل گذشته عليه قرارگاه اشرف، طي نامه‌يي از جانب مالکي به دفتر فرماندهي کل قواي مسلح، وزارت دفاع، فرماندهي عمليات بغداد و فرمانده عمليات ديالي فرمان داده است تا بخشهايي از اشرف را با اقدام نظامي به اشغال درآورند...».
سايت البوابه العراقيه نيز اين خبر را منعكس كرد.

مالکي با جعل توصيه‌هاي سازمان ملل درباره کمپ پناهندگان ايراني به مردم دروغ مي‌گويد
سايت البينه 14/6/90: «رائد کاظم الحمداني ـ هنوز پژواک شعارهاي تظاهر‌کنندگان در ميدان تحرير با عبارت (نوري مالکي دروغگو) از گوشهايمان جدا نشده که آقاي نخست‌وزير نامشروع، نوري مالکي با يک دروغ به بزرگي دايناسور، درباره قصد سازمان ملل براي اخراج ساکنان کمپ اشرف از عراق به مکان ديگر بر ما ظهور مي‌کند!
اولين کساني که اين دروغپردازي را منتشر کردند سايتهاي وابسته به مالکي بودند، که در تلاشي براي چک فضا، از تلاش براي تحميق افکار عمومي و به‌کار بردن کثيفترين شيوه‌هاي تبليغاتي مشکوک در خدمت به منافع اربابانش يعني آخوندهاي ايران سر باز نزدند، تعدادي از خبرگزاريها اين خبر را با بي‌اطلاعي از چند و چون موضوع گزارش نمودند، در حالي‌که هيچ احدي نمي‌پذيرد که سازمان ملل چنين تصميم جنايتکارانه‌اي را در حق 3400 پناهنده ايراني در عراق شامل بيش از هزار زن، کودک و سالمند اتخاذ کرده باشد.
هيأت سازمان ملل در عراق در مقابل اين دروغ بي‌ارزش شوکه شد، شايسته‌تر اين بود که شخصي که در منصب نخست‌وزير يک کشور اشتغال دارد خودش را با گفتن چنين دروغي در رسانه‌ها خوار نکند، به سرعت رئيس هيأت اين شايعه مبتذل را تکذيب کرد و هم‌زمان رسانه‌ها بيانيه (حقيقي) صادره از سازمان ملل را گزارش نمودند که در آن آمده بود (سازمان ملل به فراخوان خود براي حفاظت ساکنان قرارگاه اشرف در مقابل جابه‌جايي اجباري يا اخراج يا بازگشت به کشورشان يا اخراج بر خلاف اصل عدم جابه‌جايي اجباري ادامه مي‌دهد)...».

ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved