مجموعه خبر

تاریخ درج خبر -1390:06:16
«حکومت ایران پیش از شمارش آرا آماده سرکوب شده‌بود»
راديو فردا 7 سپتامبر. وب‌سایت «اندیورینگ امریکا» (Enduring America) که یک وب‌سایت مستقل و تخصصی در زمینه سیاست خارجی آمریکاست، با استناد به مجموعه جدیدی از اسناد دیپلماتیک آمریکا که اخیرا توسط «ویکی‌لیکس» منتشر شده‌اند می‌نویسد که بخش مربوط به تحولات ایران در این اسناد یک ارزیابی بسیار دقیق از دیدگاه‌های کارشناسان دولت آمریکا در مورد رویدادهای مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۲۰۰۹ ارائه می‌دهد.

وب‌سایت نام‌برده متعلق به «اسکات لوکاس» استاد علوم سیاسی و کارشناس امور ایران در دانشگاه «بیرمنگهام» است.

در یکی از این اسناد تازه منتشر شده، ارزیابی‌های کارشناسان وزارت خارجه آمریکا در دفتر دبی سه روز پس از انجام رأی‌گیری منعکس شده‌است. با وجود گذشت بیش از دو سال از آن رویدادها می‌توان گفت که ارزیابی آنها از آن حوادث هنوز هم قابل استناد و به واقعیات نزدیک است.

آنها در مقدمه گزارش خود یادآوری می‌کنند که «نتایج واقعی رأی‌گیری احتمالا هیچگاه مشخص نخواهد شد. با وجودیکه در آن روزها هنوز اسناد شخصی دال بر تقلب انتخاباتی منتشر نشده بود ولی دیپلمات‌های آمریکایی نکاتی را ذکر می‌کنند که سلامت رأی‌گیری را زیر سؤال برده و هنوز هم سندیت دارد.

در بخش دیگری از این سند دیپلماتیک آمریکا اشاره می‌شود که حکومت ایران از پیش خود را برای روزهای اعلام نتایج انتخابات آماده کرده‌است و دلیل آن احتمال بروز شورش است. شاید دقیق‌تر بود اگر گفته می‌شد که حکومت خود را آماده کرده تا از نتایج انتخابات، چه جعلی و چه واقعی، دفاع کند و با حمله پیش‌دستانه مانع هر گونه اعتراضی شود.

وب‌سایت «اندیورینگ امریکا» در ادامه این مطلب متن یکی از پیام‌های دیپلماتیک آمریکا را که تحلیلی است از انتخابات ایران و رخدادهای چند روز پس از آن منتشر کرده‌است. عنوان پیام به این شرح است: «انتخابات ریاست جمهوی ایران: علائم کلیدی مبنی بر وجود تقلب».

در مقدمه این پیام گفته می‌شود که اکثر صاحب‌نظران امور ایران از نتایج اعلام شده رأی‌گیری‌ها به شدت تعجب کرده و جمهوری اسلامی را به تقلب در انتخابات متهم می‌کنند. با بررسی انتخابات ریاست جمهوری دوره‌های گذشته و انتخابات سال ۲۰۰۹ می‌توان به این نتیجه رسید که اتهام وجود تقلب سندیت دارد:

-تحلیل‌گران دفتر وزارت خارجه آمریکا در دبی در ادامه پیام یادآوری می‌کنند که ارقام اعلام شده توسط وزارت کشور ایران با الگو و سلیقه‌های رأی‌دهندگان ایرانی در دوره‌های گذشته سازگاری ندارد و چنین به نظر می‌رسد که یک گروه بزرگ از رأی‌دهندگان که قبلا طرفدار احمدی‌نژاد نبوده‌اند، این بار به وی رأی داده‌اند.

-رسانه‌های طرفدار احمدی‌نژاد خبر پیروزی وی را حتی قبل از پایان رأی‌گیری و پیش از آغاز شمارش آرا اعلام کردند. ساعت شش بعداز ظهر روز رأی‌گیری، مطلبی در خبرگزاری فارس منتشر شد و اعلام کرد که یکی از نامزدها با ۶۰ درصد آرا پیروز شده‌است. این رقم با آماری که بعدا وزارت کشور برای آرای احمدی‌نژاد اعلام کرد بسیار نزدیک است.

-شواهد فراوانی در دست است که نشان می‌دهد حکومت خود را برای احتمال بروز اعتراض و شورش پس از اعلام نتایج انتخابات آماده کرده بود.

اکثریت آرای احمدی‌نژاد از کجاست؟

-طبق آمار وزارت کشور که در روز ۱۳ ژوئن اعلام شد ۸۵ درصد از واجدان شرایط در این رأی‌گیری شرکت کردند که از تمام موارد قبلی انتخابات، حتی انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۷ که میزان شرکت ۸۰ درصد بود، بیشتر است.

-محمد خاتمی در انتخابات سال ۹۷ با ۷۰ درصد آرا و در سال ۲۰۰۱ با ۷۸ درصد آرا به پیروزی بزرگی رسید. اما میزان آرای بی‌سابقه وی محصول محبوبیت کم‌نظیر و بسیج بخش‌های گسترده‌ای از رأی‌دهندگان لایه‌های شهرنشین بود.

-بخش زیادی از لایه‌هایی که به محمد خاتمی رأی دادند در سال‌های بعد، از سیاست‌های وی سرخورده شده و در نتیجه در انتخابات بعد، مثل انتخابات مجلس در سال ۲۰۰۴ و یا ۲۰۰۸ میزان مشارکت بسیار کمتر بود. شاید موفقیت احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۵ محصول این شرایط بود. ولی باید یادآور شد که احمدی‌نژاد و جناح وی هیچگاه در شهرهای بزرگ مثل تهران هوادار چندانی نداشتند. نمونه آن انتخابات شورای شهر تهران در سال ۲۰۰۷ است که سهم این جناح بسیار ناچیز بود.

-احمدی‌نژاد در دور اول انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۵ فقط ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار رای به دست آورد و این رقم را باید پایگاه و میزان اصلی آرای او به شمار آورد. طبق آمار وزارت کشور حدود ۸۵ درصد در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده و احمدی‌نژاد ۶۳ درصد از آرا را به دست آورده‌است. در این صورت باید چنین تصور کرد که در طول این چند سال میزان هواداران احمدی‌نژاد چند برابر شده‌است.

-احمدی‌نژاد یک پایگاه حمایتی ثابت در میان بخش‌هایی از لایه‌های فقیر دارد و برای حفظ این پایگاه از بذل و بخشش‌های گسترده منابع و امکانات دولتی استفاده می‌کند. با این همه اکثر کارشناسان و تحلیلگ‌ران امور سیاسی ایران معتقدند که میزان حمایت از وی طی سال‌های اخیر حتی در میان طبقات فقیر و کارگران شهری و روستایی کاهش یافته‌است.

-در انتخابات سال ۲۰۰۵ میزان آرای احمدی‌نژاد در سی استان ایران به نسبت میزان حمایت از ۶ تا ۵۵ درصد بود. ولی طبق آمار وزارت کشور در سال ۲۰۰۹ میزان آرای وی در استان‌های مختلف از حداقل ۴۵ درصد تا حداکثر ۷۷ درصد اعلام شده‌است. مهدی کروبی در سال ۲۰۰۵ میزان کل آرای وی کمتر از یک درصد و در استان لرستان ۱۸ درصد اعلام شده‌است. میرحسین موسوی در دو استان آذری‌نشین از احمدی‌نژاد شکست خورده در صورتیکه ارزیابی همه این بود که وی در این استان‌ها پیروز خواهد شد. فراموش نکنیم که در سال ۲۰۰۵ احمدی‌نژاد در آذربایجان شرقی فقط ۱۵ درصد آرا را به دست آورده بود. شدت کنترل حکومت باعث سوء ظن است.

-روند شمارش و اعلام نتایج رأی‌گیری حتی با قوانین خود جمهوری اسلامی منطبق نبود. این بار به جای اعلام نتایج براساس انجام شمارش در هر ناحیه و استان، وزارت کشور تمام آرا را یک‌باره اعلام کرد. آیت‌الله خامنه‌ای نیز بدون صبر کردن برای تایید انتخابات توسط شورای نگهبان آن را تایید نمود.

-رسانه‌های طرفدار احمدی‌نژاد حتی پیش از شمارش و اعلام نتایج رأی‌گیری پیروزی وی را اعلام کردند. ساعت شش بعداز ظهر روز رأی‌گیری خبرگزاری فارس با انتشار گزارشی مدعی شد که یکی از نامزدها با ۶۰ درصد آرا به پیروزی رسیده‌است.

-شواهد محکم و گسترده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد که حکومت از قبل خود را برای وقوع اعتراضات آماده کرده بود. نمونه آن استقرار یگان‌های ضد شورش، قطع سرویس پیامک‌های تلفن همراه و متوقف کردن کار رسانه‌ها و شبکه‌های ارتباطی اصلاح‌طلبان بود. اجتماعات اعتراضی به نتایج انتخابات در اکثر شهرهای ایران و در نقاط مختلف شهرها روی داده‌است و این اعتراضات به یک گروه یا لایه خاص اجتماعی محدود نمی‌شود.
نگرانی رژیم از خیزش اقوام علیه سلطۀ آخوندهای شیعه
رادیو فرانسه: عملیات گستردۀ سپاه پاسداران در مناطق کردنشین کشور و استقرار نیروهای ضدشورش و بسیجی در شهرهای آذربایجان که به گفتۀ شاهدان تاکنون شماری کشته و زخمی برجای گذاشته است، نگرانی حکومت اسلامی از خیزش اقوام عمدتاً سنتی در حواشی کشور علیه قدرت اقلیت روحانی شیعه در کشور را نشان میدهد.
سپاه پاسداران اعلام کرده است که در حمله به نیروهای پژاک در مناطق سردشت و هم مرز با کردستان عراق دهها تن از اعضای این سازمان را کشته است.
در این حال، سازمان پژاک با انتشار اطلاعیه ای خواستار آتش بس شده و تأکید نموده است که در صورت نقض این آتش بس از سوی سپاه پاسداران مسئولیت ادامۀ درگیری ها بر عهدۀ جمهوری اسلامی است.
در این حال، منابع مستقل خبر می دهند که هزاران نفر از نیروهای ضدشورش و بسیج برای جلوگیری یا سرکوب اعتراض های عمومی در شهرهای آذربایجان به ویژه تبریز و ارومیه مستقر شده اند.
همین منابع می افزایند، پریروز شنبه هزاران نفر از مردم آذربایجان اعم از کرد، آذری و ارمنی بار دیگر به نشانۀ اعتراض به خشک شدن دریاچۀ ارومیه در تبریز و ارومیه دست به تظاهرات زدند که با واکشن شدید نیروهای بسیج و لباس شخصی و پلیس ضدشورش مواجه شده اند.
منابع مستقل از کشته شدن دست کم دو تن از تظاهرکنندگان و زخمی شدن شمار دیگری از آنان خبر داده اند. به گفتۀ تحلیلگران، جمهوری اسلامی شدیداً نگران از بروز ناآرامی ها در نزد اقوام ایرانی به ویژه کردها و آذری ها است.
کارشناسان می افزایند ساکنان دور تا دور حواشی مرزی ایران را اقوامی تشکیل می دهند که غالبا نیز سنی مذهب هستند و همین مایۀ نگرانی جمهوری اسلامی است که اعتراض اقوام سنی را خطری امنیتی برای موجودیت خود به عنوان فرادستی سیاسی تشیع و روحانیت شیعه تلقی می کند.
آخوند مرتجع: زن پس از تغییر جنسیت می تواند قاضی شود
سایت خبرآنلاین: آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، در خصوص احکام جدید فقهی پس از انجام عمل پزشکی تغییر جنسیت پاسخ های دقیقی ارائه کرده است. آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی، یکی از محققانی است که در زمینه احکام تغییر جنسیت تحقیقات گسترده‌ای انجام داده است.
وی در گفت و گو با خبرگزاری مهر به برخی از شبهات مطرح و احکام فقهی جزئی تر در این باره پاسخ گفته است. حکم قاضی شدن برای زن بعد از تغییر جنسیت : آری می تواند، ملاک در شرطیت ذکورت در قاضی، در حین قضاوت است.
ثبت ازدواج 428 دختر و پسر زیر 15 سال
خبرگزاری مهر: مدیرکل ثبت احوال استان گلستان گفت: در پنج ماهه اول سال جاری 11 هزار و 198 مورد ازدواج در استان به ثبت رسیده است که در 14 مورد آن پسران زیر 15 سال و 414 مورد نیز دختران کمتر از 14 سال سن داشته‌اند و از این تعداد 2 مورد زیر 10 سال بوده‌اند.....
چرا ایران در توسعه میادین مشترک عقب است
لمون پرس - ایران و کشورهای همسایه‌اش بر دور ۲۸ سفره مشترک نفتی و گاز نشسته‌اند. میدان گازی پارس جنوبی از پرنعمت‌ترین و غنی‌ترین سفره‌هایی است که ایران با قطر بر سر این سفره مشترک نشسته‌اند.

به گزارش دنیای صنعت، متاسفانه آمارهای منتشره درباره وضعیت بهره‌برداری از این سفره‌ها نشان می‌دهد که رقیبان ایران همه دستهای خود را به کار گرفته‌اند تا نعمت بیشتری از این خوان‌ها بردارند و این ایران است که گویی با سعه صدر درحال تعارف این نعمات به رقیبان است.
در حال حاضر کشور قطر از میدان مشترک پارس جنوبی روزانه ۳۶۰ میلیون متر مکعب برداشت می‌کند در حالیکه استخراج گاز ایران روزانه ۲۱۰ میلیون متر مکعب است.
ازدیگر نگرانی‌های کارشناسان نفت در این روزها ۲۰ میدان مشترک ایران با عراق است که هنوز برآورد دقیقی از میزان ذخایر این ۲۰ میدان در دست نیست اما از آنجا که بهره برداری و توسعه مخازن نفتی عراق در دست شرکت‌های غربی است پیش بینی می‌شود توسعه این میادین در کشور عراق سریعتر از ایران انجام شود.....
آخوند اژه ای: آب ‌بازی از بیرون هدایت می‌شود
ایسنا: سخنگوی قوه قضائیه در نشست روز دوشنبه خود با خبرنگاران در مورد آب‌بازی در پارک‌ها گفت: شما ببینید الان کدام رسانه‌ها دارند این قضیه را دنبال می‌کنند. این صرفا یک آب‌بازی نیست. این جریانی است که از بیرون هدایت می‌شود. برخی از این افراد هم که دستگیر شدند گفتند که ما گول خوردیم و بعضی‌ها هم گفتند که ما با فراخوان ضدانقلاب آمدیم. پس طبیعی است نیروی انتظامی باید با این افراد برخورد کند؛ البته در دادستانی کل کشور پرونده‌ای در این مورد تشکیل نشده است.
محسنی اژه‌ای در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره تلویحی به وضعیت کروبی و موسوی گفت، در مورد بعضی از افراد به صلاح خود آنهاست که محدودیت‌هایی برایشان ایجاد شود. البته تعبیر بازداشت مطرح نیست، اما به صلاح برخی افراد است در حصر خانگی باشند.
وزیر دفاع رژیم: شکایت از روسیه بخاطر S-300
خبرگزاری حکومتی مهر: وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در واکنش به ابراز شگفتی سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه در خصوص شکایت تهران از این کشور به دلیل عدم تحویل موشک های "S-300"، گفت: «شکایت از روسیه بر اساس مفاد قرارداد تحویل سیستم های پدافند موشکی "S-300" انجام شده است.»
سردار سرتیپ پاسدار احمد وحیدی در گفتگو با خبرنگار مهر، درخصوص ابراز شگفتی سخنگوی وزارت خارجه روسیه از تصمیم تهران برای شکایت از کشورش درباره قرارداد تحویل سیستم های پدافند موشکی "S-300" اظهار داشت: «این موضوع جزء مفاد قرارداد امضاء شده بین ایران و روسیه بوده است و اتفاق عجیبی در این خصوص نیفتاده است.»
وی تصریح کرد: «بر اساس مفاد قرارداد تحویل سیستم های پدافند موشکی "S-300" اگر طرفین نسبت به اجرای قرارداد به ابهامی برخورد کردند باید آن را به داوری اهاله دهند تا به موضوع رسیدگی شود.»
بنا بر این گزارش، محمدرضا سجادی سفیر ایران در روسیه چندی پیش اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران به علت لغو یکطرفه قرارداد خرید سامانه دفاع ضدموشکی "S-300" از طرف روسیه به دیوان بین المللی کیفری (ICC) شکایت کرده است.
وی با بیان اینکه بهانه روسیه برای تحویل ندادن سامانه "S-300" به ایران ، قطعنامه شورای امنیت بوده است، افزود: «یکی از مقامات روسیه که در این رابطه به ایران سفر داشت گفته است که اگر (ICC) تشخیص داد که تحویل "S-300" به ایران مغایر قطعنامه نیست، روسیه این سامانه را به ایران تحویل خواهد داد.»
الکساندر لوکاشویچ سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه پس از آن اعلام کرد که روسیه از تصمیم تهران برای شکایت از روسیه درباره قرارداد تحویل سیستم‌های پدافند موشکی "S-300" متحیر شده است.
گزارشگران بدون مرز: ژست گشایش فضا از سوی رژیم ظاهری است
راديو فردا 7 سپتامبر. سازمان گزارشگران بدون مرز که مقرش در پاریس است، روز دوشنبه ۱۴ شهريور ماه، با انتشار اطلاعیه ای سرکوب آزادی بيان و تظاهرات‌ مسالمت‌آميز و بازداشت روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران را در اروميه و تبريز محکوم کرد.

این سازمان مدافع حقوق روزنامه نگاران و آزادی رسانه ها، می گوید «علی‌رغم ژست‌های ظاهری گشايش فضا از سوی رژيم اما سرکوب رسانه‌ها و روزنامه‌نگاران هم‌چنان ادامه دارد و هفته‌نامه شهروند امروز و روزنامه روزگار نیز در تاريخ ١۴ شهريور توقيف شدند.»

هیأت نظارت بر مطبوعات در ایران در جلسه روز دوشنبه خود رأی به توقيف هفته نامه «شهروند امروز» داده است و روزنامه «روزگار» نيز به دستور شعبه نهم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه، به مدت دو ماه توقيف شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران، ايسنا، هيأت نظارت بر مطبوعات، «شهروند امروز» را به اتهام «انتشار مطالبی خارج از حدود مقرر در ماده شش قانون مطبوعات توقيف و به دادگاه معرفی کرد.»

اين در حالی است که سايت کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران به نقل از يکی از افراد نزديک به «شهروند امروز» نوشته است که «ظاهرا چاپ عکسی روی جلد هفته‌نامه دليل توقيف آن» بوده است. اين فرد همچنين گفته است که احتمالا انتشار عکس «محمود احمدی‌نژاد»، رييس جمهور ايران، دليل اين توقيف ذکر شده است.

در همين روز روزنامه روزگار به دستور شعبه نهم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه به مدت دو ماه توقيف شد. سايت دادسرای تهران علت توقيف اين روزنامه را «اعلام جرم دادستان عمومی و انقلاب تهران به اتهام تبليغ عليه نظام و انتشار مسايل محرمانه کشور» اعلام کرده است. روزگار دوره جديد انتشار خود را از دی ماه ١٣٨٩ آغاز کرده بود.

سازمان گزارشگران بدون مرز روز دوشنبه همچنین نوشت که در کنار این موارد، اعتراض مسالمت‌جويانه شهروندان برای نجات دریاچه اورمیه نیز از سوی نيروهای انتظامی و سپاه پاسداران به شدت سرکوب شده است. به گفته این سازمان، رحيم غلامی از جمله روزنامه نگارانی است که در جریان این اعتراض توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است.

آقای غلامی در تاريخ ٨ شهريور ماه در شهر اردبيل به خاطر انتشار نامه‌ای اعتراضی نسبت به آنچه «بی‌عملی مسئولان در برابر فاجعه خشک شدن درياچه اروميه» نامیده به همراه تعدادی ديگر از فعالان مدنی اين شهر بازداشت شد. اين روزنامه‌نگار پيش از اين نیز در فروردين ١٣٨٧ توسط ماموران امنيتی در اردبيل بازداشت شده بود.

در همین حال، فرانک فريد، نويسنده و مترجم، و عضو «کمپين يک ميليون امضا برای تغيير قوانين تبعيض آميز نسبت زنان» و همکار سايت مدرسه فمينيستی در تاريخ ١٢ شهريور در يکی از خيابان‌های تبريز دستگير شده است. دلايل اين بازداشت‌ها از سوی مقامات قضايی اعلام نشده است.

روز شنبه ۱۴۰ روز‌نامه‌نگار نیز، با امضای نامه‌ای سرگشاده خطاب به نمایندگان مجلس، وزیر نیرو، وزیر جهاد کشاورزی و استانداران آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان، خواهان اقدام فوری و به دور از تشریفات اداری برای نجات دریاچه ارومیه شدند.

گزارشگران بدون مرز، در پایان اطلاعیه خود از آزادی ده‌ها زندانی سياسی در ايران استقبال کرده ولی می‌افزاید ايران همچنان با ٢۵ روزنامه‌نگار و ١٧ وب‌نگار زندانی يکی از بزرگترين زندان‌های جهان برای اصحاب رسانه است.

صادرات غيرنفتی ايران: از دروغ تا واقعيت

راديو فردا 7 سپتامبر. رشد چشمگير صادرات غير نفتی ايران، که از سوی گمرک جمهوری اسلامی اعلام شده، با ناباوری منابع کارشناسی ايران روبرو است. نگاهی به تازه ترين آمار بازرگانی غير نفتی ايران، موضوع گفتگوی اقتصادی امروز راديو فردا با فريدون خاوند، استاد اقتصاد در پاریس است.

به گزارش گمرک جمهوری اسلامی، صادرات غير نفتی ايران در پنج ماه اول سال جاری خورشيدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته چهل در صد بيشتر شده. بخشی از رسانه های اقتصادی جمهوری اسلامی به نقل از محافل کارشناسی، آمار گمرک را ساختگی ميدانند. ارزيابی های گمرک جمهوری اسلامی به چه دليل زير پرسش قرار گرفته است؟

فريدون خاوند:‌ کشمکش بر سر آمار مربوط به بازرگانی غير نفتی ايران را بايد به ديگر کشمکش های آماری در جمهوری اسلامی اضافه کرد، از نرخ رشد گرفته تا نرخ تورم، نرخ بيکاری و حتی توليد واقعی نفت در ايران. بازرگانی خارجی ايران هم از اين آشفتگی آماری بر کنار نمانده و گمرگ جمهوری اسلامی، که آمار آن قاعدتا بايد از اعتبار برخوردار باشد، به عنوان يک «منبع مشکوک» زير پرسش ميرود.

گمرک جمهوری اسلامی ميگويد که ايران در پنج ماه اول سال جاری خورشيدی، از اول فروردين تا آخر مرداد ماه، هفده ميليارد دلار کالای غير نفتی صادر کرده که چهل در صد بيشتر از ارزش صادرات اين نوع کالا ها در پنج ماه اول سال گذشته خورشيدی است.

چنين آماری را شماری از رسانه ها و منابع کارشناسی تهران رد می‌کنند. چرا؟ زيرا که از هفده ميليارد دلار رقم اعلام شده از طرف گمرک، بيش از چهار ميليارد دلارش از محل صدور ميعانات گازی به دست آمده که جا زدن آن ها به عنوان صادرات غير نفتی يکی از عجايب روزگار است که هر ماه هم در آمار گمرک تکرار ميشود.

از همان هفده ميليارد دلاری که به عنوان صادرات غير نفتی اعلام شده، بيش از شش ميليارد دلار هم از محل فرآورده های پتروشيمی به دست آمده. فرآورده های پتروشيمی در واقع مشتقات نفت هستند و غير نفتی اعلام کردن آنها درست نيست.

اگر شما ميعانات گازی و فراورده های پتروشيمی را از هفده ميليارد دلار رقم اعلام شده از طرف گمرک برداريد، باقی می ماند رقمی زير هفت ميليارد دلار کالای غير نفتی (دقيقا شش ميليارد و پانصد و پنجاه ميليون دلار) که ايران در پنج ماه اول سال جاری خورشيدی صادر کرده است.

چرا گمرک جمهوری اسلامی اصرار دارد حجم صادرات غير نفتی ايران را، به صورت مصنوعی، بالا ببرد؟

روزنامه «دنيای اقتصاد» چاپ تهران، به نقل از محسن بهرامی ارض اقدس، رييس کميسيون توليد و تجارت اتاق بازرگانی تهران می نويسد که گمرک جمهوری اسلامی برای «کالای غير نفتی» تعريف خاصی دارد : « هر محصولی به جز نفت صادره توسط شرکت ملی نفت ايران و هر محصولی به جز گاز صادره توسط شرکت ملی گاز ايران، کالای غيرنفتی تلقی می‌شود.» با همين تعريف است که ميعانات گازی، در آمار گمرک، در رده کالا های غير نفتی جای ميگيرد.

ولی «باد کردن» آمار مربوط به صادرات غير نفتی ايران علت عميق تری هم دارد.
در واقع باقی ماندن ايران در اردوی کشور های تک محصولی، که برای تامين معيشت خود تنها بر صدور نفت تکيه دارد، از چند دهه پيش به اين طرف برای ايرانی ها اسباب سرشکستگی بوده و هست.

نياز به خارج شدن از اقتصاد تک محصولی را حدود پانزده سال پيش، آيت الله خامنه ای چنين مطرح کرد : «دولت بايد روزی به دنيا اعلام کند که از امروز تا شش ماه يا يک سال ديگر می خواهم در چاه های نفت را ببندم، می خواهم يک قطره نفت صادر نکنم. دولت بايد تصميم بگيرد. بايد به نفت احتياج نداشته باشد.» چند روز بعد از اين سخنرانی سازمان برنامه و بودجه آنزمان در «اجرای فرمايش مقام معظم رهبری» به تدارک طرح «اقتصاد بدون نفت» پرداخت.

حدود دو هفته پيش ايت الله خامنه ای رهبر انقلاب، در ديدار با فعالان اقتصادی، يکبار ديگر ارزو کرد ايران از وابستگی به در آمد های نفتی رهايی پيدا کند.

خبرگزاری فارس حرف های رهبر انقلاب را چنين خلاصه ميکند : «ايشان وابستگی به درآمد نفت را يکی از بليات کشور دانستند و با يادآوری سخنان چند سال قبل خود مبنی بر قطع وابستگی به درآمد نفت تا حدی که امکان بستن درِ چاههای نفت برای هر مدتی امکان پذير باشد، خاطرنشان کردند: رهايی اقتصاد کشور از درآمدهای نفتی، زمينه ساز اقتدار و پيشرفت عظيم ملت و نظام اسلامی خواهد شد.»

مساله در انجا است که اگر امروز دولت جمهوری اسلامی بخواهد آرزوی پانزده سال پيش ايت الله خامنه ای را تحقق بخشد و در چاه های نفت را ببندد، ملت ايران در وضعيتی مشابه افغانستان قرار خواهد گرفت. برای پنهان کردن همين واقعيت بسيار تلخ است که در آمار مربوط به صادرات غير نفتی دستکاری ميشود.

ولی برای رها شدن از اسارت نفت، آمار های ساختگی دردی را رها نمی کند. دولت جمهوری اسلامی با قالب کردن ميعانات گازی و فرآورده های پتروشيمی به عنوان کالای غير نفتی، که قيمت آنها به تبع نفت بالا رفته، می خواهد ثابت کند که تا آخر سال جاری خورشيدی ارزش صادرات غير نفتی ايران از مرز چهل ميليارد دلار ميگذرد.

واقعيت آن است که در حال حاضر، اگر نفت و فرآورده های نفتی را کنار بگذاريم، کل در آمد ارزی ايران از محل صدور کالا در سال جاری خورشيدی احتمالا رقمی خواهد بود حدود پانزده ميليار دلار.

اگر صادرات غير نفتی ايران را با کشور های در حال توسعه کم و بيش مشابه ايران مقايسه کنيم، به چه نتايجی مي‌رسيم؟

با مراجعه به آمار سازمان تجارت جهانی، می بينيم که اگر نفت را از بازرگانی خارجی ايران حذف کنيم، صادرات کالا های غير نفتی کشور يک هشتم ترکيه خواهد بود، يا يک سيزدهم مالزی و همين نسبت در مقايسه با تايلند.

و اگر بخواهيم از کره جنوبی نام ببريم، تنها دو سال صادراتش معادل هزار ميليارد دلار است، يعنی کل در آمد ارزی که ايران از زمان اکتشاف نخستين چاه نفت تا امروز از محل صدور «طلای سياه» به دست آورده است.

نتيجه اين مقايسه اين خواهد بود که ايران سخت از غافله اقتصاد جهانی عقب افتاده. در واقع بازرگانی خارجی ايران هيچگاه به اندازه امروز زير سلطه نفت نبوده و بدون اين کالا، جمهوری اسلامی در صحنه تجارت جهانی جايی ندارد.

فعالان فيس بوک: 9سپتامبر روز رأي منفي مردم به روند سياسي است
تلويزيون الشرقيه نيوز 16/6/90: «فعالان و وب نويسان بر روي فيس بوک اعلام کردند که روز جمعه برابر با 9سپتامبر روز رأي منفي مردم عراق به روند سياسي است که احزاب و اشخاص آن هيچ دغدغه‌اي جز سرقت و چپاول عراق و نفي همديگر و جنگ بر سر کرسي و حقير شمردن مردم عراق ندارند. فعالان با انتشار بيانيه مشترکي بر روي فيس بوک گفتند که روند سياسي و احزاب و سياسيون آن شکست خورده و دروغ ترويج نموده و وعده‌هاي کذب داده و عراق را فروخته و به کرامت و شرافت عراق دهن کجي نموده و مقدرات آن را به چپاول برده‌اند و تنها سود برنده اين وضعيت ايران اشغالگر است و اين در حالي است که عراقيان اهانت و چپاول مي‌شوند و هر کسي هم که صدايش را بلند کند با اتهامات از پيش آماده شده روبه‌رو خواهد شد».

موضعگيري وزارت خارجه آمريكا در مورد درخواست مسعود بارزاني
خبرگزاري فرانسه 16/6/90: «پرزيدنت منطقه کردستان خودمختار شمال عراق [بارزاني] روز سه‌شنبه از نيروهاي آمريکا خواست تا فراتر از ضرب‌الاجل 2011 در عراق بمانند تا از يک جنگ داخلي اجتناب شود و رهبران سياسي عراق را به نفاق در اين موضوع، متهم ساخت. . . يک خانم سخنگوي وزارت‌خارجه گفت موضع ارتش آمريکا تغييري نکرده و اين نيروها در پايان 2011 مطابق برنامه عراق را ترک مي‌کنند اما آمريکا در صورتي که عراق در پي يک توافق جديد باشد، گوش فراخواهد داد.
ويکتوريا نيولند در واشنگتن افزود ” ما نقطه نظرات متفاوتي از افراد رهبري عراق شنيده‌ايم اما آنها يک دولت دارند و لازم است ما يک نظر واحد را از اين دولت بشنويم”».

گزينه‌ها و پيآمد حملات ايران
خبرگزاري فرانسه 16/6/90: «اربيل - به قلم عبدالحميد زباري - کردهاي عراق بين روابط قومي با شورشيان کرد مستقر در منطقه خودمختار کردستان و فشار سنگين ايران و ترکيه گيرافتاده‌اند دو کشوري که قصد ريشه‌کني اين پايگاههاي شورشيان را کرده‌اند. . . رحمان غنيب يک تحليلگر سياسي گفت او بر اين باور است که ايران مي‌خواهد کانون توجهات را از مسائل داخلي به موضوعات مرزي و مسائلش با پژاک منحرف کند. او گفت اين منازعه و بمبارانها تا زماني که يک راه‌حل از طريق مذاکره پيدا شود ادامه خواهد يافت. گزينه ديگر؛ شکست نظامي پژاک است که با توجه به تاکتيک چريکي آن و کوهستاني بودن منطقه، دشوار خواهد بود. حسن عبدالله شهردار قلعه ديزه در نزديک مرز ايران گفت 330خانوار تاکنون از زمان گلوله باران توسط ايران جابه‌جا شده‌اند و ده‌ها خانه آنها تخريب گرديده‌اند. . . ».

در پي عملياتهاي سپاه؛ جانشين فرمانده کل پژاک كشته شد
خبرگزاري فارس (رژيم) 16/6/90: «در پي عملياتهاي نيروي زميني سپاه در مقابله با گروهک تروريستي پژاک، مجيد کاويان با اسم مستعار سمکو سرهلدان جانشين فرمانده کل تروريست‌هاي پژاک روز شنبه 12 شهريورماه به هلاکت رسيده است. . . سمکو به‌عنوان جانشين فرمانده‌ي کل نيروهاي (پژاک) مشغول به خوش‌خدمتي و انجام عملياتهاي تروريستي در ايران بود که در درگيريهاي اخير کشته شد. فرمانده کل گروهک تروريستي پژاک با انتشار بيانيه‌اي اين خبر را تأييد کرد. . . ».

عبدالرحمان العنجري: دولت نوري مالکي تصميماتش را از تهران دريـافت مي‌کند
تلويزيون الشرقيه‌نيوز 16/6/90: «نماينده پارلمان کويت عبدالرحمان العنجري دولت عراق را به ايجاد هرج‌ومرج گاه و بي‌گاه در مرزهاي بين دو کشور متهم کرد. روزنامه الرأي کويت از قول عنجري نوشت که دولت نخست‌وزير نوري مالکي تصميماتش را لحظه‌اي مي‌گيرد و اداره اين دولت از طريق يک دستگاه فرستنده که فرامين را از تهران دريـافت مي‌کند، انجام مي‌شود و هنگامي‌که اوضاع داخلي ايران بحراني مي‌شود و ايرانيها احساس فشار مي‌کنند، از مالکي مي‌خواهند که فتنه‌اي ايجاد کند که رسانه ها را با آن سرگرم نمايد تا فشار را از روي خودش (ايران) بردارد».

انتخاب زهره اخياني به‌عنوان دبيرکل ”مجاهدين خلق“
روزنامه السياسه کويت 16/6/90: «اعضاي سازمان ”مجاهدين خلق ”ايران، اپوزيسيون، از بين11 کانديدا زهره اخياني را براي مدت دو سال به‌عنوان دبيرکل اين سازمان و جانشين صديقه حسيني، انتخاب کردند.
سازمان در بيانيه‌يي که ”السياسه“ ديروز نسخه‌يي از آن را دريافت کرد گفت که انتخابات در جريان کنگره سالانه و هم‌زمان با بزرگداشت چهل هفتمين سال تأسيس سازمان در 6سپتامبر1965، در کمپ اشرف برگزار شد.
خانم زهره اخياني (۴۸ساله)، اهل شهر شاهرود در شمال شرق ايران است. او ۳۲سال پيش، پس از انقلاب ضدسلطنتي به سازمان مجاهدين پيوست، در سال۱۹۸۹ به‌عنوان معاون هيأت اجرايي سازمان، در سال۱۹۹۱ به‌عنوان عضو هيأت اجرايي و در سال۱۹۹۳ براي عضويت در شوراي رهبري ”مجاهدين خلق ”انتخاب شد. در فاصله سالهاي۱۹۹۷ تا ۱۹۹۹ نماينده شوراي ملي مقاومت ايران در آلمان بود. وي از سال۲۰۰۱ تا سال ۲۰۱۱ معاون دبيرکل سازمان بود».

رجوي ايرانيان را به تظاهرات عليه تهران بر انگيخت
روزنامه الزمان عراق 16/6/90: «مريم رجوي رئيس‌جمهور منتخب مقاومت ايران، مردم ايران را به قيام و مقاومت در مقابل رژيم تهران برانگيخت.
سازمان مجاهدين خلق در اطلاعيه‌اش که روز گذشته از طريق ايميل به‌دست الزمان رسيده از سخنان خانم رجوي در تبريک بمناسبت انتخاب زهره اخياني به‌عنوان دبيرکل سازمان نقل کرده است: درحالي‌که جنگ قدرت و بحران و ترس سرنگوني تماميت رژيم تهران را فراگرفته است، اين انتخابات نشانگر اوج دموکراتيسم دروني، شکوفايي، استحکام و اقتدار مجاهدين به‌مثابه اپوزيسيون اصلي و سازمان‌يافته رژيم تهران است. وي افزود پيام اين انتخابات براي مردم ايران قيام و ايستادگي در برابر نظام ولايت‌فقيه تا کسب پيروزي نهايي است.
سازمان مجاهدين خلق درکنگره سالانه‌اش که در اردوگاه اشرف برگزار گرديد، زهره اخياني را در بين 11 کانديدا، به‌عنوان دبيرکل جديد سازمان براي مدت دو سال انتخاب کرد».

مسئول اول جديد مجاهدين خلق
اصوات العراق 16/6/90: «طبق اطلاعيه‌يي که توسط سازمان مجاهدين خلق منتشر شد، اين سازمان ضد [رژيم] ايران، در انتهاي اجلاس سالانه خود در کمپ اشرف، يک مسئول اول جديد انتخاب کرد. اين بيانيه اشاره نمود که اين سازمان خانم زهره اخياني را به‌عنوان مسئول اول جديد انتخاب کرده است…
ماه گذشته، فراکسيون العراقيه اعلام کرد که ”فعاليتهاي دولت عراق عليه ساکنان کمپ اشرف ناقض قوانين حقوق‌بشر بين‌المللي است“ و ”سازمان ملل و شوراي امنيت را به مداخله جهت حفاظت از اين پناهندگان ايراني“ فراخواند.
از طرف ديگر، نمايندگان پارلمان از 3 فراکسيون اصلي سياسي با ضرورت حل مسأله مجاهدين خلق مطابق قانون اساسي عراق، رفتار با مجاهدين طبق توافقات بين‌المللي و رد اعمال ضدانساني موافقت کردند. . . ».

يک زن مسئول اول مجاهدين خلق مي‌شود
آکا نيوز کردستان 16/6/90: «سازمان مجاهدين خلق ايران در کنگره سالانه خود يک زن را به مدت دو سال به‌عنوان مسئول اول سازمانشان تعيين کردند. . .
مجاهدين خلق ايران در سال 1965 با هدف سرنگوني رژيم شاه ايران تأسيس شد. بعد از پيروزي انقلاب خلقها و روي کارآمدن جمهوري اسلامي به‌عنوان اپوزيسيون اين کشور فعاليت کرد و از همان ابتدا دست به سلاح برد. بخش اصلي اين سازمان در سالهاي 1988 تا 1990 به کمپ اشرف در عراق روي آوردند. هر چند که از طرف وزارت‌خارجه آمريکا به‌عنوان يک سازمان ”تروريستي ”نامگذاري شده‌اند اما شايعه خروجشان از اين ليست وجود دارد».

در شرايط حساس وپيچيده، کنگره سالانه سازمان مجاهدين خلق خانم زهره اخياني به‌عنوان دبيرکل جديد سازمان انتخاب کرد
سايت عنکبوت 16/6/90: «نزار جاف ـ درخلال يک رقابت داغ در بين 11 کانديدا براي موضع دبيرکل سازمان مجاهدين خلق و انتخاباتي که طي سه مرحله انجام شد، خانم زهره اخياني با 5/67% آراء به‌عنوان دبيرکل جديد سازمان براي مدت دو سال انتخاب شد.
کنگره سالانه سازمان تحت رياست خانم صديقه حسيني دبيرکل سازمان دراردوگاه اشرف و در شرايطي بسيار حساس، مهم و پيچيده‌اي چه به‌لحاظ ساکنان اردوگاه و شرايط سخت حساس و مهمي که در رابطه با سرنوشتشان با آن روبه‌رو هستند و چه به‌لحاظ شرايط حساسي که رژيم ايران طي دو سال گذشته در آن به‌سر برده است برگزار شد و با موفقيت بزرگي طي سه روز گذشته همراه بود و اعضاء سازمان عزم جزم کردند که کنگره عمومي ساليانه شان را با موفقيت برگزار کرده و با مقهور کردن شرايط پيام ويژه‌اي براي رژيم ايران ارسال نمايند و بر عزم راسخشان بر ادامه مبارزه شان تا سرنگوني اين رژيم و محقق کردن آزادي و دمکراسي براي مردم عراق ادامه بدهند. . . .
دبيرکل جديد مجاهدين پس از انتخاب با دست گذاشتن بر قران سوگند خورد که به الزامات و تعهداتي که اين مسئوليت به عهده‌اش گذاشته پايبند باشد و براي پيشبرد اين مسئوليت همه توان خود را به‌کار بگيرد. وي در سخنان کوتاهي گفت: اين انتخابات نمادي از پايداري و استحکام صفوف و تشکيلات سازمان مجاهدين است که امروز تجسم آرزوهاي تاريخي مردم ايران براي دموکراسي و حاکميت مردمي است و من تنها با کمک همه اعضاي سازمان به خودم جرأت دادم که اين مسئوليت خطير را بپذيرم. وي ضمن تجليل از خانمها حسيني و پارسايي دبيرکلهاي قبلي مجاهدين که در کنگره حضور داشتند، گفت آنها در شرايط خطير 8سال و نيم گذشته با صبر، متانت و خلوص و فداي حداکثر، سازمان ما را رهبري کردند و من همه تلاشم را مي‌کنم که ارزشها و روشهاي آنها را نصب‌العين خود قرار دهم.
خانم مريم رجوي، رئيس‌جمهور برگزيده مقاومت ايران ضمن تبريک به‌مناسبت انتخاب خانم اخياني، گفت: درحالي‌که جنگ قدرت و بحران و ترس سرنگوني تماميت رژيم ملايان را فراگرفته است، اين انتخابات نشانگر اوج دموکراتيسم دروني، شکوفايي، استحکام و اقتدار مجاهدين به‌مثابه اپوزيسيون اصلي و سازمان‌يافته رژيم آخوندي است. وي افزود پيام اين انتخابات براي مردم ايران قيام و ايستادگي در برابر نظام ولايت‌فقيه تا کسب پيروزي نهايي است».

مقاومت ايران، مجاهدين خلق، ام. ئي. کي دبيرکل جديدي انتخاب کرد
مجله آنلاين بنيادگرايي را متوقف کنيد 15/6/90: «جنبش اپوزيسيون اصلي ايران، مجاهدين خلق (ام. ئي. کي/ پي. ام. او. آي) روز گذشته اعلام کرد که اعضاي آن، يک دبيرکل جديد را در 47مين سالگرد تأسيس اين سازمان انتخاب کرده‌اند.
خانم زهره اخياني به‌عنوان دبيرکل جديد اين سازمان به مدت 2سال انتخاب شده است. او در ميان 11نفر از ساير کانديداها بود که 67درصد آرا را کسب کرد. … عضويت در اين گروه کافيست که در ايران مجازات مرگ دريافت کند. اين گروه مدت 25سال است که در کمپ اشرف سکونت داشته است. ...».

ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved