قذافی خروج خود از لیبی را تکذیب کرد

تاریخ درج خبر -1390:06:17
به گفته‌ی مقامات پنتاگون تا کنون هیچ اطلاعاتی مبنی بر خروج قذافی از لیبی به دست نیامده است
معمر قذافی در پیامی تلفنی که از شبکه تلویزیونی "الرأی" سوریه پخش شد، اخبار مبنی بر فرارش از لیبی را تکذیب کرد و آن را "دروغ ‌و جنگ روانی" خواند. به گفته‌ی مسئولان این شبکه، تماس تلفنی از درون خاک لیبی صورت گرفته است.

رهبر برکنار شده‌ی لیبی در این پیام خطاب به کسانی که آنها را "لیبیایی‌‌های عزیز" خوانده، اظهار داشته که "لیبی سرزمین آنهاست" و خواسته تا از آن در برابر "خائنان، سگ‌ها و کسانی که در لیبی هستند و تلاش می‌کنند تا کنترل آن را به دست بگیرند" محافظت کنند.

به گفته‌ی معمر قذافی، این "نخستین باری" نبوده که کاروانی از این کشور وارد نیجر شده و ورود و خروج کاروان‌هایی به نیجر که حامل کالا یا انسان هستند، امری عادی محسوب می‌شود. وی همچنین اضافه کرده که نیروهایش همچنان در برابر "ناتو و شورشیان" مبارزه خواهند کرد و آماده "تشدید مقاومت علیه موش‌ها (شورشیان) در طرابلس" هستند تا به گفته‌ی وی، به کار این "مزدوران" خاتمه دهند.

دیکتاتور پیشین لیبی با اشاره به حضور ناتو در لیبی، از مبارزه علیه ناتو خبر داده و اظهار داشت است که ناتو از نظر مردم لیبی "مطرود" است. مسئولان شبکه تلویزیونی "الرأی" گفته‌اند که تماس تلفنی معمر قذافی با این شبکه از درون خاک لیبی صورت گرفته بوده است.

قذافی کجاست؟

در همین حال دولت نیجر نیز ورود قذافی به خاک این کشور را تکذیب کرده و اظهار داشته است که کاروان هواداران قذافی که هم‌اینک در نیجر به سر می‌برند، می‌توانند "آزادانه" برای ماندن در خاک این کشور یا ترک آن تصمیم بگیرند.

محمد بازوم، وزیر امور خارجه نیجر، در همین حال اضافه کرده که این کشور امکانات و توانایی‌های لازم برای بستن مرزهایش با لیبی را ندارد. به گفته وی، تا کنون قذافی از مرز رد نشده و از نیجر نیز درخواست صدور مجوز ورود به خاک این کشور را نکرده است. وزیر امور خارجه نیجر در عین حال اظهار امیدواری کرده است که قذافی وارد این کشور نشود.

ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز چهارشنبه (۸ سپتامبر / ۱۶ شهریور) اعلام کرده بود که ایالات متحده از کشورهای منطقه، نظیر چاد، موریتانی، نیجر، مالی و بورکینا فاسو، خواسته است تا برای جلوگیری از فرار احتمالی قذافی به غرب آفریقا کنترل بیشتری را بر مرزهای خود اعمال و در صورت ورود اعضای رژیم قذافی به خاک کشورهایشان آنها را بازداشت کنند.

به گفته‌ی محمد بازوم، وزیر امور خارجه نیجر، این کشور هنوز تصمیم قاطعی مبنی بر دادن اجازه اقامت به معمر قذافی یا ارجاع وی به دادگاه بین‌المللی لاهه را نگرفته است.

از زمان به دست‌گیری کنترل طرابلس توسط مخالفان، هیچ ردی از محل اختفای قذافی یافت نشده است. مقام‌های پنتاگون می‌‌گویند، تا کنون هیچ نشانه‌ای مبنی بر ترک لیبی توسط قذافی به دست نیاورده‌اند. معمر قذافی به همراه پسرش سیف‌الاسلام قذافی به دلیل جنایت علیه بشریت از سوی دادگاه بین‌المللی لاهه تحت تعقیب قرار گرفته‌اند. ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا، گفته است که هر کشوری که این افراد در خاکش پناه بگیرند، موظف به استرداد آنها برای برگزاری دادگاهی علیه جنایت‌هایشان است.

سخنگوی معمر قذافی بارها بر این امر تأکید کرده است که رهبر برکنار شده‌ی لیبی همچنان در خاک این کشور به سر می‌برد. در همین حال خبرها حاکی از آن است که شورای انتقالی لیبی نیز کاروانی را جهت جلوگیری از فرار قذافی و همراهانش به نیجر، روانه‌ی این کشور کرده است.
ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved