اعضای خانواده قذافی و ثروت عظیم آنها

تاریخ درج خبر -1390:06:04
مخالفان قذافی، دارایی دیکتاتور لیبی را بیش از ۱۰۰ میلیارد یورو ارزیابی می‌کنند. گفته می‌شود بیشتر این دارایی در خارج از کشور سرمایه گذاری شده که رقم دقیق و موثقی در این زمینه در دست نیست. نگاهی به اعضای خانواده قذافی.

ثروت ۱۰۰ میلیارد یورویی معمر قذافی، دیکتاتور لیبی با احتساب صندوق‌های دولتی‌ای است که بوسیله افراد خانواده او سرپرستی می‌شوند. گفته می‌شود که قذافی و فرزندانش بخشی از این بودجه عظیم را به ساخت‌و‌ساز مسکن‌های زیبا و لوکس اختصاص داده‌اند.

بر مبنای تحریم‌های اخیر سازمان ملل و اتحادیه اروپا علیه مقامات لیبی، حدود ۴۰ میلیارد یورو حساب‌های بانکی افراد خانواده قذافی در کشورهای مختلف جهان ضبط شده است. گفته می‌شود که از این مبلغ ۲۲ میلیارد یورو در بانک‌های آمریکا و ۲/ ۷ میلیارد یورو نیز در بانک‌های آلمان موجود است.

تا کنون قذافی پرقدرت‌ترین طایفه لیبی بوده است. معمر قذافی، رهبر این طایفه فرزندانش را در پست‌های کلیدی کشور قرار داده بود. او در سال ۱۹۷۰ دومین ازدواج خود را با سوفیا فرکاش، که یک پرستار بیمارستان بود، جشن گرفت.

قذافی از همسر دومش هفت فرزند دارد و از همسر اول خود نیز در دوران کوتاه زناشویی دارای یک پسر شده است. فرزندان دیکتاتور لیبی چه می‌کنند؟

محمد القذافی


محمد قذافی
محمد القذافی، پسر ارشد دیکتاتور لیبی است. او در سال ۱۹۷۰ به دنیا آمد. محمد روز یکشنبه (۳۰ مرداد / ۲۱ اوت) توسط مخالفان دولتی دستگیر شد و در حصر خانگی به سر می‌برد.

محمد در مصاحبه‌ای تلفنی با شبکه‌ی تلویزیونی الجزیره گفت مخالفان خانه او را محاصره کرده‌اند و به او قول داده‌اند که امنیت‌اش را تامین می‌کنند. او نیز شرایط مخالفان را پذیرفته است.

محمد القذافی، متولد ۱۹۷۰ میلادی است. او که رشته دانشگاهی انفورمایتک را به پایان رسانده، در گذشته سرپرستی اداره دولتی پست لیبی را به عهده داشت.

فرزند ارشد قذافی صاحب دو شبکه عرضه‌ی تلفن همراه و رئیس کمیته ملی المپیک در لیبی است. او تنها فرزند معمر قذافی از همسر اول است؛ ازدواجی که مدت آن بسیار کوتاه بود و در سال ۱۹۶۹ پس از شش ماه به طلاق انجامید.



سیف الاسلام القذافی


سیف‌الاسلام قذافی
سیف الاسلام، متولد سال ۱۹۷۲ میلادی است. او در جریان جنگ داخلی در لیبی خواستار مبارزه با مخالفان دولت شد و از مردم خواست تسلیم مخالفان نشوند.

دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه از دولت لیبی تقاضای تحویل سیف‌الله را به این دادگاه کرده است. او متهم به جنایات جنگی است.

از سیف الاسلام به عنوان جانشین معمر قذافی، دیکتاتور لیبی نام برده می‌شد. او در دانشگاه‌های طرابلس، وین و لندن راه و ساختمان و اقتصاد خوانده است و ریاست شرکت‌های اقتصادی متعددی را به عهده داشته است.

سیف‌الله همچنین از سال ۱۹۹۹ بنیاد قذافی در امر توسعه را رهبری می‌کرد. این بنیاد در سطح جهانی فعال بوده است.



ساعدی القذافی

ساعدی القذافی، متولد ۱۹۷۳ میلادی، گفته‌می‌شد به همراه برادرش سیف‌الاسلام روز یکشنبه (۳۰ مرداد / ۲۱ اوت) در یک منطقه گردشگری در غرب لیبی توسط مخالفان دولتی دستگیر شده است. ولی سیف‌الاسلام در انظار حاضر شد و هوادارانش را به مقاومت فراخواند.

ساعدی آکادمی ‌نظامی ‌لیبی را گذرانده و چون پدرش به درجه سرهنگی رسیده است. او پس از آن که به عنوان فرمانده با گروهی اسلام‌گرا مبارزه کرد، در سال ۲۰۰۳ به عنوان فوتبالیست حرفه‌ای به ایتالیا رفت.

در پی آن، ساعدی عضو باشگاه‌های مختلف ایتالیا شد، اما بازی‌های بسیار اندکی کرد و پس از اتهام دوپینگ به او از فوتبال حرفه‌ای جدا شد، به کشورش بازگشت و رئیس فدراسیون فوتبال لیبی شد. گفته می‌شود او نیز از طرف مخالفان قذافی دستگیر شده است.



معتصم بالله القذافی


معتصم‌بالله قذافی
معتصم بالله القذافی، متولد ۱۹۷۵ میلادی، آموزش نظامی ‌خود را در لیبی و مصر گذرانده است. پس از اختلاف با پدرش به طور موقت به مصر فرار کرد. پس از مدتی اجازه بازگشت یافت و فرمانده پرنفوذ گارد ریاست جمهوری شد. در سال‌های اخیر چندین بار از طرف پدرش ماموریت‌های حساس سیاسی و دیپلماتیک را عهده‌دار بوده است.



عایشه القذافی


عایشه قذافی
عایشه القذافی متولد ۱۹۷۶ و تنها دختر دیکتاتور لیبی است. او به‌عنوان حقوقدان و وکیل دادگستری تحصیلاتش را در طرابلس و پاریس به پایان رسانده است.

عایشه القذافی در جریان محاکمات صدام حسین، دیکتاتور پیشین عراق یکی از وکلای وی بود.





هانیبال القذافی

هانیبال القذافی که متولد ۱۹۷۷ و فارغ التحصیل آکادمی نظامی در لیبی است. او به خاطر زندگی پرتجمل و عیاشی‌هایش و همچنین به خاطر زورگویی‌های متعددش مشهور است.

گفته می‌شود که او در سال ۲۰۰۵ یکی از دوست دخترهایش را در هتلی در پاریس کتک زده است. قوه قضائیه سوئیس نیز در سال ۲۰۰۸ او را به جرم اذیت و آزار کارکنان خانه‌اش دستگیر کرد. او در سیاست کشورش نقشی نداشته است.



سیف‌العرب القذافی


سیف‌العرب قذافی
در مورد سیف‌العرب القذافی اطلاعات زیادی در دست نیست. سخنگوی دولت لیبی اعلام کرد که او در پی حملات هواپیماهای ناتو در اول ماه مه سال ۲۰۱۱ کشته شده است.

او در زمان مرگ ۲۹ ساله بوده است. هنوز مرجعی مستقل مرگ او را تایید نکرده است.

گفته می‌شود که سیف‌العرب در شهر مونیخ آلمان تحصیل کرده و چندین بار توسط پلیس این شهر از جمله به خاطر زدوخورد بازداشت شده است.



خمیس القذافی


خمیس قذافی
خمیس القذافی متولد سال ۱۹۸۰ و فرمانده گارد ویژه‌ای در لیبی است؛ گاردی که علیه مخالفان لیبی می‌جنگد.

در بیستم مارس سال جاری مخالفان اعلام کردند که در پی حمله به سکونت‌گاه قذافی در طرابلس خمیس القذافی کشته شده است. دولت لیبی اما این خبر را تکذیب کرده است.
ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved