گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان رسانه‌های رژیم - ۱۷شهریور ۱۳۹۰

تاریخ درج خبر -1390:06:17
اصلی‌ترین عنوان صفحات امروز روزنامه‌های رژیم، یکی مربوط به اظهارات احمدی‌نژاد است در مورد امکان 3برابر شدن یارانه‌ها و توان انسان که هر دو آنها مورد واکنش تند مخالفان قرار گرفته، موضع دیگر در رسانه‌ها به بیانیه پایانی اجلاس خبرگان اختصاص یافته که ضمن تأیید تمام‌عیار ولی‌فقیه و سیاستهای سرکوبگرانه‌اش توسط سپاه یا سایر نهادهای سرکوبگر در دانشگاهها، با اشاره‌های واضح به باندهای رقیب، برای آنها خط و نشان کشیده و تصویری از طلسم‌شکستگی نظام ولایت را به نمایش گذاشته است. قسمتی از بند پنجم این بیانیه را از روزنامه کیهان:
کیهان: «در شرایط کنونی، ”حاشیه‌سازی“ و طرح مسائل تنش‌زا بر خلاف مصالح انقلاب است. به تمام جریانها هشدار می‌دهیم ”کم‌رنگ کردن شعارهای انقلاب“ و زیر سؤال بردن مقدسات دینی به‌ویژه در عرصه حجاب و عفاف را به‌شدت محکوم می‌کنیم و به فتنه‌گران قدیم و جدید نصیحت می‌کنیم که اگر با سیل خروشان ملت همراه نشوند، غرق می‌گردند و بدانند که با هرگونه حرکت فتنه‌انگیز و چالش‌زا به‌ویژه در آستانه انتخابات مقابله خواهد شد».

به‌رغم توصیه‌های خبرگان نظام، برای حاشیه نساختن و حفظ وحدت، روزنامه سیاست روز خبر داده است که سایت رفسنجانی، نامه سرگشاده 2سال قبل او خطاب به خامنه‌ای را مجدداً با تیتر ”احمدی‌نژاد و جریان انحرافی یکی هستند“، منتشر کرده است. این همان نامه‌یی است که حمایتهای خامنه‌ای از احمدی‌نژاد را به‌مثابه بی‌بصیرتی ولی‌فقیه به رخش کشیده است:
سیاست روز: «هاشمی رفسنجانی در نامه ۸۸ با اشاره به یکی بودن هدف جریان انحرافی و احمدی‌نژاد وعده داد: در موقع مناسب ”انحرافات دولت نهم“ در اختیار مردم و تاریخ قرار خواهد گرفت. در مقدمه‌یی که برای این نامه دوباره انتشار یافته نوشته شده، آمده است؛ این نامه تاریخی که ”رهبری ملاحظه‌یی بر محتوای آن نداشتند“ و امروز ”مصادیق آن روشن شده“ ولی مخالفان باندی آن حاضر به اعتراف آن نیستند».

روزنامه سیاست روز انتشار مجدد این نامه از سوی رفسنجانی و هدف آن را زیر سؤال برده و می‌نویسد:
سیاست روز: «سؤال جدی که با این حرکت تازه سایت رسمی‌هاشمی رفسنجانی مطرح می‌شود، این است که در سال ۸۸ انتشار این نامه به آشوب‌های خیابانی دامن زد و حال چه ضرورتی داشت که در فضای آرام کنونی که رهبری معظم انقلاب بارها بر حفظ وحدت و یکپارچگی جامعه تأکید کردند، این نامه مجدداً منتشر گردد».

به این ترتیب با نزدیک شدن نمایش انتخابات مجلس ارتجاع، دعواهای جناحی به‌طور چشمگیری بالا گرفته است، روزنامه مردم‌سالاری در 2مطلب جداگانه در مورد نمایش انتخابات رژیم از 2سر طیف باندهای درونی رژیم به واقعیت نمایش انتخابات در نظام ولایت اذعان کرده است:
مردم‌سالاری: «فاطمه رجبی: دموکراسی با دین سازگار نیست. متأسفانه در این 30سال این مفهوم را گسترش دادند. امام (ره) نیز از دموکراسی نام نمی‌بردند. ما یک مکانیزمی به‌عنوان رأی‌گیری گذاشتیم که نظام پا بگیرد».
مردم‌سالاری: «سرمقاله: آیا انتخاباتی که بر اساس این وضعیت شکل می‌گیرد، می‌تواند مظهر مردم‌سالاری و حاکمیت مردم باشد؟ چنین رقابتی در نهایت به هر نتیجه‌یی منجر شود، دستاوردی برای مردم نخواهد داشت. در واقع این نوع رقابت، ممکن است بعضی از افراد جامعه را سرگرم کند اما بیشتر از یک بازی سیاسی، برای مردم نیست... . مثلاً دعوای شکل‌گرفته بر سر وحدت اصول‌گرایان را با هیچ چسبی نمی‌توان به مردم چسباند و گفت که این عزیزان برای خدمت به مردم این طور رودرروی هم قرار گرفته‌اند. این دعوا بر سر پیروزی در انتخابات و کسب کرسیهای مجلس و تقسیم قدرت است، آن هم تغییر و تقسیم قدرت به‌نحوی که هیچ تاثیری در زندگی مردم نخواهد داشت. آیا این وضعیت نتیجه‌یی جز افزایش سرخوردگی اجتماعی و فاصله گرفتن بیش از پیش مردم از مسئولان دارد».

عنوانهای صفحات اول روزنامه‌های امروز ترکیبی از شقه درونی به‌خصوص واکنش باندها به دولت احمدی‌نژاد و شخص او و ناکارآمدی نظام در امر اقتصاد کشور است:
جمهوری اسلامی: «انتقاد صاحب‌نظران دینی به اظهارات غیرکارشناسانه احمدی‌نژاد».
ابتکار: «انتقاد شدید رئیس قوه قضاییه از کارشکنی دستگاههای اجرایی در مبارزه با مفاسد».
اعتماد: «پاسخ آملی لاریحانی به اظهارات رحیمی: مانع‌تراشی برخی دستگاهها در برخورد با مفاسد اقتصادی».
مردم‌سالاری: «آشفتگی در نظام بانکداری از زبان رئیس اتاق بازرگانی تهران، سرپیچی بانکها از دستورات رئیس‌کل بانک مرکزی».
ابرار: «اختصاص 99درصد شکایات مردمی به افزایش قیمتها».
جمهوری اسلامی: «بررسیها نشان می‌دهد در متغیرهای کلان اقتصادی مانند تورم و بی‌کاری وعده‌های دولت تاکنون عملی نشده است».
مردم‌سالاری: «کاغذبازیها مردم را جان به لب کرده است: نماینده بندرگز گفت: در منطقه بندر ترکمن و بندرگز در سالیان گذشته فعالیتهای اقتصادی و کشاورزی بسیاری وجود داشت که اکنون رو به نابودی است. ریشه پنبه در استان ما زده شد و در این 30ساله نه جهاد کشاورزی و نه مسئولان اصلاً به فکر احیا نبودند و امروزه مردم منطقه برای کار به مناطق دیگر می‌روند. اگر قدم کوچکی قرار بود برداشته شود، قبل از آن که اقدامی صورت گیرد، بارها آن را در بوق و کرنا می‌کنند».

ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved