پسر معمر قذافی، وارد کشور همسایه نیجر شد

تاریخ درج خبر -1390:06:21
ساعدی قذافی، پسر معمر قذافی، وارد کشور همسایه نیجر شد. از خود دیکتاتور پیشین لیبی هنوز نشانه‌ای در دست نیست. قرار است به‌زودی در لیبی یک دولت موقت تشکیل شود. نیروهای مخالف هنوز بنی‌ولید را تسخیر نکرده‌اند.

مارو آمادو، وزیر دادگستری نیجر اعلام کرد که ساعدی فرزند معمر قذافی، روز یکشنبه (۱۱ سپتامبر/۲۰ شهریور) از مرز عبور کرده و در اختیار ماموران نیجر است. وی چهارمین فرزند از هشت فرزند قذافی است که به خارج گریخته است.

وزیر دادگستری نیجر افزود که ساعدی در این کشور از هیچ موقعیت دیپلماتیکی برخوردار نیست. همراهان او رهسپار آگادزه در مرکز نیجر هستند تا در آن شهر به هواداران قذافی بپیوندند که در هتلی ساکن هستند.

شبکه خبری عربی الجزیره گزارش داد که فرزند ۳۸ ساله‌ی قذافی و بازیکن حرفه‌ای پیشین فوتبال، با کاروانی به همراه هشت تن دیگر وارد نیجر شده است. طبق همین گزارش، دولت نیجر در جریان این مساله نبوده است.

پیش از ساعدی، در اواخر ماه اوت صفیه همسر قذافی به همراه دخترش عایشه و پسرش هانیبال به الجزایر گریخته بودند. محمد، بزرگ‌ترین پسر معمر قذافی نیز که از نخستین همسر اوست همراه آنان بوده است. هنوز از محل اختفای خود معمر قذافی نشانه‌ای در دست نیست.

در روزهای گذشته شماری از مقامات بلندپایه‌ی رژیم قذافی و ژنرال‌های ارتش او به نیجر گریخته بودند. دولت نیجر اعلام کرده است که بر مرز صحرایی میان دو کشور کنترل کامل ندارد.

نقشه‌ی تشکیل دولت موقت

در لیبی قرار است ظرف ده روز آینده، دولت موقت تشکیل شود. محمود جبرئيل، عضو شورای ملی موقت لیبی، روز یکشنبه در طرابلس در برابر روزنامه‌نگاران گفت، قرار است در دولت جدید لیبی نمایندگانی از مناطق مختلف این کشور حضور داشته باشند.

مصطفی عبدالجلیل، رئيس شورای ملی موقت لیبی، شامگاه شنبه در میان استقبال پرشور صدها هوادار و نیروهای نظامی مخالفان وارد طرابلس شد. ورود عبدالجلیل به طرابلس، تلاشی است برای پایان دادن به شکاف میان رهبری سیاسی و نظامی مخالفان. عبدالجلیل و دیگر رهبران تازه‌ی سیاسی لیبی، تا کنون در شهر بنغازی واقع در شرق لیبی مستقر بودند.

شهر بنغازی در ماه فوریه‌ی امسال، کانون آغاز قیام مردمی علیه رژیم معمر قذافی بود. این قیام سرانجام در اواخر ماه اوت باعث سرنگونی و فرار قذافی شد. با این همه، عبدالجلیل روز یکشنبه نسبت به خوشبینی بیش از اندازه هشدار داد و گفت، قذافی هنوز پول و مزدوران زیادی در اختیار دارد و خطر به شمار می‌رود.

بنی‌ولید همچنان در اختیار هواداران قذافی

مخالفان قذافی روز یکشنبه (۱۱ سپتامبر) نیز تلاشی جدی برای تسخیر شهر بنی‌ولید انجام ندادند. این شهر که یکی از آخرین پایگاه‌های وفاداران قذافی است، هنوز در کنترل نیروهای نظامی رژیم قذافی است. خبرگزاری سی.ان.ان. گزارش داد که نیروهای مخالف در اطراف شهر مشغول متمرکز کردن دوباره‌ی واحدهای خود هستند.

نخستین حمله‌‌ی نیروهای مخالف برای تسخیر بنی‌ولید روز شنبه با مقاومت دور از انتظار نیروهای هوادار قذافی روبرو شد و مخالفان دوباره عقب نشستند. بنی‌ولید در ۱۵۰ کیلومتری جنوب شرقی طرابلس واقع شده است.

به موازات آن اعلام شد که نیروهای مخالف، محاصره‌ی شهر صبحا واقع در ۶۰۰ کیلومتری جنوب طرابلس را آغاز کرده‌اند. این شهر نیز مانند بنی‌ولید و سرت (زادگاه قذافی)، جزو شهرهایی است که هنوز در کنترل هواداران قذافی است.
ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved