اوباما: اصرار برای به رسمیت شناختن کشور فلسطینی کارساز نیست

تاریخ درج خبر -1390:06:22
باراک اوباما، رييس چمهوری آمريکا، می گويد با فشارهای احتمالی در سازمان ملل برای به رسميت شناختن يک دولت فلسطينی شديداً مخالفت خواهد کرد و اينگونه حرکت را در تضاد با رويکردی کارآمد برای حل مسائل، توصيف کرد.
پرزيدنت اوباما روز دوشنبه دوباره تأکيد کرد که آمريکا چنين قطعنامه ای را در صورت مطرح شدن در اجلاس هفته آينده مجمع عمومی سازمان ملل، وتو خواهد کرد. رييس جمهوری آمريکا می گويد چنين پيشنهادی تنها باعث می شود که تلاش های جاری برای حل و فصل اختلافات از مسير خارج شود و حل مسأله که تنها از طريق مذاکره قابل انجام است، تحقق پيدا نکند.
اما اتحاديه عرب با طرح پيشنهاد يک کشور فلسطينی در سازمان ملل متحد موافقت کرد. اين خبر روز دوشنبه توسط نخست وزير قطر اعلام شد.
کشورهای عضو اتحاديه عرب اعلام کرده اند از طرح پيشنهاد تشکيل يک کشور فلسطينی در سازمان ملل متحد حمايت خواهند کرد. اين توافق در حالی صورت گرفته است که پيشتر اتحاديه اروپا اعلام کرده بود، هنوز تصميمی در اين زمينه اتخاذ نشده و ايالات متحده نيز گفته است جلوی اين اقدام را خواهد گرفت.
کاترين اشتون، رييس سياستهای خارجی اتحاديه اروپا، که در حال حاضر برای شرکت در کنفرانس وزيران امورخارجه اتحاديه عرب در قاهره به سر می برد، روز دوشنبه گفت، موضع اروپا در اين مورد هنوز مشخص نيست.
فلسطينيها از سازمان ملل متحد می خواهند با توجه به بي ثمر بودن سالها مذاکرات اسراييل و فلسطينيها، با يک کشور فلسطينی، متشکل از کرانه باختری رود اردن، شرق اورشليم و نوار غزه، استقلال فلسطينيها را بطور يک جانبه به رسميت بشناسد.
فلسطينها در حال حاضر در سازمان ملل متحد در حد يک ناظر حضور دارند. آنها برای کسب حق عضويت کامل در سازمان ملل نياز به موافقت شورای امنيت سازمان ملل متحد دارند، جايی که در آن، آمريکا، يکی از پنج عضو دائم و متحد اسرائيل می گويد، اين قطعنامه را وتو خواهد کرد.
شيخ حمد بن جاسم آل ثانی، نخست وزير و وزير امور خارجه قطر که رياست کميته پيگيری طرح تشکيل کشور فلسطينی را بر عهده دارد در ابتدای جلسه قاهره گفت: کشورهای عرب از طرح درخواست حق عضويت کامل فلسطينيها در سازمان ملل متحد حمايت می کنند و با تشکيل يک کشور فلسطينی با پايتختی شرق اورشليم موافق هستند. اين کميته تا کنون تلاش کرده است حمايت کشورهای ديگر را برای عضويت فلسطينيها در سازمان ملل متحد جلب کند. و همه اقدامات لازم را نيز در اين زمينه انجام داده است.
ديپلماتها می گويند، هنوز مشخص نيست موضع فلسطينيها در مجمع عمومی امسال سازمان ملل متحد چه خواهد بود. آنها ممکن است به موقعيتی کمتر از عضويت در سازمان تن دهند، که در آن صورت اين امر به سادگی، فقط با کسب توافق اکثريت ۱۹۳ عضو سازمان ميسر خواهد شد.
ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved