مجموعه خبر

تاریخ درج خبر -1390:06:22
11 سپتامبر؛ احمدی ‌نژاد: خودشان براه انداختند
رادیو فرانسه: در سالگرد واقعۀ یازده سپتامبر، محمود احمدی‌نژاد در سخنانی که به مناسبت ثبت موسیقی مقامی خراسان توسط یونسکو ایراد کرد، بار دیگر مسئولیت حمله به برج‌های دوقلوی نیویورک را به گردن غربی‌ها انداخت. وی همچنین خطاب به انگلیسی‌ها گفت: "شما آرزویتان را به گور می‌برید، من چه باشم و چه نباشم شما کارتان تمام است و به جهنم می‌روید".
محمود احمدی‌نژاد در مراسم جشن ثبت موسیقی مقامی خراسان شمالی توسط سازمان یونسکو، پس از دفاع از ارزش‌های موسیقی سنتی ایران، به مباحث سیاسی پرداخت و از جمله در بارۀ وقایع یازده سپتامبر گفت: "آنها خود اين ماجرا را با كشتن سه هزار نفر به راه انداختند تا براي تسلط بر يك منطقه وسيع و نابود كردن آن لشكر كشي كنند".
وی در مورد وضعیت لیبی گفت: "آنها مي توانستند ضمن گفتگو با مخالفان و دولت، برنامه ريزيهاي لازم را براي انتخابات و اصلاحات در اين كشور انجام دهند، در حالي كه در گام نخست حمله نظامي را در دستور كار قرار دادند... آنها به دنبال آن بودند كه با نابودي اين كشور نفت آن را غارت كنند و با پول آن دوباره كشور را بسازند".
او سپس اضافه کرد: "آنها مي گويند همه تلاش خود را مي كنند كه به ايران حمله نشود در حالي كه سيلي ملت ايران را نخورده اند تا سخن گفتن را ياد بگيرند".
احمدی‌نژاد با اشاره به کشور بریتانیا و احتمالاً سخنان اخیر تونی بلر که آرزوی سقوط رژیم ایران را کرده بود، گفت: "کشور کوچکی که با شرارت بر قسمت زیادی از دنیا سلطه داشته و هم اکنون به عنوان یک استعمار پیر همۀ دندانها و پشم‌هایش ریخته، گفته است ما آرزو می‌کنیم که دولت احمدی‌نژاد به پایان برسد".
وی ادامه داد: شما آرزویتان را به گور می‌برید، من چه باشم و چه نباشم شما کارتان تمام است و به جهنم می‌روید". محمود احمدی‌نژاد در دفاع از موسیقی خراسانی گفت: "باید به یونسکو تبریک گفت که این موسیقی را ثبت کرده چرا که این موسیقی دارای محتوای محبت است و نه وحشی‌گری"...
او در مقابل به موسیقی غربی حمله کرد و گفت: "غربي ها همانگونه كه در تلاشند فرهنگ سياسي خود را به دنيا تحميل كنند، مي‌خواهند با موسيقي نيز فرهنگ ملتها را متلاشي كنند و بر همين اساس همه ادبيات آنها فريب و دروغ است... متاسفانه امروز سرمايه داران از اين هنر به عنوان محرك و متلاشي كننده سلسله اعصاب و روح استفاده مي كنند".
«هفت بانک دیگر در اختلاس بانک صادرات دست دارند»
راديو فردا 13 سپتامبر. حسین ابراهیمی، عضو کمیسیون امنیت داخلی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: «بر اساس اعلام منابع، هفت بانک دیگر در اختلاس بانک صادرات سهیم هستند.» احمد توکلی، رییس مرکز پژوهش های مجلس هم گفته است: « زمانی که مقامات دولتی متهم هستند ولی رییس دولت جلوی رسیدگی پرونده‌های آنها را می‌گیرد طبیعی است جسارت انجام چنین جنایاتی پیدا می‌شود.»

به گزارش خبرگزاری فارس، حسین ابراهیمی گفته است: « مجموعه‌ای خلاف کرده که زیر نظر دولت است و قطعا مجلس و مردم خواستار برخورد با متخلفان هستند.»
این نماینده مجلس گفته است: «موضوع بانک صادرات چیز کوچکی نیست و باید بررسی دقیق شود. با همین پول اختلاس تعدادی کارخانجات دولتی خریداری شده و این موضوع رسیدگی به پرونده را ضروری‌تر کرده است.»

احمد توکلی هم با اعلام این که «ممکن است مجلس پس از اتمام تعطیلات رییس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد را فرا بخواند» گفته است: «باید فکر کرد که چگونه جسارت همچین جنایاتی در اقتصاد کشور پیدا شده است؛ زمانی که مقامات دولتی متهم هستند ولی رئیس دولت جلوی رسیدگی پرونده‌های آنها را می‌گیرد طبیعی است جسارت انجام چنین جنایاتی پیدا می‌شود.»

رییس مرکز پژوهش های مجلس همچنین افزود: «زمانی که قوه قضاییه در رسیدگی به صاحب منصبان بزرگ دولت تعلل کرده و رییس قوه مجریه نیز در مقابل قوه قضاییه ایستادگی می‌کند طبیعتا‌ زمینه برای رشد فساد بیشتر می‌شود.»

اخبار مربوط به «اختلاس سه هزار ميليارد تومانی در بانک صادارات» در روزهای اخير از سوی برخی رسانه ها و روزنامه های ايران قرار گرفته است.

روزنامه «تهران امروز» روز دوشنبه، هفتم شهريورماه، گزارش داد که اين اختلاس از طريق واگذاری «تسهيلاتی از سوی بانک صادرات به شرکت سرمايه ‌گذاری «اميرمنصور» و شرکت «مه ‌آفريد» که متعلق به فردی به نام «ا. خ» است» صورت گرفته، و وجوه حاصل از اختلاس نيز صرف تاسيس «بيستمين بانک خصوصی کشور» شده که «به دست فردی به نام «آ» در حال تاسيس بوده است.»

ششم شهريورماه و به دنبال بازتاب گسترده خبر «اختلاس سه هزار ميليارد تومانی» در رسانه ها، بانک صادرات ايران با انتشار اطلاعيه ای اعلام کرد که «مديران گروه ملی فولاد ايران با تبانی فردی از کارکنان اين بانک خارج از محيط و سيستم بانکی اقدام به سوءاستفاده اعتبار اسنادی ريالی داخلی کرده اند» و «موفق به سوءاستفاده مبالغی از ساير بانک‌های کشور شده اند» اما «در پی اين اقدامات نه تنها سوءاستفاده مالی از بانک صادرات ايران انجام نشده بلکه خسارتی نيز به اين بانک وارد نشده است.»

در اين اطلاعيه بانک صادرات تاکيد کرده که اختلاس سه هزار ميليارد تومانی «از تير ماه سال ۱۳۸۸» آغاز شده اما «از ۲۵ روز پيش مسئولان بانک صادرات خوزستان به تبانی يکی از روسای شعب با مالک يکی از کارخانه‌های فولاد پی بردند» و «با اعترافات رییس شعبه و با همکاری وزارت اطلاعات و قوه قضاييه و دادگستری خوزستان و اعترافات آقای «خ» مالک اين کارخانه، اسنادی خارج از بانک پيدا شده است.»

بانک صادرات از «گروه ملی فولاد ايران» به عنوان يکی از متهمان اختلاس سه هزار ميليارد تومانی نام برده، و روزنامه ها و سايت های خبری در ايران هم خبر داده اند که هم اکنون «رييس و معاون شعبه و رييس حوزه مربوطه در بانک صادارات خوزستان» و همچنين دو نفر از مالکان گروه فولاد ملی ايران و موسسان بانک آريا با اسامی اختصاری «ا.خ» و «آ» به عنوان متهمان اين پرونده بازداشت شده اند.

«گروه ملی فولاد ايران» که در حال حاضر رييس هيات مديره آن با «مه آفريد امير خسروی» و مدير عامل آن «عبدالرضا رسولی» است، مجموعه ای از دستکم ۱۹ کارخانه و کارگاه است؛ «شرکت کارخانجات نورد ايران» ، «نورد شهريار» ، «نورد شاهين»، «شرکت کارخانجات نورد آريا» ، «شرکت کارخانجات پولاد سازی ايران» ، «شرکت کارخانجات پولادسازی خوزستان» ، «شرکت کارخانجات لوله سازی شهريار» ، «کارگاه توليد لوله های بی درز» ، «ذوب شوش و شهريار- فولاد نصر» ، «کارخانجات صنايع فلزی خوزستان» ، «کارگاه توری حصاری» ، «کارگاه توری مرغی» ، «کارگاه سيم خاردار» ، «کارگاه سيم سياه نرم» ، «شرکت کارخانجات پروفيل و شبکه» ، «کارگاه پروفيل سازی» ، «کارگاه شبکه فولادی» ، «شرکت کارخانجات ماشين سازی اهواز» ، «کارخانه نورد کوثر» از جمله اين کارخانه ها هستند.
«افزايش ۱۰ تا ۳۰ درصدی قيمت دارو در ایران»
راديو فردا 13 سپتامبر. روزنامه شرق يکشنبه نوشت تاثيرات اجرای قانون هدفمند کردن يارانه، افزايش قيمت حامل‌های انرژی و افزايش ميزان قيمت ارز در ایران، طی ماه‌های گذشته، از دلايل افزايش ۱۰ تا ۳۰درصدی ميزان قيمت دارو‌ها در تمامی داروخانه‌های کشور است.
به نوشته اين روزنامه «از داروخانه‌های تهران و ساير استان‌های کشور خبر می‌رسد که اقلام دارويی در بسياری از موارد شاهد افزايش قابل توجهی بوده است» و «دارو‌های پرفروشی همچون آنتی‌بيوتيک‌ها، آمپول‌ها و سرم‌های تزريقی، شربت‌های سينه و دارو‌های سرماخوردگی همپای دارو‌های خارجی افزايش قیمت ۱۰ تا ۳۰ درصدی داشته است.»
شرق افزود: «افزايش ميزان قيمت دارو‌های مصرفی مردم در داروخانه‌های کشور» درحالی صورت می‌گيرد که مقام‌های وزارت بهداشت مدعی «ارزان شدن دارو‌ها» هستند، اما برخی صاحبان داروخانه ها گفته‌اند که «از ابتدای سال تاکنون ما شاهد افزايش قيمت دارو‌ها بوده‌ايم و اين روند با توجه به افزايش ميزان قيمت ارز در کشور بيش از پيش مطرح بوده، به طوری‌که در حال حاضر اکثر اقلام دارويی خارجی و داخلی گران شده است.»

در همین حال خبرگزاری کار ایران، ایلنا، نوشت داروخانه‌ها، داروهايی را که يک‌بار با افزايش قيمت خريداری کرده‌اند، پس از اصلاح و کاهش قيمت توسط وزارت بهداشت، همچنان به قيمت پيشين به فروش می‌رسانند. ایلنا افزود: «البته اين تفاوت قيمت که بسياری مواقع از ديد بيمار و خريدار به دليل ناآگاهی از تغييرات و چگونگی آن دور می‌ماند، از ۲۰۰ تا چند هزار تومان نوسان دارد.»

این خبرگزاری می افزاید وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تازگی اعلام کرده‌است:«مسئولان تمامی داروخانه‌ها موظفند قيمت دارو را بر اساس آنچه ‌مصوب شده اعلام کنند و در غير اين صورت با متخلفان برخورد خواهد شد.»
اين دستور در حالی قرار است رنگ اجرايی به خود بگيرد که به گفته مسئولان برخی داروخانه‌های تهران، نظارت بر قيمت پيشين و آنچه به تازگی اعلام شده، در مورد تک تک اقلام داروخانه‌ها به سختی ممکن است.
روزنامه فایننشال تایمز هفته گذشته در گزارشی به قلم خبرنگار خود در تهران به امکانات درمانی و هزینه‌های سنگین و غیرقابل پرداخت آن برای اکثریت مردم در ایران پرداخت.
«همکاری اتمی روسیه با ایران فراتر از نیروگاه بوشهر ادامه دارد»
راديو فردا 13 سپتامبر. سرگئی اشماتکو، وزیر انرژی روسیه روز یکشنبه گفت: «همکاری های اتمی مسکو با تهران به نیروگاه اتمی بوشهر محدود نمی شود و بعد از اتمام این نیروگاه چه در بوشهر و چه در پروژه های دیگر اتمی، این همکاری هسته ای ادامه خواهد داشت.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آقای اشماتکو در جریان یک کنفرانس خبری با علی اکبر صالحی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: «همکاری اتمی مسکو با تهران، در جهت تقویت منافع ملی مردم ایران است.» وی به برنامه زمانی و جزییات دقیق تر برنامه همکاری های احتمالی اتمی روسیه با ایران در آینده اشاره نکرد.

فریدون عباسی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران پیشتر گفته بود احتمال دارد نیروگاه بوشهر تا اواخر آبان یا آذرماه، با ظرفیت کامل راه‌اندازی‌شود. وی در عین حال اظهار داشت ممکن است این نیروگاه با ۴۰ درصد ظرفیت از شهریور ماه راه‌اندازی‌شود.

فریدون عباسی در مورد تعویق‌های مکرر راه‌اندازی نیروگاه اتمی بوشهر گفته است: «زمان‌بر بودن راه اندازی نیروگاه برق هسته‌ای بوشهر بیانگر رعایت سطح بالای استانداردهای بین‌المللی و حساسیت خاص جمهور اسلامی ایران در این زمینه است.»

پس از فاجعه اتمی در پی زلزله در ژاپن، موج نگرانی از ایمنی نیروگاه اتمی در جهان افزایش یافته و آلمان و سوییس اعلام کردند طی یک برنامه زمان‌بندی شده، نیروی اتمی را کنار خواهند گذاشت.

رییس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین گفته بود: «ایمنی تشعشات همه راكتورهای هسته‌ای و سطح استانداردهای آن به گونه‌ای رعایت می‌شود كه تا نزدیكی آن مردم می توانند به راحتی زندگی كنند یعنی تشعشعی از اینها به بیرون درز نمی‌كند.»

آقای عباسی افزود: «پس از پیش راه اندازی، افتتاح نیروگاه نیز مراحل خود را خواهد داشت به طوری كه دوباره طبق مقررات باید راكتور را اصطلاحا سرد كنیم یعنی توان آن را پایین بیاوریم و بازبینی‌های لازم را انجام بدهیم و دوباره قدرت راكتور را به ۷۵ درصد برسانیم و دوباره آزمایش‌های لازم را از نظر ایمنی انجام بدهیم.»

نيروگاه یک هزار مگاواتی بوشهر که قرار بود ابتدا توسط آلمان ساخته شود و سپس قرار شد که روسيه‌ آن را تکميل کند، اما با گذشت بیش از سه دهه از آغاز طرح بوشهر، این نیروگاه به بهره‌برداری نرسیده است.

پیشتر اعلام شده بود این نیروگاه پیش از به پایان رسیدن سال ۲۰۱۰ به شبکه برق کشور متصل می‌شود. بر اساس قراردادهای روسيه و ايران، کار ساخت نيروگاه اتمی بوشهر بايد تا سال ۲۰۰۰ ميلادی، يعنی ۱۱ سال پيش، به پايان می‌رسيد.

آقای اشماتکو روز یکشنبه در تهران گفت: «انرژی اتمی این روزها و به دنبال فاجعه نیروگاه فوکوشیمای ژاپن روزهای سختی را می گذراند. به همین دلیل باید توجه داشته باشیم که همکاری اتمی ایران و روسیه، باید پارامترهای امنیتی و حفاظتی جدی تری را دنبال کند.»
اوضاع «نابه‌سامان» خدمات درمانی در ایران
راديو فردا 13 سپتامبر. روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی به قلم خبرنگار خود در تهران به امکانات درمانی و هزینه‌های سنگین و غیرقابل پرداخت آن برای اکثریت مردم در ایران پرداخته است.

در مقدمه این گزارش یادآوری می‌شود که طی سه دهه گذشته شمار پزشکان عمومی و متخصص در ایران تقریبا ۱۰ برابر شده و اکنون به ۱۲۰ هزار نفر رسیده است. همزمان از دهه ۱۹۸۰ میلادی به این سو که سن متوسط مردم ایران بسیار پایین بود اکنون طبق آمارهای رسمی به ۷۲ سال رسیده است.

اکثر پزشکان ایرانی فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های داخل کشور هستند. محله‌های شمال شهر تهران مملو از مطب و درمانگاه‌های خصوصی است که پزشکان متخصص انواع و اقسام خدمات پزشکی و به خصوص جراحی‌های پلاستیک و زیبایی را به بهای گزاف به علاقه‌مندان و مشتریان خود ارائه می‌کنند.

ولی به گفته کار‌شناسان دور از محلات مرفه‌نشین تهران و سایر شهرهای بزرگ، دسترسی به خدمات درمانی مناسب و تامین هزینه‌های آن برای اکثریت جمعیت ایران به مشکلی بزرگ بدل شده است. آمارهای مستقل و غیر دولتی حاکی از آن است که فقط در چند ماه اخیر هزینه‌های درمانی در ایران بین ۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافته است.

مسعود جوان‌بخت، از اعضای جامعه پزشکان ایران، ماه گذشته در مصاحبه‌ای با خبرگزاری نیمه‌رسمی فارس گفت که فقط ۲۵ درصد از جمعیت ۷۵ میلیونی ایران قادر به پرداخت هزینه‌های سنگین بیمارستان‌ها هستند. به گفته وی، حدود ۳۰ درصد از خانوارهای ایرانی در صورت ابتلا یکی از اعضای خانواده خود به یک بیماری جدی ناگزیر خواهند شد تمام دارایی و مایملک خود را صرف هزینه‌های بیمارستان کنند.

خبرنگار روزنامه فایننشال تایمز از تهران می‌نویسد روی کاغذ حدود ۳۲ میلیون نفر از جمعیت ایران توسط صندوق خدمات اجتماعی دولت تحت پوشش قرار دارند و این نهاد به طور مستقیم برخی از بیمارستان‌های کشور را اداره می‌کند.

یک نهاد موازی دیگر نیز حدود ۲۳ میلیون نفر از مردم، عمدتا ساکن مناطق روستایی را تحت پوشش خود دارد. و بسیاری از نهاد‌ها و ادارات دولتی مثل نیروهای مسلح، بانک‌ها و وزارتخانه‌ها خدمات و بیمه درمانی خاص خود را دارند.

اما سرویس و خدماتی که بیمارستان‌های دولتی ارائه می‌دهند معمولا کیفیت بدی دارد و کارکنان بخش درمانی دولتی حقوق ناچیزی دریافت کرده و در نتیجه کار خود را جدی نمی‌گیرند. در یک چنین شرایطی ارزیابی می‌شود که حدود ۷۰ درصد از خدمات درمانی در ایران توسط بخش خصوصی تامین می‌شود.

مسعود پزشکیان، از وزرای سابق بهداشت و درمان و عضو فعلی کمیسیون بهداشت مجلس، می‌گوید که یک عمل جراحی که مستلزم بستری کردن بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه باشد حدود ۶۰ میلیون ریال معادل تقریبا شش هزار دلار هزینه دارد. وی می‌افزاید: «یک چنین هزینه‌ای برای بسیاری از حقوق‌بگیران یا اقشار کم‌درآمد و بیکاران غیرقابل پرداخت است و آن‌ها ناگزیرند تمام زندگی خود را برای تامین چنین هزینه‌هایی بفروشند».

فایننشال تایمز می‌افزاید که طبق مقررات بیماران باید بین ۶۰ تا ۶۵ درصد از هزینه‌های مداوا و بیمارستان را پرداخته و مابقی آن توسط موسسات بیمه دولتی تامین ‌شود.

طبق طرح پنجم توسعه پنج ساله ایران که سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ را شامل می‌شود سیستم و خدمات درمانی در این کشور باید عادلانه‌تر شود. دولت متعهد شده است که از سهم شهروندان در پرداخت هزینه‌های درمانی کاسته و آن را به ۳۰ درصد کاهش دهد. قرار است بخشی از این بودجه از محل حذف یا کاهش یارانه‌ها تامین شود.
اما صاحب‌نظران معتقدند که بهبود وضعیت بهداشت و درمان از اولویت‌های دولت محمود احمدی‌نژاد نیست.

شهاب‌الدین صدر، رئیس جامعه پزشکان و یکی از اعضای مهم مجلس ایران، دو ماه پیش گفت: «روش برخورد با مسئله بهداشت و درمان نادرست است. این مسئله به جای این که جزء پنج اولویت اصلی دولت باشد در اولویت پانزدهم قرار دارد. به بهداشت و درمان هیچ بودجه‌ای اختصاص داده نمی‌شود».

خبرنگار فایننشال تایمز در بخش پایانی گزارش خود می‌افزاید که بسیاری از بیمارستان‌های دولتی در ایران از نظر مالی تحت فشار هستند. در ماه آوریل گزارش‌های منتشر شده توسط رسانه‌های داخلی خشم شدیدی را در جامعه ایران برانگیخت. یک بیمارستان دولتی دو بیمار را به خاطر این که امکان پرداخت هزینه‌های درمانی را نداشتند در خیابان‌‌ رها کرد. برخی دلیل این رفتار را سقوط اخلاقی در موسسات درمانی دولتی می‌دانند و برخی دیگر نداشتن بودجه و فشار مالی بر بیمارستان‌ها را مسبب این وضعیت می‌دانند.

امید سلیمی، پژوهشگر و گزارشگر امور درمانی، می‌گوید که بیمارستان‌های دولتی تحت تاثیر عواملی نظیر قطع یارانه‌ها و افزایش قیمت کالاهای اساسی، ادغام وزارت رفاه و خدمات اجتماعی در وزارت کار که اخیرا صورت گرفته است و مشکلات موجود در پرداخت مبالغ از سوی بیمه دچار درهم‌ریختگی و آشفتگی مالی و اداری شدیدی هستند.
البته برخی دیگر از کار‌شناسان ضمن اعتراف به وضعیت آشفته و فشار مالی بر بیمارستان‌ها معتقدند که این مراکز درمانی با خطر ورشکستگی روبه‌رو نیستند.

صنایع هوایی ایران خصوصی می شود
97 درصد سهام شرکت صنایع هوایی ایران از طریق مزایده به صورت نقد روز چهارشنبه این هفته به بخش خصوصی واگذار می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، این سهام شرکت صنایع هوایی ایران معادل 72 میلیون و 646 هزار و 66 سهم به صورت نقد و از طریق مزایده واگذار می شود.
قیمت پایه هر سهم این شرکت که مزایده آن ساعت 12 روز چهارشنبه (23 شهریور) در شعبه 19 دادگاه عمومی حقوقی تهران برگزار می شود، 942.72 ریال و ارزش کل پایه سهام قابل واگذاری نیز 68 میلیارد و 484 میلیون و 899 هزار و 340 ریال تعیین شده است که خریدار باید 10 درصد این مبلغ را به عنوان سپرده شرکت در مزایده پرداخت کند.
ساخت و تولید انواع هواپیما(گلایدر)، انجام امور مطالعاتی و تحقیقاتی در صنایع هوایی و تعمیر و نگهداری هواپیماهای سبک و متوسط مهمترین فعالیتهای این شرکت را تشکیل می دهند.
ارتباط تروریستهای بازداشتی در برلین با فردی در ایران
به گزارش مجله آلمانی‌اشپیگل، ۲تروریست که هفته گذشته به ظن طراحی برای بمب‌گذاری در برلین دستگیر شدند، با گروههای افراطی در افغانستان رابطه داشته‌اند. یکی از این ۲نفر، در یک ”کمپ تروریستی“ در افغانستان آموزش دیده و با یک ”قاچاقچی شناخته شده انسان“ در ایران رابطه داشته است.
اختلاس میلیونی در بانکهای سیاهکل و نهاوند
ایسنا: کارمند یکی از بانک‌های شهرستان سیاهکل که با سوءاستفاده از موقعیت شغلی، دست به اختلاس میلیونی زده بود، دستگیر و روانه زندان شد.

سرهنگ کریمی رییس‌ پلیس آگاهی استان گیلان ضمن تایید این خبر گفت: در پی شکایت نماینده حقوقی یکی از بانک‌های شهرستان سیاهکل مبنی بر اختلاس و سوء استفاده از موقعیت شغلی یکی از کارمندان پرونده در اختیار این پلیس قرار گرفت که بلافاصله کارآگاهان با همکاری نماینده حقوقی و بازرس بانک وارد عمل شده و کلیه اسناد و مدارک مربوطه را مورد بررسی قرار داده که مشخص شد کارمند بانک در 28 مورد اقدام به برداشت غیرقانونی از حساب مشتریان جمعا به مبلغ 659 میلیون ریال کرده است.
کریمی خاطرنشان کرد: پس از تکمیل تحقیقات و جمع‌آوری اسناد و مدارک، متهم به پلیس آگاهی احضار که در بازجویی‌ها صراحتا به 28 مورد برداشت غیرمجاز از حساب مشتریان اعتراف کرد و در نهایت با تکمیل پرونده و صدور قرار قانونی متهم روانه زندان شد.
اختلاس در یکی از بانک‌های دولتی نهاوند
رییس سازمان بازرسی منطقه غرب کشور با اشاره به اختلاس در یکی از بانک‌های دولتی در شهرستان نهاوند از توابع استان همدان بر پیگیری موضوع تا حصول نتیجه تاکید کرد.
عابدی با اشاره به اختلاس در یکی از بانک‌های دولتی در شهرستان نهاوند افزود: اثبات اختلاس از طرف سازمان بازرسی در حال پیگیری است که در هفته آینده قبول یا رد این مورد ثابت می‌شود، هم‌چنین در صورت اثبات مقدار هزینه اختلاس نیز مشخص خواهد شد.
خريد 35 هزار کيف چرم توسط يک بانک دولتی
روزنامه خراسان: در حالي که در ابتداي روي کار آمدن دولت نهم، تاکيد ويژه اي بر جلوگيري از ريخت و پاش ها در دستگاههاي اجرايي صورت گرفت و حتي از چاپ سررسيد توسط بانکها ممانعت به عمل مي آمد، اما به تازگي يک بانک دولتي با انجام يک مناقصه بزرگ، خريد 35 هزار کيف چرم پالتويي و 16 هزار فلش مموري را در دستور کار خود قرار داده که جزو اقلام مورد نياز يک نهاد مالي نيست.
تشکیل کلاسهای دروس حوزوی در دانشگاه امیرکبیر
از مهر ماه سال جاری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر کلاس های درس حوزوی برگزار خواهد شد.
به گزارش دانشجونیوز، خبرگزاری مهر به نقل از علی رضا پورمحمد، کارشناس حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان مرکز دانشگاه صنعتی امیرکبیر، خبر داده است که از مهر ماه سال جاری با همکاری حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان، کلاسهای حوزوی برای دانشجویان و دانش آموختگان این دانشگاه برگزار خواهد شد.
پورمحمد با بیان این که دانشجویان تا ٩ مهر ماه می توانند برای ثبت نام در کلاسهای دروس حوزوی این دانشگاه اقدام کنند، زمان آغاز این کلاس ها را ٢٠ مهر ماه اعلام کرده است.
بر اساس این گزارش پورمحمد با بیان اینکه در کلاس تدریس دروس حوزوی ٦٦ واحد تدریس می شود، خاطرنشان کرد: دوره تدریس دروس حوزوی دانشگاه صنعتی امیرکبیر ٦ ترم یازده ماهه است که سه سال به طول می انجامد. وی هم چنین از پذیرش ١٠٠ نفر در این کلاس ها خبر داده است.
راه اندازی حوزه در ٣٠ دانشگاه کشور
در اردیبهشت ماه سال جاری غلامرضا خواجه سروی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، از ارسال بخشنامه ای به دانشگاه های کشور مبنی بر ایجاد حوزه های علمیه دانشجویی خبر داده بود.
وی از ایجاد و توسعه حوزه های علمیه به عنوان تدبیری برای ارتقای دانش دینی دانشجویان سخن گفته بود: "اعتقاد داریم اگر دانشجویان در زمینه مباحث دینی از آموزش کلاسیک برخوردار شوند در بینششان تأثیر می گذارد."
خواجه سروری با بیان اینکه در حال حاضر در ٣٠ دانشگاه کشور حوزه علمیه دانشجویی فعال است، گفته بود: "طلاب دانشجو در این حوزه ها نزدیک به ٦٤ واحد درسی می گذرانند و ترکیب این دروس هم اعتقادی دینی است و هم مسائل فرهنگی سیاسی ایران است."
حجت الاسلام حجت کاشفی، مدیر حوزه دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، نیز در تیرماه امسال از آغاز به کار حوزه علوم اسلامی دانشجویی در این دانشگاه خبر داده بود. وی همچنین از آغاز به کار حوزه های علوم اسلامی در ٢٨ دانشگاه کشور سخن گفته بود. برگزاری کلاس های دروس حوزوی در دانشگاه در راستای اجرایی کردن طرح "اسلامی کردن دانشگاه های کشور" قلمداد می شود.
ایران اتهام های مطرح شده از سوی شورای همکاری خلیج فارس را رد کرد

صداي آمريكا 13 سپتامبر. ایران اتهام های مطرح شده از سوی شورای همکاری خلیج فارس دایر بر اظهارات تحریک آمیز تهران علیه اعضای این شورا را رد کرده است.

رامین مهمان پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران می گوید سیاست منطقه ای جمهوری اسلامی ایران همیشه بر اساس اصل احترام متقابل، همجواری دوستانه و اجتناب از دخالت در امور داخلی دیگر کشورها بوده است.

مهمان پرست این سخنان را در واکنش به بیانیه پایانی نشست وزیران خارجه اعضای این شورا در جده، بندر عربستان سعودی بیان کرد. بیانیه شورای همکاری خلیج فارس، ایران را به اظهار سخنان تحریک آمیزعلیه کشورهای عضو این شورا متهم کرده است. روابط ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس به علت انتقادهای مکرر تهران از دخالت عربستان سعودی در بحرین، با دشواری مواجه شده است.

ليست کردي اعلام كرد در صورتي که مشکلات بلاتکليف حل‌وفصل نشوند از دولت بيرون خواهند کشيد
تلويزيون الشرقيه نيوز 22/6/90: «اجلاس مشترک وزراي منطقه کردستان در دولت مرکزي و نمايندگان منطقه در پارلمان و هم‌چنين نمايندگان احزاب کردي اعلام کردند، در صورتي که مشکلات بلاتکليف با دولت حل‌وفصل نشوند از دولت بيرون خواهند کشيد. خبرنگار الشرقيه در اربيل گزارش کرد که اجلاسي که امروز به‌رياست مسعود بارزاني رئيس منطقه کردستان با حضور ليست کردي و تغيير در اربيل برگزار گرديد، ديدار در چشم‌انداز برهم صالح نخست‌وزير کردستان از بغداد براي بررسي مسائل بلاتکليف و درصدر آن قانون نفت و گاز و اجراي ماده 140 از قانون و اجراي بقيه بندهاي توافق اربيل و شراکت ملي را مورد بحث و گفتگو قرار داد و تصميم به خروج از دولت در صورت عدم تعيين‌تکليف اين مسائل گرفت. ناظرين سياسي احتمال مي‌دهند که بحران سياسي بين دولت قانون و احزاب کردي به‌دليل عدم حل اين مشکلات گسترش يابد».

ژنرال لويد آستين به دولت آمريکا پيشنهادي براي بقاي 18هزار سرباز آمريکايي در عراق ارائه نموده است
تلويزيون الشرقيه نيوز 21/6/90: «برخي مقامات در وزارت دفاع آمريکا و کاخ سفيد فاش کردند که ژنرال لويد آستين فرمانده نيروهاي آمريکايي در عراق به دولت آمريکا پيشنهادي براي بقاي 18هزار سرباز آمريکايي در عراق ارائه نموده است.
اين مقامات در اظهاراتي که در روزنامه آمريکايي نيويورک تايمز منتشر گرديد اضافه کردند که باراک اوباما رئيس‌جمهور آمريکا و مشاوران وي تلاش مي‌کنند تا توازني مسئولانه بين توصيه‌هاي فرماندهان نظامي مبني بر اين‌که عراق توان حفظ امنيت خود را ندارد با درخواستهاي داخلي براي کاهش هزينه جنگ در عراق و افغانستان ايجاد نمايند. اين مقامات گفتند که اوباما و دستياران وي دقيقاً به طرحي فکر مي‌کنند که عراق را به‌لحاظ اطلاعاتي از نفوذ رو به رشد ايران در اين کشور محفوظ بدارد، بر اساس اين طرح که اخيراً ارائه شده از نفوذ افراد وابسته و مرتبط به ايران از مرز به داخل عراق جلوگيري به‌عمل آورده مي‌شود».

مقام سابق عراقي، رهبران را بر سر اختلاس مورد انتقاد قرار مي‌دهد
سايت فرانس 24 22/6/90: «رئيس سابق ارگان ضدفساد عراق روز دوشنبه رهبران عراق را مورد انتقاد قرار داد و اختلاس را ”بخشي از نبرد براي قدرت“ در کشوري توصيف نمود که به گفته ناظران يکي از فاسدترين کشورها است.
رحيم حسن العکيلي، که هفته گذشته از منصب خود به‌عنوان رئيس کميته سالم‌سازي استعفا نمود، مداخله در بازرسيهاي خود را شديداً مورد انتقاد قرار داد و گفت که او از شروع سال جاري حمايت سياسي از تلاش ضدفساد خود را از دست داده است.
عکيلي در نامه سرگشاده‌يي به کميته ضدفساد پارلمان عراق گفت، ”جنگ بر سر دزديدن پول دولت و اموال آن بخش ناگفته‌يي از جنگ قدرت در عراق امروزي است“. ».

کشتار زائران
خبرگزاري فرانسه 22/6/90: «افراد مسلح 22نفر زائر شيعي که از کربلا به سوريه مي‌رفتند را روز دوشنبه در استان الانبار کشتند. آنها بعد از ايجاد يک سيطره کاذب و پياده کردن مسافران، زنان و کودکان را جدا کرده و مردها را کشتند و اين نقطه را ترک کردند. . . از شروع سال جاري تاکنون 1860نفر عراقي بنا‌به آمار خبرگزاري فرانسه کشته شده‌اند».

شوراي حقوق‌بشر بعد از اتمام بحثهاي عام خود، سخنان نمايده ويژه در مورد کودکان و درگيري مسلحانه را استماع مي‌کند
سايت حقوق بشر ملل متحد 22/6/90: «عصر امروز شوراي حقوق‌بشر به بحثهاي عمومي خود خاتمه داد و سخنان راديکا کوماراسامي نماينده ويژه دبيرکل در امور کودکان و درگيريهاي مسلحانه را مورد استماع قرار داد. . .
نمايندگان کشورهاي نروژ، هند، اردن، مصر، ترکيه، فرانسه، آلمان، بريتانيا، ايران، افغانستان،. . . در مباحث عمومي صحبت کردند. . . ژان بپتايز متايي (فرانسه) گفت مأموريت دفتر کميسر عالي در سوريه، بر روي نقض جدي حقوق‌بشر که مي‌تواند جنايت عليه بشريت محسوب شود، پرتو افکند. . .
اورتا بندتيني پاگيو از بنياد آزادي فرانسه - بنياد دانيل ميتران، در رابطه با وضعيت کمپ اشرف در عراق، ابراز نگراني کرد. به‌رغم هشدارهاي اضطراري که از قبل توسط سازمانهاي حقوق‌بشري غيردولتي، به جامعه بين‌المللي داده شد و ناديده انگاشته شدند، 2 قتل‌عام در ژوييه 2009 و آوريل 2011 بوقوع پيوست. فرانس ليبرته، نسبت به ضرب‌الاجل دولت عراق مبني بر بستن کمپ اشرف بدون فراهم کردن يک راه‌حل امن، منزجر و نگران است و از شورا مي‌خواهد که التزامات عراق را [به آن] ، يادآوري کند. فرانس ليبرته هم‌چنين از کميسر عالي حقوق‌بشر مي‌خواهد که وضعيت حقوق‌بشر در کمپ اشرف را مانيتور کند و از کميسر عالي پناهندگي نيز مي‌خواهد، دست به اقدامات مؤثري در زمينه حفاظت بين‌المللي [از اشرف] بزند. . . ».

يك نماينده پارلمان عراق از ترور سمبلهاي ملي عراق ابراز نگراني مي كند و خواستار احترام به حقوق بشر در كمپ اشرف مي شود
سايت عراق براي همه21/6/90: «يك عضو ليست العراقيه ضمن تاكيد بر وجود يك طرح از طرف يكي از كشورهاي همسايه نگراني خودش را از افزايش ترورهاي اخير شخصيتهاي سياسي و روزنامه نگاران ملي ابراز كرد.
حامد المطلك از ليست العراقيه در اظهارات خاصي. . . با تاكيد گفت ”كه ساكنان كمپ اشرف تحت حفاظت قوانين بين المللي هستند و هيچ كسي حق تعرض به آنها را ندارد. ”وي گفت كه عراق به حقوق بشر و عدم تجاوز عليه آنها با هر بهانه پوچي ، بايد احترام بگذارد”».

اشواق الجاف: ايران براي بدست گرفتن هژموني در كردستان از طريق ايجاد رعب بين مردم تلاش مي كند و براي كمك به ساكنان كمپ اشرف, فراخوان ميدهيم.
سايت ملف 21/6/90: «خانم اشواق الجاف عضو كميسيون حقوق بشر در پارلمان عراق وخامت وضعيت حقوق بشر در كشور را متوجه دولت دانست و گفت كه ايران براي انجام اقدامات غير انساني در اقليم كردستان تلاش مي كند.
الجاف در يك اظهار نظر خاص. . . در رابطه با وضعيت انساني در كمپ اشرف گفت: ” ساكنان كمپ اشرف مانند عراقيان از فشارهاي زيادي رنج مي برند“.
وي ادامه دادكه: ”به دليل اينكه موضوع ساكنان اشرف سياسي شده است، آنها از طرف سازمانهاي حقوق بشري مورد توجه قرار نگرفته‌اند“.
وي از ” سازمانهاي حقوق بشري بين المللي خواست از طريق تأمين تمامي نيازهاي انساني‌شان, به ساكنان كمپ اشرف كمك كنند“.
وي معتقداست كه: ” ايران تلاش ميكند تا از طريق توپباران روزانه اقليم كردستان، وايجاد رعب و وحشت بين مردم آنجا، بر اين منطقه هژموني خودش را اعمال نمايد“.
وي خاطر نشان نمود: ”اينگونه اعمال غير انساني رژيم ايران كه بخاطر گسترش نفوذ غير قانوني‌اش در اقليم كردستان به آنها دست مي‌زند، قابل توجيه نيست“».

پوبليسيته: عفو بين‌الملل (3ژوئيه2011): مقامات عراقي از ورود سوخت به کمپ اشرف جلوگيري مي‌کنند تا زندگي بر ساکنان مشکل شود و آنها را به نقطه‌اي برسانند که مجبور به ترک کمپ شوند
العرب اليوم اردن 22/6/90: «به‌رغم اين‌که سوخت با هزينه ساکنان قرارگاه اشرف خريداري مي‌شود ولي دولت عراق براي افزايش فشار روي ساکنان قرارگاه از ورود بنزين به قرارگاه جلوگيري مي‌کنند
ممانعت از ورود سوخت نقض آشکار کنوانسيونهاي ژنو و بسياري ديگر از مواد قانون بين‌المللي انساندوستانه و قانون حقوق‌بشر بين‌المللي است
دبيرکل سازمان ملل – 7ژوئيه2011: من از مقامات عراقي خواستار ارائه تضمين براي دسترسي ساکنان کمب اشرف به کالاها وخدمات مي‌باشم
استراون استيونسون عضو پارلمان اروپا و رئيس هيأت رابطه با عراق در اين پارلمان 20 اوت 2011: محدوديتهاي دسترسي به تجهيزات پزشکي و الزامات دارويي و سوخت و ساير نيازمنديها در اشرف جنايت عليه بشريت است.
احمد العلواني رئيس کميسيون اقتصاد پارلمان عراق: محروم کردن ساکنان اشرف ازسوخت در اين تابستان سوزان، که منجر به از کار افتادن دستگاههاي ضروري از جمله ژنراتور و سرد کننده‌ها و دستگاههاي پزشکي مي‌شود، نقض حقوق‌بشر است
دکتر ندي ابراهيم الجبوري عضو پارلمان: بايد نيازهاي ضروري به‌ويژه سوخت در گرماي بالاي هوا تأمين شود. حقوق انساني ساکنان اشرف بايد محترم شمرده شود.
شوان محمد طه نماينده پارلمان عراق و عضو کميسيون حقوق‌بشر پارلمان: دولت عراق بايستي با ساکنان اشرف برخوردي انساني مطابق معيارها و کنوانسيونهاي بين المللي داشته باشد چرا که آنها سالهاست در عراق موقعيت پناهندگي دارند. ممانعت از ورود سوخت به اشرف نقض حقوق انساني است. ورود تانکرهاي سوخت به اشرف براي استفاده ژنراتورها بايد مجاز باشد. . . . ».

ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved