مجموعه خبر

تاریخ درج خبر -1390:06:04
گاردین: سارا شورد با پادرمیانی مشایی آزاد شده است
سایت حکومتی صراط نیوز: روزنامه گاردين در خبري پيرامون محكوميت جاسوسان آمريكايي مدعی شد: بعضي از تحليلگران معتقدند سارا شورد با پادرمياني مشايي رئيس دفتر رييس جمهور، آزاد شده است....
نباید بگذاریم افراد غیرمسئول وارد مجلس شوند
سایت دیگربان: غلامحسین غیب‌پرور فرمانده سپاه فجر استان فارس از نیرو‌های بسیج خواست تلاش کنند «مانع از ورود افراد غیرمسئول به مجلس شوند.»
به گزارش روز چهارشنبه (دوم شهریور) خبرگزاری فارس٬ آقای غیب‌پرور در جمع گروهی از بسیجیان استان فارس گغته است: «باید هوشیار باشیم که از بصیرت‌افزایی غفلت نکنیم تا مجلس آینده به دست افراد غیرمسئول نیفتد.»
وی افزوده است: «باید هوشیار باشیم از اشتباهات گذشته جلوگیری کرده تا افراد صالح و مورد اعتماد وارد مجلس نهم شوند.»
سپاه پاسداران و نیرو‌های بسیج همچون سابق خود را برای دخالت در انتخابات آتی مجلس آماده کرده‌اند....
اطلاعات دقیقی از جنایات کهریزک داشت، ترورش کردند
فرزند دکتر سودبخش: پدرم را کشتند، چون جزو معدود کسانی بود که اطلاعات دقیقی از جنایات کهریزک داشت.
سایت تحول سبز: فرزند دکتر عبدالرضا سودبخش اعلام کرد که این استاد دانشگاه را چون حاضر به گواهی دروغ درباره بازداشت شدگان کهریزک نشده بود ترور کردند. بهرنگ سودبخش به “روز” گفت که از پدرش خواسته بودند بنویسد قربانیان کهریزک بر اثر بیماری مننژیت فوت کرده اند و بیماران او که از جمله ازاد شدگان کهریزک بوده اند نیز مبتلا به مننژیت هستند. اما او حاضر نشد دروغ بگوید و کشته شد؛ اکنون هم با گذشت نزدیک ۱۱ ماه از کشته شدن این استاد دانشگاه هیچ گونه رسیدگی به شکایت خانواده اش نشده است.
دکتر عبدالرضا سودبخش، استاد دانشگاه و رئیس درمانگاه عفونی بیمارستان امام خمینی ۳۰ شهریور ۸۹ در مقابل مطب اش ترور شد. بلافاصله بعد از ترور دکتر سودبخش، فرمانده نیروی انتظامی هرگونه ارتباط او با پرونده کهریزک و بازداشت شدگان کهریزک را رد کرد اما گزارش ها حکایت از این داشت که این پزشک متخصص بیماری های عفونی، تعدادی از کسانی را که در زندان مورد تجاوز قرار گرفته بودند معاینه کرده بود. همچنین تعدادی از بازداشت شدگان بازداشتگاه کهریزک که دچار بیماری های عفونی در مجاری ادراری و تناسلی شده بودند پس از آزادی برای درمان به او مراجعه کرده بودند...
چهار مدل براندازی و آينده ايران و سوريه
توسط مجید محمدی (جامعه‌شناس)
راديو فردا 26 اوت. در سال‌های قرن بيست و يکم، چند حکومت ديکتاتوری دچار سقوط و فروپاشی شده‌ اند: نخست در افغانستان (۲۰۰۱) و عراق (۲۰۰۳)، بعد گرجستان (۲۰۰۳)، اوکراين (۲۰۰۴) و قرقيزستان (۲۰۰۵)، و بعد مصر و تونس و اکنون ليبی (۲۰۱۱). در اين سقوط‌ ها چهار مدل قابل ملاحظه است:

۱) حمله‌ی يک يا چند کشور خارجی و اشغال برای براندازی رژيم سياسی (بعث عراق و طالبان افغانستان)،

۲) پشتيبانی نظامی و ديپلماتيک خارجی از بخشی از مردم برای سقوط رژيم بدون اشغال (رژيم کودتايی و ظاهرا انقلابی ليبی)،

۳) فشار ديپلماتيک خارجی بر سران حکومت جهت ترک قدرت پيش از فروپاشی ارتش و ديوانسالاری دولتی در کنار حرکت استوار معترضان (ديکتاتورهای مصر و تونس)، و

۴) جنبش‌های مردمی بدون فشار ديپلماتيک يا کمک تدارکاتی و نظامی دولت‌های خارجی که به انقلاب‌های رنگی معروف شده‌اند (حکومت‌های اقتدارگرا در گرجستان، قرقيزستان، و اوکراين)

وقوع اين انگاره‌ها به کدام بسترهای سياسی و اقتصادی وابسته است؟ هر کدام از اين انگاره ها تا چه حد امکان تکرار در ديگر کشورهای منطقه را دارند؟ جنبش موجود در سوريه و جنبش‌های احتمالی در ايران در کدام يک از اين مقولات جای می گيرند؟

ارزيابی انگاره‌ها

مدل اول بسيار پر هزينه بوده و در کوتاه مدت نيز موفقيت آن در برقراری ثبات و امنيت و دولت سازی اندک بوده است. با درسی که کشورهای غربی از اين نحوه براندازی حکومت‌ها گرفته‌اند اين مدل تنها در شرايطی مثل وقوع حملات ۱۱ سپتامبر قابل تکرار است. کشورهايی که دارای موشک‌های دوربرد با دقت بسيار زياد و هواپيماهای بدون سرنشين جنگی هستند می توانند به دول يا گروه های متخاصم بدون هزينه‌های زياد مالی و انسانی حمله کنند. تنها کشورگشايانی مثل بوش و چينی با انگيزه‌های مذهبی و اقتصادی نامشروع (در حمله به عراق) می توانند دست به چنين اقداماتی در آينده بزنند.

مدل دوم در جوامعی به کار می آيد که ارتش بيش از مردم و دولت- ملت به شخص حاکم وفادار است و حاضر به حاشيه نشينی در رقابت‌های سياسی نيست. در اين رژيم‌ها، حاکمان بدون خونريزی انبوه مردم کنار نمی روند. از همين جهت است که مردم سوريه بدون حمايت نظامی کشورهای ديگر تاکنون نتواسته ‌اند رژيم بشار اسد را سرنگون سازند.

مدل سوم در کشورهايی قابل رخ دادن است که سازمان ارتش به دليل عدم درگير شدن در زد و بندهای اقتصادی می تواند در منازعات سياسی کنار بايستد و طرف هيچ فرد يا گروه سياسی خاصی را نگيرد. ارتش ليبی يا سوريه به اين درجه از تخصصی شدن و عقلانيت نرسيده‌اند و به همين خاطر شاهد جنگ نظاميان عليه مردم خود در اين دو کشور بوده‌ايم. اما در مصر و تونس ارتش از دخالت مستقيم در سرکوب‌ها سر باز زد و ديکتاتورها مجبور به کناره گيری شدند.

مدل چهارم مدل انقلاب‌های رنگی است (لاله در قرقيزستان، نارنجی در اوکراين و گل رز در گرجستان). در اين مدل معترضان به حکومت از فرصت انتخابات استفاده کرده و با گردهمايی در فضاهای عمومی و اعتصاب حکومت را مجبور به عقب نشينی و استعفا می کنند. اين مدل بسيار کم هزينه بوده و عمدتا در کشورهای قبلا وابسته به بلوک شرق رخ داده است. در اين کشورها نيز ارتش مداخله نکرده و رقابت سياسی را به حوزه‌ی عمومی واگذارده است. اما تفاوت کشورهای آسيای مرکزی و خاورميانه، نگاه متمرکز تر مردم آسيای ميانه به اروپای غربی، فقدان جريان اسلامگرايی قوی در آن کشورها و عدم سابقه‌ی ارتش در جنگ‌های بزرگ ( و لذا فقدان ادعای رهبری سياسی) است. همچنين رهبران سياسی در اين کشورها عمدتا بازمانده‌ی دوران اتحاد جماهير شوروی بودند در حالی که بسياری از ديکتاتورهای کشورهای خاورميانه به دوران استقلال اين کشورها نسب می برند.

آينده‌ سوريه

مخالفان سوری در ايجاد نوعی بديل حکومت جهت مذاکره با کشورهای غربی گام‌های اوليه را برداشته‌اند (در گردهمايی استانبول) اما حتی حمله‌ی ارتش با تانک و توپ به لاذقيه، دير الزور، درعا و حماه و ديگر نقاط شهری و روستايی موجب نشد که معترضان پادگان‌ها را اشغال کرده و انگاره‌ی ليبی را سر مشق خود قرار دهند.

جامعه‌ی سوريه سالهاست ساخت قبيلگی را پشت سر گذاشته است و شهرهای سوريه را نمی توان بر اساس اين ساخت مقوله بندی سياسی کرد. البته پشتيبانی مالی و تدارکاتی جمهوری اسلامی ايران از سوريه نقشی کليدی در سرکوب‌ها بازی می کند که در ليبی چنين پشتيبانی‌ای وجود نداشت. از همين جهت تکرار انگاره‌ی ليبی در اين کشور بعيد به نظر می رسد.

دولت موجود سوريه در صورت گذار از بحران جاری در اين کشور انتخابات نسبتا آزاد و رقابتی برگزار نخواهد کرد تا دچار عواقب نامنتظر آن شود. از اين حيث انقلاب رنگی در اين کشور در آينده‌ی نزديک بسيار نامحتمل است.

مردم سوريه ظاهرا از انگاره‌ی تونس و مصر (تظاهرات مسالمت آميز متداوم تا وادار کردن رهبر کشور به استعفا) سرمشق می گيرند اما اين مدل با توجه به درگير شدن سران ارتش سوريه در فساد مالی حاکمان و ورود به ميدان سرکوب قابل تکرار به نظر نمی آيد. دولت اوباما نيز در موقعيتی نيست که به سوريه حمله کند و اصولا نه مشی سياسی اوباما و نه افکار عمومی امريکا اقتضای چنين امری را دارد. به همين دلايل است که بسياری از تحليلگران امکان سقوط بشار اسد را اندک می بينند.

آينده‌ ايران

ساخت قبيلگی در زندگی شهری ايران تقريبا انرژی خود را از دست داده است، گرچه بازمانده‌های آن در قلمرو سياسی کشور به چشم می خورد. اقوام ايرانی نيز در سه دهه جمهوری اسلامی ضعيف تر شده و امکان حرکت سياسی و نظامی مستقل عليه حکومت مرکزی را ندارند. از همين جهت تکرار مدل ليبی در ايران منتفی است. مدل عراق و افغانستان نيز با توجه به همان نکاتی که در مورد سوريه گفته شد در ايران تکرار نخواهد شد.

مدل انقلاب رنگی در ايران ديگر به زودی قابل تکرار نيست. هم حکومت چشم‌هايش برای رخدادهای پيش و پس از يک انتخابات باز شده و هم بسياری از معترضان ديگر حاضر نيستند هيزم تنور يک انتخابات ديگر واقع شوند. جنبش سبز، انقلاب رنگی به انجام نارسيده‌ی ايرانيان بود و بار ديگر از همين مدل استفاده نخواهد شد.

اما مدل مصر و تونس در ايران امکان بيشتری برای بروز دارد. ارتش در ايران در حوزه‌ی سياست داخلی دخالتی ندارد و بدنه‌ی سپاه نيز در برابر صدها هزار نفر از مردم نخواهد ايستاد، گرچه سازمان سپاه و فرماندهان آن در فساد غوطه ورند و مجبورند با سرکوب از حکومت پاسداری کنند. گرچه جمهوری اسلامی با کشورهای غربی رابطه‌ی حسنه‌ای ندارد و نمی توان فشار ديپلماتيک بر آن وارد کرد اما تحريم‌های موجود و قابل افزايش، دست جامعه‌ی جهانی را برای وارد کردن فشار بر حکومت در شرايط قيام عمومی باز خواهد گذارد.

جنبش‌های سياسی در مصر و تونس چندان سازمان يافته تر از جنبش اعتراضی در ايران نبوده است. تنها تفاوت، تجربه‌ی نزديک تاريخی جنگ و انقلاب در ايران (و پرهيز مردم ايران از دست يازيدن به خشونت در برابر نيروهای ويژه) و درآمدهای سرشار نفتی است که ايران را متمايز از تونس و مصر می سازد. در صورت پايين آمدن قيمت نفت و اجتماع چند روزه‌ی دهها هزار نفر از مردم تهران در يکی از ميادين، نفس‌های حکومت اسلامگرايان به شماره خواهد افتاد.

اين گردهمايی نياز چندانی به سازمان و تشکيلات آهنين ندارد و تنها موقعيت شناسی فعالان سياسی است که آن را ممکن می سازد (به همين دليل است که آب بازی چند جوان حکومت را به عکس العمل‌های شديد وادار می کند). نه فساد اقتصادی حاکمان جمهوری اسلامی از حاکمان مصر در دوران مبارک کمتر است و نه مردم ايران از مشکلات مردم مصر (تورم و بيکاری و فقر) در آن دوره مبرا هستند.

در شرايطی که علی خامنه‌ای با جمعی اندک از نيروهای سياسی و فرماندهان نظامی‌اش تنها مانده و حاکمان در فساد مالی و اخلاقی غوطه ورند و نسل جوان هر روزه تازيانه‌های اسلامگرايی را بر گرده‌ی خود احساس می کند يک جرقه می تواند توازن قدرت را به نفع مخالفان تغيير دهد.

مزارع مواد مخدر در شمال غرب ایران
روزنامه خراسان: برخی نهادهای مسئول از عدم تحرك و پیگیری های مدیران محلی برای نابودی مزارع بزرگ كشت شاهدانه در مناطق صعب العبور شمال غرب كشور گلایه كرده اند. گفته می شود دهها هكتار زمین در نقاط مختلف به این امر اختصاص یافته است.
مرگ يکنفر از هر 100 بيمار بدليل خطای پزشکی
رييس بيمارستان اميراعلم با بيان اينکه مشکلات سازماني علت اصلي بروز خطاهاي پزشکي در کشور است، گفت: در حال حاضر به ازاي هر 100 تا 150 بيمار بستري شده در بيمارستانها، يک بيمار به دليل خطاي پزشکي جان خود را از دست مي دهد....
ابعاد تازه از بزرگ‌ ترين اختلاس بانكی
روزنامه اعتماد: اين اختلاس نجومي است. 30 ‌هزار ميليارد ريال معادل با سه ميليارد دلار. اين آمار ركورد اختلاس در تاريخ ايران را شكسته است. در حالي كه بانك مركزي از توقف صدور پروانه يك بانك خصوصي خبر مي‌دهد، مالك اصلي بانك به اتهام اختلاس سه هزار ميليارد توماني از بانك صادرات ايران دستگير شده است.
گفته مي‌شود «الف. خ» مالك ده‌ها شركت و موسسه اقتصادي زنجيره‌يي و تو در تو است كه با استفاده از شگرد خاصي اقدام به اختلاس از بانك صادرات كرده است. هرچند تاكنون واژه اختلاس در بانك صادرات اذهان را به عدد 123 ميليارد تومان پيوند مي‌داد، اما اينك وقوع اختلاس در اين سطح و ابعاد در اين بانك جاي شگفتي و سوال‌هاي بسيار دارد. در مقايسه اين پرونده و پرونده اختلاس 123 ميليارد توماني در سال 1374 كه در بانك صادرات اتفاق افتاد و در جريان آن يك نفر نيز به اعدام محكوم شد، صالح نيكبخت به عنوان وكيل مدافع بانك صادرات در آن زمان مي‌گويد: «سال 74 و در جريان اختلاس از بانك صادرات، مبلغ 123 ميليارد تومان از حساب‌هاي بانك صادرات از سرفصل چك‌هاي رمزدار برداشت شده و سپس در فاصله سه تا پنج روز اين پول‌ها به بانك برگشت داده شده بود و در زمان كشف آن فقط شش ميليارد و 600 ميليون آن وجه بازگشت نيافته بود.»....
شرکتهای روسی آسیب زیادی به مردم ایران زده اند
خبرگزاری مهر: سفیر ایران در روسیه ضمن انتقاد از تاخیر شرکت گازپروم روسیه در توسعه ذخایر نفت و گاز ایران بر طبق قراردادهای منعقده، این تاخیر را آسیبی بر مردم ایران دانست.
به گزارش مسکو تایمز، "محمودرضا سجادی" گفت: شرکت نفتی گازپروم توسعه میدان گازی آذر را برای تقریباً دو سال از زمان امضای توافق اولیه با شرکت ملی نفت ایران در نوامبر سال 2009 به تاخیر انداخته است.
سجادی که در یک کنفرانس خبری صحبت می کرد، افزود: شرکت های روسی خسارت زیادی را بر مردم ایران وارد کرده اند و من پیشتر به مقام های روسیه درباره خطرات این رویکرد اطلاع داده ام.....
کابوس رژیم؛ دچار شدن اسد به سرنوشت قذافی
رادیو فرانسه: محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری اسلامی، چهارشنبه شب، در گفتگو با شبکه تلویزیونی المنار، شبکه رسانه ای حزب الله لبنان گفت : مردم و دولت سوریه باید تلاش کنند در کنار هم ، "بدور از خشونت" و "با تفاهم"، با گفتگو، مشکلات را برطرف نمایند.
احمدی نژاد در این گفتگو در پاسخ به پرسشی در خصوص بحران در سوریه و تلاش غربی ها برای وقوع درگیری در این کشور گفت: "آرزوی غربی ها این است که همان اتفاقی که در لیبی رخ داد در آنجا هم بیفتد".
احمدی نژاد با متهم کردن کشورهای غربی به ایجاد بحران در کشورهای خاورمیانه خاطرنشان کرد: غربی ها "هیچگاه به فکر حل مشکل در لیبی نبودند" و تنها "پول، نفت و سلطه سیاسی" برای آنها اهمیت دارد.
احمدی نژاد گفت: نباید اجازه داد که غربی ها بر منطقه مسلط شوند و اگر مشکلی در کشوری وجود دارد، مردم و مسئولین آن باید با گفتگو و تفاهم و با راه حل انسانی مشکلات را برطرف کنند.
احمدی نژاد با اشاره به عملات نظامی کشورهای غربی گفت: غربی ها برای هیچ کس اصلاحات، آبادانی و عزت نخواهند آورد، آنها صرفا به دنبال حرکت های مردمی منطقه هستند و برای این کار حتی به اقدامات نظامی نیز متوسل می شوند.
احمدی نژاد در این گفتگو دولتهای منطقه را به قبول آزادی، عدالت و حق انتخاب ملت های خویش دعوت کرد و از آنان خواست تا به کشورهای غربی اجازه ندهند تا در امور کشورشان دخالت کنند....
کمپین بین‌المللی حقوق بشر: حرفه وکالت زیر تازیانه قوه قضائیه
راديو فردا 26 اوت. کمپين بين‌المللی حقوق بشر در ايران با انتشار بيانيه‌ای از کانون بين‌المللی وکلا و گزارشگر ويژۀ سازمان ملل متحد در حوزه استقلال قضات و وکلا، خواست از وکلای ايرانی که از سوی قوه قضائيه جمهوری اسلامی تحت فشار هستند دفاع کنند.

کمپين می‌افزايد که ده‌ها وکيل در دو سال گذشته به دليل دفاع از زندانيان سياسی- عقيدتی يا دفاع از اهداف و ضوابط حقوق بشر مورد آزار واذيت قرار گرفته، تهديد، بازداشت، محاکمه و محکوم به زندان شده‌اند.

کمپین از نسرین ستوده، محمد سیف‌زاده، محمد اولیایی فرد و جاوید هوتن کیان به عنوان وکلایی نام برده است که به دلیل دفاع از حقوق بشر از سوی قوه قضائیه تحت فشار بوده و اذیت و آزار شده‌اند. شيرين عبادی نیز ليستی که نام ۴۱ نفر از اين وکلای مدافع حقوق بشر را شامل می‌شود در اختيار کمپين حقوق بشر قرار داده است.

در بيانيه اين گروه مدافع حقوق بشر آمده است که مروری بر آن چه وکلای ياد شده متحمل شده‌اند نشان می‌دهد که علي‌رغم حملات گسترده دستگاه قضايی و اطلاعاتی کشور به وکلا کانون وکلای مرکز تاکنون هيچ اقدامی برای دفاع از اعضای خويش نکرده است.

تمامی حقوقدانان و وکلايی که نام آنها در ليست ضميمه به چشم می‌خورد به دليل دفاع از زندانيان عقيدتی –سياسی و تلاش برای احيای حقوق آنان و احترام به اصول حقوق بشر و حاکميت قانون هدف قرار گرفته‌اند.

قوۀ قضايیۀ ايران ۱۱ تن از اين افراد را به حبس‌هايی که بعضا تا ۱۱ سال بوده محکوم کرده است. سخنگوی کمپين، هادی قائمی، با اشاره به شرايطی که قوه قضاييه برای وکلای حقوق بشر ايجاد کرده است گفت: «در واقع قوۀ قضائیۀ ايران ارائه هر نوع خدمات حقوقی مرتبط به حقوق بشر را جرم می‌داند.»

شیرین عبادی تیرماه گذشته در این باره به رادیوفردا گفته بود که متاسفانه وکلا از استقلال کافی برای دفاع از موکلين‌شان برخوردار نيستند.

«تاکنون تعدادی از وکلا به خاطر حرفه خود، يعنی دفاع از متهمان سياسی – عقيدتی، به زندان رفته‌اند. از آن جمله می‌توانم به آقای زرافشان اشاره کنم، آقای اوليايی فرد، و خود من که در همين ارتباط زندان بوده‌ام. در حال حاضر هم آقای سيف‌زاده، خانم نسرين ستوده، آقای قاسم شعله‌سعدی، آقای حسن يونسی، و چند نفر ديگر هم در زندان هستند. وضعيت وکلا در ايران بسيار نامناسب است.»

تهران کوهنوردان آمريکائی را برای چانه زدن نگاه داشته است؟

صداي آمريكا 26 اوت. نيويورک تايمز در سرمقاله ای زير عنوان "شين بائر و جاشوا فتال را آزاد کنيد" می نويسد شين بائر و جاشوا فتال ۷۵۵ روز را در زندان ظالمانه اوين تهران گذرانده اند. آنان حتی نبايد دستگيرمی شدند چه رسد به اينکه برای مدتی اين چنين طولانی محبوس نگاه داشته شوند.

اکنون که جهان اسلام ماه مبارک رمضان را برگزار می کند، مقامات ايران بهتر است با ابراز شفقت و ادای احترامی واقعی به عدالت، اجازه دهند آنان به خانه هايشان بازگردند.

مقامات ارشد ايران بارها اين انتظار را بوجود آورده اند که اين دو مرد به زودی آزاد می شوند. دو هفته پيش علی اکبر صالحی وزير امورخارجه گفته بود اميدوار است محاکمه آنان به گونه ای پيش برود که منجر به آزاديشان بشود. اما روز شنبه، در پی محاکمه ای نمايشی، مقامات قضائی به ناحق اين دو آمريکائی را به هشت سال حبس برای ورود غيرقانونی و جاسوسی محکوم کردند.

سارا شورد، نامزد آقای بائر، که ۱۴ ماه در حبس بود تا آزاد شد، می گويد عبور آنان از يک ناحيه مرزی عراق، که فاقد علائمی مشخص بود، تصادفی و آنهم صرفا به سبب اشارات يک مرزبان انجام گرفت که از آنان خواسته بود پيش او بروند. در مورد اتهام جاسوسی نيز ايران هيچ مدرکی ارائه نداده است که ثابت کننده چنين ادعائی باشد.

هنگامی که خانم شورد در سپتامبر گذشته به دلائل پزشکی و سپردن وثيقه ای ۵۰۰ هزار دلاری آزاد شد ما با قيد احتياط اميدوار بوديم که تهران ممکن است در جستجوی راهی برای پايان دادن به اين ماجرای ظالمانه و گمراه کننده باشد. رهبران ايران مدعی اند پرونده دست قوه قضائيه است و قوه قضائيه قوه ای مستقل است. اما شکی نيست که از اين قوه برای مقاصدی سياسی سوء استفاده می شود.

خصومت ميان واشنگتن و تهران مسلما عاملی اثر گذار است و رهبران ايران ممکن است اميدوار باشند که از اين دو مرد به عنوان ابزاری برای چانه زدن های بعدی استفاده کنند. در همين حال بنظر می رسد اين پرونده در يک جنگ داخلی شديد ميان جناح های مختلف در کادر رهبری ايران گير کرده باشد که رو بروز بر عدم کارآئی دولت می افزايد. اما آيت الله علی خامنه ای، رهبر ارشد، اين قدرت را دارد که آنان را آزاد کند.

بهانه ای مشروع وجود ندارد که چنين اقدامی انجام نگيرد. آقای بائر و آقای فتال بايد فورا آزاد شوند.

روسيه از تصميم ايران برای شکايت درباره موشک‌های اس‌۳۰۰ ابراز شگفتی کرد
راديو فردا 26 اوت. الکساندر لوکاشویچ، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، روز پنجشنبه از تصمیم ایران برای شکایت از روسیه به دادگاه بین المللی در مورد تحویل ندادن موشک‌های «اس-۳۰۰» به جمهوری اسلامی، «ابراز شگفتی» کرده است.

محمود رضا سجادی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو روز چهارشنبه گفته بود، تهران به دلیل اینکه روسیه قرار داد فروش موشک‌های «اس ۳۰۰» را اجرا نکرده از این کشور شکایت خواهد کرد، تا مسکو مجبور شود این موشک‌ها را به ایران تحویل دهد.

به گزارش ریانووستی، محمود رضا سجادی گفته بود، ایران در حدود شش ماه پیش این شکایت را به دادگاه بین المللی کیفری ارائه کرده است و امیدوار است که دادگاه اعلام کند که تحویل «اس-۳۰۰» به ایران نقض مفاد قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد نیست.

به گزارش اینترفکس، الکساندر لوکاشویچ با اشاره به اینکه اظهارات مقامات ایران در این خصوص مورد بررسی قرار می‌گیرد، گفت: «با توجه به روابط دوستانه و قدیمی دو کشور، جای شگفتی دارد که چرا ایران این روش را پیش گرفته‌ است.»

الکساندر لوکاشویچ اضافه کرد: «اجرای قرارداد مورد نظر توسط روسیه با توجه به قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل غیر ممکن است.»

مقامات روسیه می‌گویند، در قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد، چهارمین قطعنامه تحریمی علیه ایران که در ژوئن سال ۲۰۱۰ به تصویب رسید، محدودیت‌هایی برای فروش سلاح‌های نظامی متعارف به ایران در نظر گرفته شده است.

در همین زمینه، در ماه سپتامبر (مهرماه) سال گذشته، دمیتری مدودف، رییس جمهوری روسیه، اعلام کرد که مسکو با استناد به قطعنامه ۱۹۲۹ علیه تهران، تحویل موشک‌های زمین به هوای اس ۳۰۰ به ایران را متوقف کرده است.

به گزارش «راشا تودی» آناتولی ایساکین، رییس شرکت دولتی صادرات تسلیحات روسبورون اکسپورت، روز شنبه بیستم ماه اوت سال جاری، گفته بود، در صورت لغو قطعنامه شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی، امکان از سرگیری صدور اسلحه به ایران وجود دارد.

طبق این گزارش، راه سومی هم وجود دارد و آن فروش موشک‌های اس ۳۰۰ به ونزوئلا و سپس انتقال آنها به ایران است، ولی به دلیل پیچیدگی این سامانه موشکی، مساله تامین و نگهداری آن مشکل‌ساز خواهد شد. روسیه و ایران در سال ۲۰۰۵ قرارداد ۸۰۰ میلیون دلاری برای فروش موشک‌های اس ۳۰۰ به جمهوری اسلامی امضا کردند.

اما مخالفت برخی از کشور‌ها به ویژه آمریکا و اسرائیل باعث شده بود تا روسیه تحویل این موشک‌ها را به تاخیر بیندازد و در ‌‌نهایت پس از تصویب قطعنامه ۱۹۲۹ از اجرای این قرار داد سرباز بزند. به دنبال مخالفت رییس جمهوری روسیه با فروش موشک‌های اس -۳۰۰ به ایران، مقامات مسکو اعلام کردند که پیش پرداخت این قرارداد را به ایران باز می‌گردانند.

اما مقامات ایران از این رویکرد روسیه انتقاد کردند و وزیر دفاع ایران، سال گذشته، از اقدامات حقوقی برای دریافت غرامت از روسیه خبر داده بود.

احمد وحیدی، وزیر دفاع ایران، در اول آبان ماه سال گذشته گفته بود: «هم‌اکنون در حال طی کردن مراحل حقوقی دریافت غرامت از روسیه هستیم.» سامانه دفاعی اس – ۳۰۰ قادر است تا شعاع ۱۵۰ کیلومتری با شناسایی و رهگیری موشک‌های بالستیک، کروز و هواپیماهای پروازی آنها را مورد هدف قرار داده و منهدم کند.
احمدی‌نژاد: تشکیل فلسطین مستقل اولین گام برای آزادسازی کامل است
راديو فردا 26 اوت. محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در سخنرانی خود به مناسبت مراسم «روز قدس» در ایران، گفت که «همه باید توجه کنند تشکیل کشور مستقل فلسطینی اولین گام است و نه آخرین گام.»

به گزارش خبرگزاری‌های داخلی ایران، وی اظهار داشت که فلسطینی‌ها باید «کشور فلسطین را تاسیس و یک گام جلو بردارند» ولی افزود که «به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی نقطه نهایی هدف نیست بلکه گام اول است و گامی به جلو در جهت هدف آزادسازی همه سرزمین فلسطین است که در این راه باید همه مراقب باشند.»

محمود احمدی‌نژاد پیش از این همواره مخالفت صریح خود را با طرح ایجاد دو دولت مستقل اسرائیلی و فلسطینی در منطقه اعلام کرده‌بود ولی گفته‌بود در صورتی که این طرح «مقدمه محو کشور اسرائیل باشد» ایران از آن استقبال خواهد کرد.

با تحولات اخیری که در زمینه طرح برپایی کشور مستقل فلسطینی در جریان است محمود احمدی‌نژاد ظاهراً روز جمعه از ابراز مخالفت شدید با این طرح خودداری کرده و تنها نظراتی در این رابطه ابراز کرده‌است.

وی در جریان سخنرانی «روز قدس» در تهران که با راهپیمایی ده‌ها هزار نفره همراه بود افزود: «ملت و مقاومت فلسطینی باید توجه داشته باشند که مبادا فقط به یک دولت ضعیف کم‌اقتدار و اختیار آن هم در قطعه ناچیزی از سرزمین فلسطین بسنده کنند.»

وی هم‌چنین نسبت به آنچه «مستهلک و تخلیه شدن اراده انقلابی مردم منطقه» و وارد شدن مقاومت به «یک دوره مذاکره طولانی و فرسایشی» نامید هشدار داد.
فلسطینی‌ها قرار است درخواست خود برای تشکیل کشور مستقل را روز بیستم سپتامبر در جریان ۶۶امین نشست مجمع عمومی سازمان ملل رسماً به بان گی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد ارائه کنند.

اسرائیل و ایالات متحده با اعلام اینکه راهکار صحیح را برقراری مذاکرات می‌دانند، با این اقدام فلسطینی‌ها مخالفت کرده‌اند و آمریکا از قصد خود برای وتوی این درخواست در مجمع عمومی سخن گفته‌است.

اما مقام‌های فلسطینی می‌گویند که چین قصد دارد در نشست ماه آینده شورای امنیت به درخواست تشکیل کشور فلسطین رأی مثبت دهد.

رئیس جمهوری ایران در ادامه سخنرانی روز جمعه خود خطاب به ملت‌ها و دولت‌های منطقه گفت: «باید مراقب باشید، آزادی، عدالت، انتخاب آزاد و تعیین سرنوشت حق قطعی همه ملت‌ها از جمله ملت‌های خاورمیانه و شمال آفریقا است.»

وی خطاب به دولت‌ها گفت که «دیگر نمی‌توان با روش‌های گذشته و غیرمردمی بر مردم حکومت کرد» و اضافه کرد: «دولتی که با مردمش رابطه خوبی ندارد، از مردمش جداست، عدالت و آزادی را از مردم خود دریغ می‌کند، شانس بقا و ادامه حیات ندارد.»

اظهارات محمود احمدی‌نژاد در مورد آینده فلسطین و منطقه در حالی بیان می‌شود که تشکیلات خودگردان فلسطین پیش از این گفته‌بود «احمدی‌نژاد، جاعل رأی ملت، حق اظهار نظر درمورد رهبری منتخب ملت فلسطین را ندارد.»

نبیل ابو رودینه، سخنگوی نهاد ریاست جمهوری تشکیلات خودگردان فلسطینی پیش از این با صدور بیانیه‌ای گفته‌بود که احمدی‌نژاد «منتخب واقعی مردم ایران نیست، کسی است که نتیجه انتخابات را جعل کرده و با دروغ و فساد در قدرت مانده، و چنین فردی حق ندارد که درباره فلسطین، رئیس جمهوری برگزیده ملت فلسطین و نمایندگان آن سخن بگوید».
رئیس جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود در مورد مسائل منطقه گفت: «این بد است که یک دولت عربی برای ایجاد درگیری در کشور دیگری اسلحه بفرستد. این بد است که پول و ثروت یک کشور به اسلحه تبدیل شود و در کشور دیگری علیه مسلمانان از آن استفاده شود.»

اظهارات محمود احمدی‌نژاد در حالی است که کشورهای غربی دولت وی را متهم می‌کنند که برای سرکوب معترضان در سوریه به آن کشور اسلحه ارسال می‌کند.

درخواست دوباره برای «محو اسرائیل»

محمود احمدی‌نژاد در بخش‌های دیگری از سخنرانی روز جمعه خود بار دیگر هولوکاست را «افسانه» و «دروغ» خواند و دولت اسرائیل را «محور وحدت همه دزدها و جتایتکاران عالم» نامید و خواستار «محو» کشور اسرائیل شد.

وی اساس موجودیت اسرائیل را «برای چپاول، کشتن و ریشه‌کن کردن» دانست، حیات آن کشور را «ننگین» و «همه مقدمات تاسیس اسرائیل را «مبتنی بر دروغ و فریبکاری» نامید.

محمود احمدی‌نژاد اظهار داشت: «در همه جای دنیا حتی در اروپا و آمریکا توده‌های مردم در بدترین شرایط اقتصادی از جیب خود هزینه‌های نگهداری از این حاکمیت ضد انسانی را می‌پردازند.» رئیس جمهور ایران در ادامه سخنان خود در باره «روز قدس» گفت که این مناسبت «مبدأ تحولات عظیم در منطقه و جهان شد و همه طراحی‌های مستکبران و نظام سلطه را در هم کوبید.»

جمهوری اسلامی ایران از نخستین سال‌های روی کار آمدن خود آخرین جمعه ماه رمضان را «روز قدس» نامیده و تظاهرات گسترده دولتی را در تهران و همه شهرهای ایران برای بیان مخالفت خود با اسرائیل برگزار می‌کند.

تظاهرات در ميدان تحرير بغداد براي محاكمه فاسدين و ايجاد زمينه كار و بهبود وضعيت خدماتي
تلويزيون الشرقيه نيوز4/6/90: «امروز جمعه بار ديگر تظاهرات در ميدان تحرير بغداد براي محاكمه فاسدين و ايجاد زمينه كار و بهبود وضعيت خدماتي برگزار شد. تظاهر كنندگان خواستار توقف تجاوزات كشورهاي همسايه و درخواست از دولت براي حفظ امنيت و حاكميت عراق شدند. لازم به ذكر است كه بغداد و ديگر شهرهاي عراق از 25 فوريه گذشته تا كنون هر روز جمعه شاهد تظاهرات هاي خواستار بهبود اوضاع عمومي كشور مي باشد».

اهالي هنديه بابل با برگزاري تظاهراتي به وضعيت بد خدماتي و معيشتي اعتراض كردند
تلويزيون الشرقيه نيوز 4/6/90: «دهها تن از اهالي بخش هنديه واقع در شمال استان بابل با برگزاري تظاهراتي در برابر شوراي شهر به وضعيت بد خدماتي و معيشتي مردم در اين بخش اعتراض كردند. تظاهر كنندگان تهديد كردند در صورتي كه دولت به خواسته هاي آنها از جمله ايجاد زمينه كار براي فارغ التحصيلان جوان و از بين بردن مظاهر فساد اداري و مالي پاسخ ندهد، دست به تحصن نامحدود خواهند زد. . .

سيستاني در اعتراض به شكست دولت در بهبود وضعيت خدمات با رهبران سياسي ملاقات نخواهد كرد
تلويزيون الشرقيه نيوز 4/6/90: «در نجف اعلام شد كه مرجعيت ديني سيد علي سيستاني در اعتراض به شكست دولت در بهبود وضعيت خدمات اساسي و پايان دادن به فساد با رهبران سياسي ملاقات نخواهد كرد. رويتر به نقل از منابع سياسي و ديني گفت سيد سيستاني از ديدار با دهها تن از سياسيون طي هفته هاي اخير از جمله نوري المالكي نخست وزير و ابراهيم جعفري رئيس اتحاد ملي خودداري نموده است. يك روحاني در دفتر سيد سيستاني گفت از نيمه ماه ژوئن گذشته تا كنون مرجعيت عالي ديني نجف هيچ سياسي عراقي و يا مقام دولتي را به حضور نپذيرفته است چرا كه آنها به توصيات و نصيحتهاي مرجعيت ديني در مورد وضعيت مردم گوش فرا نمي دهند. اين روحاني اضافه كرد كه ديگر مراجع مثل اسحاق الفياض و بشير النجيفي و محمد سعيد الحكيم ممكن است در اين تحريم به سيد سيستاني بپيوندند».

عراق سفير ترکيه را براي خاتمه دادن به حملات هوايي احضار کرد
خبرگزاري فرانسه 3/6/90: «يک بيانيه مشاهده شده وزارت‌خارجه عراق در روز پنجشنبه مي‌گويد، عراق سفير ترکيه را احضار کرد تا درخواست نمايد سريعا به حملات هوايي آنکارا عليه شورشيان کرد مستقر در شمال عراق پايان دهد.
اين اعتراض رسمي روز چهارشنبه توسط محمدجواد الدورکي معاون وزير خارجه در ملاقات با سفير ترکيه صورت گرفت.
اين بيانيه مي‌گويد: ”دورکي نماينده ترکيه را نسبت به اعتراض دولت عراق به‌خاطر نقض حاکميت عراق و بمباران مناطق مرزي و هدف قراردادن شهروندان بيگناه آگاه کرد و خواستار توقف سريع اين عملياتها شد“.
در اين بيانيه آمده: ”به اين سفير يک يادداشت اعتراضي در اين رابطه داده شد“. . . ».

افراد مسلح ناشناس مسئول دفتر حزب الدعوه جبله بابل را ترور كردند
تلويزيون الشرقيه نيوز 4/6/90: «افراد مسلح ناشناس مسئول دفتر حزب الدعوه در بخش جبله واقع در شمال استان بابل را ترور كردند. يك منبع امنيتي گفت تعدادي افراد مسلح به خودروي حامل ثامر عبيد مسئول دفتر حزب الدعوه در بخش جبله و شماري از اعضاي خانواده اش در منطقه راشديه حمله نمودند كه منجر به كشته شدن وي و زخمي شدن شديد دو تن از اعضاي خانواده اش گرديد».

پارلمان كردستان از دولت خواست تا با دادگاههاي بين المللي پيرامون نقض حاكميت خاك كردستان عراق از سوي تركيه و ايران تماس برقرار كند
تلويزيون الشرقيه نيوز 4/6/90: «پارلمان كردستان از دولت مركزي در بغداد خواست تا با دادگاههاي بين المللي به منظور اتخاذ تصميم بين المللي پيرامون نقض حاكميت خاك كردستان عراق از سوي تركيه و ايران تماس برقرار كند. پارلمان كردستان در پايان يك جلسه فوق العاده خواستار از ميان برداشتن هرگونه مقر نظامي و اطلاعاتي در خاك كردستان و محترم شمردن حاكميت آن شد. پارلمان كردستان در بيانيه خود از دولت منطقه كردستان خواست تا در صورت استمرار تهاجمات از سوي كشورهاي همسايه، در روابط و سياستهاي منطقه اي خود تجديد نظر كند».

دهها تن در ميدان تحرير بغداد در اعتراض به حمله و تجاوز كشورهاي همسايه عليه عراق دست به تظاهرات زدند
تلويزيون العراقيه 4/6/90: «صبح امروز دهها تن از مردم در ميدان تحرير در مركز بغداد در اعتراض به حمله و تجاوز كشورهاي همسايه عليه عراق دست به تظاهرات زدند. تظاهركنندگان خواستار توقف بمباران مناطق مرزي كردستان توسط ايران و تركيه گرديده و همچنين خواستار متوقف شدن پروژه بندر مبارك كويت شدند. تظاهركنندگان پلاكاردهايي حمل ميكردند كه در آن خواستار اقدام سريع و فوري دولت براي متوقف كردن اين تجاوزات شده بودند. از طرف ديگر نيروهاي امنيتي طي اقدامات شديدي جهت حفاظت از تظاهر كنندگان راههاي منتهي به ميدان تحرير را بسته بودند».

بيانيه مطبوعاتي ظافر العاني
خبرگزاري اخبار عراق 4/6/90: «بيانيه مطبوعاتي ـ دكتر ظافر العاني از رهبران العراقيه طي بيانيه اي تأسف خويش در مورد وفات آقاي محسن انصاري، از ساكنان كمپ اشرف كه در نتيجه مانع تراشي هاي نيروهاي مالكي در دسترسي به پزشكان متخصص و خدمات پزشكي بوقوع پيوست را ابراز داشت. متن بيانيه بشرح زير است:
برادرم محسن انصاري ستاره ديگري است كه كهكشان شهداء را مزين كرد. كهكشاني كه تعداد قافله شهدايش، بدليل سركوبي كه از سوي دولت استبدادي ولي فقيه و همچنين از سوي مزدورانش در عراق در معرضش قرار دارد، افزايش يافته است.
محسن انصاري قرباني استبداد و سركوب آزادي هاست. شهادت محسن انصاري بار ديگر ميزان وحشيگري رژيم تهران و مزدورانش را به جهانيان نشان داد، شهادت محسن انصاري نفرت خلق ها و دولت هايي كه دوستدار آزادي و عدالت هستند را نسبت به رژيم سركوبگر تهران و مزدورانش در عراق بيشتر كرد، در زماني كه محسن و ساير برادرانش را از حق شان در دستيابي به دارو و معالجه منع كردند. از اينرو بر جهان است كه در قبال اين جنايتها ساكت ننشيند. زيرا كه جناياتي محكوم كردني هستند. جناياتي كه موجب مرگ تدريجي همراه با درد و عذاب مي شوند. . .
اشرفي ها دوستان عراقيان هستند و لذا ما به آنها سمپاتي داريم و خواسته هاي عادلانه آنها و حق شان براي زيستن در شرايط انساني كه شايسته اش هستند را تأييد كرده و معتقديم كه اين حق آنهاست كه از سوي موضعگيري هاي ملي و روشن در قبال رژيم استبدادي حاكم بر تهران پشتيباني شوند. دكتر ظافر العاني، از سران العراقيه و دبيركل آينده ملي».

عضو ليست العراقيه خواهان کشف حقايق در کمپ اشرف شد
خبرگزاري اخبار عراق - واع 4/6/90: «عضو ليست العراقيه سازمانهاي انساني بين‌المللي و عراقي را براي کشف حقايق در کمپ اشرف فراخواند و بر ضرورت افشاي وضعيت انساني اين کمپ تأکيد کرد.
خانم پارلمانتر ناهده الدايني عضو ليست العراقيه در يک اظهارنظر ويژه گفت: ”مسئوليت انساني ايجاب مي‌کند، تا از سازمانهاي انساني بين‌المللي خواستار توجه به پناهندگان در کمپ اشرف و عدم کوتاهي در رابطه با آنها بشويم، چرا که آنها طبق قانون بين‌المللي پناهنده مي‌باشند“.
وي افزود: ”شرايط فعلي ايجاب مي‌کند که يک کميته حقيقت‌ياب براي کمپ اشرف تشکيل شود، چرا که ساکنان اشرف در معرض انواع فشارها، علاوه بر محروم کردنشان از حقوق انساني مانند غذا، دارو و سوخت مي‌باشند“. . . ».

اطلاعيه كميته وكلاي عراق براي دفاع از حقوق پناهندگان
خبرگزاري اخبار عراق - واع 4/6/90: «با کمال تأسف مطلع شديم که يک اشرفي ديگر به‌دليل کارشکنيهاي نيروهاي محاصره کننده اشرف و به‌دليل در دسترس نبودن خدمات پزشکي مناسب درگذشت. . .
درطي مدتي که محاصره ظالمانه توسط کميته سرکوب نخست‌وزيري با استفاده از نيروهاي ارتش عراق بر اشرف اعمال مي‌شود حداقل 6تن از مجروحين حمله خونين نيروهاي دولتي به اشرف و نيز 4نفر ديگر ازبيماران بعلت ممانعتها و کارشکني هاي اين کميته فوت نموده‌اند. . .
ما ازجامعه بين‌المللي و مشخصا از سازمان ملل مي‌خواهيم که بادخالت خود به اين محاصره ظالمانه پايان داده و ترتيب اعزام بيماران صعب‌العلاج را به کشورهاي اروپائي براي معالجه بدهد».

تجمع همياري از مجروحين اشرف خواستار ورود سوخت و مواد پزشکي براي نجات مجروحين اشرف شد
سايت ملف 4/6/90: «تجمع همياري مجروحين اشرف از سازمانهاي حقوقي و انساني خواستار دخالت فوري و فشار عليه دولت عراق براي ورود سوخت و مواد پزشکي لازم براي نجات جان مجروحين و بيماران در اردوگاه اشرف گرديد. و تجمع در اطلاعيه تأسف خودش را از وفات آقاي محسن انصاري از ساکنان اردوگاه اشرف وزنداني سابق سياسي در صبح پنجشنبه 18 اوت ابراز کرد. . . ».

سميع خريس شوراي حقوق‌بشر را به برعهده گرفتن مسأله کمپ اشرف دعوت مي‌کند
سايت ملف 4/6/90: «سميع خريس رئيس کميته حقوق‌بشر اتحاديه وکلاي عرب بر ضرورت به‌عهده گرفتن مسأله کمپ اشرف توسط شوراي حقوق‌بشر در ژنو تأکيد کرد و خاطرنشان ساخت که کنوانسيونهاي ژنو از حقوق ساکنان کمپ به‌صورت روشن و آشکاري حمايت مي‌کنند.
و در اظهاراتي به الملف نت گفت که مسأله اشرف با حضور آنها به‌عنوان پناهنده در عراق شروع شد به‌طوري‌که قوانين بين‌المللي رابطه پناهندگان و کشوري که در آن‌جا ساکن هستند را طي متني که شامل حقوق مشروع آنها است تعريف و تاييدکرده است.
و توجه داد که احترام به اين قوانين از التزامات دولت عراق بشمار مي‌آيد. درحاليکه عراق تحت اشغال است از التزامات اشغالگر است که از حقوق اين پناهندگان حمايت کند.
خريس بر ضرورت اقدامات بين‌المللي براي فشار بر دولت عراق براي اين‌که محاصره ظالمانه و جلوگيري از نيازهاي پايه‌اي کمپ از غذا، آب، برق، سوخت و دارو را که چند سال است اعمال کرده متوقف نمايد. . . ».

ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved