ایده "تدفین شهدا در دانشگاه ها" را علی لاریجانی داده است

تاریخ درج خبر -1390:06:06
به گفته سردار باقرزاده ایده جنجالی تدفین کشته شدگان جنگ ۸ ساله ایران و عراق در دانشگاه های کشور که از سال ۸۰ اجرایی شد، برای اولین بار توسط علی لاریجانی رئیس وقت سازمان صدا و سیما ارائه شده است.

به گزارش دانشجونیوز، خبرگزاری مهر نوشته است که سردار باقرزاده رئیس بنیاد "حفظ آثار و نشر ارز‌ش‌های دفاع مقدس" در آستانه هفتم تیر ماه ۸۷ یعنی در آستانه فرا رسیدن روز خاکسپاری "شهدای گمنام" در مجلس شورای شورای اسلامی، ناگفته هایی از یک گفتگوی اتفاقی با علی لاریجانی که در سال ۸۰ صورت گرفته را منتشر کرد که بازخوانی آن سابقه "تدفین شهدا در دانشگاهها" را روشن می کند.

سردار باقرزاده و علی لاریجانی یک روز در سال ۸۰ هنگام کوهنوردی در ارتفاعات کلکچال تهران به یکدیگر برخورد کرده و درباره تدفین "شهدای گمنام" صحبت هایی می کنند. لاریجانی که آن زمان ریس صدا و سیما بود به سردار باقرزاده می گوید: خوب است اگر بتوانید دانشگاه‌ها را برای تدفین "پیکر پاک شهدا" اولویت دهید.

سردار باقرزاده نیزدر حالی که صدا و سیما را "دانشگاه ملی" می نامد، بلافاصله آمادگی علی لاریجانی برای تدفین "شهدا" در محوطه سازمان صدا و سیما را جویا می شود که با استقبال لاریجانی مواجه می شود. رئیس وقت سازمان صدا و سیما حتی جلوی سالن اجلاس سازمان صدا و سیما را برای محل خاکسپاری "شهدای گمنام" پیشنهاد می کند.

بدین ترتیب تدفین کشته شدگان جنگ ایران و عراق در دانشگاهها از سال ۸۰ بر اساس ایده علی لاریجانی و با عزم بنیاد "حفظ آثار و نشر ارز‌ش‌های دفاع مقدس" به عنوان متولی این امر و بر اساس درخواست مدیران دانشگاهها و تشکلهای وابسته به بسیج دانشجویی آغاز شد. دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اولین دانشگاهی است که میزبان "شهدای گمنام" شد. واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی نیز پس از اینکه باب تدفین "شهدا" در دانشگاهها باز شد حتی از دانشگاههای دولتی نیز پیشی گرفتند و در زمینه این اقدام پیشگام شدند.

به گزارش مهر، تدفین "شهدا" در دانشگاههای دولتی از سال ۸۴ سرعت گرفت تا جایی که تا پایان سال ۸۷ خاکسپاری در ۶۲ واحد دانشگاهی کشور انجام شد. بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی بنیاد "حفظ‌ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس" در آغاز سال ۸۸ تعداد ۶۰ دانشگاه از تمام استان‌های کشور "خواستار تدفین شهدای گمنام در محیط دانشگاه بوده اند."

آخرین دانشگاهی در تهران که آئین تشییع و تدفین در آن برگزار شد دانشگاه علامه طباطبایی بود. هفتم تیر ماه امسال ۲ "شهید گمنام" دوران جنگ و مربوط به "عملیات بیت المقدس"، منطقه شلمچه در دانشگاه علامه طباطبایی خاک شدند.

گفتنی است در طول سالیان اخیر بارها فعالین دانشجویی نسبت به "قبرستان کردن دانشگاه ها" هشدار داده اند. اعتراضاتی نیز نسبت به این گونه اقدام ها انجام شده است.
ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved