مجموعه خبر

تاریخ درج خبر -1390:06:07
«بازداشت دهها نفر در جریان مراسم افطار در تبریز »

راديو فردا 28 اوت. ۳۰ فعال مدنی در يک مراسم افطار در تبريز توسط ماموران امنيتی و انتظامی بازداشت شدند. به گزارش انجمن دفاع از زندانيان سياسی آذربايجانی در ايران، آداپ، بازداشت اين فعالان مدنی آذربايجانی روز چهارشنبه صورت گرفته است.

اين انجمن گفته است که بازداشت اين ۳۰ فعال مدنی آذربايجانی همزمان با انتشار فراخوان هايی در اعتراض به روند نابودی درياچه اروميه صورت گرفت.

بر اساس اين گزارش، در اين فراخوان ها از مردم دعوت شده بود که به آنچه «سياست حکومت ايران در نابودی محيط زيست آذربايجان و بی توجهی به وضعيت درياچه اروميه» ناميده شد، اعتراض کنند و تجمع هايی تشکيل دهند.

اين فراخوان ها پس از رد دو فوريت طرح نجات درياچه اروميه از سوی نمايندگان مجلس شورای اسلامی منتشر شده بودند.

عبدالله صدوقی، مرتضی عوض پور، مصطفی عوض پور، محمود فضلی، تقی سلحشور، يوسف سلحشور، جمشيد زارعی، مهدی مهاجر، عزيز پورولی، احمد عليزاده و تقی صوفيانی از جمله فعالان مدنی هستند که روز چهارشنبه در تبریز بازداشت شدند.

يکی از نزديکان بازداشت شدگان در گفت و گو با راديو فردا می گويد که بازداشت شدگان توانسته اند يک بار با خانواده خود تماس تلفنی داشته باشند و می افزايد: «آنها در اطلاعات مرکزی زندانی هستند».

وی به اين پرسش که دليل بازداشت اين فعالان مدنی چه بوده است، پاسخ می دهد که هنگام بازداشت، اتهام آنها اعلام نشده است، ولی پس از رای منفی مجلس به طرح آبرسانی به درياچه اروميه، اداره اطلاعات می گويد که بازداشت شدگان قصد داشته اند که در اين مورد دست به اعتراض بزنند.

روز پنجشنبه نيز در جريان بازی دو تيم تراکتور سازی و شهرداری تبريز در اين شهر تعداد زيادی از تماشاگران مسابقه، به آنچه که « بی توجهی مسئولان به وضعيت درياچه اروميه» ناميدند، اعتراض کردند.

در همين ارتباط، روابط عمومی انجمن دفاع از زندانيان سياسی آذربايجانی در ايران گزارش داد که حميد قربان عليزاده و بهنام عليزاده، دو تن از فعالان مدنی آذربايجانی، روز پنجشنبه در تبريز از طرف نيروهای امنيتی بازداشت شدند و از محل نگهداری آنها اطلاعی در دست نيست.

براساس اين گزارش، بازداشت شدگان با پخش بطری های آب در ميان مردم، از آنان می خواستند تا اعتراض شان را به بی توجهی دولت نسبت به خشکی درياچه اروميه و رد طرح دوفوريتی نجات درياچه اورميه از طرف مجلس ابراز کنند.

در ماه های اخير، هشدارهای زيادی نسبت به احتمال خشک شدن کامل درياچه اروميه داده شده است و در آخرين مورد، مدير کل سازمان حفاظت ازمحيط زيست استان آذربايجان غربی اعلام کرد که آب درياچه اروميه در برخی نقاط تا ۱۰ کيلومتر پس روی کرده و حاشيه های جنوبی آن به شوره زار تبديل شده است.اين مقام سازمان محيط زيست هشدار داد که با ادامه روند فعلی، درياچه اروميه خشک خواهد شد.

وی علت بروز بحران در درياچه اروميه را کاهش ميزان بارندگی و نيز استفاده بی‌رويه از آب‌های سطحی و زير زمينی اطراف اين درياچه در سال‌های اخير اعلام کرد.

در اين ارتباط، محمد باقر صدوق، معاون محيط طبيعی سازمان حفاظت محيط زيست، در اين باره گفته است: هم اکنون ۹۲ درصد از آب حوزه درياچه اروميه صرف فعاليت‌های کشاورزی، با راندمان ۳۰ تا ۴۰ درصد می‌شود.

اين در حالی است که به گفته شماری از کارشناسان محيط زيست، يکی از دلايل بروز وضعيت بحرانی در درياچه اروميه، ساخت سدهای متعدد بر روی رودهايی است که به اين درياچه منتهی می‌شوند. تاکنون حدود ۳۵ سد در مسير اين رودها ساخته شده و ۱۰ سد ديگر نيز در دست ساخت است.
قاچاق مواد مخدر؛ برادران قاچاقچی مسیر را عوض کردند, افزایش ترانزیت مواد مخدر از دریا
سایت خبرآنلاین: فرمانده مرزبانی ناجا می‌گوید که به دنبال اجرای طرح انسداد مرزها و تمهیدات مرزبانی در مرزهای شرق کشور، مسیر ورود مواد مخدر به دریای عمان و خلیج‌فارس تغییر پیدا کرده است.
سردار حسین ذوالفقاری می‌گوید پس از انسداد مرزهای شرقی و سخت شدن ترانزیت مواد مخدر قاچاقچیان اقدام به ترانزیت مواد از طریق دریا کردند. طبق اطلاعات بدست آمده برخی از باندهای مافیایی اقدام به حمل مواد مخدر به دریا کرده و با استفاده از لنجهای حمل بار مواد مخدر را وارد کشور می‌کنند.
وی ادامه داد: فرماندهی دریابانی با دقت بیشتری در دریا از ورود مواد مخدر جلوگیری می‌کند. و البته محموله‌هایی نیز در دریا کشف شده است. هم اکنون نیروهای دریابانی به صورت 24 ساعته اقدام به گشت‌زنی کرده و علاوه بر برخورد با کالای قاچاق از ورود مواد مخدر مخدر نیز به کشور جلوگیری می‌کنند.
با وجودی که هیچ‌گاه رسماً بیان نمی‌شود چه میزان مواد مخدر از خاک ایران به سمت اروپا، ترانزیت می‌‌‌شود، ولی میزان کشفیات این مواد، آمار مشخصی دارد.
رئیس پلیس ایران می‌گوید: "در پنج سال گذشته سهم ایران 60 درصد از ورود مواد مخدر تولیدی افغانستان بود، اکنون این مقدار به 30 درصد کاهش یافته است." به بیان دیگر از 12 هزار تن مواد مخدر تولید شده سالانه در افغانستان، بیش از 7 هزار تن از مرزهای ایران ترانزیت می‌شده که هم اکنون این میزان، نصف شده است.....
اختلاس و دزدی؛ هم قبلی‌ها پرونده دارند، هم جدیدی‌ها
پورمحمدي با تاييد اختلاس ميلياردي در استانداري تهران: هم قبلی‌ها پرونده دارند، هم جدیدی‌ها
ایسنا: رئیس سازمان بازرسی کل کشور در نشستی خبری در استان مرکزی به ارائه توضیحاتی درباره اختلاس در استانداری تهران، پیگیری وعده‌های دولت درخصوص ایجاد اشتغال، نگرانی‌ها در حوزه نظامات بانکی و رضایت‌بخش نبودن خودنظارتی در دستگاه‌ها پرداخت. حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی درخصوص اختلاس میلیاردی در استانداری تهران در پاسخ به خبرنگاری گفت:
بله، این پرونده درست است. پرونده‌های دیگری نیز هست که یکی از این پرونده‌ها در یکی از خبرنامه‌ها منتشر شده است. ما به مسئولان، نمایندگان و استانداری‌ها گزارش‌هایی منتقل می‌کنیم که یکی از مسئولان آن را به رسانه‌ها منعکس کرده است.
پورمحمدی در ادامه سؤال خبرنگار که گفته بود، «آیا این اختلاس در دوره استاندار جدید است یا قدیم؟» گفت: ما هم در زمان استانداری جدید پرونده داریم و هم در زمان استانداری قبلی. وی در ادامه سؤال همان خبرنگار که پرسید، «آیا پرونده زمان استانداری قبلی هم میلیاردی بود»، گفت: هم پرونده میلیاردی داریم و هم پرونده خرد. برخی استان‌های دیگر هم پرونده داشتیم که در حال رسیدگی است.
هیچ‌گاه زور و زندان در پيشرفت دين موثر نبوده است
ایسنا: آیت‌الله العظمی موسوی اردبیلی گفت: در طول تاریخ، پیشرفت دین با اخلاق خوب، نرم‌خویی، منطق و حکمت همراه بوده است و هیچ‌گاه خشونت، تندخویی، زور و زندان در پیشرفت دین موثر نبوده و انسان‎ها را نمازخوان نکرده است، بلکه نتیجه عکس داشته و موجب تنفر و بدبینی نسبت به دین بوده است....
جنگل‌های لرستان طی ۴۰ سال آینده از بین می‌روند
ایرنا: رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: تمامی عرصه‌های جنگلی این استان در صورت ادامه روند کنونی تخریب، طی ۴۰ سال آینده از بین می‌روند. متاسفأنه در حال حاضر در حوزه منابع طبیعی استان لرستان با مشکل جدی تخریب جنگلها مواجه هستیم.....
وزیر دفاع ایران از تولید داخلی الیاف تحریم‌شده کربن خبر داد
راديو فردا 28 اوت. وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران می‌گوید ایران خط تولید الیاف کربن راه‌اندازی کرده است. الیافی که به گفته احمد وحیدی از جمله اقلام تحریمی است و از آن می‌توان در ساخت سپر حرارتی موشک‌ها استفاده کرد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، احمد وحیدی، در مراسم افتتاح خط تولید این محصول به خبرنگاران گفت که تأمین الیاف کربن «به دلیل محدودیت‌های وضع شده از سوی دشمنان همواره با چالش‌های فراوان روبه‌رو بوده‌است» و افزود «نه تنها فروش فناوری تولید، بلکه محصول الیاف کربن نیز در فهرست اقلام تحریمی قرار دارد.»

الیاف کربن ماده‌ای بسیار قوی، سبک و انعطاف‌پذیر است که مقاومت زیادی در برابر گرما دارد و ایران پیش از این برای ساخت سانتریفوژهای پیشرفته‌تر، این ماده را از خارج از کشور وارد کرده‌است.
به گفته احمد وحیدی، از این ماده از جمله در ساخت قطعات بال و بدنه انواع هواپیماهای جنگی و تجاری و بدنه سلاح‌های سبک نیز استفاده می‌شود و جمهوری اسلامی دانش فنی تولید این ماده را «به صورت کاملاً مستقل از دارندگان معدودِ فناوری یاد شده در سطح جهان به دست آورده‌است.»

وزیر دفاع ایران در مراسم یادشده گفت که تأمین بومی این ماده «زمینه‌ساز ارتقای توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران خواهد شد» و «راه را بر تهدید دشمنان خواهد بست.»

روابط ایران و غرب در چند سال اخیر بر سر برنامه هسته‌ای تهران و فعالیت‌های موشکی‌اش به شدت دچار تنش بوده‌است. غرب، تهران را متهم می‌کند که با توسعه صنایع موشکی خود به دنبال سوار کردن کلاهک‌های هسته‌ای بر روی آنهاست.

ولی ایران این اتهام‌ها را رد کرده و می‌گوید که برنامه هسته‌ای‌اش اهداف «صلح‌جویانه» دارد و برنامه موشکی‌اش نیز با هدف بازدارندگی دنبال می‌شود.

تیرماه گذشته امیرعلی حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، از شلیک آزمایشی موشک‌های دوربرد ایران به سوی اهدافی در اقیانوس هند خبر داده و گفت که اگر جمهوری اسلامی مورد حمله قرار گیرد، به طور متقابل به ناوهای هواپیمابر آمریکا حمله خواهد کرد.

وی دو هفته پیش از آن در حاشیه یک رزمایش موشکی گفت که «موشک‌های ایران بر اساس اهداف آمریکا در منطقه و اسرائیل طراحی شده‌اند» و «اسرائیل از پایگاه‌های موشکی سمنان هم در تیررس ما است.»

یک روز پس از انجام رزمایش یادشده ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا ایران را متهم کرد که در جریان مانور نظامی ۱۰ روزه خود، موشک‌های بالستیک با توانایی حمل کلاهک هسته‌ای را نیز به صورت مخفیانه آزمایش کرده‌است. تهران این اتهام را رد کرده‌است.

تجلیل سردار نقدی از ورزشکارانی که «دل‌درد شجاعانه» گرفتند

راديو فردا 28 اوت. سکه‌های طلا برای دل‌دردهای شجاعانه! تناقضی که در ایران، صدای اعتراض برخی از چهره‌های اصول‌گرا را نیز درآورده است.
«شکم‌درد، آپاندیس، و دل‌پیچه‌های دروغین در محل رقابت‌ها به خاطر ترس از محرومیت؛ اعلام حمایت از فلسطین و حرکت شجاعانه در داخل ایران!»

در ایران و طی مراسمی رسمی، بار دیگر از ورزشکارانی که حاضر به انجام مسابقه با رقبای اسرائیلی خود نشده‌اند تجلیل به عمل آمد. یازدهمین همایش تجلیل از «ورزشکاران حامی فلسطین» در سالن همایش‌های بین‌المللی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

اجرای مراسم به عهده جواد خیابانی، گزارشگر ورزشی در تلویزیون دولتی ایران، بود. جمعی از فرماندهان نظامی، سازمان بسیج، مسئولین وزارت ورزش و امور جوانان، کمیته ملی المپیک و بسیاری از روسای فدراسیون‌های ورزشی در این مراسم حضور داشتند.

از افراد سر‌شناس حاضر در مراسم می‌توان به سردار نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، سردار مشایخی از فرماندهان بسیج، سردار صفارزاده از فرماندهان سپاه، حمید سجادی معاون وزیر ورزش و امور جوانان و مرضیه تکه اکبرآبادی معاونت ورزش بانوان اشاره کرد.
محمدرضا یزدانی خرم، رئیس فدراسیون کشتی، پولادگر رئیس فدراسیون تکواندو، داورزنی رئیس فدراسیون والیبال نیز از جمله روسای فدراسیون‌های حاضر در این مراسم بودند.
امیررضا خادم، کیومرث هاشمی، آرش میراسماعیلی، محمد فنایی و عبدالحمید احمدی نیز از دیگر چهره‌هایی بودند که در محل برگزاری این آیین تجلیل دیده می‌شدند.

سردار نقدی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، با اشاره به این که این مراسم با عنوان تجلیل از ورزشکاران جوانمرد برگزار می‌شود گفت: «جوانمردی جوهر ورزش است و امروز خدا را شکر می‌کنم که ایران پر است از ورزشکارانی که به این جوهر رسیده‌اند.» نقدی همچنین از برگزاری المپیک ۲۰۲۰ در مصر و فلسطین خبر داد.

این در حالی است که تاکنون فقط رم، مادرید، توکیو و استانبول به صورت رسمی درخواست میزبانی این رقابت‌ها را ارائه کرده‌اند! پس از سخنان سردار نقدی، علی‌اصغر بذری از کشتی آزاد و بشیر باباجان‌زاده از کشتی فرنگی به روی صحنه رفتند و جوایز خود را دریافت کردند.

باباجان‌زاده پیش از این نیز در مراسمی جداگانه ۱۰ هزار دلار از فدراسیون کشتی دریافت کرده بود. بشیر باباجان‌زاده در رقابت‌های جام جایزه بزرگ طلایی در باکو، هنگام مبارزه با میهالی دیک باردوس از مجارستان، اعلام کرد که دستش آسیب دیده و نمی‌تواند به مبارزه ادامه بدهد.
زیرا او در صورت پیروزی باید در دور بعدی به مصاف رقیب اسرائیلی می‌رفت.احسان قائم‌مقامی و غزل حکیمی در شطرنج، نوشاد و نیما عالمیان در پینگ‌پنگ نیز جوایز خود را دریافت کردند.

محمد علیرضایی شناگری که تاکنون دوبار در المپیک پکن و مسابقات جهانی شانگهای، به دلیل دل‌درد ناگهانی به آب نپریده نیز جایزه «دل‌درد شجاعانه» خود را دریافت کرد.
شهاب ولی در رشته ووشو، به اتفاق طاهر عاشوری، حامد صداقتی، حامد صیاد قنبری و صادق عابدی در شمشیربازی، رضا صفری و یاسین اکبر نتاج در تکواندو هم جوایز خود را دریافت کردند.

ورزشکاران جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۹۸۳ و پس از مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان در کی‌یف، پایتخت اوکرائین، با رقبای اسرائیلی مبارزه نمی‌کنند.
در کی‌یف، بیژن سیف‌خانی موفق شد رقیب اسرائیلی‌اش را شکست دهد. ایران همچنین ۱۱ سال است که مراسم تجلیل از این ورزشکاران را به صورت رسمی برگزار می‌کند.

در همین حال ژاک روگ رئیس کمیته بین‌المللی المپیک در رقابت‌های المپیک نوجوانان در سنگاپور، سیاسی بودن غیبت تکواندوکای ایرانی مقابل رقیب اسرائیلی را رد کرده است. رافائل مارتینتی رئیس فدراسیون جهانی کشتی نیز در مصاحبه‌ای گفت: «از کمیته بین‌المللی المپیک خواسته‌ام مسئولیت بررسی احتمال موارد تمارض را به عهده بگیرند و اگر چنین موردی محرز شود، ورزشکار خاطی محروم خواهد شد.»

فدراسیون جهانی شنا نیز در مسابقات اخیر جهانی در شانگهای پس از انصراف محمد علیرضایی اعلام کرده بود: «اگر این فدراسیون یقین حاصل کند که تصمیم ایران به دلایل سیاسی بوده، ممکن است محرومیت‌هایی برای شنای ایران در نظر گرفته شود.»

آخرین نمونه از تمارض مورد اشاره، در والیبال دانشجویان جهان اتفاق افتاد و اعضای تیم ایران، به صورت دسته‌جمعی به کلینیک مراجعه کردند تا با اسرائیل بازی نکنند! پرسش اینجاست که آیا با شکم‌دردهای دروغین و آپاندیس‌های خیالی، می‌توان مدعی حمایت از فلسطین بود؟
و یک نکته جالب دیگر: در تمام این ۲۸ سال، جامعه ورزشی فلسطین و نمایندگان تیم‌های ملی این کشور در رشته‌های مختلف، یک بار هم که شده این حرکت ایران را تایید نکرده‌اند!
بومی کردن امنيت خليج فارس و توهم قدرت

راديو فردا 28 اوت. وزارت دفاع ايران همه ساله به مناسبت روز صنعت دفاعی، ۳۱ مرداد، شماری از دستاورد های تازه خود را طی مراسمی به نمايش مي گذارد.
درمراسم امسال محمود احمدی نژاد دردانشگاه صنعتی مالک اشتر وابسته به سپاه پاسداران از سه دستاورد «موشک قادر»، «اژدر والفجر» و «موتوردريائی بنيان ۱» روبرداری کرد.

موشک قادرکه يک موشک سطح به سطح از نوع موشکهای کروز است ، ۲۰۰ کيلو متر بُرد دارد واز آن مي توان عليه هدفهای دريائی و ساحلی استفاده کرد. به گفته وزير دفاع ايران ، احمد وحيدی ، اژدر والفجر که بدست متخصصان صنايع دفاعی برای زير دريائيهای ايران ساخته شده با سر جنگی ۲۲۰ کيلو گرم مي تواند شناورهای سنگين را نابود کند.

موتور بنيان ۱، دستاورد ديگری است که با قدرت معادل ۸۵۰ اسب بخار درشناورهای نظامی بکار گرفته خواهد شد.

حضوردر آبهای آزاد

رونمائی اين سه دستاورد که کاربُرد دريائی دارند زمانی انجام ميگيرد که به تازگی مقامهای جمهوری اسلامی ازگسترش شعاع عملياتی نيروی دريائی ارتش و حضور اين نيرو در آبهای آزاد تاکيد کرده اند. آيت آلله خامنه ای روز شنبه ۱ مرداد خطاب به پرسنل نيروی دريائی ارتش در بندرعباس با اشاره به اهميت راهبردی دريا برای ايران و مضر بودن حضور ناوهای آمريکائی در منطقه گفت : ايران به علت سيطره طولانی خارجيان از حضور در پهنه آبهای منطقه ای و بين المللی محروم بود ولی امروز شما بايد با تلاش مضاعف عقب افتادگی گذشته راجبران کنيد.

در همين رابطه ، فرمانده نيروی دريائی سپاه علی فدوی با اشاره به سفرآيت الله خامنه ای به بندر عباس، دريا را «خط مقدم » جمهوری اسلامی و آمريکا را «دشمن» ايران توصيف کرد و گفت: اگر آنها بخواهند حرکتی بکنند احتمالاً از در دريا خواهد بود.

همزمان وزير دفاع ايران هم درگفتگوئی با خبرگزاری فارس « تقويت نيروی دريائی بر اساس دکترين گسترش امنيت در آبهای آزاد» را مطرح کرد. به گفته احمد وحيدی ايران با تامين امنيت در آبهای آزاد ميتواند با همکاری کشورهای عرب، امنيت منطقه را بومی کند.

پيشتر، ۲۷ تير، فرمانده نيروی دريائی ارتش دريادار حبيب الله سياری هم با اشاره به ماموريت ناو ها و زيردريائی های ايران در آبهای آزاد و بين المللی اعلام کرده بود : «در صورت تصويب نهائی ، ناو های ايران به اقيانوس اطلس"» اعزام خواهند شد.

پيش درآمد اين همه اين اظهارات و سفرخامنه ای به جنوب ، اولين «همايش نيروی دريائی راهبردی»بود که ۲۱ تير دردانشکده فرماندهی وستاد در تهران تشکيل شد . در اين همايش توسعه زيرساخت های نيروی دريائی ارتش ، افزايش قدرت اين نيرو، کاهش فاصله بين ايران و رقبای منطقه ای و بين المللی ، منافع راهبردی ايران در خليج فارس و دريای عمان و اقيانوس هند ، و ضرورتهای تبديل ايران به يک قدرت منطقه ای به بحث گذاشته شد.

امکان تفاهم با کشورهای عرب

توجه ويژه جمهوری اسلامی به دريا و حضور و «گسترش امنيت در آبهای آزاد» و «بومی کردن امنيت خليج فارس» با همکاری کشورهای عرب منطقه ، از دو زاويه سياسی و نظامی قابل بر رسی است.

گرچه اظهارات مقامهای نظامی ايران مي تواند جنبه برنامه ريزی و آينده نگری داشته باشد ، ولی به نظرميرسد که جمهوری اسلامی کار آمريکا را در منطقه خليج فارس تمام شده ميداند و خود را آماده ميکند که به زودی جايگزين نيرو های اين کشور در خليج فارس شود .

خروج عنقريب نيرو های آمريکائی ازعراق ، درگيری به ظاهر تمام نشدنی آمريکا در افغانستان ، نفوذ در لبنان با اوج گيری قدرت سياسی حزب الله ، يار گيری و نفوذ درعراق و افغانستان، نا آراميها اخير واعتراضهای شيعيان دربحرين ، اعتراضها و رخدادهای موسوم به بهارعربی در شمال افريقا، و نگرانی رياض از تسری اين نا آراميها به عربستان سعودی، اين تصور را در بين مقامهای جمهوری اسلامی ايجاد کرده است که شرايط برای تثبيت ايران به عنوان قدرت منطقه ای با حضور در آبهای آزاد و بومی کردن امنيت خليج فارس فراهم شده است.

تامين امنيت خليج فارس با همکاری کشورهای عرب همسايه با ايران خالی از اشکال نيست و سابقه تاريخی هم ندارد. با خروج نيرو های بريتانيائی از خليج فارس در آذر ماه ۱۳۵۰ ، آمريکا جايگزين بريتانيا شد و در زمان «جنگ سرد » تا انقلاب ۱۳۵۷ با همکاری ايران و عربستان سعودی عهده دار امنيت اين آبراه استراتژيک و حياتی بود. آمريکا به استثنای دوران کوتاهی در زمان رياست جمهوری نيکسون که تحت «سياست دو ستون » آمريکا ، امنيت خليج فارس را به ايران و عربستان واگذار کرد و از دور ناظر بر جريان بود ، همواره حضور آشکاری در خليج فارس داشته است و در حال حاضر مرکز ناوگان پنجم اين کشور در بحرين قرار دارد.

جدا از سابقه تاريخی ، ايران برای بومی کردن امنيت خليج فارس لازم است با دو بازيگر اصلی يعنی آمريکا و کشورهای شورای همکاری خليج فارس ، به ويژه با عربستان سعودی ، تفاهم داشته باشد. مسائل حاد بين ايران و آمريکا کماکان بر قراراست و بيشتر کشور های آن سوی خليج فارس به دلايل عديده ، از جمله جاه طلبی های هسته ای جمهوری اسلامی ، به ايران اعتماد ندارند . در دوران رياست جمهوری محمد خاتمی گامهائی برای اعتماد سازی با اين کشورها انجام گرفت ولی با روی کار آمدن محمود احمدی نژاد همه پيشرفت های گذشته بر باد رفت.

توان نيروی دريائی ارتش

به باور وزير دفاع ايران حضور در آبهای آزاد و گسترش امنيت ميتواند راه را برای همکاری با کشورهای عرب هموار کند . به نظر ميرسد که مقامهای جمهوری اسلامی نه تنها ارزيابی درستی از بنيه فعلی نيروی دريائی ارتش ندارند که عبورچند فروند ناو ايرانی از کانال سوئز و سفر به بندر لاذقيه سوريه را مترادف با حضور مستمر و موثر ناو های ايران در آبهای آزاد و گسترش شعاع عملياتی نيروی دريائی مي دانند.

بر پايه تصميم جمهوری اسلامی ، نيروی دريائی سپاه پاسداران مسئوليت خليج فارس و تنگه هرمز را بعهده دارد و حوزه مسئوليت نيروی دريائی ارتش دردريای عمان است. استراتژی نيروی دريائی سپاه براساس جنگهای نامتقارن استوار است واستفاده از قايقهای تندرو، ناوچه های موشک انداز، مين گذاری، موشکهای ساحل به دريا و عمليات کماندوئی از شيوه های مهم اين نيرو برای روياروئی با دشمن است.

نيروی دريائی ارتش يک ناو شکن (جماران) سه ناو فريگيت (الوند ، البرز، سبلان) ، دو ناو گشتی ( بايندر، نقدی) وسه زير دريائی روسی کلاس کيلو (طارق ، نور، يونس )، چند فروند زير دريائی کوچک (ميدجت) و چند ناوچه و ناوهای تدارکاتی و آبخاکی دارد و تعدادی موشکهای ساحل به دريا در سواحل مکران مستقر کرده است. در واقع نيروی دريائی ارتش ، در چهار چوب دکترين دريائی ايران ، خط اول دفاعی را در دريای عمان تشکيل ميدهد و بخشی ازاستراتژی اين نيرو از اصول جنگهای نا متقارن مايه مي گيرد.

جدا ازسفر چند ناو به بندر لاذقيه که پيشتر اشارت رفت ، اين نيرو تاکنون چندين ناو گروه ( معمولاً متشکل ازيک ناوگشتی و يک ناو لجستيکی) را با آب و تاب فراوان برای مبارزه با دزدی دريائی به آبهای سومالی و حوالی باب المندب فرستاده است . اضافه براين بتازگی يک يا دو فروند زيردريائی، انگونه که گزارش شده ، به اين آبها و دريای سرخ نيزاعزام شده اند.

عدم تناسب اهداف سياسی با توانائی نظامی

به نظر مي رسد که انجام اين ماموريت های گشتی و آموزشی اين توّهم را برای جمهوری اسلامی ايجاد کرده است که ايران ميتواند حضور مستمرو موثری در آبهای آزاد و حتی دراقيانوس اطلس داشته باشد و به تامين امنيت دراين آبها کمک کند. جدا از اينکه حضور دراقيانوس اطلس چه منافعی ميتواند برای ايران داشته باشد ، نيروی دريائی ارتش از نظر کمی و کيفی بنيه لازم برای اين ماموريت را ندارد واز نظر يکانی از فرسودگی حاد رنج ميبرد.

چهل سال ازعمرناو های فريگيت و نزديک به پنجاه سال از عمر ناوهای گشتی اين نيرو ميگذرد و به رغم تعميرات اساسی اين ناوها، عمر قانونی آنها بسرآمده است. جمهوری اسلامی پس ازسالها کوشش توانست يک فروند ناو برای آبهای آزاد ( ناو جماران) بسازد و توان و زير ساختهای لازم برای توليد انبوه اين گونه ناو ها را ندارد و کشورهای خارجی هم از فروش ناو های مجهز به تکنولوژی پيشرفته به ايران خو داری ميکنند.

به گفته دريادار سياری، طرح پنج ساله نيروی دريائی موسوم به «طرح ولايت » به «احداث زير ساختهای نيروی دريائی »، «عمر دهی انقلابی تجهيزات موجود » و «نوسازی تجهيزات » تکيه دارد که با خوشبينانه ترين بر آوردها درجا زدن نيروی دريائی است.

لازمه حضور موثردردريای آزاد ، از جمله در دريای عمان ، به عوامل زيادی از جمله پشيبانی هوائی و جمع آوری اطلاعات در مورد تردد کشتی ها و ناوهای ديگر کشور نياز دارد. نيروی دريائی ارتش هواپيما های پيشرفته و امروزين برای گشت های دريائی ندارد و نيروی هوائی ارتش هم به مانند نيروی دريائی از فرسودگی تمام عياری رنج مي برد.

به رغم کوشش های بی دريغ پرسنل اين نيرو برای عمر دهی به هواپيماهائی که در زمان شاه از آمريکا خريداری شد ، به بر آورد کارشناسان نظامی ، بين۴۰ تا ۶۰ در صد هواپيماهای اين نيرو عملياتی نيستند ويا توانائی لازم برای اجرای عمليات پی در پی را ندارند و فقط ۶۵ فروند هواپيمای سوخوی ۲۴ و ۲۵ و ميگ ۲۹ ساخت روسيه ايران قابل اعتنا است. نيروی هوائی عربستان سعودی از نظر کمی و کيفی قوی تر از نيروی هوائی ايران است. ايران در زمان جنگ ايران و عراق ، با از دست دادن برتری هوائی ، صدمات زيادی را در دريا از سوی نيروی هوائی عراق ، به ويژه در دوران «جنگ نفت کش ها » در خليج فارس تحمل کرد.

خلاصه اينکه اراده سياسی و سخنان مقامهای جمهوری اسلامی برای حضور و گسترش امنيت در آبهای آزاد و تامين امنيت در خليج فارس با کشور های عرب منطقه هيچ تناسبی با توانائی نظامی جمهوری اسلامی ندارد و به توهم نزديک تر است. شور بختانه فرمانده نيروی دريائی ارتش و ديگر افسران ارشد اين نيرو هم با دچار شدن به «سندرم رهبری» و تکرار سخنان آيت الله خامنه ای و تمجيد و تکريم از راهنمائی های بی ديل او چنين وانمود مي کنند که رسيدن به اين هدف بی هيچ مانعی امکان پذير است.
موزه مراجع در قم راه‌اندازی می‌شود
میراث آریا: مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قم از ایجاد موزه مراجع مقابل بیت تاریخی امام خمینی (ره) خبر داد.
«علیرضا ارجمندی» با اعلام این خبر تصریح کرد: از آنجا که بسیاری از گردشگران مذهبی قم علاقه‌مندان ارتباط و آشنایی با مراجع عظام هستند، از این رو راه‌اندازی موزه مراجع در دستور کار اداره‌کل میراث‌فرهنگی استان قرار گرفته است.....
برخورد نیروهای امنیتی با معترضان در ارومیه و تبریز؛ «دریاچه ارومیه جان می‌دهد»
راديو فردا 28 اوت. گزارش های از ارومیه و تبریز حاکی است که دهها تن از مردم این دو شهر در اعتراض به خشک شدن دریاچه ارومیه دست به تجمع زده و برپایه گزارش‌های رسیده، این اجتماعات اعتراضی با سرکوب نیروهای امنیتی روبرو شده است.

به گفته شاهدان عینی، حضور معترضان به ویژه در شهر ارومیه، پر شمار بوده و نیروهای امنیتی برای متفرق کردن مردم از گاز اشک‌آور استفاده کرده‌اند.

شاهدان عینی به رادیو فردا گفته‌اند تظاهرات روز شنبه در ارومیه که در اعتراض به خشک شدن دریاچه ارومیه صورت گرفته، با برخورد نیروهای امنیتی مواجه شده و این نیروها به سوی معترضان گاز اشک‌آور شلیک کرده‌اند. به گفته شاهدان عینی برخورد ماموران به ویژه در خیابان خیام با خشونت بوده است.

به گفته یک شاهد عینی، مناطقی در تبریز که معترضان قصد داشتند در آنجا تجمع کنند، امنیتی بود و لباس‌ شخصی‌ها و یگان‌ ویژه در آنجا حضور داشتند. به گفته این شهروند تبریزی ماموران امنیتی در تبریز تلاش کردند، مانع شکل‌گیری تجمع شوند. این شهروند همچنین می‌گوید خبر از دستگیری سه تن دارد.

در همین حال، یاشار حکاک پور، سخنگوی زندانیان سیاسی آذربایجان که خارج ایران به سر می‌برد، در گفت‌وگو با رادیو فردا اظهار داشت، در روزهای گذشته فراخوانی برای تظاهرات و تجمع در اعتراض به «سیاست خشکاندن دریاچه ارومیه» در شهرهای مختلف آذربایجان غربی و شرقی پخش شده بود.

به گفته حکاک‌پور حدود ساعت شش نزدیک به «۱۰ هزار» نفر در شهر ارومیه دست به تظاهرات زدند که این تظاهرات به گفته او با برخورد نیروهای ضدشورش همراه بود.
حکاک‌پور می‌گوید تخمین زده می‌شود حدود ۳۰۰ نفر در ارومیه بازداشت شده باشند.

در این اعتراض‌ها مردم از جمله فریاد می‌زدند «دریاچه ارومیه جان می‌دهد، مجلس فرمان قتل آن را صادر می‌کند»، «بیایید برویم با گریه‌های خود دریاچه ارومیه را پرآب کنیم». همچنین گفته می‌شود، در شهر ارومیه شبکه تلفن و خطوط تلفن با اختلال مواجه شده است.

روز شنبه ۲۲ نماینده مجلس شورای اسلامی، در نامه‌ای به هیات رئیسه مجلس، از دولت خواستند که پاسخگوی پیامدهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی ناشی از روند خشک شدن دریاچه ارومیه باشد.

این نمایندگان مجلس در نامه خود همچنین خواستار رفع فوری و کار‌شناسانه مشکل دریاچه ارومیه شدند و اعلام کردند که عواقب هرگونه مشکلی در این موارد متوجه دولت و دست‌اندرکاران خواهد بود. این نامه در حالی منتشر شد که مجلس خود به طرح دو فوریتی نجات دریاچه ارومیه رای منفی داده است.

صدها تن از مردم سليمانيه در اعتراض به ادامه بمباران مناطق مزري دست به تظاهرات زدند
تلويزيون العراقيه 6/6/90: «صدها تن از مردم استان سليمانيه در اعتراض به ادامه بمباران مناطق مزري کردستان دست به تظاهرات زدند و خواستار دخالت جامعه بين‌المللي براي متوقف کردن بمبارانها شدند. 500نفر از مردم که در پارک آزادي در مرکز شهر سليمانيه تجمع کرده بودند يادداشت اعتراضي خود را به استاندار تحويل داده و رو نوشت آن را براي سازمان ملل، شوراي امنيت ملي، دادگاه بين‌المللي و حقوق‌بشر بين‌الملل وهم‌چنين مجلس و دولتهاي بغداد و اربيل ارسال نمودند».

العراقيه گفت كه به كانديداي مالكي براي وزارت دفاع راي نخواهد داد
تلويزيون الرافدين 6/6/90: «ليست العراقيه اعلام نمود كه به هيچ كانديدي كه نوري المالكي نخست وزير دولت ناقص و غير قانوني براي وزارت دفاع انتخاب كند راي نخواهد داد. ياسين المطلك نماينده ليست گفت العراقيه بر اساس توافقات سياسي حق قانوني دارد كه كانديداي وزير دفاع را معرفي كند. وي گفت مالكي نمي تواند العراقيه را مجبور كند كه با هر شخصيتي موافقت كند و مالكي مي خواهد شخصي براي اين وزارت خانه را انتخاب كند كه به خودش و حزبش وابسته باشد. لازم بذكر است كه مالكي سعدون الدليمي را به سرپرستي وزارت دفاع تعيين كرده است كه ليست العراقيه آنرا نقض توافقات اربيل توصيف كرده است».

بوکانن وجود گفتگوهاي رسمي بين بغداد و واشنگتن را تکذيب کرد
تلويزيون العراقيه 6/6/90: «سخنگوي ارتش آمريکا در عراق وجود گفتگوهاي رسمي بين بغداد و واشنگتن درباره بقاي نيروهاي نظامي در عراق بعد از پايان سال جاري را تکذيب کرد. ژنرال جفري بيوکانن گفت: آمريکا به اعطاي کمک به عراق براي برپايي دولتي باثبات و داراي حاکميت و اعتماد به خود ملتزم است».

مقتدي صدر براي تظاهرات بعد از ماه رمضان فشار مي‌آورد
واشنگتن پست 6/6/90: «مقتدي صدر، روحاني ضد آمريکايي، نامه‌اي منتشر کرده و در آن از حاميان خود در عراق خواسته است که بعد از ماه رمضان که هفته آينده خاتمه پيدا مي‌کند، دست به يک تظاهرات ميليوني بزنند.
در اين نامه که اواخر روز جمعه منتشر شد، صدر از حاميان خود خواسته است که بر عليه دولت نخست‌وزير نوري مالکي تظاهرات کنند چرا که براي بهبود خدمات عمومي به قدر کافي تلاش نکرده است. بسياري از عراقيان در خانه‌هاي خود، برق به‌طور کامل يا آب کافي ندارند».

موضعگيريها پيرامون حملات مرزي به خاك عراق
تلويزيون العراقيه 5/6/90: «مسعود بارزاني رئيس منطقه كردستان عراق ناراحتي خود را از هدف قرار گرفتن اكراد در روستاهاي مرزي توسط بمبارانهاي تركي و ايراني كه باعث آواره شدن صدها تن از ساكنان محلي شده است ابراز داشت».

تلويزيون العراقيه 5/6/90: «هواپيماهاي جنگي تركيه مجدداً مناطق مرزي در استان دهوك را بمباران كردند».
تلويزيون الرافدين 5/6/90: «حيدر الملا سخنگوي ليست العراقيه گفت خيلي از اقداماتي كه رژيم ايران در عراق و يا منطقه عربي از جمله دخالتهاي منفي اش در امور عراق انجام مي دهد با محقق شدن آزادي قدس همخواني ندارد».
تلويزيون العراقيه 5/6/90: «محمود عثمان گفت ايران و تركيه بر اكراد عراق فشار ميآورند كه با احزاب اپوزيسيون كرد دو كشور وارد جنگ شوند».
تلويزيون العراقيه 5/6/90: «كميسيون حقوق بشر مجلس در اربيل اوضاع خانوادههاي آواره براثر بمبارانهاي ايران را سخت توصيف كرد».
تلويزيون العراقيه 5/6/90: «وزارت مهاجرت و كوچ دادهشدگان: بين 550خانواده از بخش سيدكان كه براثر بمباران هوايي تركيه و توپباران مناطق مرزي كردستان توسط ايران آواره شدهاند كمك توزيع شده است».

مردم كلار در اعتراض به توپباران مناطق مرزي توسط رژيم دست به تظاهرات زدند
تلويزيون الرافدين 6/6/90: «دهها تن از مردم در شهرستان كلار در استان سليمانيه براي محكوم كردن توپ باران روستاهاي مرزي توسط ايران و تركيه دست به تظاهرات زدند. تظاهر كنندگان به سمت مقر فرمانداري رفته و نامه اي به فرماندار دادند كه در آن از وزارت خارجه عراق خواسته شده بود كه عليه ايران و تركيه در شوراي امنيت شكايت كند و به كساني كه بدليل توپ باران زيان ديده اند غرامت داده شود».

دفاع صالح مطلك از اشرف در قبال شهرستاني معان مالكي
تلويزيون الرشيد 5/6/90: «مجري: شما چقدر از سازمان مجاهدين خلق پول مي‌گيريد؟ مي‌تواني به مسأله پاسخ دهي؟ اين برنامه پخش مستقيم است. تو متهم هستي که پول از مجاهدين خلق دريافت مي‌کني؟
حسين شهرستاني: يعني الآن مستقيماً (پخش مي‌شود) ؟
مجري: بله الآن دارد مستقيم پخش مي‌شود. .
صالح المطلک: اشکال ندارد.
مجري: تو متهم هستي که از مجاهدين خلق پول گرفته اي. .
صالح المطلک: تو آيا اصلاً ديده‌اي که کسي که توي خيابان وايستاده و کمک جمع مي‌کند تا زندگي کند، آيا (کسي) اين حال را دارد که پولي از او دريافت کند تا (برايش) کار سياسي کند؟ اينها افرادي هستند که نياز دارند که کسي کنارشان بايستد و به آنها کمک کند نه اين‌که تو از آنها چيزي بگيري. صبر کن حالا که خودت مطرح کردي و دکتر حسين هم حضور دارد بگذار بگويم: من يک تجربه با آنها دارم. آنها به هيچ‌کس پول و رشوه نمي‌دهند. چنان التزام وپايبندي به اصول و ارزشها را در آنها ديدم که در بسياري از کساني‌که به من نزديک هستند، نديدم. من به‌خاطر اين اصولي که دارند به آنها احترام مي‌گذارم. به تو بگويم تا باور کني که ممکن نيست مجاهدين خلق يک فلس به کسي بدهند که اهدافشان را اشاعه بدهند چرا چون کسي که خودش حاضر است براي آرمانش جان ببازد چرا. . .
مجري: سياستمداران عراقي متعددي متهم به اين موضوع (پول گرفتن از مجاهدين) هستند. همه مي‌گويند امکانات مادي مجاهدين خلق خيلي زياد است چونکه کمکهاي مالي بسياري از کشورهاي غربي به آنها مي‌رسد لذا مقداري از اين پولها را به سياستمداران عراقي اختصاص مي‌دهند تا از آنها دفاع کنند براي ماندن در کشور.
صالح المطلک: بار ديگر به شما مي‌گويم کسي که آمادگي مردن در راه آرمان خودش را دارد هرگز حاضر نمي‌شود که از بيرون خودش پول بگيرد تا آرمان خودش را پيش ببرد.
مجري: دکتر، توجه مي‌کني که شما از آنها دفاع مي‌کني ولي از خودت دفاع نمي‌کني؟
صالح المطلک: ببينيد، من از کسي پول نمي‌گيرم. من حقوق ماهانه دارم. ديگر نمي‌روم از کسي پول بگيرم تا اين‌که کار سياسي کنم. الحمد لله من کسي هستم که پولدار هستم، نمي‌گويم که ميلياردر يا ميليونر بزرگي هستم. اما آن‌چه را که دارم کفايت (زندگي ام) را مي‌کند. من مي‌توانم با شيره و ارده زندگيم را سرکنم و بخورم و اين براي من يک مسأله طبيعي است و من با اين شيوه زندگي کرده‌ام درحالي‌که در همان زمان من ميليونر بودم. . من زندگي با عيش و نوش ندارم. من کسي هستم که مي‌خواهم کاري در زندگيم بکنم، در کشاورزي کار کردم، در کار سياسي طرحي در ذهنم دارم و آمادگي اين را دارم که برايش بميرم. و کسي که آماده است که براي اهدافش بميرد ديگر به فکر امور دنيوي نيست آقاي احمد (مجري)
شهرستاني: اگر اجازه بدهيد من با احترام به شما و ما داريم از يک حقيقتي در اين موضوع بحث مي‌کنيم، مردم عراق خوب مي‌دانند که گروه مجاهدي خلق مواضع بدي در قبال مردم عراق داشته‌اند. در سرکوب قيام شعبانيه مردم کربلاء خوب به‌خاطر مي‌آورند زماني که آنها بهمراه نيروهاي صدام براي حمله به شهر وارد شدند و هم‌چنين در مناطق ديگر مانند جلولا که من بودم.
مجري: دکتر، آيا شما با چشمان خودتان ديديد؟
شهرستاني: نه من آن موقع زندان بودم.
صالح المطلک: اما مي‌خواهيم کسي باشد که با چشمان خودش ديده باشد.

شهرستاني: مردم کربلا به من گفته‌اند،. اينها موضعي (مسائلي) نسبت به عراقيان دارند. من آرزومندم که ايشان (صالح المطلک) که البته گفته‌ام و باز هم مي‌گويم واقعاً بيايد خودش را از چنين افرادي دور کند. مردم عراق خودشان واقعيت را مي‌دانند و کساني را که دست در خون عراقيان دارند مي‌شناسند.
صالح مطلک: من نصيحت شما را خواهم پذيرفت بعد از اين‌که با آنها ديدار کنيد که در آن صورت اگر باز هم سر نصيحت خودتان بوديد من به حرف شما گوش مي‌دهم. اين صحبتهايي را که مي‌کنيد مگر شما ديده‌ايد؟
مجري خطاب به شهرستاني: آقاي دکتر صالح المطلک تنها نيست. خيليها با شما هستند. چطور انتقاد مي‌کنيد همه آن‌چه را که درباره مجاهدين خلق شايع شده مبني بر اين‌که آنها مردم عراق را در سال 1991 هدف قرار داده‌اند که اينها صرفًا اتهامات هستند يا آنها پناهندگان سياسي هستند. من نمي‌خواهم که وارد موضوع مجاهدين خلق بشوم. سؤالي دارم که بعدش سؤال دوم را مطرح مي‌کنم.
صالح مطلک: همه اينها اتهامات است.
شهرستاني: من معتقدم که بايد که با ديگران مشورت کند. .
صالح مطلک خطاب به شهرستاني: من چيزهايي از اينها ديده‌ام که تماما با آن‌چه که شما مي‌گوئيد در تعارض است. من نزديک آنها بودم به اعتبار محل کارم که با آنها 5 کيلومتر فاصله داشتم و شاهد چگونگي برخورد و رفتار آنها با مردم بودم، لذا من تصويري از آنها دارم که تماماً با تصويري که شما داريد متفاوت است. اميدوارم که هردوي ما برويم در اين موضوع تحقيق و بررسي کنيم و سپس تصميمي بگيريم.
شهرستاني: خير، من که قاضي نيستم! من حتي وقتي سخني از کسي مي‌شنوم، واقعيت اين است که نمي‌توانم قضاوت کنم. انسان با سابقه‌اش شناخته مي‌شود نه اين‌که با يک ديدار بتواني راجع به او قضاوت کني. شما گذشتهٴ اينها را از برادران کرد بپرسيد.
صالح مطلک: من از اکراد سؤال کردم. من يک نامه از هشيار زيباري داريم که به دولت عراق نوشته که مي‌گويد مجاهدين خلق هيچ کاري عليه مردم کرد انجام نداده‌اند. اين نامه را من دارم و مي‌توانم نشان بدهم.
شهرستاني: آقاي هوشيار زيباري با ماست در هيأت دولت است.
صالح المطلک: بگذاريم از او سؤال کنيم. من از او نامه دارم».

ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved