« اوباما » و یک مذاکره بی حاصل با آخوندها!
عباس رحمتی
« متدهایی که نازی ها به کار می گیرند، باعث جنگ جهانی می شود، سیاست های هیتلر، نه به جامعه ملل اعتقاد دارند و نه به مذاکره! » از کتاب سیاست،مماشات " آنتونی ایدن "




بارک اوباما رئیس جمهور ایالت متحد آمریکا در پیام نوروزی خود به ایرانیان و سردم داران جمهوری اسلامی مشت خود را باز کرد و دست خود را برای مذاکره( بدون پیش شرط ) با آخوند ها دراز کرد ، در واقع آقای اوباما با این پیشنهاد یک وام بی بهره به آخوند های جنایت کار ارائه داد که فردای همان روز خامنه ای ولایت فقیه رژیم با اینکه از این پیشنهاد خوش خوشکش آمده بود ولی با اولدروم و بلدرم ( من آنم که رستم بود پهلوان ) و با کرشمه های آخوندی بنای اعتراضات را نهاده و گفت اگر خواهان مذاکره هستید چرا تحریم ها را علیه ما برنمی دارید یعنی اینکه فقط حرف نزنید ، عمل هم بکنید و جلو بیایید .

پیش از صد روز از به قدرت رسیدن و تشکیل حکومت بارک اوباما میگذرد ، وی توانسته است گره های بزرگی را در رابطه با کشورهای آمریکای لاتین باز کند، او توانسته است کشورهایی مثل کوبا و ونزوئلا را که با آمریکا خصم دیرینه داشته اند را راضی کند، تا دست از لجاجت بردارند و راه مذاکره را انتخاب کنند، در همین رابطه کوبا جواب مثبت به این پیشنهاد ها داده است و حاضر شده است که در تمامی زمینه های سیاسی – اقتصادی و حتا حقوق بشر و زندانیان سیاسی با آمریکا وارد مذاکره شود. هو گو چاوز در مکزیک با اوباما دست دوستی داد ، عکس یادگاری گرفت و خواهان روابط بیشتری با آمریکا شد ! در مقابل ، امریکا هم خواهان خرید بیشتر نفت از کشورهای آمریکا لاتین شد که خود بحث دیگری را می طلبد ، که چرا آمریکایی ناگهان چنین تصمیمی را اتخاذ میکنند ؟ در واقع آمریکا از دو منظر به ایران نگاه می کند از یک طرف به رهبران ج.ا. پیام سریع و روشنی را می دهد ، که شما دو راه دارید یا راه مذاکره را پیش بگیرید که این برای شما بهتر است و یا راه غنی سازی و اتم سازی که تحریم ها را برای شما به ارمغان خواهد آورد و شما را به انزوا کامل خواهد کشاند . و از طرف دیگر آمریکا ، سعی بر آن دارد که رفقای سیاسی رژیم را از ایران جدا کند به طرف خود بکشاند. و وابستگی خود را از نظر نفتی ،از ایران و کلا خاورمیانه کمتر کند .

آمریکا با نزدیک شدن به کشورهای منطقه خاورمیانه ، قصد آن دارد دور و بر ایران را خالی کند ، کشورهای منطقه مثل عربستان و کشورهای شیخ نشین خلیج فارس و امارات و سوریه را به طرف خود کشانده و از طرفی به ایران فشار می آورد که یا " هویج " و یا "چماق " و یا هر دو با هم را اجرا کند ! سوال این است ، آیا به این رژیم می شود اعتماد کرد؟

روزنامه های عربی زبان ، تحلیلی در روابط ایران ارائه داده اند ، که" اوباما" نباید به ایران اعتماد کند در همین رابطه عربستان موضع خود را نسبت به رابزنی اوباما با ایران چنین بیان کرده است : به گزارش رادیوی عبری اسرائیل ، یک مقام بلند پایه عربستان که سخنانش در دیداری با یک دیپلمات اروپایی نقل شده گفته است « حکومت ایران ثبات خاورمیانه را به خطر انداخته و افراط گرایی را رواج داده و جهان باید سر انجام از این کابوس بیدار شود و هر چه زودتر جلوی ادامه توطئه های تهران را بگیرد » مقام اروپایی که در ریاست اتحادیه اروپاست ، سخنان این مقام ارشد سعودی را بدون ذکر نام او نقل کرده و گفته است « باراک اوباما با تلاش برای انجام گفتگو با رژیم ایران به یک مسیر بی سر انجام پای می نهد و مدت چنین مذاکراتی ، یعنی ، تلف کردن زمان .» این مقام ارشد دولت سعودی به این مقام اروپایی گفته است « عاقبت الامر ، برای آنکه تهدیدات ناشی از رژیم علیه خاورمیانه و جهان برطرف شود ، چاره ای جز یک حمله نظامی باقی نمی ماند » .

حال باید دید آمریکا چه هدفی را از این روابط و دیپلماسی می خواهد با ایران دنبال کند، یا این هم خرابی کاری که رژیم در منطقه در رابطه با عراق و خود آمریکایی ها انجام داده است .آیا با تروریست پرور های ایران بر سر میز مذاکره خواهد نشست ؟ آیا با این همه ترور در سراسر دنیا و با این همه دخالت در امورات عراق و صدور تروریست های دست پرورده( رژیم ج.اسلامی) به همه جای دنیا ، آیا آمریکا مجددا با ایران آخوند زده ، خط مماشات را بیش خواهد گرفت ؟مماشات تا کجا پیش خواهد رفت ؟ اگر روابطی، بنا ست صورت گیرد ، چگونه روابطی خواهد بود ؟
از طرفی در رابطه مذاکراتی که آمریکا مطرح کرده است ، باید دید ، چرا رژیم، مرتب از مذاکره با آمریکا فرار می کند؟ آیا این موش و گربه بازی ها حقیقی است، تا هر بار که مسئله مذاکره پیش میآید بحران جدیدی بوجود می آورد و در واقع چوب لای چرخ می گذارد؟ .سوال دیگر این است آیا رابطه ایران و آمریکا شدنی است و جامعه عمل خواهد پوشاند ؟ آمریکا چه چیزهایی از آخوند های حاکم می خواهد در واقع پیش شرط های آمریکا چه خواهد بود، به چند مورد از این موارد احتمالی ، اشاره خواهیم داشت .

1- اولین مسئله ای که آمریکا و حتا اروپا از رژیم می خواهد ، اینکه غنی سازی اورانیوم را متوقف کند و یا اینکه غنی سازی را در حد غیر نظامی ادامه دهد، به شرط اینکه آژانس بین المللی هر زمانی که خواسته باشد باید بتواند به ایران بیایید و به تحقیقات خود ادامه دهد، تا کنون رژیم قبول نکرده است و بدنبال بسته بندی های جدید دیگر است .

2- دومین خواست آمریکا این است که رژیم ، دست از دخالت هایش در افغانستان ،عراق، لبنان و فلسطین بر دارد و حمایت هایش را ، از حزب الله و حماس و طالبان و گروه های تروریست قطع کند ، که آخوند ها تن نخواهند داد چون رژیم با لطف همین دخالت ها ست که توانسته است بقای خود را در این سی سال حفظ کند ، در گزارش جدید وزارت خارجه آمریکا (2008) آمده است که سال پیش سپاه پاسداران ایران به ارسال اسلحه و پول برای حزب الله لبنان و آموزش افراد آن با هدف تضعیف دولت لبنان و پیشبرد یک کمپین ضد اسرائیلی ادامه دارد و گزارش ادامه می دهد ، نیروی قدس با اسلحه و ابزار انفجاری برای گروه های ستیزه گر عراقی که نیروهای آمریکایی ، عراقی و ائتلاف را هدف می گرفتند ، همچنان ادامه دارد .گزارش می افزاید ، انتقال جنگ افزار از ایران برای طالبان در افغانستان در سال 2008 ، همچنان تهدیدی برای بر قراری ثبات در کشور را تضعیف می کرد . ( یکی از علت های مذاکره با ایران همین موارد است )

مسئله حقوق بشر، مرحله بعدی از سری خواسته های آمریکا ست که رژیم را تحت فشار خواهد گذاشت و رژیم هرگز بر آن گردن نخواهد گذاشت ، نمونه با رزش آن، سپردن کشور به دست سپاه پاسداران در اول فروردین 1388 است که بگیر و ببند های داخل ایران شدت گرفته است و نشان از وحشت زود هنگام رژیم از" ترک " برداشتن اختناق است .

3- دخالت در امورات اسرائیل است که برای آمریکایی ها بسیار مهم است ، در حالیکه رژیم در طول 8 سال جنگ ، از اسرائیلی ها سلاح می گرفت و روابط دیگری پشت پرده بر قرار بوده و هست ، ولی ضمن منکر شدن هولوکاست توسط احمدی نژاد به دجال گری ها یشان از زاویه دیگر ادامه می دهند و با حمایت های خود از تروریست و تشکیل گروه " استشهاد " گروههای شهادت طلب ، و اعزام آنها به لبنان و فلسطین به آشوب های خود در منطقه ادامه می دهد ، که این خود مانع بزرگی در سر راه مذاکرات با آمریکا است .

4- همان طور که نوشتیم دخالت های رژیم ، در عراق و افغانستان یکی از مهمترین مسائلی بوده و هست که آمریکایی ها همیشه به آن توجه دارند و می دانند که رژیم تا کجا در عراق پیش رفته است ولی در عین حال هم نتوانسته اند از این دخالت ها جلو گیری کنند [1] برای همین است که با روی کار آمدن " اوباما " سعی دارند که سیاست های نرم تر ی با رژیم داشته باشند و مسلما آمریکا رژیم را نمی تواند مهار کند، البته آمریکای ها بخوبی می دانند که ایران از صدور تروریست دست بر نمی دارد ، ولی چرا به این مذاکرات خوشبین است نا مشخص است ، شاید هم می خواهد برای روشن شدن افکار عمومی جهان و آمریکاییها تا حد امکان با این رژیم پیش برود تا در صورت فشار ها و تحریم ها ی جدی تر، توجیه لازم را داشته باشد " دنیس رایس فرستاده ویژه آمریکا در خلیج فارس " در مصاحبه ای با هفته نامه ی " نیشن چاپ آمریکا " بر ملا ساخت . آمریکا تلاش دارد تا سیاست دولت اوباما در زمینه ایران را در دست بگیرد و همه چیز ها در واشنگتن در باره ایران به او ختم شود . از طرفی این دیپلمات ارشد آمریکایی گفته است که « من شخصا معتقدم که آمریکا جوابی از رویکرد دیپلماتیک خود با تهران نخواهد گرفت و باید آماده جنگ با این رژیم باشد ».

باید گفت این رژیم فقط نشان می دهد طرفدار مذاکره است ولی هیچ گاه به ضوابط مذاکره پایبند نیست همان طور که هیتلر عمل کرد ، هیتلر هم خود را طرفدار مذاکره نشان می داد ولی هیچگاه این کار را نکرد و مماشات انگلیس ها با هیتلر باعث جنگ جهانی دوم شد .


-----------------------

[1] ( رژیم ، 32هزار نفر مزدور در عراق دارد که ماهانه بیش از 2میلیارد دلار " از رژیم "حقوق دریافت می کنند تا عراق از ناآرامی بیرون نیاید ) لازم است توضیح دهیم، رژیم هم زمان با ورود نیرو های آمریکایی به عراق به کمک سپاه بدر نیروی خرابکار .و... وارد عراق می کرد .

ارسال به فیس بوک
  Aftabkaran. All rights reserved