واکنش های جهانی به حمله به مراکز تسلیحاتی سوریه

در فرانسه، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری این کشور در بیانیه ای گفته است فرانسه و شرکایش در تلاش برای مجازات کردن رژیم سوریه شرکت دارند. نخست وزیر بریتانیا، ترزا می، شنبه صبح به وقت لندن در بیانیه ای گفت به نیروهای بریتانیایی مجوز حملات دقیق علیه اهداف شیمیایی در سوریه را داده است.
ترزا می در بیانیه خود گفته است این واکنش «دخالت در یک جنگ داخلی نیست، تغییر رژیم نیز نیست.» او گفته است «این واکنش نظامی، حمله ای محدود و هدفمند است که تنش در منطقه را افزایش نمی دهد و هر کار ممکنی انجام می دهد تا از کشته شدن غیرنظامیان جلوگیری کند.» خانم می گفت در مورد سوریه گزینه دیگری جز گزینه نظامی وجود نداشت.
در ترکیه، رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری این کشور از عملیات نظامی علیه دولت اسد استقبال کرد و گفت حملات هوایی صبح شنبه به وقت سوریه، حامل پیامی به رئیس جمهوری سوریه بود که «کشتار دسته جمعی در سوریه بدون پاسخ باقی نمی ماند.»
در آلمان، آنگلا مرکل، صدر اعظم این کشور اقدام نظامی در سوریه را «لازم و مناسب» توصیف کرد.
شینزو آبه نخست وزیر ژاپن از عملیات نظامی سه کشور علیه دولت سوریه حمایت کرد. استرالیا، متحد آمریکا نیز از زبان وزیر دفاعش از عملیات نظامی حمایت کرد. دونالد تاسک، رئیس شورای اتحادیه اروپا در توئیتر خود نوشت روسیه، ایران و سوریه نمی توانند تراژدی انسانی در سوریه را بدون پرداخت هزینه ادامه دهند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیمان نظامی ناتو، ابراز امیداوری کرد که عملیات نظامی سه کشور عضو این پیمان بتواند به نابودی کامل تسلیحات شیمیایی در سوریه منجر شود.

وزیران دفاع آلمان و ایتالیا هم گفته اند که از هدف نابودی تسلیحات شیمیایی دولت بشار اسد حمایت می کنند. جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا هم از عملیات نظامی علیه مراکز شیمیایی سوریه حمایت کرد.
اما شبکه سی.ان.ان به نقل از سفیر روسیه در آمریکا گزارش داد که او نسبت به «عواقب» حمله هشدار داده است. سفارت روسیه در آمریکا طی بیانیه ای که لحظاتی پس از حمله به تاسیسات شیمیایی دولت سوریه صادر کرد می گوید واشنگتن، لندن و پاریس مسوول پیامدهای حمله به سوریه هستند.
رویترز هم به نقل از دفتر رئیس جمهوری سوریه، روز شنبه گزارش داد که وی در گفتگو با حسن روحانی، همتای ایرانی خود گفته است که عزم سوریه «برای مبارزه و نابودی تروریسم در هر وجب» از کشورش افزایش یافته است. این خبرگزاری به نقل از رهبر جمهوری اسلامی ایران نیز گزارش داده است که وی روز شنبه حمله به تاسیسات نظامی سوریه را یک جنایت خواند. ایالات متحده و متحدانش و مخالفان سوری بشار اسد، ایران را متهم می کنند که در کشتار مردم سوریه همدست دولت بشار اسد است.

واکنش های الیزابت وارن، جیم اینهاف و نانسی پلوسی به اقدام نظامی علیه دولت اسد
در پی اقدام نظامی علیه تاسیسات شیمیایی دولت سوریه، چند عضو کنگره آمریکا به این اقدام واکنش نشان دادند.
الیزابت وارن سناتور دموکرات از ایالت ماساچوست در توئیتی اعلام کرد که حمله شیمیایی سوریه وحشتناک و نقض آشکار قوانین بین المللی است. او نوشت: «جهان باید اسد را برای این خشونت ها علیه مردم سوریه مسئول بشناسد و ایالات متحده باید بخشی از تلاش های چند جانبه علیه سوریه باشد.» وی در توئیت خود افزود: «قانون اساسی مجوز آغاز جنگ را به کنگره داده است و اگر پرزیدنت قصد گسترش حضور آمریکا در جنگ داخلی سوریه را دارد باید از کنگره مجوز بگیرد.»
جیم اینهاف، سناتور جمهوریخواه، از ایالت اوکلاهما نیز گفت: «امشب نشان دیگری بود که چگونه تحت رهبری پرزیدنت ترامپ ایالات متحده بار دیگر به عنوان رهبر جهان آزاد قد علم کرد.»

نانسی پلوسی رهبر اقلیت دموکرات مجلس نمایندگان در بیانیه‌ای گفت: «حمله اخیر شیمیایی علیه مردم سوریه یک جنایت جنگی غیرانسانی خشن بود که یک واکنش حساب شده قوی و هوشمند را طلب می‌کرد. ولی یک شب حمله نمی‌تواند جایگزین استراتژی همه جانبه و روشن برای سوریه باشد.»
میچ مک‌کانل، رئیس اکثریت جمهوریخواه سنای آمریکا، از حمله نظامی به تاسیسات شیمیایی دولت بشار اسد و همچنین از هدف این اقدام، دفاع کرد.

میچ مک‌کانل در بیانیه ای که روز جمعه منتشر کرد گفت کاخ سفید او را از تصمیم رئیس جمهوری آمریکا برای اقدام نظامی علیه دولت بشار اسد مطلع کرده بود.

این سناتور جمهوری خواه از ایالت کنتاکی گفت: ا قدام نظامی با هدف بازداشتن بشار اسد و واکنش نشان دادن به استفاده رژیم اسد از تسلیحات شیمیایی علیه مردم خود صورت گرفت.

آقای مک‌کانل گفته است روش هایی که رژیم اسد برای تحکیم قدرت خود و ترساندن مردم سوریه به کار گرفته است با موضع آمریکا که استفاده از تسلیحات شیمیایی را غیرقابل قبول می داند، در تضاد است