سیگنال تغییر مقصد نفتکش توقیف شده ایران؛ رسوأیی جهانی‌ رژیم

برخی وبسایت‌های رهگیری کشتی‌ها روز گذشته اعلام کردند ابرنفتکش حامل نفت ایران که در جبل الطارق توسط بریتانیا توقیف شده سیگنال تغییر مقصد و مسیر داده است.

موسسه رهگیری خطوط کشتیرانی «تنکر تراکرز» روز گذشته از ارسال سیگنال تغییر مقصد نفتکش گریس-۱ از جبل الطارق به سمت مراکش خبر داد و دقایقی پس از پیام نخست خود اعلام کرد که مقصد بعدی آب‌های مدیترانه است.

وبسایت کشتی‌یاب vesselfinder نیز که با ابزارهای ردیاب وضعیت کشتی‌ها را رصد می‌کند، موقعیت نفتکش گریس یک را در اطراف سواحل جبل‌الطارق و بدون حرکت نشان می‌دهد.
موقعیت نفتکش گریس یک در سایت کشتی‌یاب که آن را در نزدیکی بندر جبل الطارق نشان می‌دهد

البته در این پایگاه مقصد این نفتکش مدیترانه و تاریخ احتمالی رسیدن نفتکش به مقصد نیز ۱۹ ماه مه (۲۹ خرداد) ذکر شده است. در حال حاضر حدود سه ماه از این تاریخ گذشته است.

از سوی دیگر طبق گزارش موسسه دریاد گلوبال (شرکت امنیت دریایی بریتانیا) نفتکش گریس-۱ روز گذشته سیگنال مقصد جدید خود را در ساعت ۱۳:۴۰ دقیقه به وقت یوتی‌سی (ساعت هماهنگ جهانی) تغییر داده بود اما دقایقی بعد در ساعت ۱۳:۵۲ به وقت یوتی‌سی آن را پاک کرد و مکان خود را در جایی که حضور دارد نشان داد.

موسسه دریاد گلوبال اعلام کرد: «تغییر اخیر در سیگنال مقصد توسط گریس یک با توجه به وضعیت فعلی کشتی که بدون پرچم است و همچنین پیچیدگی‌های موجود درمورد آینده محموله ۲.۱ میلیون بشکه نفت خام سبک ایران بسیار غیرمنتظره است.» این موسسه تغییر سیگنال را عمدی عنوان کرد.

نیروی دریایی بریتانیا چهارم ژوئیه (۱۳ تیر) با اعلام این که کشتی گریس-۱ در حال حمل نفت به پالایشگاهی در سوریه بوده است و این اقدام تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه سوریه را نقض می‌کند، این ابرنفتکش را در آب‌های جبل‌الطارق توقیف کردند. این ابرنفتکش از ایران حرکت کرده بود و حامل نفت خام این کشور بود. ایران در اعتراض به توقیف این ابرنفتکش، سفیر بریتانیا در تهران را به وزارت امور خارجه احضار و اعلام کرد که مقصد گریس-۱ سوریه نبوده است.

دادگاه عالی جبل الطارق توقیف ابرنفتکش «گریس-۱» را تا ۱۵ اوت (۲۴ مرداد) تمدید کرده است. این مهلت تا دو روز دیگر به پایان می‌رسد. با وجود این وضعیت این نفتکش همچنان نامشخص است.

بررسی‌ها اگرچه حاکی از ارسال سیگنال تغییر مسیر از سوی گریس-۱ است اما موقعیت فعلی آن همچنان به مانند قبل است و این ابرنفتکش همچنان در جبل‌ الطارق است.