سخنگوی ارتش ملی لیبی: ترکیه به طور علنی علیه مردم لیبی وارد جنگ شده است

احمد المسماری سخنگوی ارتش ملی لیبی در گفت‌وگویی با شبکه «العربیه» ضمن اعلام رسیدن محموله‌های تسلیحاتی ترکیه به شهر مصراته و تلاش کشتی ترکیه‌ای حامل تسلیحات برای پهلو گرفتن در بندر الخمس این کشور گفت، با این اقدامات، ترکیه علنا علیه مردم لیبی وارد جنگ شده است.

ترکیه علاوه بر نقض مستمر قطعنامه بین‌المللی ممنوعیت ارسال سلاح به لیبی و ارسال محموله‌های سلاح و تجهیزات نظامی به این کشور اعلام کرد، عملا مشاوران نظامی خود را نیز برای ارزیابی میدانی کامل اوضاع به طرابلس اعزام کرده است.

این اقدام ترکیه چند ساعت پس از آن است که رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه تعهد کرد، کشورش در چارچوب توافق‌نامه نظامی امنیتی اخیر با لیبی نیروهایی را برای کمک به دولت الوفاق به رهبری فایز السراج و در مقابله با ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر که عملیات نظامی آزادسازی طرابلس را آغاز کرده است، اعزام می‌کند.

سخنگوی ارتش ملی لیبی همچنین در ادامه توضیح داد، بحران جاری تنها محدود به لیبی نیست بلکه بحرانی منطقه‌ای است و توسعه‌طلبی‌های ترکیه در لیبی تهدیدی برای دیگر کشورها به ویژه مصر است.

از طرفی، اعلام حمایت ترکیه از دولت الوفاق لیبی واکنش مصر را نیز در پی داشته به طوری که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر اعلام کرد، امنیت ملی مصر به طور مستقیم با اوضاع لیبی ارتباط دارد.

السیسی گفت: «مصر از شرایطی که در لیبی بوجود آمده زیان‌های فراوانی دیده است».

در آخرین تحولات لیبی نیز عقیله صالح رئیس مجلس نمایندگان لیبی سه‌شنبه از کشته شدن تعدادی از افسران ترک در درگیری‌های جاری کشورش خبر داد.

رئیس پارلمان لیبی در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه خبری راشاتودی (RT) بیان کرد که فایز السراج رئیس دولت الوفاق و پس از این‌که محاصره‌ او تشدید شده از ترک‌ها درخواست کمک نظامی و امنیتی کرده است.

رئیس پارلمان لیبی افزود که قطر هزینه تجهیزات نظامی ترکیه‌ای که به لیبی ارسال می‌شود را پرداخت می‌کند.

این در حالی است که نیروهای ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر ضمن انجام پیشروی‌هایی از چندین محور به سوی طرابلس پایتخت این کشور و سرنگونی یک پهپاد ترکیه‌ای، مواضع نیروهای الوفاق در شهر مصراته را نیز بمباران کردند.

سخنگوی ارتش ملی لیبی همچنین در ادامه گفت که عملیات آزادسازی طرابلس تنها محدود به مقابله با گروه‌های شبه‌نظامی مسلح وابسته به دولت الوفاق نیست بلکه حمایت کنندگان آنها را نیز شامل می‌شود.

اشاره المسماری به دولت ترکیه است که اخیرا تلاش‌ کرده با تمامی توان‌های سیاسی و نظامی وارد بحران لیبی شود.

سخنگوی ارتش ملی لیبی همچنین گفت، رویارویی با نیروهای ترکیه و رجب طیب اردوغان در نتیجه عملیات آزادسازی طرابلس نیست که از ماه آوریل گذشته آغاز شده بلکه در نتیجه سال‌هایی است که آنکارا طی آنها تلاش کرد با ارسال سلاح و تجهیزات نظامی از شبه‌نظامیان حمایت کرده و انتقال «تروریست‌ها» را به لیبی تسهیل کند.