انتقاد فرانسه و آلمان از بسته شدن حساب ترامپ در توییتر و فیس‌بوک

اقدام توییتر و فیس‌بوک در بستن حساب کاربری دونالد ترامپ،‌ رییس‌جمهور آمریکا،‌ با انتقاد «غیرمنتظره» مقام‌های ارشد فرانسه و آلمان مواجه شد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان،‌ روز دوشنبه ۲۲ دی‌ماه ضمن انتقاد از تصمیم رسانه‌های اجتماعی برای حذف حساب کاربری رییس‌جمهور آمریکا اشاره کرد قوانین مربوط به حاکمیت «آزادی بیان» باید توسط قانون‌گذاران و نه شرکت‌های فناوری وضع شود.

سخنگوی ارشد مرکل در این زمینه گفت: «صدراعظم بستن کامل حساب کاربری یک رییس‌جمهور منتخب را مشکل‌ساز می‌داند.»

او افزود حقوقی مانند آزادی بیان می‌تواند با قانون و در چارچوبی که قانونگذار تعریف کرده و نه با «تصمیم شرکت» مورد تداخل قرار گیرد.

همزمان برونو لو مِر، وزیر دارایی فرانسه، هم موضعی مشابه اتخاذ کرد و گفت مسئول وضع مقررات دولت‌ها و نه «الیگارشی دیجیتال» هستند. او همچنین فناوری‌های بزرگ را یکی از «تهدیدها» علیه دموکراسی عنوان کرد.

توییتر هفته گذشته به صورت کامل حساب کاربری دونالد ترامپ را در پی حمله هوادارانش به ساختمان کنگره آمریکا و با عنوان نقض قوانین این رسانه مسدود کرد. در پی آن، فیس‌بوک نیز تصمیم مشابهی گرفت و همین اقدام را انجام داد.

در این زمینه مارک زوکربرگ، موسس و مدیر اجرایی فیس‌بوک، اعلام کرد پست‌های اخیر ترامپ نشان می‌داد او می‌خواهد از روزهای باقی‌مانده از دولتش برای تضعیف روند انتقال قدرت مسالمت‌آمیز و قانونی استفاده کند.

پایگاه خبری بلومبرگ در همین زمینه اشاره کرده اروپا به طور فزاینده‌ای به دنبال عقب راندن نفوذ روزافزون شرکت‌های بزرگ فناوری است.

بلومبرگ نوشته اتحادیه اروپا در حال حاضر در حال تنظیم مقرراتی است که می‌تواند به آن اجازه دهد بسترهای رسانه‌ اجتماعی را در صورت عدم پیروی از قوانین مسدود کند.

بر همین اساس، شرکت‌های بزرگ فناوری تحت فشار قانونگذاران، حامیان حقوق مدنی و کارکنان خود قرار گرفته‌اند تا محتواهایی را که منجر به خشونت یا فعالیت غیرقانونی می‌شود محدود کنند.

با این حال تصمیم توییتر و فیس‌بوک برای بستن حساب کاربری ترامپ از سوی حامیان آزادی بیان و برخی فعالان رسانه هم با واکنش انتقادآمیز مواجه شده است.

در میان مقام‌های آمریکا لیندزی گراهام، رییس کمیته قضایی سنا، در واکنش به مسدود شدن دائمی حساب ترامپ، در توییتی این تصمیم توییتر را یک اشتباه جدی خواند و نوشت: «آیت‌الله [خامنه‌ای] می‌تواند توییت کند، اما ترامپ نه. این امر خیلی چیزها را در مورد اداره‌کنندگان توییتر نشان می‌دهد.»