ادامه اعتراضات سراسری بازنشستگان همزمان با سالگرد ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی

همزمان با اولین سالگرد ریاست‌جمهوری ابراهیم رئیسی، بازنشستگان تامین اجتماعی در ادامه اعتراضات صنفی در ایران، مقابل ادارات کل تامین اجتماعی تجمع کردند.

ابراهیم رئیسی را می‌توان اولین رییس جمهوری پس از انقلاب سال ۵۷ در ایران دانست که تنها چند ماه پس از رسیدن به این سمت، معترضان در شهرهای مختلف ایران به صورت مستقیم علیه او شعار داده و خواستار استعفایش شده‌اند.

«رئیسی حیا کن، مملکت رو رها کن»، «مرگ بر رئیسی» و «شش کلاس دروغگو، حاصل وعده‌هات کو» از جمله شعارهایی بوده که در یک سال گذشته تکرار شده است.

همچنین شعارها علیه شخص رهبر جمهوری اسلامی از تجمعات دی ماه ۹۶ شدت گرفته و در همه تجمعات سال گذشته تکرار شده است.

روز شنبه در تهران، کسبه پاساژ کاشانی در خیابان امیرکبیر، در اعتراض به وضعیت معیشتی و افزایش مالیات‌ها دست به اعتصاب و تجمع زدند.

بازنشستگان تأمین اجتماعی هم در ادامه اعتراض‌های خود در شهرهای مختلف ایران تجمع کردند.

بازنشستگان در آبادان با شعار «گرانی تورم، بلای جان مردم» تجمع اعتراضی برگزار کردند و بازنشستگان در اهواز نیز شعار «مدعی عدالت، خجالت خجالت» سر دادند.

بازنشستگان تأمین اجتماعی در شهر زنجان هم در ادامه اعتراض‌های روزهای اخیر خود تجمع کرده و شعارهایی از جمله «تأمین اجتماعی، چه نام اشتباهی» سر دادند.

در شوشتر هم بازنشستگان به خیابان آمدند و از جمله شعار دادند: «تا کی سرافکندگی، یا مرگ یا زندگی» ….

در همین حال اعتصاب بازاریان که از هفته گذشته آغاز شده، در برخی از شهرهای ایران ادامه یافت و بنکداران عمده فروش اصفهان روز شنبه مغازه‌های خود را باز نکردند.

همچنین تجمع اعتراضی کسبه و بازاریان یزد مقابل فرمانداری این شهر برگزار شد و بازاریان دو شهر نور‌آباد ممسنی و کوهچنار در استان فارس نیز روز شنبه اعتصاب کردند.

یکی از دلایل اعتصاب، افزایش مالیات عنوان شده است اما این اعتصاب‌ها در زنجیره اعتراض‌های عمومی در ایران در هفته‌های گذشته به وقوع پیوسته و همراه با شعارهایی علیه کلیت حکومت بوده است.

سازمان امور مالیاتی روز شنبه اعلام کرد که در رسیدگی به تراکنش کارتخوان کسبه اصل بر صحت ادعای آنان است اما این موضوع درباره افراد دارای فرار مالیاتی صادق نیست.

پیش از این مدیر کل دفتر حسابرسی مالیاتی وجوه واریز شده به کارتخوان‌ها را مبنای محاسبه مالیات اعلام کرده بود.

روز شنبه همچنین برخی از کارگران پیمانکاری پروژه‌های نفتی از جمله کارگران داربست‌بند پروژه‌ای در فازهای ۹ و ۱۰ عسلویه و پتروپالایش کنگان در اعتراض به عدم تحقق خواسته‌هاشان دست از کار کشیده و اعتصاب کردند.

از سوی دیگر روز پنج‌شنبه تجمع سراسری معلمان برگزار شده بود و بیش از ۱۰۰ معلم در این تجمعات بازداشت شدند.

شنبه 28 خرداد در شهرهای آبادان، اهواز، شوشتر، زنجان و بندرعباس .

بازنشستگان شعارهایی مانند «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه»، «دولت انقلابی، فقط شعار خالی» و «مدعی عدالت، خجالت خجالت» سر دادند.

وخامت اوضاع معیشتی، عدم اجرای صحیح همسان‌سازی حقوق و اجرایی نشدن مصوبه‌ مزدی شورای عالی کار از مهمترین دلایل برگزاری تجمعات اعتراضی بازنشستگان عنوان شده است.

در روزهای گذشته اعتراضات گسترده‌ای توسط بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرهای مختلف برگزار شد و شماری از بازنشستگان توسط نیروی‌های امنیتی بازداشت شدند.

ویدیوهای منتشرشده در رسانه‌های اجتماعی نیز نشان می‌دهد، شماری از کسبه و مغازه‌داران در خیابان سعدی تهران، امروز در اعتراض به شرایط اقتصادی و افزایش مالیات بخش خصوصی، مغازه‌های خود را تعطیل کرده و تجمع اعتراضی برگزار کردند.

بر اساس این ویدیوها، نیروهای امنیتی و یگان‌ویژه به این معترضین حمله کرده و آنها را سرکوب کردند.

اعتراضات دیگر

شهرهای دیگر ایران نیز شاهد اعتراضات صنفی و عمومی بود.

بر اساس تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بعضی از طلافروشان استان یزد شنبه بیست و هشتم خرداد در اعتراض به گرانی و وخامت شرایط اقتصادی با بستن مغازه‌های خود دست به اعتصاب زده‌اند.

فروشندگان لوازم خانگی در هندیجان خوزستان نیز در اعتراض به مالیات‌های سنگین و شرایط اقتصادی سخت اقدام به اعتصاب و بستن مغازه‌های خود کردند.

بازاریان و کسبه نورآباد ممسنی از توابع استان فارس هم در اعتراض به نوسان قیمت دلار و مشکلاتی که دولت برای کسب و کارشان ایجاد کرده، با بستن مغازه‌های خود به اعتصابات سراسری پیوستند.

دو هزار واحد تولیدی شهرک صنعتی محمودآباد اصفهان نیز شنبه به اعتصابات سراسری پیوستند. اعتصابات اخیر در اعتراض به نوسان قیمت دلار و مشکلات صنفی است که دولت ایران برای واحدهای تولیدی ایجاد کرده است.

در همین رابطه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل نیز این هفته با انتشار گزارشی درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، از «استفاده بیش از حد از زور» و قوه قهریه مرگبار با هدف سرکوب معترضان ایرانی ابراز نگرانی کرد.

تجمعات بازنشستگان، معلمان و فعالان کارگری در شرایطی در ایران برگزار می‌شود که پیشتر علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در یک سخنرانی «اعتراضات مردمی» را به «دشمنان» نسبت داد و ادعا کرد که همه در کشور از حکومت و نظام جمهوری اسلامی «رضایت دارند.»