معاون مرکز اسلامی هامبورگ از آلمان اخراج شد

سلیمان موسوی‌فر، معاون مرکز اسلامی هامبورگ، پس از صدور حکم اخراج به دلیل “حمایت از سازمان‌های شبه‌نظامی افراطی و تروریستی شیعه” به تازگی آلمان را به مقصد ایران ترک کرد.نشریه آلمانی بیلد، با انتشار خبری کوتاه در روز جمعه، ۴ نوامبر ۲۰۲۲، نوشت سید سلیمان موسوی‌فر، معاون مرکز اسلامی هامبورگ، شامگاه چهارشنبه سوم نوامبر، ساعت ۲۱ و ۷ دقیقه به‌وقت محلی، خاک آلمان را به مقصد دبی ترک کرد.وزارت کشور ایالت هامبورگ اعلام کرد که سلیمان موسوی‌فر، روحانی ۴۶ ساله و معاون مرکز اسلامی هامبورگ که به “مسجد آبی” مشهور است، آلمان را روز چهارشنبه ۲ نوامبر (۱۱ آبان) به مقصد ایران ترک کرده است.

به گزارش وزارت کشور، اسناد و مدارکی دال بر حمایت او از گرو‌های افراطی و تروریستی موجود است که بر این اساس او باید خاک آلمان را ترک می‌کرده است.

به‌گزارش بیلد، تصمیم موسوی‌فر به‌منظور ترک داوطلبانه خاک آلمان از اخراج او به‌وسیله مقام‌های قانونی این کشور جلوگیری به‌عمل آورد.

بر اساس اطلاعات منتشر شده در نشریه بیلد، موسوی‌فر باید یک هفته پیش از این تاریخ خاک آلمان را ترک می‌کرد، اما او تا آخرین لحظه در برابر حکم اخراج خود از خاک آلمان مقاومت نشان داد.

به گزارش رسانه‌های آلمانی در اواخر ماه خرداد، سیدسلیمان موسوی‌فر، معاون مرکز اسلامی هامبورگ (IZH) به دلیل «حمایت از سازمان‌های افراطی و تروریستی شیعه و همچنین ویدیوهای تبلیغاتی که در حمایت از این گروه‌ها در فیس‌بوک به اشتراک گذاشته بود»، از آلمان اخراج شده بود.

بر اساس آنچه رسانه‌های آلمانی در آن زمان اعلام کردند، موسوی‌فر ملزم به ترک فوری آلمان شده بود و مقرر شده بود که در صورت امتناع به سه سال حبس محکوم شود.

شکایت به دادگاه

موسوی‌فر پس از دریافت حکم اخراج از آلمان به دادگاه شکایت می‌کند و دادگاه عالی اداری در هامبورگ پس از بررسی، حکم اخراج او را تایید کرده است. موسوی‌فر پس از تایید حکم اخراج او توسط دادگاه موظف به ترک خاک آلمان در این هفته شده بود.

اندی گروته، سناتور امور داخلی در ایالت هامبورگ با ابراز رضایت از اخراج موسوی‌فر از آلمان گفت: «کسی که به اثبات رسیده از گروه‌های تروریستی یا حامیان مالی آن‌ها حمایت می‌کند، خطر بزرگی برای امنیت ما است و جایی در آلمان ندارد».

بیلد می‌نویسد او دو بار تلاش کرد تا حکم دادگاه را به چالش بکشد؛ تلاشی که در نهایت به جایی نرسید و حتی وکیلش، که قصد داشت اجازه حضور موسوی‌فر در خاک آلمان را تا ۲۶ ژانویه ۲۰۲۲ تمدید کند، موفقیتی به‌دست نیاورد.پیش از این، و در ابتدای تابستان امسال، رسانه‌های آلمانی از تصمیم مقام‌های این کشور در مورد اخراج موسوی‌فر از آلمان خبر دادند. این رسانه‌ها دلیل تصمیم مورد نظر را حمایت موسوی‌فر از «سازمان‌های افراطی و تروریستی شیعه» و ساخت و انتشار ویدئوهای «تبلیغاتی در حمایت از این گروه‌ها در فیسبوک» اعلام کردند.

رسانه‌های آلمانی در آن زمان تاکید کردند موسوی‌فر باید هر چه سریع‌تر خاک آلمان را ترک کند و در صورت امتناع از این امر با اخراج مواجه می‌شود. مقام‌های آلمانی همچنین تصمیم گرفتند که موسوی‌فر هرگز نتواند به آلمان بازگردد.

انتقاد از مرکز اسلامی هامبورگ

مرکز اسلامی‌هامبورگ سال‌ها مورد انتقاد قرار گرفته و بعنوان “بازوی جمهوری اسلامی” در این شهر محسوب می‌شود. نام این مرکز از سال ۱۹۹۳ در گزارش سازمان امنیت داخلی آلمان در باره تهدیدات و خطرات امنیتی قرار گرفته است.

به گزارش وزارت کشور، فعالیت‌ها و اهداف این مرکز در تضاد با آزادی و دموکراسی مندرج در قانون اساسی آلمان است.

سازمان حفاظت از قانون اساسی هامبورگ که طی چند دهه فعالیت مرکز اسلامی هامبورگ را زیر نظر دارد به این نتیجه‌گیری رسیده ‌است که این مرکز به صورت مستقیم از علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی دستور می‌گیرد.

حالا نشریه بیلد می‌نویسد مقام‌های آلمانی شکی ندارند که، بر خلاف ادعای مسئولان «مسجد آبی» یا همان مرکز اسلامی هامبورگ، این مکان مرکزی برای فعالیت‌های سیاسی است و سلیمان موسوی‌فر به‌طور مستقیم با تهران ارتباط دارد و گزارش فعالیت‌هایش را در اختیار نهادهای امنیتی وابسته به جمهوری اسلامی قرار می‌دهد.

به‌گزارش بیلد، مرکز اسلامی هامبورگ «نمازخانه سفارت جمهوری اسلامی» به‌حساب می‌آید و کانونی به‌منظور تقویت فعالیت‌های برون مرزی حکومت اسلامگرای ایران است.

حدود یک ماه پیش، نشریه آلمانی اشپیگل از تلاش فراکسیون پارلمانی احزاب دمکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان برای حمایت از خیزش سراسری مردم ایران در اعتراض به جمهوری اسلامی خبر داده و نوشت که این احزاب در طرحی که به پارلمان آلمان ارائه دادند خواستار بسته شدن مرکز اسلامی هامبورگ و جلوگیری از هرگونه همکاری آن با سازمان‌های دولتی آلمان شدند.

اشپیگل نوشت که اداره حفاظت از قانون اساسی‌ آلمان سال‌هاست که «مرکز اسلامی هامبورگ»‌ را زیر نظر دارد و معتقد است که این مرکز و سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان، مهمترین نهادهای نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در آلمان‌اند.