محکومیت گسترده اعدام محسن شکاری؛ استمداد خانواده‌های محکومان از مردم

محسن شکاری که روز ۲۹ آبان ماه حکم اعدامش صادر شده بود، صبح روز پنج‌شنبه ۱۷ آذر اعدام شد. اجرای این حکم با واکنش گسترده شهروندان در شبکه‌های اجتماعی روبه‌رو شد. علی کریمی و گوهر عشقی نیز به اعدام این معترض به دست جمهوری اسلامی واکنش نشان دادند.

هم‌زمان، خانواده شماری از دیگر زندانیان خیزش انقلابی علیه جمهوری اسلامی که به محاربه و اعدام محکوم شده‌اند، از مردم کمک خواستند.

علی کریمی، فوتبالیست پیشین تیم ملی ایران و چهره مخالف جمهوری اسلامی، با انتشار یک استوری در اینستاگرام خود در واکنش به خبر اعدام محسن شکاری نوشت: «منتظر انتقام اعدام محسن شکاری باشید.»

گوهر عشقی، مادر ستار بهشتی، کارگر وبلاگ‌نویس کشته شده نیز در توییتی برای محسن شکاری نوشت: «پسرم به تو افتخار می‌کنم. تو نماد مظلومیت مردم ایران هستی. تو آشکار کننده جنایت عریان جمهوری اسلامی، علیه انسانیت هستی. سوز جگر مادرت را حس می‌کنم اما، تو و جوانانی مثل تو از جان خود گذشتند اما از ایران نه.هیچ وقت نام تو از تاریخ ایران محو نخواهد شد.»

محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران روز پنج‌شنبه ۱۷ آذر با تاکید بر این که اعدام محسن شکاری پس از محاکمه در «بی‌دادگاه حکومت» باید با واکنش بسیار قوی روبه‌رو شود، گفت: «کسانی که در خارج از کشور هستند از دولت‌هایشان بخواهند فورا واکنش نشان دهند.»

صدور، تایید و اجرای احکام اعدام برای معترضان در حالی آغاز شده است که کارشناسان و گزارشگران سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای حقوق بشری درباره صدور احکام اعدام برای بازداشت‌شدگان خیزش انقلابی ایران هشدار داده‌ بودند.

سیاست محارب و مفسد خواندن معترضان از سوی علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، برای مقابله با خیزش انقلابی مردم در حالی اجرا می‌شود که ماشین کشتار مد نظر او کار خود را با اعدام محسن شکاری، شهروند معترض ۲۳ ساله آغاز کرد.

اولین دادگاه محسن شکاری ۱۰ آبان برگزار و ۲۹ آبان ماه حکم اعدام او به دلیل «بستن خیابان ستار‌خان تهران» صادر شد.

نخستین حکم اعدام برای معترضان خیزش انقلابی ایران، با وجود هشدارهای بین‌المللی در شرایطی اجرا شد که فاصله صدور حکم و تاییدش در دیوان عالی کشور و اجرای آن، تنها ۱۸روز بود.

پیش از این جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران، از تشدید سرکوب اعتراضات ابراز نگرانی کرد و گفت مقام‌های جمهوری اسلامی کارزار صدور حکم اعدام برای معترضان به راه انداخته‌اند.همچنین ۴۰ وکیل دادگستری ایرانی با انتشار بیانیه‌ای نوشتند اکنون دستگاه قضایی در ایران «با حضور مسوولانی غیرمستقل و رجزخوان به یکی از قوای مستبد تبدیل شده و به همین خاطر شبکه‌ای فاسد بر سرنوشت کشور حاکم شده است.»نگرانی‌ها از اعدام معترضان بازداشت شده در ایران از زمانی آغاز شد که احمد خاتمی چهره تندرو جمهوری اسلامی در سخنرانی نماز جمعه درباره معترضان بازداشتی، خطاب به مقام‌های قوه قضائیه گفت باید طوری با «این اغتشاشگران» برخورد شود «که دیگر هوس اغتشاش مجدد رخ ندهد».

چند روز بعد، ۲۲۷ نفر از نمایندگان مجلس در بیانیه‌ای جنجالی با «محارب» خواندن برخی از معترضان، از قوه قضائیه خواستند حکم «قصاص» (اعدام) را در مورد آنان اجرا کند.

یک روز بعد از این بیانیه، آقای اژه‌ای نسبت به اعدام برخی از معترضان دستگیرشده اعلام موافقت کرد.

با این حال به‌رغم تهدیدها، اعتراضات در ایران با گذشت نزدیک به سه ماه هم‌چنان با قوت ادامه دارد و معترضان هر روز در گوشه و کنار ایران برچیده شدن کل نظام جمهوری اسلامی را می‌خواهند.

دستگاه قضایی جمهوری اسلامی پیش از آغاز اعتراضات جاری نیز به تعداد اجرای احکام اعدام را افزایش داده بود.

سازمان حقوق بشر ایران به تازگی اعلام کرده که اعدام‌ها در ایران در سال جاری میلادی از مرز ۵۰۰ مورد فراتر رفته و نسبت به سال گذشته افزایش شدیدی پیدا کرده است.

در روزهای گذشته دادگاه شماری از بازداشت‌شدگان اعتراضات با اتهام «محاربه و افساد فی‌ الارض» برگزار شده و بر اساس اعلام قوه قضاییه، حکم بدوی هفت نفر از این شهروندان با این اتهام که عموما خطر اعدام را به دنبال دارد، صادر شده است.

حمید قره‌حسنلو و سامان یاسین، دو تن از این بازداشت‌شدگان هستند که به تازگی به «محاربه» متهم شده‌اند.

خانواده‌های این دو شهروند از مردم خواستند صدای حمید قره‌حسنلو و سامان یاسین باشند و نگذارند این دو نفر اعدام شوند.

مادر سامان یاسین (صیدی)، رپر بازداشتی اهل کرمانشاه، خطاب به مردم، نهادهای حقوق‌بشری و جامعه جهانی در ویدیویی که در رسانه‌های اجتماعی منتشر شده است، گفت: «به داد پسرم برسید تا اعدام نشود.»

او در این ویدیو اضافه کرد: «کجای دنیا دیده‌اید به خاطر یک سطل آشغال، جان عزیزی را بگیرند؟ پسر من هنرمند است، آشوب‌گر نیست.»

حکم محاربه این خواننده رپ کرمانشاهی در حالی صادر شده است که او در جریان دادگاهش، هیچ یک از اتهامات وارده را نپذیرفت و تایید نکرد.

از سوی دیگر، حکم اعدام حمید قره‌حسنلو در حالی روز ۱۶ آذر به او ابلاغ شد که به تازگی عملی جراحی را پشت سر گذاشته و در بیمارستان بستری است.

قره‌حسنلو، متخصص رادیولوژی است که همراه با چهار معترض دیگر، به دست‌ داشتن در کشتن روح‌الله عجمیان، از بسیجیان کرج در جریان اعتراضات، متهم شده و حکم اعدام گرفته است.

فرزانه قره‌حسنلو، همسر او نیز به ۲۵ سال حبس در زندان اهواز به عنوان تبعید محکوم شده است.

خانواده حمید قره‌حسنلو با استمداد از مردم، خواهان جلوگیری از اجرای حکم اعدام او شده‌اند.

سازمان عفو بین‌الملل نیز در توییتی نوشت مقام‌های ایران حمید قره‌حسنلو، پزشکی که شکنجه شده را در ارتباط با خیزش مردم در ایران به اعدام محکوم کرده‌اند.

این سازمان با خطاب قرار دادن علی خامنه‌ای افزود: «او باید محکومیت و حکم این پزشک را لغو کند.»

بر اساس جدیدترین آمار سازمان حقوق بشر ایران، تاکنون‌ ۱۱ تن از معترضان به اعدام محکوم شده‌اند.