تحریم‌های جدید کانادا و بریتانیا علیه مقامات جمهوری اسلامی

به‌دنبال ادامه روند نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی در ایران، دولت کانادا و بریتانیا تحریم‌های جدیدی علیه مقامات تهران تصویب کردند.

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، تحریم‌های دولت کانادا جمعه 18 آذر تصویب شده و 22 مقام حکومتی ایران را شامل می‌شود.کانادا روز جمعه ۱۸ آذر اعلام کرد که ۶۷ فرد و ۹ نهاد در کشورهای مختلف، از جمله اعضای قوه قضاییه جمهوری اسلامی و سازمان زندان‌های ایران را به اتهام «نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر» تحریم کرده است.

این تحریم‌های تازه شامل ۲۲ عضو ارشد قوه قضاییه، سازمان زندان‌ها، نیروهای پلیس ایران و همچنین دستیاران ارشد علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و رسانه‌های حکومتی ایران می‌شود.

تحریم‌های جدید کانادا همچنین روسیه و میانمار را هدف قرار داده است.

تحریم‌های کانادا علیه ایران یک روز پس از اعدام محسن شکاری وضع شده است. اعدام آقای شکاری اولین مورد از اعدام‌های مرتبط با اعتراضات اخیر در ایران به شمار می‌رود که واکنش گسترده جهانی را به دنبال داشته است.تحریم‌های کانادا همچنین در آستانه روز جهانی حقوق بشر، ۱۹ آذر، وضع شده است.

در همین زمینه ملانی جولی، وزیر خارجه کانادا، در بیانیه‌ای گفت: «کرامت، آزادی و عدالت ستون‌های سیاست خارجی کاناداست.»

او افزود: «در حالی که جهان شاهد زیر پا گذاشتن حقوق انسانی مردم در نقاطی چون روسیه، ایران و میانمار است، به ما یادآور می‌شود که تنها با ایستادگی و دفاع از ارزش‌هایی که برای‌مان عزیز است، می‌توانیم تغییر ایجاد کنیم.»

کانادا از زمان آغاز اعتراضات کنونی ایران که از ۲۶ شهریور در واکنش به جان باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد شکل گرفت، تاکنون شش بسته تحریمی دیگر علیه مقامات و نهادهای جمهوری اسلامی تصویب کرده است.

اوتاوا تصریح کرده است: «به‌رغم تشدید تلاش‌های رژیم ایران برای سرکوب وحشیانه تظاهرات در سراسر کشور، مردم ایران همچنان برای دفاع از حقوق زنان و دختران ایرانی و آینده‌ای بهتر برای همه ایرانیان ایستادگی می‌کنند.»

تحریم‌های روز جمعه کانادا همچنین شامل ۳۳ مقام کنونی و سابق روسیه و ۶ نهاد این کشور به دلیل سرکوب شهروندان مخالف «تهاجم نظامی غیرقانونی» مسکو به اوکراین و »سیاست‌های ضددموکراتیک» می‌شود.

۱۲ شخصیت و ۳ نهاد در میانمار نیز به خاطر حملات حکومت نظامی میانمار به شهروندان این کشور و انتقال محموله‌های تسلیحاتی به این رژیم تحریم شده‌اند.

این تحریم‌ها علاوه بر مقامات ارشد قوه قضائیه، نهاد زندانبانی، نیروی انتظامی و دیگر رهبران سیاسی کشورایران از جمله مشاوران ارشد علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را هدف قرار داده است.

ملانیا جولی، وزیر خارجه کانادا در این زمینه گفت: «کارهای بیشتری باید انجام داد، اما کانادا هیچ‌گاه از موضع حقوق بشری خود کوتاه نخواهد آمد.»

تحریم‌های جدید بریتانیا نیز روز جمعه 18 آذر تصویب شد و به گفته جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا، شامل 10 نفر از ناقضان حقوق بشر در ایران خواهد بود.

از این بین، 6 نفر در صدور احکام سنگین علیه بازداشت‌شدگان از جمله صدور حکم اعدام در دادگاه‌های انقلاب این کشور نقش دارند.

غلامرضا ضیایی و علی چهارمحالی، مدیران سابق زندان اوین نیز در این فهرست حضور دارند.

تصویب تحریم‌های بریتانیا و کانادا یک روز پس از اعدام محسن شکاری، یکی از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ایران اعلام شد.