آمریکا تسلیحات ضبط شده ایرانی ارسالی برای حوثی‌ها را به اوکراین می‌فرستد

«وال استریت ژورنال» به نقل از مقامات آمریکایی و اروپایی، اعلام کرد که ایالات متحده ممکن است هزاران قبضه سلاح و بیش از یک میلیون گلوله و مهمات توقیف شده ایران که برای شبه‌نظامیان «حوثی» در یمن ارسال شده بوده را در اختیار ارتش اوکراین قرار دهد.

بر اساس این گزارش که سه‌شنبه 25 بهمن منتشر شده، در پی کشف و ضبط بیش از 5000 اسلحه جنگی، 1.6 میلیون گلوله اسلحه سبک، تعدادی موشک ضدتانک و بیش از 7000 فیوز مجاورتی، از قاچاقچیان مظنون به کار برای ایران در سواحل یمن، مقامات آمریکایی در حال بررسی ارسال این سلاح‌ها و مهمات برای کمک به اوکراین هستند.

بر اساس گزارش وال‌استریت ژورنال، دولت جو بایدن، به دنبال یافتن توجیه قانونی برای انتقال این سلاح‌های توقف‌شده به اوکراین است، زیرا تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد آمریکا و متحدانش را به نابود کردن، ذخیره یا دفع آن محموله‌های توقیف شده ملزم می‌کند.
وال‌استریت ژورنال همچنین نوشته است که وکلای دولت بایدن در حال بررسی این موضوع هستند که آیا خلأ قانونی برای این امر وجود دارد که اجازه انتقال را بدهد یا خیر.

در این گزارش آمده است که این سلاح‌ها و مهمات در ماه‌های اخیر توسط ایالات متحده و فرانسه به عنوان بخشی از تلاش جهانی که عمدتاً بر جلوگیری از قاچاق سلاح ایران به یمن متمرکز است، کشف و ضبط شده است.بر اساس این گزارش، این تسلیحات طی ماه‌های اخیر از قاچاقچیانی که مظنون به همکاری با جمهوری اسلامی هستند ضبط شده است.

طبق این گزارش، آمریکا قصد دارد از محل تسلیحاتی که در ماه‌های اخیر در نزدیکی سواحل یمن توقیف کرده بیش از پنج‌هزار اسلحه جنگی، یکی میلیون و ۶۰۰ هزار گلوله تسلیحات کوچک، تعدادی موشک ضدتانک و بیش از هفت‌هزار فیوز مجاورتی در اختیار اوکراین قرار دهد.

در حالی که جمهوری اسلامی به ارسال پهپاد به نقاط مختلف ادامه می‌دهد، ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، سنتکام، سه‌شنبه از انهدام یک پهپاد شناسایی ایران که در حال عملیات شناسایی بر فراز یک پایگاه گشتی ارتش آمریکا در شمال شرق سوریه بود، خبر داد.

در همین حال، آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در گزارشی اعلام کرد بررسی‌ها تایید می‌کند روسیه در جنگ اوکراین از انواع پهپادهای کشنده ایرانی استفاده می‌کند.

در این گزارش تصاویر پهپادهایی که روسیه در جنگ اوکراین استفاده کرده و تصاویر پهپادهای ایرانی به کار گرفته شده علیه آمریکا و منافعش در خاورمیانه، با هم مقایسه شده است.

در گزارش این آژانس از پهپاد‌های یک‌طرفه «شاهد۱۳۶» و «شاهد۱۳۱» که پس از تغییر نام از سوی روسیه با نام‌های «Geran2 و Geran1» در جنگ علیه اوکراین استفاده شده و همچنین پهپاد چند منظوره «مهاجر۶» نام برده شده است.

در همین حال، جروزلم پست به نقل از اطلاعات وزارت دفاع آمریکا در گزارشی نوشت پهپادها و موشک‌های ایران یکی از مهم‌ترین تهدیدهایی است که واشینگتن و متحدانش در خلیج فارس با آن مواجه هستند.

معاون وزیر دفاع آمریکا نیز گفت: بزرگ‌ترین خطر پهپادهای ایران، چگونگی گسترش و ارائه آنها به عوامل غیر دولتی همچون حزب‌الله لبنان، حوثی‌های یمن و شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در عراق است.

در حالی که یکی از نگرانی‌ها درباره خطر پهپادها به دلیل سخت‌تر بودن امکان رهگیری آنهاست، مدیر اداره تحقیقات وزارت دفاع اسرائیل اعلام کرد: سیستم پدافند هوایی لیزری اسرائیل در صورت استقرار کامل در آینده، می‌تواند پهپادهای ایرانی را بر فراز اوکراین رهگیری و منهدم کند.

از سوی دیگر، با ادامه نگرانی‌ها از اقدام‌های جمهوری اسلامی در ارسال سلاح به نیروهای نیابتی خود در نقاط مختلف خاورمیانه، جروزالم پست در گزارشی درباره احتمال استفاده جمهوری اسلامی از پوشش کمک‌های بشردوستانه برای قاچاق تسلیحات به سوریه، به نقل از منابع ارتش اسرائیل نوشت کاروان‌های کامیونی ایران به سوریه از طریق عراق طی هفته گذشته افزایش یافته اما از ارائه اطلاعات درباره محموله‌های خود خودداری کردند.

یک مقام آمریکایی نیز به وال‌استریت ژورنال گفته است: «این پیامی است برای این‌که سلاح‌هایی که برای مسلح‌سازی نیروهای نیابتی ایران ارسال شده بودند را توقیف کنیم و از آنها برای دستیابی به اولویت‌هایمان در اوکراین، جایی که ایران در حال ارائه سلاح به روسیه است، استفاده کنیم.»

رژیم جمهوری اسلامی سال‌هاست که با ارسال تسلیحات و کمک فنی و نظامی به شبه‌نظامیان حوثی در یمن، برنامه خود برای ادامه بی‌ثباتی در این کشور پیش می‌برد.

گزارش وال استریت ژورنال در حالی منتشر می‌شود که پیش‌تر وزارت دفاع بریتانیا نیز در گزارشی که به سازمان ملل ارائه کرده، پرده از شواهدی انکارناپذیر برداشته که نشان می‌دهد ایران به شبه‌نظامیان حوثی در یمن تسلیحات نظامی می‌دهد.

بر اساس گزارش وزارت دفاع بریتانیا، محموله‌ای از موشک‌هایی که گفته می‌شود برای شورشیان حوثی فرستاده شده بود، به دلیل پاک نشدن اطلاعات یکی از پهپادهای همراه موشک‌ها، نشان داد که تهران در فرستادن این محموله نقش مستقیم داشته است.

یکی از مقامات وزارت دفاع در این باره گفته بود: «هارد دیسک داخلی پهپاد یافت‌شده پاک نشده است، و از طریق بررسی محتویات آن دریافتیم که این پهپاد 22 پرواز آزمایشی در محدوده مقر نیروی هوافضای سپاه پاسداران در تهران داشته است.»