طولانی‌ترین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل دوشنبه آغاز می‌شود

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز دوشنبه آنچه را که انتظار می‌رود طولانی‌ترین اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل باشد، و بیش از پنج هفته طول خواهد کشید، را افتتاح می‌کند.

به گزارش «پی‌بی‌اس»، این اجلاس در حالی آغاز می‌شود که جهان با نگرانی‌های حقوق بشری شامل حمله روسیه به اوکراین، سرکوب مخالفان در روسیه و بلاروس، درگیری‌های جدید بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها، و تلاش‌ها برای تحکیم توافق صلح اتیوپی، که به دو سال درگیری میان دولت ملی و شورشیان در منطقه تیگرای پایان داد، دست و پنجه نرم می‌کند.

شورای حقوق بشر که متشکل از 47 کشور عضو است، مجموعه گسترده‌ای از مسائل حقوق بشری، از جمله تبعیض، آزادی مذهب، حق مسکن، و تأثیر مخرب تحریم‌های اقتصادی علیه دولت‌ها بر مردم عادی را بررسی می‌کند.این شورا که معمولا سه بار در سال تشکیل جلسه می‌دهد، همچنین برنامه‌ای برای تمرکز بر کشورهای دارای «موقعیت خاص» مانند افغانستان، سوریه، میانمار، نیکاراگوئه و سودان جنوبی دارد.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران نیز در این شورا شرکت خواهد کرد. به گفته پی‌بی‌اس، در شرایطی که ایران در گیر و دار اعتراضات ضدحکومتی به دلیل قتل مهسا امینی توسط گشت ارشاد جمهوری اسلامی به سر می‌برد، امیرعبداللهیان در این شورا سخنرانی می‌کند.

روسیه نیز که پارسال پیش از اخراج از شورا به طور یکطرفه عضویت خود را پایان داد، قرار است در بالاترین سطح از زمان تعلیق در این اجلاس شرکت کند. سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه که بیشتر به دلیل تخصصش در امور دفاعی شهرت دارد، قرار است روز پنجشنبه در این نشست سخنرانی کند.

به گفته پی‌بی‌اس، در جریان اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل، ایالات متحده احتمالاً تلاش خواهد کرد پکن را به خاطر سرکوب کنشگران دموکراسی‌خواه در چین و هنگ کنگ، نگرانی‌های طولانی‌مدت درباره تبت، و مسائل منطقه سین‌کیانگ غربی مورد بازخواست قرار دهد.