بیانیه دانشجویان دانشگاه هنر: نه اجبار، نه سرکوب و نه دوشکا دیگر اثر ندارد

جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر تهران با انتشار بیانیه‌ای ضمن تجلیل از بیانیه‌های حمایت‌‌‌آمیز دانشجویان دیگر دانشگاه‌ها و حمایت‌های مردمی از اعتراضات‌شان، نوشتند: «نه اجبار، نه سرکوب و نه دوشکا دیگر خراشی بر پولاد ارادهٔ ما نخواهد انداخت٬ چرا که امروز یک ایران پشت ماست».

این دانشجویان با با بیان اینکه «گذشت آن زمان که بغض فروخورده باشیم، امروز خاری در گلوی ستمگریم»، تاکید کردند که در کنار «خانواده‌های دادخواه» و «پای این خاک» ایستاده‌اند، خاموشی را روا نمی‌دانند و به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.

این بیانیه که روز جمعه دوم تیر ماه منتشر شد، «به نام بلند آزادی» و با «یاد صانع ژاله» آغاز شده است. صانع ژاله جوان اهل شهر پاوه و دانشجوی هنرهای نمایشی دانشگاه هنر تهران بود که در جریان اعتراضات جنبش سبز و تظاهرات روز ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ با شلیک نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شد.

آنها در بخشی از این بیانیه با اشاره به حمایت گسترده دانشجویان دانشگاه‌های مختلف و همچنین حمایت‌های عمومی از اعتراضات دانشجویان دانشگاه هنر «نه» این دانشجویان به مقام‌های جمهوری اسلامی، نوشتند: «ما جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر روی ماه یکایک شما خواهران و برادران آزاده و شجاع‌دلمان را می‌بوسیم و بار دیگر با شما عهد می‌بندیم که به بندبندِ پیمان‌نامه‌های پرمهرتان وفادار می‌مانیم.»

دانشجویان دانشگاه هنر در ادامه افزودند: «ما نیز به مبارزهٔ خود برای ایرانی آزاد ادامه می‌دهیم و در کنار شما تا جان در بدن هست، تن به ظلم نخواهیم داد» و «ثابت خواهیم کرد که هیچ‌چیز به عقب برنمی‌گردد».

در بیانیه دانشجویان دانشگاه هنر همچنین موج ممنوع‌الورودی، تعلیق و اخراج دانشجویان از جمله «اخراج علیرضا برادران شرکا» از دانشجویان معترض دانشگاه امیرکبیر محکوم شده است.
دانشجویان دانشگاه هنر افزودند: «ما آنچه بر ما رفت را هرگز فراموش نخواهیم کرد. اخیراً مطلع شدیم که نااهلان دوست عزیزمان علیرضا برادران شرکا را از دانشگاه امیرکبیر اخراج کرده‌اند. می‌بینیم که هنوز درس نگرفته‌اند و نمی‌دانند که ما هیچ‌گاه یکدیگر را تنها نمی‌گذاریم.»

در این بیانیه همچنین به بخشی از بیانیه دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان در حمایت از اعتراضات دانشجویی اشاره شده که در آن آمده بود: «گذشت آن زمان که بغضِ فروخفته باشیم، ما رودِ خروشانیم»، دانشجویان دانشگاه هنر تهران نوشتند: «دانشجویان دانشگاه هنر تهران در ادامه نوشتند: «گذشت آن زمان که بغض فروخورده باشیم، امروز خاری در گلوی ستمگریم. ما ایستاده‌ایم، کنار خانواده‌های دادخواه، کنار زخم‌خوردگان این سال‌های سیاه» و «پای این خاک ایستاده‌ایم و خاموشی را روا نمی‌دانیم».

در این بیانیه، دانشجویان دانشگاه هنر با اشاره به اینکه «پیروزی بزرگ یک‌شبه اتفاق نمی‌افتد»، نوشتند: «تنها به ‌پشتوانهٔ کنش‌های کوچک و بزرگ ایستادگی است که می‌توان این خانه را از نو ساخت. پس دل قوی داریم که تاریکی رفتنی است. و ما پیش می‌رویم، دست در دست هم، به سوی آزادی.»

دور جدید اعتراضات دانشجویان دانشگاه هنر تهران از چهارشنبه ۲۴ خرداد ماه و در پی تاکید حراست و مدیران دانشگاه هنر مبنی بر «اجباری شدن مقنعه از روز بیست و هفتم خرداد» اوج گرفت و این دانشجویان در پردیس باغ ملی این دانشگاه اقدام به برپایی تحصن کردند اما نیروهای حراست اقدام به ضرب و جرح دانشجویان کردند و سپس در روز شنبه ۲۷ خرداد نیز نیروهای امنیتی در مقابل در ورودی این دانشگاه دست‌کم ده دانشجو را با خشونت بازداشت کردند.

پس از آن نیز حمزه برزویی‌کوتنائی، رئیس حراست دانشگاه هنر تهران، دانشجویان را تهدید کرد و گفت: در صورت هرگونه اعتراض و تجمع دانشجویان را «با دوشکا می‎زنیم»‌.

دانشجویان دانشگاه هنر پس از برخوردهای خشونت‌آمیز نیروهای حراست و نیروهای امنیتی، و همچنین در پی تهدید شدیداللحن از طرف رئیس حراست دانشگاه هنر تهران، روز شنبه، ۲۷ خرداد، در بیانیه‌ای با اشاره به کشتار معترضان در جریان اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» خطاب به مسئولان این دانشگاه آمده است: «میان ما و شما دریایی خون فاصله است.»

دانشجویان دانشگاه هنر تهران در همین بیانیه خطاب به مقام‌های دانشگاه و مقام‌های جمهوری اسلامی، با تاکید بر اینکه «چیزی به عقب برنمی‌گردد»، نوشتند: «ما که حالا نزدیک به یک سالی می‌شود که ما شده‌ایم، هیچ حرفی با شما نداریم الا یک کلمه: نه.»

پس از آن دانشجویان بسیاری از دانشگاه‌های ایران از جمله دانشگاه‌های تربیت مدرس، بهشتی، تهران، سوره، علامه، فردوسی مشهد و دانشگاه مازندران، علم و صنعت، خواجه نصیر، علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دانشگاه اصفهان، دانشگاه سهند تبریز، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه هنر اصفهان طی هفته گذشته با انتشار بیانیه‌هایی از اعتراضات دانشجویان دانشگاه هنر تهران حمایت کرده و برخورد خشونت‌آمیز با اعتراضات دانشجویان محکوم کردند.

از آغاز اعتراضات زن، زندگی، آزادی در شهریور ماه پارسال و در پی کشته شدن مهسا امینی حین بازداشت توسط نیروهای گشت ارشاد، دانشگاه‌های به کانون‌های اصلی اعتراضات تبدیل شده‌اند.

با وجود اینکه بنابر اعلام کمیته پیگیری وضعیت بازداشت‌شدگان بیش از ۷۵۰ دانشجو توسط دستگاه‌های امنیتی بازداشت شده‌اند، هزاران دانشجو به کمیته‌های انضباطی احضار شده‌‌ و صدها دانشجو با احکام «ممنوع‌الوردی»، «تعلیق» و «محرومیت از تحصیل و خوابگاه» مواجه شده‌اند، اما اعتراضات دانشجویان متوقف نشده به شکل تجمع، شعارنویسی، صدور بیانیه و در مواردی چون اعتراضات دو هفته گذشته دانشگاه هنر به شکل «تحصن» ادامه یافته است.