حمله اسرائیل به مواضع حزب‌الله؛ اردوغان با انتقاد از اروپا: دیگر نمی‌توان با نتانیاهو گفتگو کرد

جنگ غزه در حالی وارد بیست و نهمین روز خود شد که اسرائیل به رغم درخواست‌های فزاینده بین‌المللی برای برقراری آتش‌بس بشردوستانه، همچنان به حملات خود علیه اهداف غیرنظامی از جمله بیمارستان‌ها، مدارس و ساختمان‌های مسکونی ادامه می‌دهد.

بمباران ورودی بیمارستان شفا در غزه و هدف قرار گرفتن یک آمبولانس که به گفته حماس دست کم ۱۵ کشته به جا گذاشت.
جان باختن دست کم ۲۰ نفر در پی حمله اسرائیل به مدرسه‌ای در شمال نوار غزه و حمله به موسسه فرانسوی این منطقه محاصره شده از سرزمین‌های فلسطینی که با واکنش پاریس همراه شد.
بنیامین نتانیاهو ساعاتی پس از اتمام سفر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا به اسرائیل هرگونه آتش‌بس بشردوستانه پیش از آزادی گروگان‌ها را رد کرد.
حسن نصرالله، رهبر حزب‌ الله عملیات طوفان الاقصی را ۱۰۰ درصد فلسطینی خواند و ضمن تهدید اسرائیل از احتمال باز شدن جبهه لبنان به روی جنگ خبر داد.
بنا به اعلام حماس، از زمان آغاز حملات اسرائیل در هفت اکتبر تاکنون ۹ هزار و ۴۸۸ نفر از جمله ۳ هزار و ۹۰۰ کودک و ۲ هزار و ۵۰۹ زن در غزه کشته شده‌اند.
اسرائیل نیز تاکنون از کشته شدن بیش از ۱۴۰۰ نفر از شهروندان خود پس از حملات حماس به شهرهای این کشور خبر داده و شمار سربازان کشته شده خود را ۳۳۸ نفر اعلام کرده است.
آخرین تحولات جنگ حماس و اسرائیل در روز شنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۲ خورشیدی برابر با ۴ نوامبر ۲۰۲۳ میلادی را در این 

ترکیه سفیر خود را از اسرائیل فرا می‌خواند

در پی تحولات جاری در غزه و تشدید حملات به غیرنظامیان، ترکیه روز شنبه اعلام کرد که سفیر خود را در اسرائیل برای پاره‌ای مشورت‌ها فرا خوانده است.

دیدار بلینکن با نخست وزیر موقت لبنان یک روز پس از تهدید‌های رهبر حزب الله علیه آمریکا

نجیب میقاتی، نخست وزیر موقت لبنان روز شنبه در اردن با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا دیدار و بر ضرورت برقراری فوری آتش‌بس در غزه تاکید کرد.

دفتر نخست وزیری لبنان با اعلام این خبر به نقل از نجیب میقاتی آورده است که وی در این دیدار خواستار توقف «تجاوزات اسرائیل» به جنوب کشورش شده است.

این دیدار در حالی انجام می‌شود که حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله لبنان روز گذشته در سخنانی ضمن هشدار نسبت به تشدید تنش در منطقه، احتمال باز شدن جبهه لبنان در جنگ جاری را منتفی ندانسته و آمریکا را نیز به هدف قرار دادن ناوگان نظامی‌اش در شرق مدیترانه تهدید کرده بود.

آقای بلینکن روز گذشته نیز پیش از سخنان حسن نصرالله در بیروت با نخست وزیر موقت لبنان دیدار و گفتگو کرده بود.

وزیر امور خارجه آمریکا در اردن قرار است با وزرای چند کشور عربی منطقه دیدار و گفتگو کند و سپس برای ملاقات با رهبران ترکیه عازم آنکارا شود.

فرستاده ویژه آمریکا: حدود ۴۰۰ هزار نفر همچنان در شمال نوار غزه حضور دارند

به گفته نماینده ویژه آمریکا برغم محاصره شهر غزه از سوی نیروهای اسرائیلی، همچنان بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار در شمال این باریکه تحت محاصره باقی مانده‌اند.

این در حالیست که در پی تشدید‌ نبردها و آغاز عملیات زمینی ارتش، اسرائیل بارها طی روزهای اخیر مردم غزه را به تخلیه مناطق شمالی نوار غزه و حرکت به سمت جنوب فراخوانده است.

با این حال، بنا به برخی گزارش‌ها، شماری از ساکنان شمال غزه به تازگی حین ترک مناطق شمالی و عزیمت به سمت جنوب هدف حملات اسرائیل قرار گرفته و جان باخته‌اند.

حماس: تعداد کشته‌شدگان حملات اسرائیل به ۹ هزار و ۴۸۸ نفر افزایش یافت

وزارت بهداشت حماس روز شنبه اعلام کرد که از آغاز جنگ جاری با اسرائیل در هفت اکتبر تا کنون ۹ هزار و ۴۸۸ نفر از جمله ۳ هزار و ۹۰۰ کودک جان باخته‌اند.

در بیانیه وزارت بهداشت حماس آمده است ۲ هزار و ۵۰۹ نفر از قربانیان حملات اسرائیل به غزه را زنان تشکیل می‌دهند.

اردوغان: نتانیاهو را از ذهن‌مان پاک کردیم؛ رویکرد اتحادیه اروپا عادلانه نبوده است

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه می‌گوید که بنیامین نتانیاهو دیگر مسئولی نیست که بتوان با او گفتگو کرد.

آقای اردوغان با اشاره به آنچه اسرائیل در غزه انجام داده تاکید کرد که هرگونه تماس و ارتباط با نخست وزیر کنونی اسرائیل را به کلی قطع و نام وی را از ذهن خود پاک کرده است.

رئیس جمهوری ترکیه مدعی شد که نتانیاهو با واکنش مردم اسرائیل مواجه شده و حمایت شهروندان خود را از دست داده است.

وی بر اهمیت اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی که قرار است با محوریت جنگ غزه این ماه در ریاض برگزار شود۷ تاکید کرد و خواستار برقراری فوری آتش‌بس در جنگ جاری میان اسرائیل و حماس شد.

رجب طیب اردوغان سپس ضمن انتقاد از رویه «عجیب و ناسازگار» اتحادیه اروپا در بحران جاری گفت که اتحادیه اروپا رویکرد عادلانه‌ای نداشته است.

وی تاکید کرد که «جهان باید فریاد کودکان فلسطینی را بشنود و وظیفه ماست که دست یاری خود را به سوی آن مردم بی‌گناه و مظلوم دراز کنیم.»

12:15
سازمان ملل از «افزایش شدید نفرت» در جهان پس از حوادث ۷ اکتبر ابراز تاسف کرد

ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، از آنچه «افزایش شدید نفرت» در جهان پس از حملات حماس در ۷ اکتبر خواند، ابراز تاسف کرد.

این مسئول سازمان ملل متحد تصریح کرد: «تأثیر منفی این بحران که رویکرد‌های غیرانسانی را به همراه دارد…همه جا در میان فلسطینیان و هم یهودیان گسترده شده است. ما شاهد افزایش قابل توجه اظهارات برآمده از نفرت، خشونت، تبعیض، عمیق‌تر شدن شکاف‌های اجتماعی و دوقطبی شدن جوامع هستیم».

ایران؛ شعارهای ضد اسرائیلی تظاهرکنندگان در مراسم ۱۳ آبان

خبرگزاری فرانسه در گزارشی به برپایی تظاهراتی به مناسبت ۱۳ آبان، روز تخسیر سفارت آمریکا در تهران پرداخته و آورده است که شرکت کنندگان در این تظاهرات در حمایت از فلسطین و بر ضد آمریکا و اسرائیل شعار سر دادند.

بنا به این گزارش، تظاهرکنندگان از جمله بسیاری از دانش‌آموزان و دانشجویان در تهران مقابل سفارت سابق ایالات متحده تجمع کردند و ضمن پایمال کردن و سوزاندن پرچم‌های آمریکا و اسرائیل شعارهایی بر ضد این دو کشور سر دادند.

در این گزارش همچنین آمده است که آدمک‌هایی از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل و جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده که به سخره گرفته شده بود در این مراسم به نمایش درآمد.

فرانس‌پرس به نقل از منابع رسمی در ایران از سازماندهی تظاهرات به همین مناسبت علاوه بر تهران، در ۱۲۰۰ شهر به ویژه در مشهد (شمال شرق)، اصفهان (مرکز) و شیراز (جنوب) خبر داده است.

نزدیک به یک ماه پس از آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس، بسیاری از تظاهرکنندگان در این مراسم پرچم‌های فلسطین و حزب‌الله، جنبش شیعی تحت حمایت ایران در لبنان را در دست داشتند.

11:36
ارتش اسرائیل: به مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان حمله کردیم

ارتش اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که در پاسخ به تلاش حزب‌‌الله برای شلیک از خاک لبنان به سمت اسرائیل، مواضع این نیروها را هدف قرار داده است.

در بیانیه ارتش اسرائیل آمده است: «ارتش اسرائیل در ساعات گذشته به دو جوخه تروریستی در خاک لبنان که قصد شلیک به خاک اسرائیل را داشتند، حمله کرد و همچنین یک پست دیده بانی سازمان حزب الله را منهدم کرد.»

ارتش اسرائيل همچنین اعلام کرد که به شلیک خمپاره از سوی لبنان به سمت مناطق شمالی اسرائیل که خساراتی به همراه نداشته، پاسخ داده است.
عکس آرشیوی از حمله اسرائیل به روستایی در مرز لبنان
11:08
یک مسئول سازمان ملل: مردم غزه ​​روز را با دو قرص نان سر می‌کنند و به دنبال آب هستند

مدیر آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل می‌گوید: مردم غزه به طور متوسط ​​با دو قرص نان عربی تهیه شده از انبارهای آرد سازمان ملل در منطقه زندگی می کند، اما آنچه بیشتر در خیابان‌ها شنیده می‌شود کلمه «آب» است.

به گفته این مسئول سازمان ملل متحد، ساکنان غزه اکنون بیش از آنکه در جستجوی نان باشند، به دنبال آب هستند.

توماس وایت که طی چند هفته گذشته به سراسر غزه سفر کرده، این منطقه را «صحنه مرگ و ویرانی» توصیف کرده است.

وی می‌گوید که اکنون هیچ مکانی در غزه امن نیست و مردم برای زندگی، آینده و توانایی خود برای تامین مواد غذایی خانواده در هراسند.

آقای وایت طی یک کنفرانس ویدئویی از غزه خطاب به دیپلمات‌های ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل گفت که آنروا تامین کننده آرد حدود ۸۹ نانوایی در سراسر غزه است که به ۱.۷ میلیون نفر خدمات می‌دهد.

حمله حماس به اسرائیل؛ ۳۹ فرانسوی کشته و ۹ نفر ناپدید شدند

پاریس روز شنبه اعلام کرد که تعداد قربانیان فرانسوی حملات حماس به اسرائیل به ۳۹ کشته افزایش یافته و ۹ نفر نیز در این میان مفقود شده‌اند.

وزارت امور خارجه فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «فرانسه از مرگ غم‌انگیز چند شهروند دیگر فرانسوی در حملات تروریستی حماس به اسرائیل مطلع شده که شمار قربانیان فرانسوی این حملات بدین ترتیب به ۳۹ نفر افزایش می‌یابد.

در این بیانیه آمده است که ۹ شهروند فرانسوی که برخی از آنها گروگان حماس هستند همچنان پس از این حملات مفقودند.

حمله به اماکن تحت کنترل سازمان ملل در غزه

صدها هزار فلسطینی برای حفظ جان خود در اماکن تحت مدیریت و کنترل آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد (آنروا) در غزه پناه گرفته‌اند اما این مکان‌های نه چندان امن تاکنون بارها هدف حملات اسرائیل قرار گرفته است.

به گفته مسئولان آنروا از زمان شروع جنگ جاری میان اسرائیل و حماس در هفت اکتبر، تاکنون نزدیک به ۵۰ ساختمان و ملک تحت مدیریت آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل متحد تحت تاثیر این حملات قرار گرفته و برخی از آنها به طور مستقیم هدف واقع شده‌اند.

این اماکن که با شروع جنگ به عنوان سرپناه از سوی ساکنان غزه مورد استفاده قرار می‌گیرد میزبان دست کم ۷۰۰ هزار نفر است.

در این میان حدود ۱۱۲ هزار نفر در ۲۵ مکان تحت مدیریت سازمان ملل از جمله برخی از مدارس در شمال باریکه غزه پناه گرفته‌اند.

به گفته مسئولان آنروا، از زمان آغاز جنگ تاکنون دست کم ۷۲ کارمند آنروا که اغلب همراه با خانواده‌‌هایشان در غزه به سر می‌بردند بر اثر حملات اسرائيل جان باخته‌اند.