جان بولتون: دولت بایدن با ضعف با ایران تعامل می‌کند

جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق آمریکا طی اظهاراتی گفت که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده با ضعف با ایران تعامل می‌کند.

جان بولتون شامگاه دوشنبه 13 آذر در گفت‌وگویی با شبکه «العربیه» افزود که حوثی‌ها حملات علیه کشتیرانی در دریای سرخ را به نمایندگی از ایران انجام می‌دهند.مشاور امنیت ملی اسبق آمریکا گفت که ایران از پذیرش مسئولیت پشتیبانی خود از حوثی‌ها در حملات به کشتیرانی در دریای سرخ شانه خالی می‌کند.

کاخ سفید پیش‌تر دوشنبه اعلام کرد که حمله به سه کشتی در دریای سرخ در ابتدای هفته جاری تهدیدی علیه صلح و ثبات بین‌المللی به‌شمار می‌رود.

در همین راستا جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید شامگاه دوشنبه گفت که ایالات متحده با متحدان و شرکا درباره اقدامات‌‌ خود برای مقابله با حملات حوثی‌ها به دریانوردی بین‌المللی رایزنی می‌کند.

سالیوان همچنین افزود که حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ با پشتیبانی ایران صورت می‌گیرد.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید طی یک کنفرانس مطبوعاتی گفت:«هر چند حوثی‌ها خود در یمن دست به چنین حملاتی زده‌اند اما واشینگتن بر اساس شواهدی که در دست دارد معتقد است که این حملات با پشتیبانی کامل از سوی ایران انجام می‌شود».

حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ
شایان ذکر است که شبه‌نظامیان حوثی طی حملاتی که به گفته این گروه در حمایت از فلسطینی‌ها در میانه جنگ بین اسرائیل و جنبش حماس انجام می‌شود، چندین کشتی را در جنوب دریای سرخ هدف گرفتند.

ارتش آمریکا یکشنبه اعلام کرد که 3 کشتی تجاری در آب‌های بین‌المللی در جنوب دریای سرخ هدف حملات حوثی‌ها قرار گرفته‌اند.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا «سنتکام» گزارش داد که یک ناوشکن آمریکایی در پی پرتاب شدن چندین موشک و پهپاد توسط حوثی‌ها از خاک یمن، پیام درخواست کمک دریافت کرده و در پاسخ به آن اقدام کرده است.

از سویی حوثی‌ها اعلام کردند که دو کشتی اسرائیلی را هدف گرفته‌اند. اما ارتش اسرائیل اعلام کرد که این کشتی‌ها ارتباطی با اسرائیل ندارند.

ایران پشت حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ است
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در یک نشست خبری با اشاره به حملات به سه کشتی در دریای سرخ از سوی حوثی‌های یمن گفت: «دلایل کاملی داریم که باور کنیم این حملات به وسیله ایران امکان‌پذیر شده است.»

او حملات انجام شده را تهدیدی علیه صلح و ثبات بین‌المللی توصیف کرد و افزود: «مهماتی که در حمله به کشتی‌ها در دریای سرخ از طرف حوثی‌ها استفاده شد از طریق ایران تامین شده بود.»

سالیوان تاکید کرد که آمریکا با متحدان خود درباره قدم‌های بعدی برای واکنش به حملات علیه کشتی‌ها در دریای سرخ در تماس است.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید همچنین گفت که باور دارد کشتی‌های تجاری هدف گرفته شده در دریای سرخ ارتباطی با اسرائیل ندارند. دولت اسرائیل هم پیشتر ارتباط این کشتی‌ها با خود را تکذیب کرده بود.

سه کشتی تجاری روز یکشنبه ۱۲ آذر در آب‌های بین المللی در جنوب دریای سرخ مورد حمله قرار گرفتند و شبه‌نظامیان حوثی ضمن پذیرش مسئولیت حمله اعلام کردند که دو کشتی هدف قرار گرفته متعلق به اسرائیل بوده‌اند.

ایالات متحده و بریتانیا حملات به کشتی های تجاری در دریای سرخ را محکوم کرده و ایران را به خاطر نقشش در حمایت از شبه نظامیان حوثی مقصر می‌دانند.

هم‌زمان وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد که موج حملات گروه حوثی‌های مورد حمایت ایران ممکن است نهایتا هدف قرار دادن کشتی‌های جنگی ایالات متحده نباشد هر چند که این حملات در هفته‌های اخیر با پاسخ آمریکا روبرو شده‌اند.

شبه‌نظامیان حوثی که کنترل بیشتر سواحل دریای سرخ یمن را در دست دارد، پیش از این هم موشک‌های بالستیک و پهپادهای مسلح را به سمت اسرائیل شلیک کرده بود و وعده داده که کشتی‌های اسرائیلی بیشتری را هدف قرار دهد.

با توجه به حملات حوثی‌ها در دریای سرخ و حملات جداگانه شبه نظامیان تحت حمایت ایران علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه، مقام‌های آمریکا نگران تشدید ناگهانی درگیری‌های منطقه‌ای هستند که پس از جنگ اسرائیل و حماس خطر آن افزایش یافته است.