یک نفتکش متعلق به شرکت «ترافیگورا» بر اثر حمله حوثی‌ها در آب‌های مقابل عدن آتش گرفت

بر اثر حمله حوثی‌ها در شامگاه جمعه 6 بهمن، یک نفتکش متعلق به شرکت «ترافیگورا» مورد اصابت قرار گرفته و در آب‌های نزدیک به سواحل یمن دچار آتش‌سوزی شد.شرکت کشتیرانی «ترافیگورا» شامگاه جمعه اعلام کرد نفتکش «مارلین لواندا» که برای این شرکت کار می‌‌کند هنگام عبور از آبراه دریای سرخ مورد اصابت یک موشک قرار گرفته است.

این شرکت افرود که « از ابرازهای آتش‌نشانی برای مهار و خاموش کردن زبانه‌های آتش که در یکی از مخازن محموله نفتکش شعله‌ور شده، استفاده شده است» و تلاش خدمه برای مهار آتش در این نفتکش همچنان ادامه دارد.

از سویی یحیی سریع، سخنگوی حوثی‌ها اعلام کرد که این گروه به نفتکش «مارلین لواندا»(MARLIN LUANDA) که آن را تحت مالکیت بریتانیا دانسته، حمله کرده و آن را با موشک ضدکشتی مورد اصابت قرار داده است.

سخنگوی نظامی حوثی‌ها گفت که این نفتکش در حمله این گروه مورد اصابت مستقیم موشک قرار گرفته و دچار حریق شد.

پیش از آن سازمان امنیت دریایی بریتانیا «آمبری» نیز شامگاه جمعه اعلام کرد که گزارشی مبنی بر وقوع حادثه‌ای در فاصله 60 مایل دریایی از جنوب شرقی عدن در یمن دریافت کرده است.

به‌دنبال آن سازمان «آمبری» در گزارش خود تایید کرد که یک کشتی در فاصله 60 مایل دریایی از جنوب شرقی عدن در یمن بر اثر اصابت موشک پرتاب شده از سوی حوثی‌ها، دچار آتش‌سوزی شده است.

پیش از آن نیز نیروی دریایی بریتانیا از وقوع دو انفجار جدید توسط شبه‌نظامیان حوثی در نزدیکی یک نفتکش در شرق تنگه باب المندب خبر داده بود.

مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا ضمن تایید ایمنی خدمه این کشتی، اعلام کرد که حمله جدید حوثی‌ها در روز جمعه خسارت‌های جانی در بر نداشته است.

در همین راستا ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا «سنتکام» جمعه 6 بهمن گزارش داد که نیروهای تحت فرماندهی آن یک موشک ضدکشتی که حوثی‌ها به سوی ناوشکن «کارنی» پرتاب کرده بودند را سرنگون کرده‌اند.

همزمان با آن نیز نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد جمعه تاکید کرد که ایالات متحده ادامه حملات حوثی‌ها در دریای سرخ را نمی‌پذیرد.

نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل نیز گفت که کشورش در پیامی، «غیرقابل قبول» بودن حملات حوثی‌ها و ضرورت متوقف کردن آن را برای ایران توضیح داده است.

شرکت دریایی ترافیگورا در بیانیه‌ای اعلام کرد که نفتکش «مارلین لواندا» به هنگام عبور از در دریای سرخ هدف حمله موشکی قرار گرفته است.

طبق این بیانیه یکی از مخازن این نفتکش دچار آتش سوزی شد که از تجهیزات موجود برای اطفای حریق استفاده شده است.

شرکت دریایی ترافیگورا همچنین اعلام کرد که همچنان با این نفتکش در تماس است و وضعیت را به دقت زیر نظر دارد.این شرکت دریایی اضافه کرد، کشتی‌های نظامی در منطقه در حال کمک به نفتکش مارلین لواندا هستند.

ستاد مرکزی فرماندهی آمریکا، سنتکام٬ نیزدر شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد: «روز جمعه ۲۶ ژانویه تقریباً ساعت ۷:۴۵ بعد از ظهر به وقت صنعا، تروریست‌های حوثی مورد حمایت ایران یک موشک بالستیک ضد کشتی از مناطق تحت کنترل حوثی‌ها در یمن شلیک کردند که به نفتکش مارلین لواندا با پرچم جزایر مارشال اصابت کرد.»

سنتکام اضافه کرد که ناو یو.اس.اس کارنی و سایر کشتی‌های ائتلاف به تماس اضطراری این نفتکش پاسخ دادند و در حال ارائه کمک به آن هستند.

ستاد مرکزی فرماندهی آمریکا تصریح کرد که در این حمله به کسی آسیب وارد نشده است.

در همین زمینه، یحیی سریع سخنگوی حوثی‌ها اعلام کرد که نیروهای شبه نظامی حوثی با موشک ضد کشتی به نفتکش بریتانیایی حامل سوخت مارلین لواندا در خلیج عدن حمله کردند.

این سخنگو نیز گفت که این حمله موشکی باعث آتش سوزی در نفتکش مارلین لواندا شد.

در حالی که حوثی‌ها می‌گویند که مارلین لواندا یک نفتکش بریتانیایی است، ترافیگورا اعلام کرد که این کشتی با پرچم جزایر مارشال در حال عبور از دریای سرخ بود.

در همین زمینه٬ سنتکام بامداد شنبه اعلام کرد که یک موشک ضدکشتی آماده به شلیک حوثی‌ها را که به سمت دریای سرخ نشانه گرفته شده بود، هدف قرار داده است.

شبه نظامیان حوثی‌ مورد حمایت ایران از دو ماه پیش حملات خود به مسیر بین‌المللی کشتیرانی در دریای سرخ و خلیج عدن را آغاز کردند. آنها می‌گویند تا زمانی که حملات اسرائیل به نوار غزه ادامه دارد این حملات را ادامه خواهند داد.

حملات حوثی‌ها باعث افزایش هزینه حمل و نقل و بیمه شده است. همچنین این حملات باعث اختلال در مسیر تجاری کلیدی بین آسیا و اروپا که به طور گسترده توسط کشتی‌های چینی استفاده می‌شود، شده است.

شبه نطامیان حوثی در دو ماه گذشته ده‌ها بار دست به حملات موشکی و پهپادی علیه مسیر کشتی‌رانی تجاری در دریای سرخ و خلیج عدن زده‌اند.

حوثی‌ها می‌گویند که این حملات را در دفاع از فلسطینی‌ها در برابر اسرائیل انجام می‌دهند و کشتی‌هایی را هدف قرار می‌دهند که به نوعی با اسرائیل مرتبط باشند، هرچند بسیاری از کشتی‌های مورد هجوم حوثی‌ها تأکید داشته‌اند که هیچ ارتباطی با اسرائیل ندارند.