آمریکا به مقامات اسرائیلی: از عملیات نظامی بدون برنامه مشخص در رفح حمایت نمی‌کنیم

وزارت خارجه آمریکا، شنبه 28 بهمن اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، به اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل اطلاع داده است که واشینگتن نمی‌تواند از عملیات نظامی زمینی در رفح بدون وجود برنامه‌ای قابل اعتماد و اجرا برای تضمین امنیت بیش از یک میلیون آواره فلسطینی در این شهر، حمایت کند.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای افزود که بلینکن به هرتزوگ بر لزوم اتخاذ تدابیر ممکن برای حفاظت از جان غیرنظامیان و جلوگیری از گسترش درگیری توسط همه طرف‌ها تاکید کرد.بلینکن همچنین به رئیس جمهوری اسرائیل در مورد تعهد واشینگتن به صلح پایدار در خاورمیانه، از جمله ایجاد کشور فلسطینی و در عین حال تضمین امنیت اسرائیل، اطمینان‌خاطر داد.

«ایجاد کشور فلسطین»
پیشتر آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا شنبه 28 بهمن اعلام کرده بود که «فرصت استثنایی» طی ماه‌های آینده برای حل بحران‌ها وجود دارد.

بلینکن طی سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ همچنین بر نیاز فوری به پیشبرد تلاش‌ها برای برپایی یک کشور فلسطینی که امنیت اسرائیل را نیز تضمین می‌کند، تاکید کرد.

وزیر خارجه آمریکا خاطرنشان کرد که تلاش‌هایی واقعی به رهبری کشورهای عربی برای اصلاح تشکیلات خودگردان فلسطین وجود دارد.

جزئیات یورش به رفح
رسانه‌های اسرائیلی بامداد شنبه اعلام کردند که ارتش این کشور هفته آینده طرح تفصیلی برای یورش به رفح در جنوب نوار غزه را به رهبری سیاسی ارائه خواهد کرد.

نشریه «تایمز اسرائیل» با استناد به گزارش «شبکه 12» گزارش داد که این طرح ظاهرا شامل انتقال ساکنان رفح به مناطق دیگر در جنوب و مرکز نوار غزه است، اما شامل انتقال آن‌ها به شمال نوار غزه نمی‌شود.

این مجله اسرائیلی اشاره کرد که یوآو گالانت، وزیر دفاع و بنی گانتز، رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، معتقدند که در صورت عدم توافق با حماس در مورد گروگان‌ها تا ماه رمضان، که از مارس آینده آغاز می‌شود، ارتش باید وارد رفح شود.

مخالفت نتانیاهو با ادامه مذاکره برای وقفه در جنگ غزه و تشکیل کشور فلسطین
بنیامین نتانیاهو می‌گوید اسرائیل شرکت در مذاکره بر سر وقفه در جنگ غزه و آزادی گروگان‌ها را به دلیل «درخواست‌های فریبکارانه» گروه افراطی حماس متوقف کرده است.

نخست وزیر اسرائیل روز شنبه ۲۸ بهمن در یک نشست خبری گفت مذاکره کنندگان این کشور که به قاهره رفته بودند، تا زمانی که «ما تغییری ببینیم»‌ به میز مذاکره بازنمی‌گردند.

حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا به عنوان گروه تروریستی شناخته می‌شود.

آخرین دور مذاکرات برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در بند حماس و وقفه در عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه با میانجی‌گری مصر و قطر روز سه شنبه هفته گذشته بدون رسیدن به نتیجه در قاهره به پایان رسید.آقای نتانیاهو در ادامه گفت درخواست های حماس شامل پایان جنگ و رها کردن حماس به همین شکل و آزادی «هزاران قاتل» از زندان‌های اسرائیل و حتی درخواستی مربوط به محلی مقدس در اورشلیم که یهودیان آن را «کوه معبد» و مسلمانان آن را «حرم شریف» می‌نامند،‌ بوده است.

نخست‌وزیر اسرائیل همچنین بار دیگر با به رسمیت شناختن کشور فلسطین که خواسته آمریکا، بریتانیا و دیگر متحدان اسرائیل است، مخالفت کرد و گفت: «اسرائیل تحت رهبری من به مخالفت جدی با شناسایی یک‌جانبه دولت قلسطین ادامه خواهد داد.»

اظهارنظر بنیامین نتانیاهو ساعاتی بعد از اعلام موضع وزیر امور خارجه آمریکا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ درباره «فرصت فوق‌العاده» برای عادی‌سازی روابط اسرائیل با کشورهای عربی و تشکیل کشور فلسطین انجام شده است.

آنتونی بلینکن روز شنبه با تأکید بر ضرورت تشکیل یک کشور فلسطینی گفت: «تقریباً همهٔ کشورهای عربی می‌خواهند با عادی‌‌سازی روابط با اسرائیل، این کشور را در منطقه ادغام کنند.»

او در ادامه با اشاره به تلاش این کشورها برای احیای تشکیلات خودگردان فلسطینی گفت که آنها تلاش دارند از این طریق «تعهدات و تضمین‌های امنیتی» ارائه کنند تا اسرائیل احساس امنیت بیشتری داشته باشد.

از سوی دیگر اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، روز شنبه در بیانیه‌ای اسرائیل را برای پیش نرفتن مذاکرات مقصر دانست و اعلام کرد این گروه به چیزی کمتر از پایان عملیات نظامی، عقب‌نشینی اسرائیل از غزه، «پایان محاصره ظالمانه» این باریکه و آزادی زندانیان فلسطینی از زندان‌های اسرائیل رضایت نخواهد داد.اسرائیل قصد دارد در جدیدترین مرحله اقدامش برای نابودی کامل حماس به شهر رفح در جنوب غزه و نزدیکی مرز مصر حمله کند و این در حالی است که رئیس جمهور آمریکا و رهبران دیگر کشورهای غربی و مسئولان سازمان ملل درباره تبعات چنین حمله‌ای برای غیرنظامیان فلسطینی هشدار داده‌اند.