سه شبکه تامین‌کننده تجهیزات موشکی و هسته‌ای ایران تحریم شدند

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه اول فروردین اعلام کرد که سه شبکه تامین‌کننده تجهیزات موشکی، دفاعی و هسته‌ای جمهوری اسلامی در روسیه، ترکیه، عمان و آلمان را تحریم کرده است.بر اساس بیانیه وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا در روز چهارشنبه اول فروردین، این وزارت‌خانه، ۳ شبکه فعال در تامین تجهیزاتی نظیر فیبر کربن، پلیمر اپوکسی و اقلام مورد استفاده در صنایع موشکی و برنامه هسته‌ای برای جمهوری اسلامی را تحریم کرده است.این بیانیه یادآور می‌شود که اقلام مذکور از سوی این شبکه، برای نهادهای حکومتی از جمله سازمان جهاد خودکفایی نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین شرکتی به نام “تکنولوژی سانتریفیوژ ایران” (تسا) تامین می‌شده‌اند.در همین زمینه برایان نلسون، معاون وزارت خزانه‌داری در امور تروریسم و اطلاعات مالی اظهار داشت که حکومت ایران به کمک “شبکه‌های پیچیده تدارکات پنهانی”، با تامین تجهیزات موشکی، به درگیری‌های منطقه‌ای دامن می‌زند و جان بسیاری از شهروندان غیرنظامی را به خطر می‌اندازد.

او در ادامه تاکید کرد که ایالات متحده آمریکا با استفاده از ابزارهای خود به منظور ایجاد اختلال در این شبکه‌ها و پاسخگو کردن کشورهایی که به ساخت پهپادها و موشک‌های حکومت ایران کمک می‌کنند، ادامه می‌دهد.

بر اساس بیانیه منتشر شده وزارت خزانه‌داری آمریکا، مازیار کریمی، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی، با استفاده از شرکت‌های خود در آلمان و عمان، امکان خرید پلیمر اپوکسی و تجهیزات دیگر موشکی را برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فراهم کرده است.این فرد همچنین به کمک یک شرکت مستقر در ترکیه، اقدام به خرید آنتن‌هایی برای سپاه پاسداران کرده است. در همین زمینه، یک شرکت بین‌المللی حمل و نقل در ترکیه نیز به دلیل مشارکت در حمل و نقل این اقلام برای جمهوری اسلامی، هدف تحریم قرار گرفته است.

از جمله نام‌های دیگر در کنار نام مازیار کریمی که در این بیانیه دیده می‌شود، می‌توان به ایلیا آندریوویچ و نیکلای آلکساندرویچ شهروندان روسیه، محمود گوک و هدایت کان‌اوغلو از اتباع ترکیه و همچنین میترا اینانلو و رستم شهماری قوجه بیکلو با تابعیت ایرانی اشاره کرد.میترا اینانلو، رئیس هیئت مدیره، مدیرعامل و مالک ذی‌نفع شرکت ماندگار بسپار فجر آسیا (ماندگار بسپار) در ۲۹ اوت سال ۲۰۱۴ از سوی وزارت امور خارجه ایالات متحده، به دلیل مشارکت یا تلاش برای مشارکت در فعالیت‌هایی که به طور مادی به گسترش سلاح‌های کشتار جمعی یا ابزارهای آن کمک کرده یا خطر کمک به آن را داشته است، در فهرست گذاشته شده بود.

براساس بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا، شرکت مهندسی مواد آلی البرز متعلق به شرکت میترا اینانلو است و به منظور تولید رزین‌های اپوکسی و سایر مواد صنعت کامپوزیت تاسیس شده است.

برایان ای. نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری در امور تروریسم و ​​اطلاعات مالی، گفت: «ایران از طریق شبکه‌های پیچیده تدارکات مخفی، به دنبال ارائه سیستم‌های تسلیحاتی به بازیگران سرکش در سراسر جهان است و این اقدام به درگیری دامن می‌زند و جان غیرنظامیان بی‌شماری را به خطر می‌اندازد».

او تاکید کرد که ایالات متحده به استفاده از ابزارهای خود برای ایجاد اختلال در این شبکه‌ها و پاسخگویی به کشورهایی که به تکثیر پهپادها و موشک‌های جمهوری اسلامی کمک می‌کنند، ادامه خواهد داد.

در همین زمینه وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین شرکت‌هایی با نام‌های “شرکت مهندسی مواد آلی البرز”، “شرکت پیشرو مبتکر پیوند” و ۵ شرکت در ترکیه، ۲ شرکت روسی، سه شرکت آلمانی و یک شرکت مستقر در عمان را در فهرست جدید تحریم‌های اداره کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا (اوفک) قرار داده است.تحریم‌های جدید، علاوه بر دارایی‌های افراد مذکور در ایالات متحده آمریکا، دارایی‌ شرکت‌ها یا نهادهایی را نیز که بیشتر از نیمی از اموال آن‌ها متعلق به این فهرست تحریم باشد مسدود می‌کند.

کاخ سفید پیش از این در روز نهم اسفند اعلام کرده بود که ایالات متحده از آغاز دولت جو بایدن، ۵۵ مورد تحریم را علیه حکومت جمهوری اسلامی وضع کرده و همچنین صدها فرد و نهاد وابسته به حکومت ایران به دلایلی نظیر مداخله در نقض حقوق بشر، گروگان‌گیری، ساخت موشک و پهپاد، و برنامه‌ اتمی در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته‌اند.

Print Friendly, PDF & Email