دادستان کل کشور میگوید در یکی دو روز آینده به پیام ویدئویی احمدینژاد خطاب به رئیس قضائیه پاسخ داده میشود. صادق لاریجانی از مسئولان قضائی خواست درباره شبههای ایجاد شدهی “دشمن بیرونی و جاهل درونی” اطلاعرسانی کنند.
محمود احمدینژاد روز گذشته (یکشنبه ۲۶ آذر/ ۱۷ دسامبر) در یک پیام ویدئویی از صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه خواست ظرف ۴۸ ساعت اسناد محکومیت او و نزدیکانش “به عنوان فتنهگر، منحرف یا حمایت از آقای بابک زنجانی” را منتشر کند.
رئیس جمهور پیشین در این پیام که در وبسایت “دولت بهار”، رسانه حامیان احمدینژاد منتشر شد تهدید کرد: «در غیر اینصورت بنده نظرم را در مورد شما و عملکرد شما طی این هشت سال با مردم در میان خواهم گذاشت و از طریق مقتضی نسبت به احقاق حق اقدام خواهم کرد.»
محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور در نخستین واکنش به تهدید احمدینژاد به خبرگزاری ایسنا گفت که دستگاه قضائی “در یکی دو روز آینده” پاسخ او را خواهد داد.
مجادلهی احمدینژاد و یارانش با دستگاه قضائی که سابقهای بسیار طولانی دارد در ماههای اخیر اوج گرفته است. با این همه قوه قضائیه رسیدگی به اتهامهایی را که متوجه رئیس جمهور سابق میکند مدام به تاخیر میاندازد.
وعده رسیدگی به “دمل” احمدینژاد
دادستان کل فروردین ماه امسال در واکنش به سخنان چند روز پیشتر احمدینژاد در اهواز گفته بود نوبت برخورد با اظهارات احمدینژاد هم میرسد و “باید این دُمل برسد، تا به آنها هم رسیدگی کنیم”.
غلامحسین محسنی اژهای، سخنگو و معاون اول قوه قضائیه نیز هفتم آذر ماه در پاسخ به این پرسش که اگر احمدینژاد دروغ میگوید و تهمت میزند چرا با او برخورد نمیشود گفته بود: «حکمت صبر قوه قضائیه در آینده نه چندان دور روشن میشود. این صبر و عدم اقدام که مورد توقع بسیاری از مردم است، حکمتی دارد که انشاالله به زودی نتیجه آن مشخص میشود.»
اکنون رئیس قوه قضائیه، صادق لاریجانی میگوید برای مقابله با حملهها و ارزیابیهای غیرمنصفانه از عملکرد دستگاه قضائی بهترین کار خدمترسانی بیشتر و در کنار آن “روشنگری درباره خدمات و تلاشهای مجموعه دستگاه قضایی” است.
پاسخ به “جاهل درونی”
به گزارش روابط عمومی قوه قضائیه، لاریجانی در جلسه دوشنبه ۲۷ آذر با مسئولان قضائی گفت: «دشمن بیرونی و جاهل درونی از خلاء اطلاع رسانی قوه قضائیه سوء استفاده میکنند، مسئولان قضایی باید در حد ضرورت و تا جایی که نحوه پاسخگویی شبیه به جدل و کشمکش نشود، به شبهاتی که مطرح میشود پاسخ دهند و به تبیین کارهایی که انجام میشود بپردازند.»
رئیس قوه قضائیه گفته است: «در جلسهای که اخیراً با جمعی از دانشجویان داشتم به این جمع بندی رسیدم که بسیاری از تصورها از دستگاه قضایی ناشی از عدم تبیین پارهای از مشکلات این دستگاه است که تبیین آنها در کنار تشریح خدمات و تلاشهای قوه قضائیه کار چندان دشواری هم نیست.»
جلسهای که لاریجانی به آن اشاره کرده همان نشستی است که در آن اتهامهای گوناگونی به محمود احمدینژاد و نزدیکانش وارد کرد و انگیزه پیام ویدئویی و تعیین ضربالاجل رئیس جمهور پیشین شد.
صادق لاریجانی در دیدار با دانشجویان با اشاره به پرونده متهم نفتی که به اعدام محکوم شده گفت: «چه کسانی از بابک زنجانی حمایت کردهاند. حسب برخی گزارشها این فرد مورد حمایت چهار نفر از وزرای سابق و شخص رئیسجمهور پیشین بوده است. البته بنده به این گزارشها یقین ندارم؛ اما بههرحال باید پول مردم برگردد»
افشاگری، وعدهی قدیمی
رئیس قوه قضائیه در این دیدار به یک گفتوگوی ویدئویی محمود احمدینژاد نیز اشاره میکند که در آن با کنایه به مسائلی نظیر بازداشت احتمالی دختر لاریجانی به جرم جاسوسی، وجود دهها حساب بانکی به نام او و فساد مالی برادرانش پرداخته شده است.
صادق لاریجانی با کنایه به بستنشینی نزدیکان احمدینژاد در حرم عبدالعظیم و سخنان او در جمع آنها که گفته بود “ما با خانواده لاریجانیها مخالفیم” حمله به دستگاه قضائی را “نوعی فتنه” خواند و گفت: «هرکس اصل نظام را تخریب کند و دست به سیاهنمایی بزند، در واقع در حال فتنهگری است. سران فتنه میگفتند ما انتخابات و شورای نگهبان را قبول نداریم، اینها هم میگویند ما قوه قضائیه را قبول نداریم. آنها دعوت به اغتشاش میکردند، اینها هم با بستنشینی دنبال جریانسازی و اغتشاشاند.»
بر همین اساس احمدینژاد در پیام ویدئویی خود تاکید کرد که اگر رئیس قوه قضائیه “اسناد محکومیت” او و نزدیکانش را درباره اتهامهایی که به آنها وارد میشود ارائه ندهد دست به افشاگری خواهد زد.
رئیس دولتهای نهم و دهم درباره “افشاگری” خود و محورهای آن توضیح بیشتری نداده است. او پیش از این، از جمله مرداد ماه امسال نیز وعده داده بود علیه “صاحبان قدرت” افشاگری کند.