خانه / اخبار مهم روز / سوء‌قصد به نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی

سوء‌قصد به نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی

رامی حمدالله، نخست‌وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی، از سوء‌قصدی احتمالی با مواد منفجره جان سالم به در برد. محمود عباس انگشت اتهام را به سوی سازمان تندروی حماس گرفته، اما حماس تکذیب کرده است.
مواد منفجره‌ی کار گذاشته شده در کنار کاروان خودروهای حامل نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطینی منفجر شده است. وزارت کشور تشکیلات خودگردان در باریکه‌ی غزه که مسئولیت آن با سازمان تندرو حماس است اعلام کرد که این انفجار در شمال باریکه‌ی غزه صورت گرفته، اما گزارشی درباره‌ی مجروح شدن کسی منتشر نشده است.

اما خبرگزاری فلسطینی معاَ Maan  از ۷ زخمی در این انفجار گزارش داده است. به گفته‌ی رامی حمدالله در این انفجار به سه خودرو آسیب وارد شده است. تصاویر تلویزیونی از محل حادثه نشان می‌دهند که خود حمدالله آسیب ندیده است.

به گزارش رسانه‌ها مجید فرج، رئیس سازمان امنیت تشکیلات خودگردان فلسطینی هم همراه رامی حمدالله بوده و آسیبی ندیده است. کاروان خودروها پس از انفجار به حرکت خود ادامه داده است. در رابطه با این انفجار چند تن بازداشت شده‌اند.

“حمله‌ای به وحدت مردم فلسطین”

به گزارش آژانس خبری “وفا”، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، تشکیلات اسلام‌گرای حماس را مسئول این پیشامد معرفی کرده و از حمله‌ای “بزدلانه” سخن گفته است. سخنگوی آقای عباس گفته است که “حمله به کاروان خودروها، حمله به وحدت مردم فلسطین بوده است”.

سازمان حماس نیز که باریکه‌ی غزه را کنترل می‌کند، این حمله را محکوم کرده است. این سازمان در توئیتی نوشته است: «این تلاشی برای نابودسازی روند آشتی میان حماس و فتح و بی‌ثبات کردن وضعیت امنیتی در غزه است». حماس همچنین از محمود عباس انتقاد کرده که آن سازمان را مسئول این پیشامد معرفی کرده است.

رامی حمدالله پس از این حادثه در مراسم افتتاح یک تصفیه‌خانه شرکت کرد و گفت: «این اقدام مانع از تلاش ما برای وحدت ملی نخواهد بود. ما بار دیگر به غزه بازخواهیم گشت و به تلاش‌های خود برای وحدت ادامه خواهیم داد. اتفاقی که افتاده ما را در راهمان متوقف نخواهد کرد.»

نیکلای ملادنف، فرستاده سازمان ملل در خاورمیانه نیز این سوء‌قصد را محکوم کرد و خواستار آن شد که هر چه زودتر درباره‌ی این حادثه تحقیق شود و مسئولان آن در برابر دادگاه قرار گیرند.

دشواری‌های روند آشتی ملی

سازمان تندروی حماس و جنبش فتح مدتهاست که روابط خصمانه‌ای دارند. پس از ده سال دشمنی این دو سازمان در تاریخ ۱۲ اکتبر سال گذشته در قاهره توافق‌نامه‌ای برای آشتی امضا کردند. هدف از امضای این سند ایجاد حکومت واحد در باریکه‌ی غزه و کرانه‌ی باختری رود اردن است.

سازمان حماس که از سال ۲۰۰۷ کنترل باریکه‌ی غزه را برعهده دارد، در این سند پذیرفت که از تسلط خود بر این منطقه چشم پوشد و آن را به سازمان فتح تحت رهبری محمود عباس واگذار کند که کنترل کرانه‌ی باختری را نیز برعهده دارد.

جامعه‌ی جهانی از تشکیلات خودگردان فلسطینی تحت رهبری محمود عباس پشتیبانی می‌کند.
اتحادیه عرب: فرایند صلح خاورمیانه نباید در اختیار یک طرف باشد

سازمان حماس حق موجودیت اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و از طرف اتحادیه‌ی اروپا، ایالات متحده آمریکا و اسرائیل به عنوان سازمانی تروریستی شناخته می‌شود.

اسرائیل به همین دلیل در مناطق ساحلی غزه محاصره‌ای برقرار کرده که در این میان مصر نیز از آن پشتیبانی می‌کند.