رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا جمعه عصر به وقت واشنگتن میزبان دبیرکل سازمان ملل بود و درباره تهدیدات جمهوری اسلامی با وی رایزنی کرد.
بیانیه کاخ سفید می گوید پرزیدنت دونالد ترامپ و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل جمعه عصر ۲۸ اردیبهشت درباره بحران کره شمالی، وضعیت سوریه ایران و اصلاح سازمان ملل گفتگو کردند.
پرزیدنت ترامپ در این دیدار حمایت خود را از دبیرکل سازمان ملل برای بهبود کارایی و تاثیر این نهاد اعلام کرد.
رئیس جمهوری آمریکا با انتشار عکسی از این دیدار، از نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز تقدیر کرد.
در این دیدار مایک پمپئو وزیر خارجه و جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز حضور داشتند.
دیداری همزمان با سیاست جدید آمریکا علیه تهدیدات ایران
یک هفته پیش رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد این کشور از توافق هسته ای با ایران خارج می شود. از روز جمعه هم مقام های دولت آمریکا اعلام کردند برای مقابله با رفتارهای مخرب جمهوری اسلامی ایران در منطقه، در حال شکل بخشیدن به ائتلافی جهانی هستند.
پرزیدنت ترامپ دلائل آمریکا برای تشکیل چنین ائتلافی را در جلسه مشترک با دبیرکل پیمان دفاعی ناتو در کاخ سفید شرح داد. پنجشنبه عصر ۲۷ اردیبهشت، پرزیدنت ترامپ در جلسه مشترک کابینه با دبیر کل ناتو گفت، هر کجا بروید جای پای فعالیت های بی ثبات کننده جمهوری اسلامی ایران دیده می شود.
وی افزود: دولت آمریکا متعهد به همکاری با متحدانمان برای پایان دادن به جاه طلبی های اتمی ایران و فعالیت های بی ثبات کننده آن در سراسر خاورمیانه است.
رئیس جمهوری ایالات متحده افزود: فرقی نمی کند به کجا بروید، هر کجا مشکلی است، ایران در پشت آن قرار دارد .دیگر اجازه نخواهیم داد.
موضع پرزیدنت ترامپ در حالی است که روز پنجشنبه همچنین «هدر نائورت» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت، مایک پمپئو وزیر خارجه این کشور در اولین سخنرانی خود در تشریح سیاست خارجی آمریکا، خواهان تشکیل ائتلافی جهانی برای مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده جمهوری اسلامی خواهد شد.
خانم نائورت افزود: ما خوشحال و هیجان زده ایم که اولین سخنرانی وزیر خارجه در تشریح سیاست خارجی آمریکا درباره ایران و راه پیش روی ما خواهد بود.
استراتژی جدید آمریکا علیه ایران
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: ایالات متحده برای تشکیل ائتلافی جهانی سخت تلاش خواهد کرد؛ نه ائتلافی مانند ائتلاف علیه داعش، بلکه می خواهیم کشورهای بسیاری را از سراسر جهان با هدفی مشخص برای برخورد با رژیم ایران، با دیدگاهی واقعی تر متحد کنیم. نه فقط از دید توافق اتمی بلکه تمامی فعالیت های بی ثبات کننده ایران. رفتارهای ایران فقط تهدیدی در منطقه نیست، بلکه تهدیدی علیه سراسر جهان است.
خانم نائورت همچنین گفت، دولت پرزیدنت ترامپ نگرانی های خود را از رفتار بی ثبات کننده جمهوری اسلامی ایران در منطقه برای متحدان اروپایی و متحدان آمریکا در سراسر جهان تشریح کرده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود: دولت پرزیدنت ترامپ از همان روز اول به روشنی گفته نگران رفتار بی ثبات کننده ایران است؛ چه آزمایش های موشک بالیستیک باشد، چه تروریسم در سراسر جهان.
وی با اشاره به رفتارهای ایران از حمله حمایت از شورشیان حوثی در یمن، شلیک راکت به عربستان سعودی، متحد استراتژیک آمریکا و دخالت ها در سوریه برای تقویت و حفظ رژیم بشار اسد، گفت جمهوری اسلامی ایران همچنین اقداماتی در اسرائیل انجام می دهد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد: دولت آمریکا مستند درباره رفتارهای بی ثبات ساز ایران به متحدان اروپایی و متحدانمان در سراسر جهان توضیح داده است.
خانم نائورت گفت با تاکید بر اینکه برخورد با ایران نیازمند سیاست جامع تری است، گفت: کشورها در سراسر جهان می دانند، هیچ کس نسبت به رفتارهای بدی که رژیم ایران در آن ها در گیر است، بی توجه نیست و کشورها از پیوستن به این ائتلاف منفعت خواهند برد، زیرا کارهای بسیار بیشتری را می توانیم در کنار هم انجام دهیم و تشخیص دهیم که با ایران باید به صورت جامع تری برخورد کرد.
همراهی اروپا
اما موضع اروپا چیست. سران کشورهای اروپایی با اینکه از خروج ایالات متحده از برجام ناراضی بوده اند اما درباره برخورد با رفتارهای بی ثبات ساز جمهوری اسلامی و توقف برنامه موشکی این کشور هم عقیده هستند.
رهبران اروپایی در صوفیه بلغارستان به تازگی دیدار کرده اند و تاکید کرده اند که می خواهند به توافق اتمی با ایران موسوم به برجام پایبند بمانند، اما با ایران در باره مسائل دیگر نیز گفتگو کنند.
امانوئل مکرون ، رئیس جمهوری فرانسه به طور مشخص گفته است: هدف ما حفظ توافق با ایران است که در سال ۲۰۱۵ امضا شد. همچنین می خواهیم از منافع شرکت هایمان حفاظت کنیم.
وی افزود: گزینه اروپایی ها به روشنی این است که می خواهیم در توافق بمانیم و همانگونه که فرانسه در مجمع عمومی سال گذشته سازمان ملل متحد گفت، می خواهیم باب گفتگو با ایران را در باره آینده برنامه اتمی، برنامه موشک بالیستیک و رفتار بی ثبات کننده در سوریه، یمن، عراق و لبنان باز کنیم.
رئیس جمهوری فرانسه همچنین گفته خروج آمریکا از برجام و توقف فعالیت های تجاری شرکت های اروپایی با ایران از بیم بازگشت تحریم های ثانویه آمریکا، باعث جنگ تجاری با آمریکا نخواهد شد. آقای ماکرون روز پنجشنبه در بلغارستان گفت ما بر سر ایران، یک جنگ استراتژیک با آمریکا را آغاز نخواهیم کرد.