وکیلی نماینده تهران: در شرایطی که گرفتار شدیم، باید یک تصمیم شوک‌آور بگیریم

وکیلی نماینده تهران:در شرایطی که گرفتار شدیم، باید یک تصمیم شوک‌آور بگیریم این حرفی است که نماینده تهران در میز گرد دوشنبه‌شب اول مردادماه به عنوان راه حل خروج از بحران فعلی بیان کرد.

در این میز گرد وکیلی از جناح به اصطلاح اصلاح طلب،  نقوی حسینی، از جناح اصول‌گرا، وکیلی، از جناح اصلاح‌طلب و لاهوتی، از جناح مثلا مستقلین را در یک میزگرد در سیما درباره احتمال ترمیم کابینه را به میان آوردند.

سؤالی که مجری مطرح کرد این بود که کدام قسمت از کابینه نیاز به ترمیم دارد؟

پاسخ نمایندگان جناح‌ها هرکدام گوشه‌ای از بحران‌هایی را که نظام ولایت فقیه در آن گرفتار شده را علنی میکرد.

مثلاً پاسدار سابق نقوی حسینی که زمانی معاون نیروی قدس بوده و ترورهای خارج کشور را هدایت می‌کرد و الآن در کمیسیون امنیت مجلس به پاسداری از امنیت نظام مشغول است، گفت: «گرانی‌های سرسام‌آور کمر مردم را شکسته، حوزه مسکن مردم را دارد کلافه می‌کند، هم در اجاره هم در خریدوفروش. حوزه کالاهای اساسی و کالاهای عمومی مردم را نگران می‌کند». و با یک پشتک برای پوشاندن فساد فراگیر اقتصادی گفت: «دشمن دارد اخلال اقتصادی ایجاد می‌کند. تمام توانش را به‌کار گرفته است. ما راهبردهای دشمن را باید خوب بشناسیم. دیگر دارد اخلال ایجاد می‌کند». اما ناگهان یاد ناتوانی دستگاه افتاد و گفت: «بنابراین با تغییر افراد به‌نظر من نمی‌توانیم با این مشکلات مقابله کنیم».

وکیلی، مثلا اصلاح‌طلب حرف نقوی را تأیید کرد و گفت: «نکته‌ای که آقای نقوی فرمودند که نکته درستی هم هست شرایط کنونی کشور به گونه‌ای است که با جابه‌جایی آدمها نمی‌شود خیلی امیدوار بود که اتفاق دیگری خواهد افتاد». … «در جامعه امروز ایران همه سلایق روی یک موضوع توافق داریم و آن این‌که وضع کنونی کشور خوب نیست». و چون نقوی تقصیر را گردن روحانی انداخته بود گفت فقط ۱۰درصد به دولت برمی‌گردد.

ولی جواب هر سه نفر این بود که با جابه‌جایی چند وزیر چیزی حل نمی‌شود و همه‌  سر خرابی اوضاع با هم اتفاق‌نظر داشتند.

نکته‌ جالبی که از میان اظهارات این ۳ نماینده مجلس  بیرون زد مهر ابطال بر راه طی‌شده نظام بود. مثلاً وکیلی که عضو هیأت‌رئیسه مجلس هم هست، تأکید کرد: «ما در شرایط فعلی باید یک تصمیم شوک‌آور بگیریم با این وضعی که ما الآن گرفتار هستیم هر تجویزی در دولت و به‌خصوص در آن کمیته‌یی که به تدبیر رهبری معظم شکل گرفته تحت عنوان کمیته سران سه‌قوه، کمیته هماهنگی سران سه‌قوه که بتوانند فراتر از سه‌قوه تصمیم فراقوه‌ای بگیرند، حتی در آن سطح هم به‌نظر من تجویزها کارساز نیست چون ما شرایط‌مان از مسأله عبور کرده وارد یک مرحله عمیقی از بحران شده‌ایم ما بایستی تصمیمات بنیادی بگیریم».

پاسدار نقوی حسینی هم به شکل دیگری به شکست مسیر طی‌شده اشاره کرد و ضمن بی‌ثمر خواندن منازعات جناحی گفت: «باید برای این فکری کرد رو به آینده باشیم این‌که کی مقصر بود کجا مقصر بودند، کی تقصیر داشت اینها الآن چی ما را حل می‌کند»؟ … «ما امروز به وحدت نیازمندیم دولت و مجلس و قوه قضاییه و همه ارکان نظام باید کنار هم بایستند در کنار هم قرار بگیرند، دشمن داره اتحاد ایجاد می‌کند.

ما نباید برگردیم به گذشته حالا این ۱۰٪ آن ۲۰٪ بود آن ۱۵٪ بود بالاخره وضع موجود این است. ما را نظام جمهوری اسلامی می‌بینند تفکیک نمی‌کنند مردم نمیگن این اصول‌گراست، آن اصلاح‌طلب، مردم می‌گویند اینها نظام جمهوری اسلامی هستند».

نماینده اصلاح طلب راه حل را یک تصمیم شوک آور بیان میکند، اما این تصمیم شوک‌آور چیست؟ آیا کناره‌گیری خامنه‌ای است؟‌ آیا تسلیم کامل و پذیرش ۱۲شرط آمریکاست؟ یا چیز دیگر؟

نماینده اصولگرا هم به جای راه‌حل می‌گوید وضع خیلی خطرناک است، دنبال تعیین مقصر و تقسیم تقصیر نباشیم، باید متحد شویم، چون مردم که طغیان کنند، نمی‌پرسند کی اصلاح‌طلب است، کی اصول‌گرا؟

اما آیا اتحاد آنها میسر است؟ آیا میتوانند از منافع خود بگذرند و باهم متحد شوند و بر فرض که متحد شوند، آیا طرح و توانایی مقابله با امواج خروشان بحرانها را دارند؟

به نظر می‌رسد که مردم ایران پیشاپیش به این سؤالها جواب داده‌اند:

«اصلاح‌طلب، اصول‌گرا، دیگه تمومه ماجرا»!