خانه / اخبار مهم روز / حمایت اعضای شورای اروپا از مقاومت و برنامه مریم رجوی برای ایران فردا

حمایت اعضای شورای اروپا از مقاومت و برنامه مریم رجوی برای ایران فردا

شورای اروپامحکومیت اعدامها و نقض حقوق‌بشر در ایران<
در اجلاس زمستانی شورای اروپا که با شرکت نمایندگان 47 کشور از اروپا و آسیای مرکزی در شهر استراسبورگ فرانسه برگزار شد بسیاری از نمایندگان شرکت‌کننده، ضمن محکوم کردن نقض حقوق‌بشر در ایران و به‌ویژه افزایش اعدامها و اعدام زنان و جوانان، حمایت خود را از طرح ده ماده ای خانم رئیس‌جمهور منتخب شورای ملی مقاومت درباره ایران آینده، اعلام کردند و خواهان گسترش همکاری خود با مقاومت ایران شدند.

برخی از نمایندگان کشورها با انجام مصاحبه‌هایی با تلویزیون شورای اروپا مواضع خود علیه رژیم آخوندی و حمایت خود از مقاومت ایران و طرح 10 ماده ای خانم مریم رجوی درباره ایران آینده را اعلام کردند.

آگیدیوس واریکیس نماینده پارلمان لیتوانی در مجمع پارلمانی شورای اروپا گفت: ما نگرانیهای بسیاری پیرامون نقض حقوق‌بشر در ایران داریم. بر طبق اطلاعات ما، در دوره روحانی بیش از ۳۰۰۰ نفر اعدام شده‌اند و این امر ایران را دارای بالاترین آمار اعدام ها، نسبت به جمعیت، در دنیا کرده است.
سازمان عفو بین‌الملل، رژیم ایران را به‌خاطر گرفتن اعتراف اجباری قبل از اعدام، به‌شدت محکوم نموده است.

اعضای مجمع پارلمانی شورای اروپا باید به مسئولیت خود عمل کرده و عاملان در سال 67 را به پای میز عدالت بیاورند. همچنین کشورهای عضو باید موارد تنبهی را در رابطه با عاملان این قتل‌عام به‌خصوص سپاه پاسداران اعمال نمایند. سپاه نه تنها مسئولیت سرکوب فعالان و مخالفان را به‌عهده دارد، بلکه صدور تروریسم به خارج از ایران را نیز هدایت می‌کند. مجمع پارلمانی شورای اروپا باید آرمانهای دموکراتیک مردم ایران را به‌رسمیت شناخته و از حمایت کند. این شورا به رهبری خانم رجوی خواهان ایرانی آزاد و مبتنی بر جدایی دین و دولت می‌باشد.

سناتور برنارد فورنیه عضو سنای فرانسه و مجمع پارلمانی شورای اروپا گفت:
ما نمی‌خواهیم که کشورها در ازای توافق اتمی، چشمان خود را بروی آنچه که در حال حاضر در ایران می‌گذرد ببندند. ما نباید صدها تن را که سالیانه در ایران توسط رژیم حاکم اعدام می‌شوند فراموش کنیم. مدافعان حقوق‌بشر و آزادی و دموکراسی باید با این اقدامات رژیم ایران مقابله کنند.

کریستن پرگو -عضو پارلمان سوئیس گفت: چگونه میتوان نسبت به وضعیت حقوق‌بشر در ایران اشتغال خاطر نداشت. اعدامها در ایران به‌طور روزمره جریان دارد و رژیم ایران رکوردار اعدام در جهان است.
سال گذشته ما از جزئیات جدیدی درباره یک قتل‌عام در سال 1988 مطلع شدیم. این یک قتل‌عام زندانیان سیاسی وابسته به سازمان مجاهدین خلق ایران بود. و هرگز پیگردی نسبت به مسببان این قتل‌عام صورت نگرفت.
گریستین پرگو خواستار محکومیت نقض حقوق‌بشر در ایران توسط مجمع پارلمانی شورای اروپا و تشکیل یک کمیسیون تحقیق در مورد قتل‌عام زندانیان سیاسی در سال 67 و محاکمه آمران و عاملان آن شد.

ژان پیرگرن نماینده سوئیس در شورای اروپا نیز گفت:
به‌عنوان یک عضو کمیته دوستی سوییس برای یک ایران دموکراتیک نسبت به تعداد اعدامها در ایران بسیار نگران هستم. وضعیت حقوق‌بشر در ایران برخلاف انتظار بعد از امضای توافق اتمی بدتر شده است.
من فکر میکنم که جامعه متمدن ما باید از حقوق‌بشر حراست کند و از تحت تعققیب قرار دادن و اعدام افراد در هر جا جلوگیری کند.

نایجل اونز (نماینده پارلمان انگلستان) در مجمع پارلمانی شورای اروپا گفت:
امروزه اتفاقاتی که در داخل ایران رخ می‌دهد بسیار آزار دهنده است. هزاران نفر تاکنون اعدام شده‌اند. در سال ۱۹۸۸ بیش از ۳۰۰۰۰ نفر ، اعدام شدند و اکنون در سال ۲۰۱۷ هنوز یک‌ماه از آن نگذشته بیش از ۵۰ نفر اعدام شده‌اند. این آمار شامل اعدام کودکان زیر ۱۸ سال نیز می‌شود شکنجه و شلاق در ملأعام نیز رواج دارد.
نایجل اونز نماینده پارلمان انگلستان در شورای اروپا افزود: اعضای شورای اروپا باید خواستار تغییرات بنیادی در ایران شوند. ما خواهان از بین رفتن کامل حکم اعدام و آزادی زندانیان سیاسی و خبرنگاران هستیم، و خواهان لغو شکنجه در زندانها و تحقیر، و شلاق زدن مردم در ملأ عام هستیم.
نایجل اونز سپس افزود: خانم رجوی یک برنامه ۱۰ ماده‌ای بسیار عالی را ارائه داده است و من کاملاً از آن حمایت می‌کنم. این برنامه تمامی کسانی را که به دموکراسی، بهروزی و امید در ایران اعتقاد دارند، متحد می‌کند. من خواهان تغییرات بنیادی در ایران هستم و به‌خاطر مردم ایران این تغییر باید همین الآن صورت بگیرد.