دیوان بینالمللی کیفری قرار است روز یازدهم سپتامبر 2018، برای محاکمه مجدد قاتلان رفیق الحریری نخست وزیر اسبق لبنان که اعضای حزب الله به دست داشتن در ترور او متهم هستند، تشکیل شود.
دادگاه بین المللی کیفری قرار است طی دو هفته آینده جلسات ویژهای را جهت بررسی نهایی این پرونده، تشکیل دهد و سپس نتایج را به دادستان و وکلای قربانیان و متهمان ارائه دهد.
همزمان با فرار رسیدن زمان تشکیل این دادگاه حسن نصر الله رهبر حزب الله لبنان ضمن تهدید کسانی که خواستار پیگیری پرونده قتل رفیق الحریری هستند، گفت:«با آتش بازی نکنند».
حسن نصر الله طی سخنانی که به مناسبت خارج کردن «داعش» از شرق لبنان ایراد کرد، دادگاه کیفری بین المللی را کم اهمیت دانست و تصمیمات و نتایج بررسیهای این دادگاه را بی ارزش تلقی کرد.
جلسات دادگاه دیوان بین المللی کیفری در یکی از مقرها در لایسندایم، در حومه لاهه در کشور هلند، برگزار خواهد شد وتصمیم نهایی دادگاه پس از بررسی دلایل متهمان اعلام خواهد شد .
متهمان اصلی ترور رفیق الحریری: مصطفی بدرالدین، سلیم عیاش، حسین عنیسی، اسد صبرا و حسن مرعی است.
دادگاه کیفری بین المللی، ماه مارس گذشته اعلام کرد، از شواهد ارائه شده در پروند احتمال می رود که گروه چهارنفره حزب الله لبنان که از متهمان اصلی در حادثه ترور رفیق الحریری هستند، محکوم شوند.
قاضی دادگاه کیفری بین المللی قتل رفیق الحریری را یک اقدام تروریستی آشکار که برای ترساندن لبنانیها صورت گرفن این اقدام تروریستی از عهده گروهی با تجربه و قوی صورت گرفته است.
در سال 2005 رفیق حریری توسط یک کامیون بمبگذاری شده پر از مواد منفجره در مرکز بیروت ترور شد.
این رویداد غافلگیر کننده نه تنها باعث خشم مردم لبنان شد، بلکه تمامی جهان را شوکه کرد. از آن زمان تاکنون هر ساله این حادثه غمانگیز برای لبنانیها در رسانهها این سوال مطرح میشود که چه کسی حریری را کشت.
بعد از ترور حریری لبنان از سازمان مللمتحد کمک خواست تا دستاندرکاران این ترور را پیدا کند. در آن روز نیز وضعیت لبنان مانند امروز بود.
لبنان به دو قسمت تقسیم شده، بخشی رژیم اسد را تأیید میکنند و بخشی با آن مخالفند. امری که نگذاشته است تا تحقیقی بیطرفانه در رابطه با این جنایت انجام شود و جنایتکاران بهدست عدالت سپرده شوند.
بعد از ترور حریری لبنان شاهد سلسله ترورهایی بود که هدف آن سیاسیون و خبرنگاران مخالف رژیم اسد بودند. به موازات این ترورها، عملیات ترور دیگری نیز وجود داشت که در آن تعدادی از شخصیتهای پشت پرده در ترور رفیق الحریری کشته شدند. کسانی چون سرهنگ محمد سلیمان، سرتیپ جامع جامع، سرتیپ رستم غزالی و عماد مغنیه یکی از سران شبهنظامیان حزبالله لبنان. این افراد همگی با رژیم اسد و حزبالله همپیمان لبنانی او در ارتباط مستقیم بودند. هواداران الحریری می گویند این سناریو برای پاکسازی تمامی شاهدان و دستاندرکاران ترور بود.
دیوان کیفری بینالمللی که فعالیتش را در سال 2009 شروع کرد عناصر حزبالله لبنان را مستقیماً متهم کرد که در این ترور و طراحی آن دست داشتهاند. ولی مقامات لبنانی در دستگیری هر یک از متهمین شکست خوردند چرا که این افراد توسط حزبالله که در داخل دولت لبنان نفوذ زیادی دارد، حمایت میشوند. ولی دادگاه بینالمللی هنوز بر ادامه روند پرونده اصرار می ورزد و چند ماه پیش همین دادگاه تصمیم گرفت که با استناد به اطلاعات جدیدی که بهدست آورده مسئولیت ترور را به حسن نصرالله سرکرده شبهنظامیان حزبالله نسبت دهد، از جمله این اطلاعات جمعآوری شهادتهایی است که میگوید چند روز قبل از ترور رفیق الحریری او را تهدید کرده بودند.