رئیسجمهوری سابق ایران روز یکشنبه ۲۵ شهریور ضمن انتقاد شدید از قوه قضائیه و حکم اسفندیار رحیم مشایی، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران را فردی بدون «تعادل» خواند و گفت «کار او پروندهسازی است».
محمود احمدینژاد در یک پیام ویدئویی که در کانال تلگرامیاش منتشر شد، گفت که در دوره ریاستجمهوریاش با انتصاب حسین طائب به عنوان رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران مخالف بوده است.
وی افزود: «او (طائب) تعادل ندارد و همه میدانند. مقامات کشور همه میدانند که او چه کرده است. گفتم اگر بیاید همه روابط (بین قوا و نهادها) را بر هم میزند. کار او پروندهسازی است».
رئیسجمهوری سابق ایران همچنین گفت که حسین طائب از سمت معاون وزارت اطلاعات در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی نیز به دلیل اینکه بین مقامات جمهوری اسلامی «دو به هم زنی» میکرد، اخراج شده بود.
وی اظهار داشت: «در وزارت اطلاعات هم بود، که انداختنش بیرون، چون دو به هم زنی میکرد. بعد ایشان را با اختیارات تام بردهاند به یک جای دیگر، بدون قانون».
حسین طائب از سوی رهبر جمهوری اسلامی به سمت ریاست سازمان اطلاعات سپاه پاسداران منصوب شده است. وی به دلیل نقشی که در «نقض گسترده» حقوق شهروندان ایرانی داشته است، در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا قرار دارد و از ورود به کشورهای این اتحادیه محروم شده است.
حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران
حسین طائب، رئیس سازمان اطلاعات سپاه پاسداران
رئیسجمهوری سابق ایران همچنین داشتن زندان توسط سازمان اطلاعات سپاه را «غیر قانونی» دانست.
واحد اطلاعات سپاه پاسداران از سال ۷۶ و پس از پیروزی محمد خاتمی در انتخابات ریاستجمهوری، تشکیلات خود را توسعه داد و از آن زمان بسیاری از فعالان سیاسی و مدنی را بازداشت کرده است. بازداشت تعدادی از فعالان ملی- مذهبی و اعضای نهضت آزادی در سال ۷۹ یکی از اقدامات بحثبرانگیز این نهاد بود.
اطلاعات سپاه در سال ۸۸ در شرایطی که همراه با وزارت اطلاعات نقش ویژهای در سرکوب معترضان داشت، با حکم رهبر جمهوری اسلامی به سازمان اطلاعات سپاه پاسداران تبدیل شد.
اقدامات این سازمان به موازات فعالیتهای وزارت اطلاعات همواره انتقادبرانگیز بوده است. در همین زمینه، علی مطهری، نایب رئیس مجلس، اردیبهشت امسال ضمن انتقاد از موازی کاری اطلاعات سپاه پیشنهاد کرده بود که مسئول آن٬ سمت وزارت اطلاعات را بر عهده بگیرد.
آقای مطهری با اشاره به بازداشت فعالان محیط زیست توسط اطلاعات سپاه گفته بود: «پیشنهاد میکنم جناب آقای حسین طائب به عنوان وزیر اطلاعات معرفی و انتخاب شوند و یا وظایف اطلاعات سپاه مانند گذشته منحصر در امور داخلی سپاه و گروه های مخالف مسلح شود».
بازداشت ۱۲ تن از مدیران کانالهای تلگرامی نزدیک به دولت و اصلاحطلبان و مخالفت وزارت اطلاعات با بازداشت این افراد، از دیگر اقدامات بحث برانگیز سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بوده است.
حمله دوباره به قوه قضائیه
محمود احمدی نژاد در پیام ویدئویی روز یکشنبه خود بار دیگر قوه قضائیه را متهم کرد که به دلیل اختلاف سیاسی با او، برای نزدیکانش پروندههای امنیتی و مالی تهیه کرده است.
وی اضافه کرد: «آیا درست است که از قدرت حکومت در اختلافات سیاسی استفاده شود؟»
پیشتر اسفندیار رحیم مشایی، مشاور آقای احمدینژاد، در ویدئویی گفته بود آقای طائب درصدد بوده که از حمید بقایی علیه او در مورد جاسوسی اعتراف بگیرد.
وی گفته بود که «پروژه پروندهسازی» برای او و نزدیکان آقای احمدینژاد «از سال ۹۰ توسط هر دو نهاد وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه کلید زده شد و مسئول آن هم حسین طائب بود».
محمود احمدینژاد در این پیام تصویری بار دیگر به حکم اسفندیار رحیم مشایی اعتراض کرد و آن را «وهن» نظام دانست.
وی گفت که با ریاست برادران لاریجانی به طور همزمان بر دو قوه کشور مخالف بوده است.
علی لاریجانی هم اکنون رئیس مجلس شورای اسلامی، و صادق آملی لاریجانی نیز رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی است که از سوی رهبر ایران به این سمت منصوب شده است.
آقای احمدینژاد همچنین از همه مقامات جمهوری اسلامی خواست که اموال خود را اعلام کنند.
پس از انتشار حکم اسفندیار رحیم مشایی نیز محمود احمدینژاد احکام صادره برای رئیس دفتر سابق و مشاور خود را «ظالمانه» خوانده و تهدید کرده بود که «به زودی به پرونده آمران و مجریان و صادرکنندگان این احکام رسیدگی خواهد شد».
غلامحسین اسماعیلی، رئیس دادگستری استان تهران روز ۲۱ شهریور خبر داده بود که اسفندیار رحیم مشایی به شش سال و نیم زندان محکوم شده است.
در این پرونده علیاکبر جوانفکر، مشاور رسانهای پیشین آقای احمدینژاد، به چهار سال حبس محکوم شد و این حکم قابل تجدیدنظر است.
حمید بقایی، معاون اجرایی احمدینژاد در زمان ریاستجمهوری، نیز به اتهام «اختلاس» و «تضییع اموال دولتی» به ۱۵ سال حبس قطعی محکوم شدهاست.
آقای رحیم مشایی روز ۲۴ اسفند ۹۶ پس از آنکه حکم حمید بقایی را در برابر سفارت بریتانیا در تهران آتش زد، بازداشت شد.
مواضع اخیر آقای احمدینژاد در حالی است که در زمان دولت وی نیز سرکوب معترضان با مجازات در زندان و حتی مرگ در زندان همراه بود.
شماری از منتقدان آقای احمدینژاد میگویند چرا او در دوران ریاست جمهوریاش در مقابل اقدامهای قوه قضائیه و سرکوبهای سال ۸۸ سکوت کرده بود.
با این حال او در جمع تعدادی از دانشجویان گفته که «برخی از مسائل را نمیدانستیم. واقعاً نمیدانستیم و بعداً مطلع شدیم».