مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا با برشمردن دستاوردهای سیاست خارجی دولت آمریکا به خروج ایالات متحده از توافق هستهای با جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت که پرزیدنت ترامپ مقابل جمهوری اسلامی، بزرگترین دولت حامی تروریسم در دنیا ایستاد.
او که سه شنبه شب ۳۰ مهر به وقت واشنگتن به عنوان سخنران اصلی گردهمایی سالانه بنیاد هریتج سخن میگفت، با ستایش تصمیم پرزیدنت ترامپ برای خروج از «توافق فاجعه بار هستهای با ایران» گفت: «دیگر بستههای پول نقد برای ملاها فرستاده نمیشود.»
پرزیدنت ترامپ و جمهوریخواهان مخالفت توافق هسته ای با ایران بوده اند.
دولت پرزیدنت ترامپ سال گذشته با اعلام اینکه توافق هسته ای با ایران جلوی دست یافتن ایران به سلاح هسته ای را نمیگیرد، موجب تهاجمی تر شدن رفتار ایران در منطقه شده است و پول نقد در اختیار سپاه پاسداران و دولت حامی تروریسم گذاشتهاست، آمریکا را از توافق هسته ای با ایران خارج کرد و تحریمهای هستهای علیه جمهوری اسلامی را بازگرداند.
مایک پنس در بخش دیگری از سخنان خود در بنیاد هریتج به خروج نیروهای آمریکایی از شمال سوریه اشاره کرد و تصمیم پرزیدنت ترامپ برای این اقدام و همچنین فشار بر ترکیه برای پذیرش آتش بس را ستود و گفت که امروز در شمال سوریه منطقه امن برقرار است.
معاون رئیس جمهوری آمریکا در بخش دیگری از سخنانش از اعضای دموکرات کنگره و داوطلبان نامزدی حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده که به اعتقاد او دستاوردهای داخلی دولت را نادیده می گیرند، انتقاد کرد.
او به دستاوردهای اقتصادی دولت پرزیدنت ترامپ اشاره کرد و گفت: «در این دولت به دستور پرزیدنت ترامپ از مالیات ها کاسته شد. ضمن اینکه نرخ بیکاری به کمترین میزان در پنجاه سال گذشته رسید.»
آقای پنس همچنین به موضوع امنیت در مرزهای جنوبی آمریکا اشاره کرد و گفت: «پرزیدنت ترامپ به امنیت ملی و امنیت مرزها توجه ویژه ای داشته است و امروز میبینیم که مکزیک هم توجه بیشتری به حفاظت از مرزها و جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی دارد.»
او به رسمیت شناختن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل توسط پرزیدنت ترامپ و انتقال سفارتخانه آمریکا از تل آویو به اورشلیم را دیگر دستاورد مهم پرزیدنت ترامپ شمرد و آن را ستود.
صبح روز سه شنبه نیز مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در گردهمایی سالانه بنیاد هریتج سخنرانی کرد. او به سخنرانی سال گذشته خود در این بنیاد اشاره کرد و گفت: کار من در اولین سخنرانی در مورد ایران، این بود که برای مردم ایران بایستم. ۱۲ شرطی که ما برای رژیم ایران گذاشتیم، از سوی رسانههایی مانند واشینگتن پست یا نیویورک تایمز درست منتقل نشد ولی ما فقط خواستیم گروگان نگیرند و در اروپا مردم را ترور نکنند.