عبدلهاشم حسننیا، رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای اعلام کرد که در اثر جاری شدن سیلاب در استان هرمزگان راههای ارتباطی با بیش از ۱۲۰ روستا قطع شده و بیش از ۱۰ هزار نفر در محاصره قرار گرفتهاند. برای تعمیر پلها و جادهها به هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که هنوز تصویب نشده است.
۱۰ هزار نفر از روستائیان هرمزگان همچنان در محاصره
بارش باران سیلآسا که از شامگاه ۱۹ دی سال جاری در جنوب و جنوب شرق ایران آغاز شد، سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان را تحت تأثیر قرار داد. سیستان و بلوچستان بیشترین آسیب را از سیل دیده است، اما مناطقی از استان هرمزگان، بهویژه مناطق نزدیک به سیستان و بلوچستان از جمله شهرستان جاسک نیز تحت تاثیر بارندگیهای شدید دچار تخریب و خسارت شدهاند.
عبدلهاشم حسننیا، رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای دوشنبه ۷ بهمن در مصاحبه با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت:
«تعداد روستاهای استان هرمزگان که راههای مواصلاتیشان ناشی از سیل اخیر آسیب جدی دیده به حدود ۱۰۰ قریه میرسد و در این استان ۲۰ روستا وجود دارد که به دلیل تخریب شدن پلهای اطرافشان هیچ امکانی برای تردد ندارند.»
به گفته این مقام مسئول ابتدا قرار بود بر روی رودخانه جگین در حوالی بشاگرد یک پل دائمی به طول ۱۲۰ احداث شود اما به دلیل آنکه ارتباط روستائیان با خارج قطع شده و احداث این پل به زمان نیاز دارد، قرار شد که تا هفته آینده با احداث یک پل موقتی ارتباط روستائیان مجدداً با بیرون برقرار شود. مشکل این است که سازمان راهداری برای بازسازی این راهها اعتبار لازم را تخصیص نداده است. به گفته عبدلهاشم حسننیا برای این منظور دستکنم به هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
عبدلهاشم حسننیا، رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در ادامه مصاحبه با ایسنا اعلام کرد که در روستاهای استان هرمزگان که امکان تردد ندارند بیش از ۱۰ هزار نفر زندگی میکنند:
«همه امکانات و ماشین آلات طرح ابرار را در سراسر کشور به صورت موقت متوقف و آنها را به استانهای سیلزده منتقل کردهایم تا بتوانیم با تمرکز، قدرت و سرعت بیشتری نسبت به بازسازی این راهها اقدام کنیم.»
هفته گذشته موسی توسلی، رییس شوراى روستای «تومان احمد» بخش «گافر»، از توابع شهرستان بشاگرد در استان هرمزگان گفته بود که ساکنان این روستا پس از وقوع سیل برای زنده ماندن مجبور به خوردن علف و خرما شده بودند.
استان هرمزگان محصولات جالیزی ایران، از جمله بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز و سیبزمینی را در فصل زمستان تأمین میکند. در مناطق نزدیک به سیستان و بلوچستان نیز کشت موز متداول است.
به گفته این مقام مسئول ۲۵ روستا در استان سیستان و بلوچستان وجود دارند که تا هفته پیش هیچ امکان ترددی برایشان وجود نداشت.
محمد قاسمی، دبیر نظام صنفی کشاورزی هرمزگان، پنجشنبه هفته گذشته به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته بود اگرچه هنوز برآورد دقیقی از خسارتهای وارد شده به بخش کشاورزی صورت نگرفته اما محصولات جالیزی، پیاز، سیبزمینی و همچنین باغهای موز و نخلستانها تخریب شده و خسارت دیدهاند. قاسمی گفت:
«بیش از ۹۵ درصد کشاورزان در هرمزگان بیمه ندارند و نمیتوانند انتظار داشته باشند از این طریق خسارتهای آنها جبران شود.»