سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان به بیش از ۱۷ هزار تن رسیده و این ویروس جهش یافته تا پایان روز یکشنبه یعنی در زمانی کمتر از یکماه، جان دستکم ۳۶۱ تن را گرفته است. به این ترتیب شمار قربانیان این ویروس احتمالا بر شمار کشته شدگان حاصل از شیوع ویروس سارس پیشی خواهد گرفت.
سارس که در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ میلادی شیوع پیدا کرد، باعث آلوده شدن ۸ هزار نفر شد و حدود ۸۰۰ نفر را کشت.
از ۳۶۱ قربانی ویروس کرونا ۳۶۰ تن در سرزمین اصلی چین جان باختهاند و یک نفر نیز در کشور فیلیپین. قربانی این ویروس در فیلیپین مردی ۴۴ ساله و ساکن شهر ووهان چین بوده است که ۲۱ ژانویه به همراه زنی ۳۸ ساله وارد فیلیپین شده و درنهایت نیز به گفته مقامات فیلیپینی، روز یکشنبه در اثر «ذاتالریه شدید» جان باخته است.
گسترش جهانی کرونا و افزایش سختگیری دولتها
از دستکم ۱۷ هزار مبتلای به این ویروس، اطلاعات ۱۷۱ بیمار در خارج از مرزهای چین و در ۲۴ کشور و منطقۀ مختلف از جمله استرالیا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، هنگ کنگ، ژاپن، روسیه، اسپانیا، تایلند و ایالات متحده آمریکا به ثبت رسیده است.
فراگیری این بیماری باعث شده است بر شمار کشورهای که محدودیتهای مسافرتی بینالمللی بیشتری وضع میکنند، افزوده شود.
کره جنوبی، اندونزی و نیوزیلند، ویتنام و فیلیپین از جمله آخرین کشورهایی هستند که برای سفر از چین به خاک کشورهایشان محدودیتهای سختگیرانهای را وضع کردهاند.
بازارهای مالی چین متاثر از کرونا
فراگیری این ویروس بر بازارهای مالی چین نیز سایه انداخته است. بازارهای سهام چین روز دوشنبه، در اولین روز معاملات پس از تعطیلات سال جدید چینی، سقوطی کمسابقه را تجربه کرد که حاکی از نگرانی شدید سرمایهگذاران از وضعیت گسترش کرونا در سراسر این کشور بود.
بانک مرکزی چین ضمن اعلام وعدههایی مبنی بر پشتیبانی پولی و اعتباری از شرکتهایی که در پی گسترش ویروس کرونا آسیب دیدهاند، اعلام کرد که مبلغ ۱.۲ تریلیون یوان (۱۷۳.۸۱ میلیارد دلار) نقدینگی به بازارها تزریق خواهد کرد.
شرکت اپل نیز اعلام کرد که تمام دفاتر خود در چین را تا ۹ فوریه تعطیل خواهد کرد. شرکتهای بینالمللی دیگری از جمله آیکیا و والمارت نیز فعالیتهایشان را در چین محدود کردهاند.