دیگربان: اسدالله عسگراولادی، عضو اتاق بازرگانی ایران و چین میگوید که «بعد از برجام یک السی هم برای صادرات بازگشایی نشد و ادعای بازگشایی السی از سوی دولت جنبه انتخاباتی دارد.»
عسگراولادی افزوده «مسئله بازگشایی ال سی تنها برای بانکهایی میسر است که کارگزاری ما را قبول کردهاند.»
به گفته وی «چند بانک در اروپا طرف کارگزاریشان در ایران مورد تایید است میتوانند در بحث بازگشایی ال سی با ما همکاری کنند.»
او اضافه کرده «بقیه بانکها ما را قبول ندارند و در نتیجه ال سی برای همه میسر نیست و در حال حاضر هیچ ال سی برای بحث صادرات بازگشایی نشده است.»
عضو اتاق بازرگانی ایران و چین افزوده «هیچ ال سی در بحث بازرگانی و صادرات کشور بازگشایی نشده است و تنها برای برخی از صنایع دولتی است ال سی باز کردهاند.»
وی همچنین گفته «دولتی ها گفتمان درمانی خوبی دارند و اینگونه ادعاها، اظهار نظرهای انتخاباتی بیش نیست.»
لینده آلمان: نمیتوان با ایران کار کرد چون انتقال ارز هنوز تحریم است
مدیر گروه گازهای صنعتی لینده آلمان گفت، این شرکت قراردادهای مهندسی در ایران را که بهدلیل تحریم سالها مسکوت مانده بوده احیا کرده، اما تا زمانی که راهی برای انتقال پول به خارج از ایران وجود نداشته باشد، نمیتواند کاری را در این کشور شروع کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، آلدو بلونی، گفت: «ما قبلاً قراردادهای مهندسیای برای احیای پروژههای مربوط به سالهای گذشته را امضا کردهایم، اما قبل از اینکه بتوانیم شروع به اجرای این قراردادها کنیم، اول باید مشکل سیستم بانکی حل شود».
علیرغم انعقاد توافق هستهای و لغو تحریمها در ژانویه 2016، بانکهای بزرگ اروپایی بهدلیل ترس از گرفتار شدن در تحریمهای همچنان پابرجای دولت آمریکا از تعامل با سیستم بانکی ایران امتناع میکنند. با روی کار آمدن دولت دونالد ترامپ در آمریکا، این احتیاط بانکهای غربی بیشتر شده است.
واکنش صندوق بینالمللی پول به تحریمهای جدید
صندوق بین المللی پول در گزارش سالانه اش در بارۀ ایران نوشت که به دلیل روی کار آمدن دونالد ترامپ و اعمال تحریم های جدید آمریکا علیه جمهوری اسلامی ، اقتصاد ایران بار دیگر در معرض خطر و سرگردانی قرار گرفته است.
صندوق بین المللی پول تأکید کرده است که مجازات های آمریکا بار دیگر فضای کسب و کار را در ایران تیره کرده است.
صندوق بین المللی پول اضافه کرده است که تحریم های اخیر دولت ترامپ علیه برنامۀ موشکی سپاه پاسداران از ورود سرمایه های خارجی به ایران جلوگیری کرده و مانع از سرگیری مبادلات تجاری این کشور با جهان شده است. این تحریم ها، به اعتراف صندوق بین المللی پول، بار دیگر رابطۀ ایران را با نظام مالی جهانی قطع می کنند.
هم اکنون بانک های بزرگ جهانی برای همکاری با دولت ایران تردیدهای بسیاری دارند که به دلیل نقض حقوق بشر همچنان با تحریم ها و مجازات های کشورهای غربی روبرو است.
به گزارش رادیو فرانسه، جعفر مجرد، نمایندۀ حکومت ایران در صندوق بین المللی پول اعتراف کرده است که به دلیل تحریم ها و مجازات های بین المللی سرمایه گذاران و بانک های بزرگ خارجی تمایلی به همکاری با ایران از خود نشان نمی دهند.
جزئیات تحریم های جدید آمریکا
ایسنا: در ادامه سیاستهای خصمانه واشنگتن علیه تهران، جمهوریخواهان کنگره در حال آماده کردن طرحی برای هدف قراردادن (حکومت) ایران و وضع تحریمهای جدید غیرهسته ای هستند.
روزنامه اورشلیم پست نوشت: جمهوریخواهان آمریکا امیدوارند بتوانند در 100 روز آینده قانونی را به تصویب برسانند که (حکومت) ایران را به دلیل آنچه اقدامات بی ثبات کننده تهران در خاورمیانه می خوانند، هدف قرار می دهد.
رهبران جمهوریخواه در حال آماده کردن طرحی هستند که در صورت تصویب، سه موضوع را در ارتباط با (حکومت) ایران شامل می شود: فعالیت های منطقه ای، برنامه موشکی بالستیک و وضع حقوق بشر در ایران. آنها قصد دارند به این بهانه تحریم های غیرهسته ای جدید علیه تهران وضع کنند.
به نوشته این روزنامه اسرائیلی، طرح جدید جمهوریخواهان احتمالا حمایت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را به دست می آورد.
جمهوریخواهان کنگره علاوه بر این در حال بررسی دو طرح جداگانه برای هدف قراردادن سپاه پاسدارن و قراردادهای بزرگ شرکتهای بویینگ و ایرباس با (حکومت) ایران هستند.
تحریم به دلیل اهانت به سربازان آمریکایی
یک سناتور آمریکایی تاکید کرد: رژیم ایران اموالی را که در پی رفع تحریمها به دست آورد نه برای ساخت راهها، پلها و بیمارستانها بلکه برای ضربه زدن به خاورمیانه به کار گرفت و باید هزینه این اقدام خود را بپردازد.
این سناتور جمهوری خواه اعلام کرد که طرحی برای وضع تحریمهای جدید علیه حکومت ایران را در دست دارد که در آینده نزدیک به کنگره خواهد برد. وی دلیل این طرح را اقدامات بیثبات کننده تهران در خاورمیانه اعلام کرد.
“لیندسی گراهام” گفت: اهانت به سربازان آمریکایی و انجام آزمایشهای موشکی که نقض قطعنامه سازمان ملل است از دیگر دلایل تقدیم این طرح به کنگره است.
به نظر می رسد “اهانت به سربازان آمریکایی” اشاره به موضوع دستگیری شماری از نظامیان آمریکایی در خیلج فارس توسط سپاه پاسداران است که سال گذشته دستگیر شدند.