علیرضا زالی از افزایش آمار مبتلایان به کووید−۱۹ در تهران خبر داده است و اوضاع پایتخت را “نگرانکننده” خوانده است. جهانپور علیرغم اینکه از ۸۰ مورد بهبودیافته در روز گذشته در تهران خبر داده، این فاز را شکننده میداند.
علیرضا زالی، فرمانده مدیریت و مقابله با کرونا در تهران، از افزایش مبتلایان به ویروس کرونا طی سه روز گذشته در پایتخت خبر داده و اوضاع این کلانشهر را “نگران کننده” برشمرده است.
به گزارش ایسنا، در جلسه شورای فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در تهران، زالی پایتخت را یکی از مهمترین مراکز داغ بیماری کووید-۱۹در ایران خواند واز این رو اظهار داشت وضعیت استان تهران با دیگر شهرها “غیر قابل قیاس” است.
آمار صعودی مبتلایان در تهران
در جلسه فرماندهی مدیدریت کرونا، که چهارشنبه ۲۰ فروردین برگزار شد، دکتر زالی به طور کلی آمار بیماران درگیر کووید-۱۹ در تهران را تصاعدی دانست و افزود در سه روز گذشته آمار کلی بیماران در رابطه با ویروس کرونا افزایش نشان داده است و شامل همه کسانی بوده که به صورت سرپایی در مراکز درمانی تحت درمان قرار گرفتهاند یا بستری شدهاند.
سن قرباینان کرونا در تهران
فرمانده مدیریت و مقابله با کرونا در تهران میانگین سن قربانیان ویروس کرونا در تهران را ۶۹ سال و دو ماه عنوان کرد و گفت این عدد نسبت به متوسط کشوری بالاتر است.
به گفته دکتر زالی، بیمارانی که بر اثر کووید-۱۹ در بیمارستانهای تهران بستری هستند بین ۴۰ تا ۵۰ سال سن دارند. زالی درادامه نتیجه گرفت سن کمتر بستریشدگان نشان میدهد افراد سالمند بنا به توصیهها خود قرنطینگی پیشه کرده و کمتر منزل را ترک کردهاند.
زالی در جلسه علنی شورای شهر تهران در روز سهشنبه ابزار نگرانی کرده بود که در هفته آینده تهران با تعداد بیشتر مبتلایان روبهرو خواهد بود و افزود تردد پرازدحام شهروندان در سه روز گذشته در سطح شهر عواقب خود را به دنبال خواهد داشت.
به گفته دکتر زالی آمار کلی بیماران ویروس کرونا پس از ۱۵ فروردین در تهران تصاعدی بوده است
به گفته زالی، «آثار این حضور پنج تا نه روز آینده مشخص میشود، تلفات آن نیز تا دو هفته آینده معلوم میشود و نباید گفت شلوغی دو روز پیش در پایتخت هیچ اثری نداشت.»
از شانزدهم فروردین تصاویر تردد شهروندان در معابرعمومی و متروها و هم چنین سوار بر خودرو در تهران برروی شبکههای اجتماعی دیده میشوند که به گفته کاربران افراد کم در آمد و آسیبپذیر را نشان میدهند که منبع در آمد ثابتی ندارند و اغلب به صورت روزمزد و یا دستفروشی امرار معاش میکنند.
کارشناسان عدم حمایت دولت از قشرهای آسیبپذیر را دلیل نقض طرح فاصلهگذاری اجتماعی از سوی آنان دانستهاند. دغدغه معیشت و تامین هزینههای خانوار، عدهای را بر آن داشته تا کسب در آمد را بر تامین سلامت فردی و بهداشت عمومی ارجح بدانند.
ویژگیهای منحصربه فرد تهران
علیرضا زالی در ادامه به یکنواخت نبودن پراکندگی جمعیتی در تهران اشاره کرد و گفت تراکم جمعیت در مناطق مرکزی و جنوبی تهران بالاست و در بسیاری از شهرهای کشور چنین جمعیتی وجود ندارد.
او همچنین عدم دسترسی یکسان ساکنان شهرستانهای اقماری تهران به امکانات بهداشتی را از مشکلات تهران دانست و بر لزوم دست یافتن به برنامهای راهبردی و جامع تاکید کرد.
معتادان یکی از عوامل گسترش کرونا
زالی در ادامه “معتادان متجاهری” که پیشتر به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا از مراکز نگهداری رها شده بودند، را یکی از عوامل گسترش آلودگی دانست و خواستار بازگشت آنها به مراکز بازپروری ویا نهادهای ذیربط شد.
به گفته زالی این معتادان پروتکلهای بهداشتی و پیشگیرانه در مقابله با ویروس کرونا را به کار نمیبندند.
۸۰ بهبودیافته از کرونا در تهران
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران، در کنفرانسی با خبرنگاران روز چهارشنبه خود به ۸۰ مورد بهبود یافته از بیماری کووید-۱۹ درتهران اشاره کرد و گفت این رقم بیش از یک و نیم برابر افراد مشکوکی بود که روز گذشته در مراکز درمانی بستری شدند.
جهانپور اما تاکید کرد که این فاز “شکننده” است و نسبت به عدم رعایت سفت و سخت هشدارها و توصیههای بهداشتی توسط شهروندان هشدار داد.