درحالی که به گفته معاونکل وزارت بهداشت وضعیت شیوع کرونا در سراسر ایران قرمز است، مقامهای بهداشت و درمان استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، قم، خوزستان، هرمزگان با اعلام تداوم روند افزایش نگران کننده تعداد بیماران روزانه و افزایش شمار جانباختگان بر اثر کرونا، وضعیت را «بسیار خطرناک»عنوان کردند.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از افزایش شمار جانباختگان کرونا در این استان خبر داد و گفت که طی بیست و چهار ساعت گذشته ۲۸ نفر در مراکز درمانی اصفهان بر اثر کرونا جانباختند.
به گفته آرش نجیمی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، از هزار و ۳۳۰ بیمار مبتلا به کرونای که در مراکز درمانی بستری هستند ۲۱۲ نفر وضعیت وخیمتری داشته و در آیسییو بستری شدهاند.
این درحالی است که بهروز کلیدری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از احتمال اعلام شرایط بحران در اصفهان خبر داده است.
همزمان محمدحسین صومی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تبریز پنجشنبه شب گفت که یک هزار نفر به علت ابتلا به کرونا در بیمارستانهای آذربایجان شرقی بستری هستند و فقط در بیست و چهار ساعت گذشته ۴۰۰ بیمار جدید بر شمار مبتلایان به کرونا در این استان افزوده شده و ۱۷ نفر جان خود بر اثر ابتلا به این ویروس از دست دادند.
صوفی با بیان اینکه همه شهرستانهای استان آذربایجان شرقی در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفتهاند، گفت: «این وضعیت برای نخستین بار در آذربایجان شرقی اتفاق افتاده است.»
علیار راستگو، معاون سیاسیامنیتی استانداری آذربایجان شرقی، یک روز قبل خبر داد که شمار جانباختگان کرونا در آذربایجان شرقی براساس آمار رسمی از یک هزار و ۵۸۴ نفر گذشته است که اکنون آمار رسمی به بیش از یک هزار و ۶۰۳ نفر رسیده است.
مدیران بهداشت و درمان آذربایجان غربی نیز از افزایش نگران کننده تعداد مبتلایان به بیماری کرونا به ویژه ارومیه خبر دادند.
جواد آقازاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی گفت: «ظرفیت همه بیمارستانهای درگیر کرونا در ارومیه به عنوان مرکز استان تکمیل شده که این امر، وضع بسیار خطرناکی است.»
او تاکید کرد که کرونا در ارومیه به یک بحران تبدیل شده و تعداد افراد بستری به سرعت در حال افزایش است و افزود که هماکنون بیمارستانهای طالقانی، مطهری، خمینی و امام رضا در ارومیه درگیر بیماری کرونا هستند.
شمار بیماران بستری در آذربایجان غربی ۷۰۰ نفر اعلام شده است که از این تعداد نزدیک به ۱۵۰ بیمار در آیسییو بستری شدهاند.
در خوزستان، فرهاد ابولنژادیان، رییس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز نسبت به روند افزایشی و نگران کننده ابتلا به کرونا هشدار داد و گفت: «دانشگاه علوم پزشکی با توجه به این وضعیت اعلام میکند که استان در وضعیت هشدار قرار گرفته است.»
او گفت که توصیه میشود تا سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینهای جز در موارد ضروری از خانه خارج نشوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز تاکید کرد که «میزان انتقال بین فردی با توجه به جهشهای ژنتیکی به حد بسیار بالاتری نسبت به گذشته رسیده و قدرت آلودهسازی آن بهویژه میان اعضای یک خانواده افزایش یافته است».
در قم، محمدرضا قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت که تا عصر پنجشنبه سوم مهر ماه ۷۷۸ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز مختلف درمانی قم بستری هستند و وضعیت جسمانی ۱۱۵ نفر از آنها وخیم است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت که در این شهر طی بیست و چهار ساعت گذشته دستکم ۱۱ نفر که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت بود، جانباختند.
فاطمه نوروزیان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، نیز خبر داد که با جانباختن سه بیمار دیگر در روز پنجشنبه شمار جانباختگان کرونا بر اساس آمار رسمی در این استان از ۷۶۵ نفر گذشت و از میان ۲۰۷ بیمار بستری حال ۱۵ نفر وخیم است.
در استان خراسان رضوی جواد باذلی، رییس دانشگاه علوم پزشکی گناباد از افزایش ابتلای دانشآموزان گنابادی به کرونا طی روزهای اخیر خبر داد.
او گفت که درحال حاضر تعداد دانشآموزان مبتلا در گناباد هفت نفر است که شش نفر بستری شدهاند و این آمار دانشآموزانی است که به مراکز درمانی مراجعه کردهاند و حتما آمار واقعی بیشتر است چون احتمالا دانشآموزانی به کرونا مبتلا شده باشند ولی به مراکز درمانی مراجعه نکردهاند یا در قرنطینه خانگی به سر میبرند.
از سوی دیگر در خرمشهر، یاور مرادی یکی از معلمان شناخته شده این شهر روز پنجشنبه بر اثر ابتلا کرونا جانباخت.
این درحالی است که پیشتر مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با تایید ابتلای شماری از دانشآموزان و معلمان به کرونا گفته بود این موارد به دانشگاه علوم پزشکی اهواز گزارش شده است.
درحال که مقامهای آموزش و پرورش از نیمه شهریور ماه بر بازگشایی حضوری مدارس تاکید داشتند طی دو روز گذشته دستکم دو استان آذربایجان شرقی و قم، به دلیل شدت شیوع کرونا، آموزش حضوری در مدارس را تا دو هفته آینده تعطیل کردهاند.