خانه / اخبار مهم روز / اتحادیۀ اروپا خواستار برکناری بشار اسد در پایان دورۀ انتقالی در سوریه شد

اتحادیۀ اروپا خواستار برکناری بشار اسد در پایان دورۀ انتقالی در سوریه شد

موگرینیوزرای امور خارجۀ اتحادیۀ اروپا در پایان نشست امروز خود دوشنبه سوم آوریل در لوکزامبورگ گفتند که از نظر آنان در پایان دورۀ انتقال سیاسی در سوریه، بشار اسد نمی تواند در قدرت باقی بماند. پنجشنبه گذشته ایالات متحد آمریکا اعلام کرد که از نظر این کشور برکناری بشار اسد اولویت نیست و ایالات متحد آمریکا در پی راهبرد جدیدی در حل منازعه سوریه است.

نیکی هیلی، نمایندۀ آمریکا در سازمان ملل با اعلام این موضع افزود که دولت واشنگتن می خواهد که در همکاری با روسیه و ترکیه به حل سیاسی جنگ داخلی سوریه دست یابد.

وزیر امور خارجۀ هلند، برت کُئندرس، پیش از آغاز نشست امروز لوکزامبورگ گفت : “موضع ما تغییر نیافته است. به گمان من هیچ آینده ای برای بشار اسد در سوریه وجود ندارد و مردم این کشور باید در مورد او تصمیم بگیرند.”

در بیانیۀ پایانی نشست وزرای امور خارجۀ ٢۸ کشور عضو اتحادیۀ اروپا آمده است که تحت رژیم کنونی دمشق، هیچ صلح پایداری در سوریه شکل نخواهد گرفت.

در اظهاراتی مشابه “ژان-مارک ارو”، وزیر امور خارجۀ فرانسه، گفت : “باید یک دورۀ انتقال سیاسی شایستۀ این نام در سوریه شکل بگیرید و در پایان این دورۀ انتقالی یعنی با آغاز دورۀ ساختن سوریۀ آینده، فرانسه یک لحظه هم نمی تواند تصور کند که بشار اسد بتواند هدایت سوریه را برعهده داشته باشد، زیرا او در به وجود آمدن وضعیت موجود سوریه، یعنی در کشته شدن بیش از ٣٠٠ هزار نفر، ویران شدن این کشور و زندانی و شکنجه شدن هزاران سوری نقش سنگینی دارد.”

فدریکا موگرینی، نمایندۀ سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا، نیز در اظهاراتی جداگانه گفت که “بعد از شش سال و نیم جنگ، کاملاً غیرواقع بینانه به نظر می رسد اگر تصور کنیم که آیندۀ سوریه دقیقاً عین گذشته آن خواهد بود. اما، روشن است که در این مورد خود مردم سوریه باید تصمیم بگیرند.”

وزیر امور خارجۀ آلمان، زیگمار گابریل، اظهار داشت : “ما همواره گفته ایم که مردم سوریه باید رییس جمهوری و حکومت شان را انتخاب کنند و بی معنی است اگر بخواهیم از آغاز خواستار رفتن اسد شویم، زیرا، این خواست به بن بست منجر می شود.”

وزیر امور خارجۀ آلمان در ادامه موضع جدید دولت آمریکا را در قیاس با گذشته واقع بینانه تر دانست، هر چند وی تصریح کرد : “غیرقابل قبول است که یک دیکتاتور بعد از ارتکاب جنایاتی هولناک در منطقه بدون مجازات در قدرت باقی بماند، با این استدلال که باید تمرکز را بر مبارزه با گروه دولت اسلامی گذاشت.” وزیر امور خارجۀ آلمان سپس تأکید کرد که چنین سناریویی نمی تواند موضع اتحادیۀ اروپا باشد.

شماری از کشورهای اتحادیۀ اروپا نگرانند که دولت واشنگتن با ارجح شمردن مبارزه با گروه دولت اسلامی مسئلۀ انتقال سیاسی قدرت در سوریه تحت هدایت سازمان ملل را نادیده بگیرد.

وزیر امور خارجۀ فرانسه، ژان-مارک ارو، نیز ضمن پشتیبانی از انتقال سیاسی قدرت در سوریه گفت : “کسانی که این دورۀ انتقالی را فراموش کرده اند عمیقاً مرتکب اشتباه می شوند، زیرا، بدون فرآیند سیاسی هرگز صلح پایدار حتا در مقابل تهدید تروریستی در سوریه شکل نخواهد گرفت.”

پیش از آغاز کنفرانس بین المللی لوکزامبورگ که به بازسازی سوریه و کمک بشردوستانه به این کشور اختصاص خواهد داشت، ٢۸ کشور عضو اتحادیۀ اروپا از همۀ طرف های درگیر در جنگ سوریه خواستند که توافق آتش بس در این کشور را رعایت کنند. کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا در پایان بیانیه شان از روسیه، ایران و ترکیه خواستند که به تعهدات شان در این زمینه عمل کنند.