خانه / اخبار مهم روز / با فرارسیدن زمستان، افغانها با ‘جهنم روی زمین’ روبرو هستند

با فرارسیدن زمستان، افغانها با ‘جهنم روی زمین’ روبرو هستند

مدیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل در مصاحبه‌ای از وخامت بحران انسانی در افغانستان هشدار داده و آن را “بدترین فاجعه انسانی کنونی در روی زمین” خوانده است.

هوا از روزهای گرم اوایل پاییز در حال تبدیل به سرمای شدید است، گزارش‌هایی از خشکسالی در چندین منطقه کشور شده که به احساس وقوع فاجعه فزاینده می‌افزاید.

دیوید بیسلی در گفتگویی با جان سیمپسون که به افغانستان سفر کرده گفته است “۹۵ درصد مردم (افغانستان) غذای کافی ندارند و ۲۳ میلیون نفر در حرکت به‌سوی گرسنگی هستند.”

آقای بیزلی شش ماه آینده را در این کشور “فاجعه بار” خوانده و خطاب به رهبران جهان و میلیاردرها می‌گوید: “تصور کنید که اگر این دختر کوچک یا پسر کوچک شما یا نوه شما در حال مرگ از گرسنگی بود، شما هر کاری که از دست‌تان بر می‌آمد انجام می‌دادید، با این وضعیت وقتی امروز ۴۰۰ تریلیون دلار ثروت روی زمین وجود دارد، شرم بر ما باد.”

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که اگر هوا در زمستان امسال آنچنان که پیش‌بینی شده بد باشد، میلیون‌ها نفر از جمله کودکان احتمالاً با گرسنگی حاد مواجه خواهند شد.

پیش از تصرف افغانستان به دست طالبان در ماه اوت، اعتماد عمومی بر آن بود که دولت قبلی به ریاست اشرف غنی بتواند شرایط را با کمکهای بین‌المللی در فصل سرما مدیریت کند.

اما در شرایط کنونی کمک‌های بین‌المللی هم با قدرت گرفتن طالبان از دست رفته است.

کشورهای غربی کمک‌های خود را به کشور قطع کرده‌اند و گفته‌اند نمی‌خواهند به رژیمی کمک کنند که دختران را از تحصیل منع می‌کند و طرفدار بازگرداندن “مجازات شرعی” است.

همچنین اخیراً نهاد حفاظت از کودکان نیز هشدار داد که به دلیل بحران غذایی “بی‌سابقه” کودکان افغانستان بیش از هر زمانی در معرض گرسنگی قرار گرفته اند. این نهاد افزود که ۲۲.۸ میلیون نفر – از جمله تقریبا ۱۴ میلیون کودک – در زمستان امسال با بحران یا سطح اضطراری ناامنی غذایی روبرو هستند.

به گفته این نهاد، بیش از ۵ میلیون کودک در حال حاضر تنها یک قدم با سوء‌تغذیه فاصله دارند و میلیون‌ها خردسال در معرض خطر قرار دارند.

افغانستان در ماه اوت/آگوست پس از خروج آخرین سربازان باقیمانده آمریکایی به دست طالبان سقوط کرد و این گروه شبه‌نظامی بر تمام افغانستان تسلط یافتند.

تسلط طالبان بر کابل و سراسر افغانستان باعث شد اقتصاد شکننده این کشور که وابستگی شدیدی به کمک‌های خارجی داشت، بیشتر تضعیف شود.