این افراد و نهادهای ایران به خاطر ارتکاب نقضهای حقوق بشری و اقدامات سرکوبگرانه تحریم شدند
دولت آمریکا نام هشت تن از مقامهای دولتی، انتظامی و قضایی سابق و فعلی جمهوری اسلامی و همچنین چهار نهاد انتظامی و قضایی را در فهرست تحریمهای خود قرار داد.
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا (اوفک) روز سهشنبه ۱۶ آذرماه اعلام کرد نام ۱۲ شخص و نهاد جمهوری اسلامی را بر پایه قانون تحریمهای ماگنیتسکی به فهرست تحریمهای جدید خود افزوده است.
حسن کرمی، فرمانده یگان ویژه نیروی انتظامی، رضا موسوی اعظمی، از فرماندهان یگان ویژه، محسن ابراهیمی، از فرماندهان یگان نوپو از یک سو و علی همتیان و مسعود صفدری، ماموران سپاه پاسداران و محمد کرمی از سوی دیگر، مقامها و ماموران انتظامی و امنیتی تحریمشده هستند.
غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج نیز که پیشتر در ژانویه ۲۰۲۰ تحت فرمان اجرایی ۱۳۸۷۶ (ارتباط با علی خامنهای و بیت رهبری) تحریم شده بود، این بار ذیل فرمان اجرایی ۱۳۵۵۳ به خاطر نقض گسترده و فاحش حقوق بشر تحریم شده است.
صغری خدادادی، رییس زندان قرچک و لیلا واثقی، فرماندار وقت شهرقدس در زمان اعتراضات آبان ۹۸ هم مقامهای سابق و فعلی دولتی و قضایی هستند که از سوی آمریکا تحریم شدهاند.
وزارت خزانهداری آمریکا همچنین یگانهای ویژه و نوپوی نیروی انتظامی، زندان مرکزی اصفهان و زندان زاهدان را نیز در فهرست تحریمهای جدید خود قرار داده است.
اوفک در همین زمینه تحریمهای اعمالشده را مربوط به مقابله با کسانی خوانده که به تضعیف دموکراسی میپردازند و این اقدام را در راستای تعهد دولت آمریکا به دموکراسی عنوان کرده است.
مدیر دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری در همین زمینه گفت: «در آستانه اجلاس سران برای دموکراسی این هفته، خزانهداری بیش از ۱۲ مقام دولتی در سه کشور را در ارتباط با نقض جدی حقوق بشر که دموکراسی را تضعیف میکند، هدف قرار داده است.»
او افزود: «خزانهداری به دفاع در برابر اقتدارگرایی ادامه خواهد داد و پاسخگویی را در قبال سرکوب خشونتآمیز افرادی که به دنبال استفاده از حقوق بشر و آزادیهای اساسی خود هستند، ترویج خواهد کرد.»
در فهرست منتشرشده از سوی وبسایت وزارت خزانهداری نام چند فرد با ملیت سوری و اوگاندایی نیز دیده میشود.
این تحریمها علیه نهادهای قضایی و انتظامی جمهوری اسلامی در پی اعتراضات هفتههای اخیر در اصفهان و همچنین سرکوب معترضان در آن اعلام شده است.
اعلام این تحریمها از سوی دیگر همزمان با آن صورت میگیرد که دور اول مذاکرات هستهای میان دولت رئیسی و دولتهای اروپایی و همچنین آمریکا در وین به پایان رسیده و برخی دیپلماتها نسبت به انتظارات «غیرعملی» جمهوری اسلامی در آن ابراز ناامیدی کردهاند.
نقض تحریمها از خواستههای اصلی مقامهای جمهوری اسلامی و تیم ایران در مذاکرات وین عنوان شده است.